Coś wam się nie podoba? Piszcie!

pioge7

#6833290 Napisano: 23.12.2021 18:08:49
Pionas zauważone dzisiaj 
Jak ktoś polubi post i jest ta rozwijana lista użytkowników. I jak mam tam np. 30 osób klikam sobie na dowolny profil i wychodzi błąd 404. 
Nie dotyczy to tej małej listy przy łapkach tylko dopiero po rozwinięciu listy 
0 0

pionas

#6833472 Napisano: 25.12.2021 09:06:33
cb656 napisał(a):

pionas a dlaczemu są takie różnice w odstępach? emotka Top: wyniki konkursów. 

był błąd, w automacie od postu dałem 4 entery a nie 2 emotka

pioge7 napisał(a):

Pionas zauważone dzisiaj Jak ktoś polubi post i jest ta rozwijana lista użytkowników. I jak mam tam np. 30 osób klikam sobie na dowolny profil i wychodzi błąd 404. 

Podasz przykład?
1 pioge7 0

pioge7

#6833473 Napisano: 25.12.2021 09:12:10
pionas napisał(a):

pioge7 napisał(a):

Pionas zauważone dzisiaj Jak ktoś polubi post i jest ta rozwijana lista użytkowników. I jak mam tam np. 30 osób klikam sobie na dowolny profil i wychodzi błąd 404. 

Podasz przykład?

https://www.e-konkursy.info/forum/konkursy/moje-dzisiejsze-wygrane?strona=2775#p6833393
przy łapkach kliknij więcej
i kliknij w dowolny nick 
1 brucee 0

pionas

#6833474 Napisano: 25.12.2021 09:23:16
nanajka81 napisał(a):

właśnie odkryłam że z mojego profilu poznikali mi znajomi których miałam dodanych - da się to naprawić czy muszę na nowo ich dodawać?

sprawdź teraz
0 0

pionas

#6833477 Napisano: 25.12.2021 09:28:06
pioge7 napisał(a):

https://www.e-konkursy.info/forum/konkursy/moje-dzisiejsze-wygrane?strona=2775#p6833393
i kliknij w dowolny nick 

już działa, błąd dotyczył starej szaty graficznej emotka
2 brucee, pioge7 0

pioge7

#6833478 Napisano: 25.12.2021 11:02:13
bruce napisał(a):

pioge7 napisał(a):

i kliknij w dowolny nick 

Fakt, nie działa, jest błąd strony. 

jak zwykle naprawiony emotka
teraz chyba pozostaje czekać na apke emotka
1 brucee 0

Gość: cb656

#6833504 Napisano: 25.12.2021 18:27:28
Dziwna sprawa z tymi powiadomieniami, nie rozgryzłem jeszcze tego klucza... emotka
Jedne powiadomienia, jak w nie kliknę i potem wracam do skrzynki powiadomień, znikają już po tym kliknięciu, a inne nie. Zostają i trzeba je usuwać ręcznie. O co tu chodzi? emotka
0 0

magdalena_g

#6833515 Napisano: 25.12.2021 21:52:43
Nie wiem dlaczego nie mogę wyszukać konkursu po rodzaju nagród. Zaznaczam np. bilety i jak zatwierdzam to wyskakuje komunikat "uzupełnij to pole" i tam mam wpisać szukaną frazę. Po co?  Kiedyś tego nie było, szukało się tylko po rodzaju nagród. Czy tylko ja tak mam? Czy można to jakoś naprawić? 
0 0

#6833536 Napisano: 26.12.2021 13:15:57
magdalena_g napisał(a):

Nie wiem dlaczego nie mogę wyszukać konkursu po rodzaju nagród. Zaznaczam np. bilety i jak zatwierdzam to wyskakuje komunikat "uzupełnij to pole" i tam mam wpisać szukaną frazę. Po co?  Kiedyś tego nie było, szukało się tylko po rodzaju nagród. Czy tylko ja tak mam? Czy można to jakoś naprawić? 

