SZUKAM....

basiag

#6828715 Napisano: 07.12.2021 11:49:17
ma ktoś jakąś sensowną zniżkę do EMPIK-u ?
0 0

marzenier

#6828720 Napisano: 07.12.2021 11:57:07
monisss napisał(a):

marzenier napisał(a):

domika napisał(a):

marzenier napisał(a):

Czy zdarzało Wam sie,ze przez opieszałość poczty,przepadały Wam nagrody (I to nie malej wartości)Zaraz chyba zejdę na zawał,mój list wysłany 1go grudnia,stoi gdzieś na trasie...Wczoraj mineło magiczne 7 dni,które miałam na dostarcznie paragonu do organizatora i nie wiem co mam zrobić.Pisałam już do organizatora z opisem sytuacji,ale narazie nie opowodziliNawet nie wiem,jak się z szukanie tego listu zabrać:/ i co robić.Polecony priorytet to był,ale coś gdzieś nawaliło.Jakieś rady??

Przejść się na pocztę i niech szukają listu (dzwonią na wer albo do oddziału docelowego)

Bylem.Nie mogą zlokalizować.Jak mi przepadnie to chyba się załamie:( 

złożyć reklamacje jak minęło 7 dni- wtedy mają obowiązek go szukać. a moze masz zdjęcie paragonu? wyslij do organizatora i numer przesylki. Mozesz zadzwonic ten infolinie ale oni guzik mogą.. bo to ostatnio przerabiałam...

7 dni mija jutro.Dzoniłam dziś na infolinię,ale tam pani prosiła,abym zluzowała bo list za zaginiony można uznać po 30 dniach.Troche ciężko mi tu wyluzować,jak sprawa się tyczy moich 10 tys z Tyskiego emotka  

faworek

#6828721 Napisano: 07.12.2021 12:03:20
marzenier napisał(a):

monisss napisał(a):

marzenier napisał(a):

domika napisał(a):

marzenier napisał(a):

Czy zdarzało Wam sie,ze przez opieszałość poczty,przepadały Wam nagrody (I to nie malej wartości)Zaraz chyba zejdę na zawał,mój list wysłany 1go grudnia,stoi gdzieś na trasie...Wczoraj mineło magiczne 7 dni,które miałam na dostarcznie paragonu do organizatora i nie wiem co mam zrobić.Pisałam już do organizatora z opisem sytuacji,ale narazie nie opowodziliNawet nie wiem,jak się z szukanie tego listu zabrać:/ i co robić.Polecony priorytet to był,ale coś gdzieś nawaliło.Jakieś rady??

Przejść się na pocztę i niech szukają listu (dzwonią na wer albo do oddziału docelowego)

złożyć reklamacje jak minęło 7 dni- wtedy mają obowiązek go szukać. a moze masz zdjęcie paragonu? wyslij do organizatora i numer przesylki. Mozesz zadzwonic ten infolinie ale oni guzik mogą.. bo to ostatnio przerabiałam...

7 dni mija jutro.Dzoniłam dziś na infolinię,ale tam pani prosiła,abym zluzowała bo list za zaginiony można uznać po 30 dniach.Troche ciężko mi tu wyluzować,jak sprawa się tyczy moich 10 tys z Tyskiego emotka  

o kurczę, a zrobiłaś zdjęcie paragonu? Co widnieje w śledzeniu jak wklepujesz numer listu?
0 0

blanca

#6828736 Napisano: 07.12.2021 12:41:46
marzenier napisał(a):

...

