Dyskusje o innych konkursach (bez klików)

atyde25

#7329274 Napisano: 16.01.2026 14:30:21
Jeszcze człowiek jak idiota wydał ok 70 zeta by brać udział w tym konku. A teraz się czuję jak złodziejka i oszustka emotka
0 0

Justa-zosia

#7329296 Napisano: 16.01.2026 14:43:46
A piniata wszystkie @ poszly na raz? Czy ida?
0 0

sergrazyna

#7329297 Napisano: 16.01.2026 14:45:22
atyde25 napisał(a):

Jeszcze człowiek jak idiota wydał ok 70 zeta by brać udział w tym konku. A teraz się czuję jak złodziejka i oszustka emotka

Serio chcesz się przejmować mailem straszakiem? Firma z takim stylem komunikacji jest po prostu niepoważna.
0 0

zielonaszpilka

#7329309 Napisano: 16.01.2026 15:05:33
deva napisał(a):

taak napisał(a):

deva napisał(a):

zielonaszpilka napisał(a):

deva napisał(a):

Czy wygrał ktoś kartę edenred z aplikacji coca cola i wie gdzie nią można zapłacić?

Jak dodasz ją do aplikacji to po kliknięciu w kartę i wybraniu Ustawienia -> Gdzie zapłacisz kartą? będziesz mieć wszystkie informacje.

Na to wpadałam, ale pisze tylko: zakres akceptacji określa pracodawca. Skontkaktuj sie z firmą i dowiedz sie o zakresie punktów akceptujących.
dzwoniłam do Fortisa, ale wiedza tylko tyle że lokale gastronomiczne, restauracje, kawiarnie. Mam napisac maila może dowiedzą się jakie konkretnie restauracje od Edenred.

Jakiś czas temu płaciłam w Biedronce i właśnie trzeba przeciągnąć paskiem w czytniku

Dziękuję za odpowiedzi ale to jest karta wirtualna mam ją w portfelu Google

Jeżeli to jest karta działająca w restauracjach, to miałam kiedyś taką wygraną z Farmio. Działała tylko w restauracjach, fast foodach, barach, kawiarniach i hotelach.  Działało to na podstawie głównego kodu działaności. Ale teraz mam jakąś kartę Edenred lunchową i ona działa „we wszystkich piekarniachcukierniachrestauracjachrestauracjach typu Fast Foodbarachkawiarniach, u dostawców jedzenia: WoltGlovoPyszne.pl oraz w sieciach sklepów:
  • Alta
  • Auchan
  • Biedronka
  • Carrefour
  • Circle K 
  • Kaufland 
  • Lidl
  • Netto 
  • Selgros Cash&Carry
  • Żabka”.
Możesz spróbować zapłacić nia w którejś z tych sieci i jeśli przejdzie to najpewniej jest to właśnie taka lunchowa. Jak nie przejdzie to zostają tylko restauracje, kawiarnie i bary. 
0 0

darq1991

#7329310 Napisano: 16.01.2026 15:07:30
Justa-zosia napisał(a):

Podbijam zapytanie
0 0

mima

#7329314 Napisano: 16.01.2026 15:26:10
Czy wiecie coś o tegorocznej loterii Winiary? Będzie?
0 0

deva

#7329319 Napisano: 16.01.2026 15:48:24

deva napisał(a):

taak napisał(a):

deva napisał(a):

deva napisał(a):

Czy wygrał ktoś kartę edenred z aplikacji coca cola i wie gdzie nią można zapłacić?

Jak dodasz ją do aplikacji to po kliknięciu w kartę i wybraniu Ustawienia -> Gdzie zapłacisz kartą? będziesz mieć wszystkie informacje.

Na to wpadałam, ale pisze tylko: zakres akceptacji określa pracodawca. Skontkaktuj sie z firmą i dowiedz sie o zakresie punktów akceptujących.
dzwoniłam do Fortisa, ale wiedza tylko tyle że lokale gastronomiczne, restauracje, kawiarnie. Mam napisac maila może dowiedzą się jakie konkretnie restauracje od Edenred.