Wyszukiwarka: https://www.e-kon....info/znajdz-konkurs

Zrobiłem tak, jak piszesz i oto wynik: https://www.e-kon...p;where%5B%5D=prices
1 brucee 0

magdalena_g

#6833547 Napisano: 26.12.2021 16:02:46
Nie o to mi chodzi. Wchodzę w NA SKRÓTY - WYSZUKIWARKA tam zaznaczam ptaszkiem WYCIECZKI przy RODZAJU NAGRÓD i jak zatwierdzam to nie pokazuje konkursów w których nagrodami są wycieczki tylko pojawia się komunikat WYPEŁNIJ TO POLE  (czyli szukaną frazę) a dawniej to pole mogło byc puste  
0 0

#6833550 Napisano: 26.12.2021 16:19:44
magdalena_g napisał(a):

Nie o to mi chodzi. Wchodzę w NA SKRÓTY - WYSZUKIWARKA tam zaznaczam ptaszkiem WYCIECZKI przy RODZAJU NAGRÓD i jak zatwierdzam to nie pokazuje konkursów w których nagrodami są wycieczki tylko pojawia się komunikat WYPEŁNIJ TO POLE  (czyli szukaną frazę) a dawniej to pole mogło byc puste 

No a co ja pokazuję wyżej? emotka No przecież wyszukiwarkę z tego "na skróty" właśnie! Wypełniam tylko dwa pola - szukaną frazę i gdzie ma szukać.   Nie rozumiem, w czym problem?   emotka
Pole tekstowe MUSISZ wypełnić! Co z tego, że zaznaczysz kategorie GDZIE ma szukać, skoro system nie wie, CZEGO szukać?! Próbuj także słów w innej formie, na przykład "wycieczka", bo wiadomo, że w opisie nagród nie piszą z reguły o kilku, tylko o jednej wycieczce emotka
"Szukano WYCIECZKI, znaleziono 3 rekordy"
https://www.e-kon...p;where%5B%5D=prices
"Szukano WYCIECZKA, znaleziono 8 rekordów"

EDIT: Obszar do przeszukiwania nadrzędny, to kategoria NAGRODY. I to w zasadzie mogłoby wystarczyć. Ty zawęziłaś obszar wyszukiwania do podkategorii NAGRODY/WYCIECZKI. Można tak, tylko miałoby to sens wtedy, gdybyś szukała wycieczki w konkretne miejsce, na przykład DOMINIKANA. I właśnie takie słowo powinno się wtedy wpisać w pole tekstowe mówiące wyszukiwarce, CZEGO ma szukać w opisach.
0 0

magdalena_g

#6833554 Napisano: 26.12.2021 16:47:04
cb656 napisał(a):

magdalena_g napisał(a):

No a co ja pokazuję wyżej? emotka No przecież wyszukiwarkę z tego "na skróty" właśnie! Wypełniam tylko dwa pola - szukaną frazę i gdzie ma szukać.   Nie rozumiem, w czym problem?   emotka Pole tekstowe MUSISZ wypełnić! Co z tego, że zaznaczysz kategorie GDZIE ma szukać, skoro system nie wie, CZEGO szukać?! Próbuj także słów w innej formie, na przykład "wycieczka", bo wiadomo, że w opisie nagród nie piszą z reguły o kilku, tylko o jednej wycieczce emotka
"Szukano WYCIECZKI, znaleziono 3 rekordy"
"Szukano WYCIECZKA, znaleziono 8 rekordów"

EDIT: Obszar do przeszukiwania nadrzędny, to kategoria NAGRODY. I to w zasadzie mogłoby wystarczyć. Ty zawęziłaś obszar wyszukiwania do podkategorii NAGRODY/WYCIECZKI. Można tak, tylko miałoby to sens wtedy, gdybyś szukała wycieczki w konkretne miejsce, na przykład DOMINIKANA. I właśnie takie słowo powinno się wtedy wpisać w pole tekstowe mówiące wyszukiwarce, CZEGO ma szukać w opisach.

Nadal nie o to mi chodzi. Wskazanym powyżej sposobem nie pokazało wszystkich konkursów, w których nagrodą są wycieczki, tylko te otagowane słowem WYCIECZKA, WYCIECZKI. Przy takim sposobie wyszukiwania nie pokazało np. konkursu Walkera z Biedronki.  Kiedyś klikając w rodzaj nagrody WYCIECZKI (ten żółty balonik), bez wpisywania frazy,  pokazywało wszystkie konkursy, w których nagrodą były wycieczki. 
0 0

#6833585 Napisano: 26.12.2021 22:42:57
magdalena_g napisał(a):

Nadal nie o to mi chodzi. Wskazanym powyżej sposobem nie pokazało wszystkich konkursów, w których nagrodą są wycieczki, tylko te otagowane słowem WYCIECZKA, WYCIECZKI. Przy takim sposobie wyszukiwania nie pokazało np. konkursu Walkera z Biedronki.  Kiedyś klikając w rodzaj nagrody WYCIECZKI (ten żółty balonik), bez wpisywania frazy,  pokazywało wszystkie konkursy, w których nagrodą były wycieczki.

