Smolar

Agnes

#6676335 Napisano: 23.01.2020 07:48:50
magdalena-chili napisał(a):

ostatnio rzuciła mi się w oczy wymiana u nas na forum odnośnie zgłoszeń do Tymbarka (yyy? Tymbarku?), ktoś napisał, że 25 zgłoszeń i zero nagród, a ktoś w odpowiedzi napisał, że 250 zgłoszeń i też nic. Hmm, konkurs gdzie trzeba wydać minimum 8 pln. To ja bardzo dziękuję, wymiękam ze swoimi, ekhm, 3 czy 4 zgłoszeniami... 
(pomijam fakt, że mieszkam ze zgrają chłopa w mieszkanku i nie mam magazynu) 

ja na Tymbark wysłałam 3 zgłoszenia i trafiłam bilety
jak masz wygrac to i tak wygrasz

FBtom2

#6676348 Napisano: 23.01.2020 08:45:13
Widzę, że coś popierniczyło się z loterią cukierkową w c4, sam wysłałem tylko jedno zgłoszenie i brak wygranej. Ale przypuszczam, że drukarz wydrukuje paragonik w domu i ma szansę na samochód i kilka stówek. Smolar to stara, dobra agencja, mam nadzieję, że tak łatwo nie popuści potencjalnemu oszustowi. Zawsze też można zainteresować Izbę Skarbową w Łodzi klientem przy okazji loterii cukierkowej w c4,, żeby nie zabierał nam wszystkich nagród tak jak w Groszku, gdzie nie było nawet rezerwy. Ja tam cieszę się nawet ze 100 zł., a chytry lisek drukarz poszedł na całość, trzeba troszkę przetrzeć mu noska.
0 0

loteryjny

#6676350 Napisano: 23.01.2020 09:12:15
Strach też pomyśleć jakie mogły być być wyniki loterii tymbarka ogólnopolskiego..emotka Gościu ma na wakacje na kilka lat do przoduemotka

FBtom2

#6676353 Napisano: 23.01.2020 09:15:44
Właśnie jednak oszustwo popłaca. jak to ktoś wcześniej napisał, gdzie jest lekarz? Smolar zrób coś z tym, bo chcemy chociaż 100 zł. z loterii cukierkowej, nie pogardzimy też iphonem i samochodem.
1 agakaz2 0

pipi99

#6676356 Napisano: 23.01.2020 09:25:10
Hmm...jak to możliwe, że ktoś drukuje paragony?? W programie graficznym edytuje numery?? Niech ktoś mnie oświeci emotka

loteryjny

#6676357 Napisano: 23.01.2020 09:25:56
Moze to swiadczyc o tym, ze Smolar nie sprawdza paragonow, wg przepisow niestety chyba nie ma takiego obowiazku chyba, ze sie sponsor uprze. Z tymze  sponsor tej loterii jest na tyle bogaty, ze pewnie ma to w d... I jak to zwykle bywa sprawa pewnie za jakis niedlugi czas rozejdzie sie po kosciach. Przykre.
0 0

FBtom2

#6676360 Napisano: 23.01.2020 09:27:20
Chyba że się uprze rezerwowy laureat i zrobi zadymę.
0 0

reniii

#6676376 Napisano: 23.01.2020 10:18:52

ostatnio rzuciła mi się w oczy wymiana u nas na forum odnośnie zgłoszeń do Tymbarka (yyy? Tymbarku?), ktoś napisał, że 25 zgłoszeń i zero nagród, a ktoś w odpowiedzi napisał, że 250 zgłoszeń i też nic. Hmm, konkurs gdzie trzeba wydać minimum 8 pln. To ja bardzo dziękuję, wymiękam ze swoimi, ekhm, 3 czy 4 zgłoszeniami... 