Jakiś czas temu płaciłam w Biedronce i właśnie trzeba przeciągnąć paskiem w czytniku

Dziękuję za odpowiedzi ale to jest karta wirtualna mam ją w portfelu Google

Jeżeli to jest karta działająca w restauracjach, to miałam kiedyś taką wygraną z Farmio. Działała tylko w restauracjach, fast foodach, barach, kawiarniach i hotelach.  Działało to na podstawie głównego kodu działaności. Ale teraz mam jakąś kartę Edenred lunchową i ona działa „we wszystkich piekarniachcukierniachrestauracjachrestauracjach typu Fast Foodbarachkawiarniach, u dostawców jedzenia: WoltGlovoPyszne.pl oraz w sieciach sklepów:
  • Alta
  • Auchan
  • Biedronka
  • Carrefour
  • Circle K 
  • Kaufland 
  • Lidl
  • Netto 
  • Selgros Cash&Carry
  • Żabka”.
Możesz spróbować zapłacić nia w którejś z tych sieci i jeśli przejdzie to najpewniej jest to właśnie taka lunchowa. Jak nie przejdzie to zostają tylko restauracje, kawiarnie i bary. 

Bardzo dziękuję za odpowiedź 🌹 
Próbowałam w Żabce ale nie przeszło, więc pewnie tylko restauracje.  Za frytki z McDonalda zapłaciłam.

lorie0137

#7329331 Napisano: 16.01.2026 16:12:19
darq1991 napisał(a):

Justa-zosia napisał(a):

Podbijam zapytanie

Ja wlaśnie dostalam sms o piniacie (16:09)
0 0

lukasz6

#7329372 Napisano: 16.01.2026 17:30:11
sergrazyna napisał(a):

atyde25 napisał(a):

Co ci z ballentainsa wymyślają. Chcą zwalić swój błąd na osoby co brały udział w ich konku.
Miałam link na butelkę bo tak było  w mailu ,że butelka.
Raz jedyny wypełniłam formularz a 25 maili mi rozmnożyli.
Doszła bluza ,karton był jak co najmniej na butelkę. Nic nie dostała od nich więcej na ten temat.
Mogę tą bluzę odesłać raz ją włożyłam 300 m do paczkomatu droga w 2 strony.
I to niby nasza wina jak ich ewidentna pomyłka.

Taki mail to jest ewidentny straszak. Policja ich wyśmieje. Oszustwo wymaga zamiaru bezpośredniego (= chcę popełnić czyn zabroniony, obejmuję swoją świadomością wszystkie jego znamiona), a w takiej sytuacji nie widzę opcji na jego udowodnienie. Zostaje co najwyżej roszczenie cywilne. Liczą, że nastraszą ludzi i tyle.

0 0

lukasz6

#7329373 Napisano: 16.01.2026 17:31:00
sergrazyna napisał(a):

atyde25 napisał(a):

Co ci z ballentainsa wymyślają. Chcą zwalić swój błąd na osoby co brały udział w ich konku.
Miałam link na butelkę bo tak było  w mailu ,że butelka.
Raz jedyny wypełniłam formularz a 25 maili mi rozmnożyli.
Doszła bluza ,karton był jak co najmniej na butelkę. Nic nie dostała od nich więcej na ten temat.
Mogę tą bluzę odesłać raz ją włożyłam 300 m do paczkomatu droga w 2 strony.
I to niby nasza wina jak ich ewidentna pomyłka.

Taki mail to jest ewidentny straszak. Policja ich wyśmieje. Oszustwo wymaga zamiaru bezpośredniego (= chcę popełnić czyn zabroniony, obejmuję swoją świadomością wszystkie jego znamiona), a w takiej sytuacji nie widzę opcji na jego udowodnienie. Zostaje co najwyżej roszczenie cywilne. Liczą, że nastraszą ludzi i tyle.

0 0

lukasz6

#7329374 Napisano: 16.01.2026 17:31:30
aż żałuje, że nie wziąłem udziału w tej zabawie… bo naprawdę wesoło patrzeć jak agencja się kompromituje. Po prostu wstyd. Skoro rozesłali nagrody jak leciało, bo mieli błędy, to niech poniosą kosekwencje swoich zaniedbań. Jako konsumenci ludzie brali udział w dobrej wierze. Dostali formularze to wypełnili. Mogli być przekonani, że nagroda im się należy. To jak ze świadczeniem z ZUS. Najpierw przyznają w decyzji emeryturę, a później na przykład ja obniżają przez błąd systemu komputerowego, bo źle naliczył, itp. Nie ma tu złej wiary konsumenta, nie ma celowego wprowadzenia w błąd, zamiar oszustwa musi być bezpośredni, kierunkowy. Zatem ja bym niczego nie odsyłał. A jeśli chcecie odesłać bluzę, to taką znoszoną, po gotowaniu i smażeniu w kuchni frytek, niech sobie ją wypiorą i noszą xd

karoxxa

#7329388 Napisano: 16.01.2026 18:07:37
O co chodzi z afera balantines? Ciężko sie połapać
0 0

zezowaty_kot

#7329395 Napisano: 16.01.2026 18:33:06
karoxxa napisał(a):