Kobieto, OGARNIJ SIĘ!! Rozumiesz w ogóle, jak działa wyszukiwarka? Ona szuka TEKSTU!!!!!!
PRZYKŁAD: konkurs Walkera z Biedronki w bazie.  Widzisz tu gdzieś (gdziekolwiek) słowo "wycieczka"????
Albo cokolwiek zbliżonego?! "wyczeczk"??
Niby JAK system ma ten konkurs pokazać w wynikach wyszukiwania na hasło "WYCIECZKA"??
No nie da się! emotka

pionas RATUJ!! Mnie już zabrakło argumentów emotka emotka

0 0

magdalena_g

#6833589 Napisano: 26.12.2021 23:20:51
cb656 napisał(a):

magdalena_g napisał(a):

Kobieto, OGARNIJ SIĘ!! Rozumiesz w ogóle, jak działa wyszukiwarka? Ona szuka TEKSTU!!!!!! PRZYKŁAD: konkurs Walkera z Biedronki w bazie.  Widzisz tu gdzieś (gdziekolwiek) słowo "wycieczka"????
Albo cokolwiek zbliżonego?! "wyczeczk"??
Niby JAK system ma ten konkurs pokazać w wynikach wyszukiwania na hasło "WYCIECZKA"??
No nie da się! emotka

pionas RATUJ!! Mnie już zabrakło argumentów emotka emotka

Ale mnie nie chodzi o wyszukiwanie tekstu, bo jest oczywiste jak się to robi, tylko o wyszukiwanie przez zaznaczenie obrazka przedstawiającego rodzaj nagrody.  I przy konkursie Walkera widnieje obrazek pt. WYCIECZKI. Więc klikając na niego w wyszukiwarce powinny mi się pokazać wszystkie konkursy, w których jako rodzaj nagrody wybrano ikonę (nie wyraz!!!) WYCIECZKI. 
0 0

#6833591 Napisano: 26.12.2021 23:44:40
magdalena_g napisał(a):

Ale mnie nie chodzi o wyszukiwanie tekstu, bo jest oczywiste jak się to robi, tylko o wyszukiwanie przez zaznaczenie obrazka przedstawiającego rodzaj nagrody.  I przy konkursie Walkera widnieje obrazek pt. WYCIECZKI. Więc klikając na niego w wyszukiwarce powinny mi się pokazać wszystkie konkursy, w których jako rodzaj nagrody wybrano ikonę (nie wyraz!!!) WYCIECZKI.

Poddaję się. Nie zrozumiałaś istoty działania wyszukiwarki, mimo mych starań. Istota owa zawiera się w dwóch punktach:
1. szukamy TEKSTU występującego w opisie konkursu
2. określamy obszar wyszukiwania (na przykład Organizator, Nagrody, Opis i tak dalej
To przecież jest proste, jak sikanie. emotka
Może pionas umie to wyjaśnić innymi słowami. Ja nie.
0 0

giti

#6833787 Napisano: 28.12.2021 00:31:37
A ja rozumiem o co chodzi magdalena. I nie wiem czy Tagi (bo Tobie chodzi o Tagi) tą jednolite i tożsame z kategoria wyszukiwarki, bo przecież są też takie tagi jak np. w Walkerze: Szkocja, whisky itp, a to nie są kategorie wyszukiwań. 