Ja w Tymbarku wysłałam właśnie ponad 20 zgłoszeń i nic nie wpadło, ani nędznego bilecika, ani 100 z Lidla, ani nic z Tesca  i bardzo się wku... wtedy. A zapas soków mam na pół roku, ale wypijemy jakoś, chociaż teraz mam awersję do tej marki.  Zazwyczaj też zgłaszam do loterii jeden lub dwa, trzy paragony, bo nie mam takiej manii, aby inwestować dużo w konkursy. I dlaczego Smolar nie podaje laureatów w większości konkursów? W tej loterii z C4 powinni sprawdzić czy ten, który zgłaszał wszystkie te paragony wylosowane, czy faktycznie je posiada czy nie. Ja nie rozumiem tego pojęcia, że drukuje ktoś paragony, jak to jest możliwe?

magdalena-chili

#6676390 Napisano: 23.01.2020 10:58:23
reniii napisał(a):

Ja w Tymbarku wysłałam właśnie ponad 20 zgłoszeń i nic nie wpadło, ani nędznego bilecika, ani 100 z Lidla, ani nic z Tesca  i bardzo się wku... wtedy. A zapas soków mam na pół roku, ale wypijemy jakoś, chociaż teraz mam awersję do tej marki.  Zazwyczaj też zgłaszam do loterii jeden lub dwa, trzy paragony, bo nie mam takiej manii, aby inwestować dużo w konkursy. I dlaczego Smolar nie podaje laureatów w większości konkursów? W tej loterii z C4 powinni sprawdzić czy ten, który zgłaszał wszystkie te paragony wylosowane, czy faktycznie je posiada czy nie. Ja nie rozumiem tego pojęcia, że drukuje ktoś paragony, jak to jest możliwe?

ja też od wczoraj chodzę z kwadratową głową i oczami wielkimi ze zdziwienia, że takie oszustwa i takie wałki przechodzą... bo wygląda na to, że przechodzą? 

reniii@, przykro mi, że taki wkład i nic nie wpadło! emotka  ja w zeszłym roku się wkurzyłam na hochlanda, bo tam miałam ze 40 kodów, albo i więcej i nic, totalne zero. Zawód maksymalny.... 
1 reniii 0

paciula

#6676395 Napisano: 23.01.2020 11:06:05
Moim zdaniem nie ma co porównywać loterii Tymbarka (ogólnopolskiej i trwającej prawie półtora miesiąca ) do loterii w Carrefour. Różni je bardzo wiele a przede wszystkim zasięg , wartość zakupów, okres w którym były organizowane dla przykładu Tymbark był przed świętami a więc w czasie kiedy to ludzie kupują dużo i nie żałują pieniędzy na zakupy, informacja o loterii była na butelkach z napojami a więc każdy mógł zagrać itd.

A co do laureatów nagród głównych z Tymbarka to pewnie się ktoś pochwali bezpośrednio po weryfikacji paragonu lub jak dostanie już nagrodę do ręki albo pośrednio chcąc sprzedać nagrodę...wiele razy już tak było że ludzie z forum narzekali że mało osób się chwali nagrodami a potem w wątku Dziś dotarła nagroda można było się przekonać że jednak są laureaci na forum.

Agnes

#6676396 Napisano: 23.01.2020 11:06:35
teraz doczytałam
czyli agencja którą miałam za najpewniejszą i najpowazniejszą pozwala na takie rzeczy?
1 reniii 0

FBtom2

#6676398 Napisano: 23.01.2020 11:15:17
Agnes napisał(a):

teraz doczytałam
czyli agencja którą miałam za najpewniejszą i najpowazniejszą pozwala na takie rzeczy?

Ja mam tylko nadzieję, że Smolar podejdzie do sprawy poważnie i nie wyda nagrody oszustowi, a uczciwym graczom. To jakby nie było jedna z najbardziej uczciwych i doświadczonych agencji, Czekamy ...

magdalena-chili

#6676399 Napisano: 23.01.2020 11:16:32
Agnes napisał(a):

teraz doczytałam

ja też mam takie zdanie o Smolarze i mam nadzieję, że jednak chronią swoją reputację i dobre imię, i będą sprawdzać... 
Kochani, a może napiszemy do Smolara po mailu, niech widzą, że w Narodzie są spostrzegawczy ludzie (czapka z głowy dla tych z Was co to wypatrzyli) i nie damy sobie w kaszę dmuchać? 
to tak jak z wątkiem o plagiatach - parafrazując: "wiemy, widzimy, że ktoś chce tu wałek ukręcić"... 

bethan

#6676402 Napisano: 23.01.2020 11:18:57
Akurat Smolar sprawdza dokładnie paragony. 