Nie grałam, ale historia fantastyczna, więc śledzę. Z tego co zrozumiałam wysłali ludziom info o wygranej z linkiem do uzupełnienia danych. Już po wysyłce nagród napisali do ludzi "ty zbóju złodzieju oddawaj bluzę, bo jak nie to policja, oszukałeś nas i wykorzystałeś". Ludzie sami nie wiedzieli co i jak, bo agencja ma taki bud del na kółkach. Czekam teraz, aż ktoś z laureatów odbije piłeczkę i napisze im, że pod pozorem przyznania nagrody wyłudzili jego dane osobowe i "ty zbóju złodzieju oddawaj moje dane, bo inaczej policja" XD

Emememe

#7329397 Napisano: 16.01.2026 18:50:34
zezowaty_kot napisał(a):

karoxxa napisał(a):

Nie grałam, ale historia fantastyczna, więc śledzę. Z tego co zrozumiałam wysłali ludziom info o wygranej z linkiem do uzupełnienia danych. Już po wysyłce nagród napisali do ludzi "ty zbóju złodzieju oddawaj bluzę, bo jak nie to policja, oszukałeś nas i wykorzystałeś". Ludzie sami nie wiedzieli co i jak, bo agencja ma taki bud del na kółkach. Czekam teraz, aż ktoś z laureatów odbije piłeczkę i napisze im, że pod pozorem przyznania nagrody wyłudzili jego dane osobowe i "ty zbóju złodzieju oddawaj moje dane, bo inaczej policja" XD

A to nie jest tak, że ktoś dostał kilkanaście maili z formularzem na jeden adres, wypełnił formularz na dwa różne komplety danych i otrzymał dwie nagrody, a należała się jedna? Ten ktoś wykorzystał błąd systemu, oni nie ogarnęli, że takich danych nie mają w bazie i teraz chcą oddania tego co niektórzy nieuczciwie dostali. Przecież uczciwych się (chyba) nie czepiają. emotka  Ja to tak rozumiem, ale może ktoś rozjaśni bardziej? 

harnas

#7329399 Napisano: 16.01.2026 18:54:33
Emememe napisał(a):

zezowaty_kot napisał(a):

karoxxa napisał(a):

A to nie jest tak, że ktoś dostał kilkanaście maili z formularzem na jeden adres, wypełnił formularz na dwa różne komplety danych i otrzymał dwie nagrody, a należała się jedna? Ten ktoś wykorzystał błąd systemu, oni nie ogarnęli, że takich danych nie mają w bazie i teraz chcą oddania tego co niektórzy nieuczciwie dostali. Przecież uczciwych się (chyba) nie czepiają. emotka  Ja to tak rozumiem, ale może ktoś rozjaśni bardziej? 

a no to teraz w trochę innym świetle stawia agencję. To że nieogary i amatorzy to jedno, a drugie to że ktoś przytulił na lewe dane nagrody i zabrakło im pewnie dla innych i dopiero się skapnęli przy wysyłce emotka

zezowaty_kot

#7329405 Napisano: 16.01.2026 19:08:31
Aaaaa okej, ja myślałam że ktoś swoje dane zdublował i na siebie dostał te nagrody.
1 Emememe 0

karoxxa

#7329406 Napisano: 16.01.2026 19:14:37
Emememe napisał(a):

zezowaty_kot napisał(a):

karoxxa napisał(a):

Czyli wychodzi na to, że ktoś serio oszukał a nie, że firma sie czepia. Ale przypał !
1 wiolka252 0

karoxxa

#7329408 Napisano: 16.01.2026 19:19:23
To ja współczuję balantines bo skoro ludzie wzięli nie swoje narody to dla prawdziwych zwycięzców nie starczyło. I teraz mają kłopot.
0 0

M_M

#7329451 Napisano: 16.01.2026 21:08:01
Kojarzy ktoś może kiedy były wysyłane piniaty z pierwszego etapu w poprzednim roku?
0 0

iwona0103

#7329474 Napisano: 16.01.2026 23:30:18
Taka ciekawostka... W walce o iphone bierze udział 79 tys. komentarzy 
https://www.e-kon...ygraj-iphonea-17-pro