Smolar

koniczynka123

#7397431 Napisano: 27.09.2026 21:36:42
pikawka napisał(a):

Czy u Smolara można systematycznie wygrywać na jeden numer telefonu w różnych konkursach. 
Proszę o info, może być priv.

Chce trochę pograć u Smolara a nie chce  kombinować, myślę czy jest sens emotka ))))???

Mam od 15 lat ten sam numer, u Smolara jeśli już wygram coś (była też główna kilka lat temu), to właśnie na ten numer. Kiedyś nawet miałam od nich sms, mimo że nie zagrałam emotka  Mnie osłabiają opinie o czarnej liście, po prostu czasami(często  emotka ) nie mamy szczęścia przy wyborze naszych wypocin

kufel98

#7397434 Napisano: 27.09.2026 21:45:37
atyde25 napisał(a):

Mają bazy danych ja bym jednak na wiele numerów nie kombinowała .Chyba ,że masz rodzinę z innymi nazwiskami i miastami zamieszkania. Ogólnie nie przepadają za stałymi graczami .Ale to tylko moja opinia w razie pozwu emotka

A to je jest tak, że dane zebrane w celu przeprowadzenia konkretnego konkursu mogą być wykorzystane wyłącznie do jego obsługi, wyłonienia zwycięzców i wydania nagród i przenoszenie tych danych do zewnętrznej bazy (czarnej listy) w celu weryfikacji w przyszłych, zupełnie innych akcjach stanowi niedozwoloną zmianę celu ich przetwarzania?
1 notta 0

mia

#7397436 Napisano: 27.09.2026 21:50:20
kufel98 napisał(a):

A to je jest tak, że dane zebrane w celu przeprowadzenia konkretnego konkursu mogą być wykorzystane wyłącznie do jego obsługi, wyłonienia zwycięzców i wydania nagród i przenoszenie tych danych do zewnętrznej bazy (czarnej listy) w celu weryfikacji w przyszłych, zupełnie innych akcjach stanowi niedozwoloną zmianę celu ich przetwarzania?

emotka emotka emotka

lubiekisiel

#7397440 Napisano: 27.09.2026 21:58:15
kufel98 napisał(a):

W sumie ciekawe czy teraz po wejsciu RODO i możliwych kar za złe zarządzanie danymi coś się zmieniło. Bo pamiętam jak jeszcze parę lat temu na porządku dziennym były sms z informacją o wygranej na numer, który ostatnio brał udział w jakiejkolwiek akcji rok wcześniej i potem przepraszanie, że pomyłka. Nie mówię tu tylko o Smolarze, ale ogólnie o agencjach
0 0

cudaczek121

#7397441 Napisano: 27.09.2026 22:01:40
atyde25 napisał(a):

Mają bazy danych ja bym jednak na wiele numerów nie kombinowała .Chyba ,że masz rodzinę z innymi nazwiskami i miastami zamieszkania. Ogólnie nie przepadają za stałymi graczami .Ale to tylko moja opinia w razie pozwu emotka

Nie ma czegoś jak czarna lista- to tylko dziwne  usprawiedliwienie dla naszego niewygrywania w konkretnej agencji. Ja w tym roku wygrałam u Smolara 7 razy na jeden i ten sam swój numer telefonu.

joan

#7397445 Napisano: 27.09.2026 22:10:15
lubiekisiel napisał(a):

W sumie ciekawe czy teraz po wejsciu RODO i możliwych kar za złe zarządzanie danymi coś się zmieniło. Bo pamiętam jak jeszcze parę lat temu na porządku dziennym były sms z informacją o wygranej na numer, który ostatnio brał udział w jakiejkolwiek akcji rok wcześniej i potem przepraszanie, że pomyłka. Nie mówię tu tylko o Smolarze, ale ogólnie o agencjach

Oj tak!
I również mnie to zastanawia.
Albo: wysłanie komuś bieżącej nagrody na POPRZEDNI adres korespondencyjny, chociaż laureat odesłał dane NOWEGO adresu emotka

Moja rada -> do loterii słać zawsze ten sam zestaw danych, a co do konkursów... to już inna beczka, niech sobie każdy z niej łyknie i sam zadecyduje.

PS: Pamiętajmy, że ogrooomna wręcz liczba laureatów wygrywa tylko nagrody najniższego rzędu. Będą oni zawsze twierdzili, że agencja X nagradza ich często - gęsto - najsprawiedliwiej i w ogóle to zawsze coś wpada a poza tym za darmo nawet ocet słodki emotka

gryszelm

#7397697 Napisano: 28.09.2026 21:58:35
Smolar nadal jakąś paczkę, to chyba walizka z kosmetykami Neboa
0 0