Agnes

#6676404 Napisano: 23.01.2020 11:21:00

Agnes napisał(a):

teraz doczytałam

ja też mam takie zdanie o Smolarze i mam nadzieję, że jednak chronią swoją reputację i dobre imię, i będą sprawdzać... 
Kochani, a może napiszemy do Smolara po mailu, niech widzą, że w Narodzie są spostrzegawczy ludzie (czapka z głowy dla tych z Was co to wypatrzyli) i nie damy sobie w kaszę dmuchać? 
to tak jak z wątkiem o plagiatach - parafrazując: "wiemy, widzimy, że ktoś chce tu wałek ukręcić"... 

nie wiem czy dobrze kojarze
ale smolar chyba ma dostep do forum cos chyba kilka lat temu była jakas akcja ze wyszło na jaw ze czytają co tu piszemy
ale moze mylę agencje
0 0

prosiaczek

#6676406 Napisano: 23.01.2020 11:23:48
ja myślałam, że będą dbać o dobre imię po prostu z uczciwości, a nie dlatego że na forum im na ręce patrzą...
0 0

FBtom2

#6676409 Napisano: 23.01.2020 11:30:59
Jak to się mówi kontrola podstawą zaufania, Nam się wydaje, że coś nie jest ok, a oni są od tego by to sprawdzić. Tak Smolar ma swoje konto na forum dobrze się Wam wydaje.
0 0

cudaczek121

#6676411 Napisano: 23.01.2020 11:33:47
Agnes napisał(a):

ja na Tymbark wysłałam 3 zgłoszenia i trafiłam bilety
jak masz wygrac to i tak wygrasz

Ja podobnie- 3 zgłoszenia i bilety wpadły.Mam maila od Smolara o pozytywnej weryfikacji paragonu.
0 0

santi333

#6676414 Napisano: 23.01.2020 11:40:57
Specjalnie przyjrzałem się bardziej tym wynikom z C4 i wtedy rzuciło mi się w oczy niepodważalne podobieństwo większości paragonów. Tyle osób
gra na forum, a na I tygodniowy etap loterii nikt nic nie trafia, a
połowę nagród zgarnia jedna czy dwie osoby. To zakładając zgłoszenia
całego forum pomyślcie ile te "wygrywające osoby" musiały dać zgłoszeń,
że miały taką wybitną skuteczność. Ostatnio coraz trudniej wygrać coś we
większych/ciekawszych loteriach u Smolara. Już po ostatnim tymbarku
ogólnopolskim mam pół garażu soków i napojów emotka a efekt moich ponad 50 paragonów przez cała loterię to 2 vouchery do kina na 1000 możliwych, więc trochę śmiech na sali. Zgłoszeń w loterii musiało być multum, jednak podejrzewam,
że tam też były takie "kwiatki" jak wyżej i kto wie ile (może nawet połowa) nagród
głównych została podobnie rozdana...no ale tam wyniki nie zostały udostępnione, więc można tylko przypuszczać.

P.S. Pamiętam czasy (chyba jakoś 3 lata temu?) loterii świątecznych
Coca-Coli u Smolara. Były głośniki JBL, a rok później chyba konsole Xbox
do wygrania. W każdej z nich udało mi się trafić mając zaledwie kilka
paragonów, ale co się dzieje teraz z wynikami to już lekka przeginka.
Tam trzeba było kupić coca-cole za trochę ponad 1 zł i szło spokojnie
coś wygrać, a teraz w cenniejszych loteriach tymbarka (min 8 zł) albo
nimm2 (min. 15 zł) cudem jest wygrać voucher do kina mając kilkadziesiąt
paragonów...
1 reniii 0

agata6

#6676415 Napisano: 23.01.2020 11:42:38
Moim zdaniem żadna z agencji nie wyda tak wartościowej nagrody bez sprawdzenia prawidłowości paragonu. Trzeba się pogodzić z tym że ktoś zainwestował ogrom kasy i wygrał, trudno. Co może zrobić  teraz Smolar to jest losowanie.
1 jacu007 0