Także jeśli chcesz wyszukać wszystkie konkursy otagowane ''wycieczka'' to chyba musisz znaleźć dowolny konkurs z takim tagiem i wtedy klikając w ten ''obrazek'' czyli tag o nazwie "wycieczka" emotka )
0 0

gosiak351

#6833790 Napisano: 28.12.2021 01:08:38
Dostałam punky karny bo SZUKAŁAM - podkreślam SZUKAŁAM konkursu którego nie było. Fakt błąd mojej percepcji, jednak ze względu na to, że NIE BYŁO czegoś takiego nie powinnam dostać pinktu karnego, tylko informację o przykładowej terści:" nie było takiego konkursu" 
0 0

magdalena_g

#6834996 Napisano: 02.01.2022 20:26:44
[quote=

cb656 napisał(a):

magdalena_g napisał(a):

magdalena_g]Ale mnie nie chodzi o wyszukiwanie tekstu, bo jest oczywiste jak się to robi, tylko o wyszukiwanie przez zaznaczenie obrazka przedstawiającego rodzaj nagrody.  I przy konkursie Walkera widnieje obrazek pt. WYCIECZKI. Więc klikając na niego w wyszukiwarce powinny mi się pokazać wszystkie konkursy, w których jako rodzaj nagrody wybrano ikonę (nie wyraz!!!) WYCIECZKI.

Dzięki pionas  emotka  wyszukiwanie już działa jak dawnej  emotka  a  i jeszcze słowo do osoby powyżej komentującej. Dziękuję za chęć pomocy w rozwiązaniu tego problemu, ale zanim napiszesz do kogoś "OGARNIJ SIĘ KOBIETO", "TO JEST PROSTE JAK SIKANIE"  to zastanów się chwilę, bo może nie jesteś alfą i omegą w rozwiązywaniu problemów technicznych na stronie.
Pozdrawiam i życzę Szczęśliwego Nowego Roku 
2 pioge7, gosia5 0

#6835005 Napisano: 02.01.2022 21:42:58
magdalena_g napisał(a):

(...) słowo do osoby powyżej komentującej: zanim napiszesz do kogoś "OGARNIJ SIĘ KOBIETO", "TO JEST PROSTE JAK SIKANIE"  to zastanów się chwilę, bo może nie jesteś alfą i omegą w rozwiązywaniu problemów technicznych na stronie. Pozdrawiam i życzę Szczęśliwego Nowego Roku 

Fakt, nie jestem ani Alfą, ani tym bardziej Omegą. emotka
Dzięki za przypomnienie. emotka
...to pionas sprawił, że DOPIERO TERAZ wyszukiwanie jest proste, jak sikanie, bo wystarczy znajomość pisma obrazkowego, bez konieczności umiejętności pisania - wystarczy tylko odfajkować ptaszkiem okienka przy ikonkach emotka
No ale fakt, nie jestem. I nie miałem racji. emotka emotka Przepraszam.
0 0

diabkate

#6835023 Napisano: 03.01.2022 00:33:11
gosiak351 napisał(a):

Dostałam punky karny bo SZUKAŁAM - podkreślam SZUKAŁAM konkursu którego nie było. Fakt błąd mojej percepcji, jednak ze względu na to, że NIE BYŁO czegoś takiego nie powinnam dostać pinktu karnego, tylko informację o przykładowej terści:" nie było takiego konkursu" 

Z tego co pamiętam, to nie szukałaś konkursu, a paragonu na konkurs, którego nie było w bazie i to w dodatku po zakończeniu owego konkursu. To chyba lekka różnica. Poza tym laureatką owego konkursu była Małgorzata, więc to taki dziwny zbieg okoliczności... Zamiast się wkurzać i brnąć w to dalej, lepiej się przyznać albo odpuścić.

cb656 napisał(a):

magdalena_g napisał(a):

(...) słowo do osoby powyżej komentującej: zanim napiszesz do kogoś "OGARNIJ SIĘ KOBIETO", "TO JEST PROSTE JAK SIKANIE"  to zastanów się chwilę, bo może nie jesteś alfą i omegą w rozwiązywaniu problemów technicznych na stronie. Pozdrawiam i życzę Szczęśliwego Nowego Roku 

Fakt, nie jestem ani Alfą, ani tym bardziej Omegą. emotka Dzięki za przypomnienie. emotka
...to pionas sprawił, że DOPIERO TERAZ wyszukiwanie jest proste, jak sikanie, bo wystarczy znajomość pisma obrazkowego, bez konieczności umiejętności pisania - wystarczy tylko odfajkować ptaszkiem okienka przy ikonkach emotka
No ale fakt, nie jestem. I nie miałem racji. emotka emotka Przepraszam.

No nie jesteś, ale chyba jesteś jednym z najaktywniejszych w tym wątku użytkowników. :D 
1 Ferdia 0