7 dni od powiadomienia to masz chyba na wysłanie paragonu, a nie dostarczenie.
0 0

edzia21

#6828738 Napisano: 07.12.2021 12:46:52
marzenier napisał(a):

monisss napisał(a):

marzenier napisał(a):

domika napisał(a):

marzenier napisał(a):

DOJDZIE, SPOKOJNIE emotka
0 0

ziolko

#6828743 Napisano: 07.12.2021 12:53:25
marzenier przy takiej wartościowej nagrodzie dlaczego nie wysłałaś paragonu kurierem? 
Poza tym niech babka z infolinii nie gada głupot o tym, że list zaginiony jest dopiero po 30 dniach. 
https://www.traff...a-uslugi-pocztowe/ 
1 fineessa 0

misiapysiamisia

#6828745 Napisano: 07.12.2021 12:56:33
marzenier napisał(a):

monisss napisał(a):

marzenier napisał(a):

domika napisał(a):

marzenier napisał(a):

PP jest tragiczna a teraz w okresie świątecznym, to już w ogóle tragedia. Za radą forumowiczów wolę kurierem wysyłać.
0 0

ziolko

#6828746 Napisano: 07.12.2021 12:56:49
marzenier  - wg regulaminu "O dotrzymaniu terminu decyduje data stempla pocztowego. Przesyłki, o których mowa w pkt 6.5należy przesłać w ciągu 7 dni kalendarzowych od dnia powiadomienia, na adres Organizatora z
dopiskiem „Przejdźmy na TY ponad przedziałami”. Przesyłki z datą stempla późniejszą niż
wynikająca z daty powiadomienia o konieczności przesłania Dowodów Zakupu do weryfikacji nie
będą uwzględniane."
0 0

zubi

#6828830 Napisano: 07.12.2021 16:36:50
Czy były wyniki z Konkursu "Tchibo - poczuj święta w każdym calu" Intermarche?
0 0

edzia21

#6828832 Napisano: 07.12.2021 16:41:31
zubi napisał(a):

Czy były wyniki z Konkursu "Tchibo - poczuj święta w każdym calu" Intermarche?

nie
1 zubi 0

marzenier

#6828867 Napisano: 07.12.2021 19:23:08
Dalej w moim temacie nieszczęsnego zaginionego paragonu.Poszlam po duplikat/kopie czy jak to tam się nazywa.Pani mnie spławiła mówiąc,że SIE NIE DA,że nie mają drugiej rolki,że to kasa elektoniczna,że raport dobowy czy miesięczny wysyłanany jest do księgowej i że ona nic takiego nie może mi wydać...ktoś z Was to może przerabiał i potwierdzi czy faktycznie się nie da z kas elektronicznym wydrukac duplikatu sprzed 10 dni
0 0

ziolko

#6828868 Napisano: 07.12.2021 19:27:13
marzenier napisał(a):

Dalej w moim temacie nieszczęsnego zaginionego paragonu.Poszlam po duplikat/kopie czy jak to tam się nazywa.Pani mnie spławiła mówiąc,że SIE NIE DA,że nie mają drugiej rolki,że to kasa elektoniczna,że raport dobowy czy miesięczny wysyłanany jest do księgowej i że ona nic takiego nie może mi wydać...ktoś z Was to może przerabiał i potwierdzi czy faktycznie się nie da z kas elektronicznym wydrukac duplikatu sprzed 10 dni

Co to za sklep?
Jeśli jakiś sieciowy, to lepiej skontaktuj się z centralą i opisz sytuację. Zapytaj, czy jest możliwość uzyskania kopii.
Nie zrobiłaś ksero paragonu albo zdjęcia, zanim wysłałaś? 
0 0

marzenier

#6828869 Napisano: 07.12.2021 19:29:46
ziolko napisał(a):

marzenier napisał(a):

Co to za sklep?Jeśli jakiś sieciowy, to lepiej skontaktuj się z centralą i opisz sytuację. Zapytaj, czy jest możliwość uzyskania kopii.
Nie zrobiłaś ksero paragonu albo zdjęcia, zanim wysłałaś? 

Mały osiedlowy 
Zdjęcie mam,ale nic mi ono nie pomaga w tej sytuacji bo oni chcą oryginał ewentualnie duplikat z kasy 
0 0

ziolko

#6828870 Napisano: 07.12.2021 19:34:26
marzenier - Jeśli to faktycznie jakaś kasa elektroniczna, to prawdopodobnie wszystko zapisuje się na karcie pamięci, a odczyt z karty jest możliwy tylko w serwisie kas (mąż mi to powiedział, bo mamy kasę w firmie).
Ale przecież zdjęcie przedstawia oryginalny paragon, czyli to samo, co na duplikacie. 

Mam nadzieję, że list mimo wszystko dotrze.
Może idź na swoją pocztę, tam gdzie wysyłałaś i zapytaj, czy możesz już złożyć reklamację? Mimo, że nie upłynął jeszcze czas na reklamację. Albo inaczej - żeby swoimi sposobami spróbowali poszukać dokładniej w systemie, gdzie ten list się znajduje. 
Coś mi się kojarzy, że kiedyś uprzejmie pogadałam z babką na poczcie i po pół godzinie miałam odpowiedź. Ale to było kilka lat temu... 
0 0

assal

#6828877 Napisano: 07.12.2021 19:42:20
Marzenier: Mój list, polecony priorytet, z Krakowa do Poznania, szedł niedawno 12 dni emotka  Z tego co pamiętam, "duplikatów paragonów fiskalnych" nie ma. W Biedronce mi kiedyś wydrukowali na kartce mój paragon, ale pojawił się problem - w tej wersji-kopii nie było tak potrzebnego mi numeru górnego emotka   
0 0

marzenier

#6828880 Napisano: 07.12.2021 19:51:30
Kurcze no właśnie.Mam problem z tym duplikatem,a z Tyskiego mi odpisali ze czekają jeszcze "gora 2 dni" też trochę z dup..y bo przecież to nie moja wina że poczta zawaliła (tzn no ok,troche moja bo mogłam wysyłać kurierem),ale chcieli poleconym to wysłałam poleconym.
0 0

iwona0103

#6828886 Napisano: 07.12.2021 19:57:08
marzenier napisał(a):

Kurcze no właśnie.Mam problem z tym duplikatem,a z Tyskiego mi odpisali ze czekają jeszcze "gora 2 dni" też trochę z dup..y bo przecież to nie moja wina że poczta zawaliła (tzn no ok,troche moja bo mogłam wysyłać kurierem),ale chcieli poleconym to wysłałam poleconym.

"6.8. O dotrzymaniu terminu decyduje data stempla pocztowego"
czy gdzieś w regulaminie jest jakakolwiek informacja, że ma dotrzeć do konkretnego dnia? Próbuj walczyć z nimi w ten sposób
0 0

cleo25

#6828887 Napisano: 07.12.2021 19:57:30
Czy ktoś korzysta z tej aplikacji Letyshop, co to niby część kasy za zakupy online wraca??? Jak to faktycznie działa? Warto czy szkoda zdrowia ? emotka
0 0

magdalena_g

#6828888 Napisano: 07.12.2021 19:58:14
marzenier napisał(a):

Ja w tamtym roku miałam taką sytuację, sklepik ABC mały. Kasjerki powiedziały, że się nie da, szef  też coś mówił o raportach itd, miał się spytać informatyka co mu kasę obsługuje czy coś można zdziałać ale jak zadzwonłam na drugi dzień to już nie odebrał ode mnie telefonu. Niestety bez dobrej woli z ich strony nic nie zdziałasz emotka    Przepadł mi wygrany tysiak ale od tej pory pilnuje paragonów. Tu jednak żadna Twoja wina, więc tym bardziej wkurza. Jednak myślę, że z poóźnieniem ale do nich dojdzie. A jak wyświetlasz śledzenie przesyłki to nie widzisz gdzie utknęła?  
0 0

marzenier

#6828889 Napisano: 07.12.2021 20:00:05
iwona0103 napisał(a):

marzenier napisał(a):

"6.8. O dotrzymaniu terminu decyduje data stempla pocztowego"czy gdzieś w regulaminie jest jakakolwiek informacja, że ma dotrzeć do konkretnego dnia? Próbuj walczyć z nimi w ten sposób

Tak wiem.Wykorzystam to jak już wszystko inne zawiedzie.
Ja chyba się nie nadaje do wygrywania głównych,bo to dużo stresu jest emotka
Dobrze,że mąż zawsze dostrzega jasna stronę sytuacji i mówi "wyluzuj,a jakby to byl dom od Alemtte" emotka
1 iwona0103 0