Pomocy!!!!

bezaczek7

#6115438 Napisano: 19.11.2015 15:51:13
taalvikki napisał(a):

bezaczek7 napisał(a):

hahaha. ja byłam kasjerką, ale akurat w "moim" sklepie konkursów nie było. zdarzały się osoby, co prosiły na dwa paragony, "bo to dla starszej osoby, chcę się rozliczyć, bo ona z domu nie wychodzi" i ja już miałam skasowane i wydaną resztę, a osoba jeszcze mówiła dlaczego na dwa paragony, a nie na jeden.
nie przesadzajmy. ja raz wyszłam ze sklepu i wróciłam się, bo w jednej biedrze napoje w małych butelkach stały za kasą i zobaczyłam je stojąc już w kolejce, nie chciało mi się wracać na sklep i odkładać dużych butelek. miałam z tego więcej paragonów  emotka
uważam, że postawienie ograniczników wystarcza. można wspomnieć, że proszę na osobne paragony tak, jak towary są rozdzielone. 
raz widziałam, że facet się rozglądał okropnie w której kolejce będzie miał szybciej. w mojej było mniej osób, ale uprzejmie poinformowałam, że będę chciała 4 paragony z moich kilku produktów, więc jeśli mu zależy na czasie, to niestety, ale nie w mojej kolejce  emotka
bucem bym była, gdybym pana nie poinformowała, bo ewidentnie się mu spieszyło!
tyle ode mnie emotka

a ja, jeżeli robiłabym masowe zakupy konkursowe, to przepuściłabym osoby, które się spieszą. z resztą, nawet jeżeli moje zakupy nie są konkursowe, ale spore, to przepuszczam osoby, które się spieszą i mają w koszu jedną pietruszkę. ale cóż, każdy ma swoje normy...

osobiście nie dziwię się osobom, które czekają w kolejce i się irytują, że ktoś sobie nagle chce nabić każdy z dwudziestu produktów na osobny paragon. dlatego, tak, jak mówiłam, trzy paragony można przełknąć, ale masowość to już chamstwo i, według mnie, wypada wejść drugi raz i kupić coś raz jeszcze, a nie się bździć albo cieszyć z tego, że specjalnie dla mnie kasę otwierają. wyjść i wejść to nie taki straszny wysiłek, naprawdę, drogie panie. emotka

a kiedy mówiłam o pytaniu do kasjerki, to nie chodziło mi o tłumaczenie się przez godzinę, ale o zwykłe, kulturalne zapytanie pt: 'czy mogłabym mieć te rzeczy nabite na osobny paragon?'. i tyle. gdybym tego nie powiedziała, czułabym się jak ordynarny pajac.

będzie długi post, ale żeby była widoczna cała rozmowa. otóż nie czułam się odpowiedzialna za przepuszczenie pana przede mnie, gdyż dwie minuty wcześniej usłyszałam, że pani przede mną również będzie brała produkty na 3 czy 4 paragony, a produktów miała po ok 10 na każdy paragon. niewiele by mu to dało podczas gdy w kolejce obok były dwie osoby z dużo mniejszą ilością produktów. kiedy potrzebowałam dosłownie 20 pojedynczych produktów na 20 paragonów (ach te przysługi emotka  ), poprosiłam panią, która ledwie co odeszła od swojej wolnej kasy, czy mogłaby mnie skasować, bo potrzebuję każdy produkt osobno. wróciła się, pieniądze położyłam na ladzie, dobierała sobie drobne z kupki i dokładała resztę. ja miałam 20 paragonów, kasa obok normalnie kasowała normalnych ludzi, każdy zadowolony. nie ma co sobie życia komplikować. a jeśli kasjerka na twoje pytanie odpowie "nie"? co wtedy? ja tam wolę się "ubezpieczyć" i stwierdzić, że potrzebuję na osobne, niż pytać emotka  pozdrawiam emotka
0 0

londeku

#6115475 Napisano: 19.11.2015 16:46:52
rettib napisał(a):

Potrzebuję pomocy ze Streetcom. Próbuję coś zdziałać w związku z testowaniem ciastek Gerard. Ale wyskakuje informacja o odblokowaniu wyskakujących okienek - no więc ustawiłam, żeby akceptowało, ustawiłam też Adblocka, żeby akceptował. I dalej nic, nie wyskakują... na obu przeglądarkach. Miał ktoś z Was tak?

Na chrome nie otwiera? Dziwne zresetuj ustawienia na chrome i próbuj .
0 0

banka-manka

#6115509 Napisano: 19.11.2015 17:22:36
Jak odblokować sms premium w Virgine Mobile na kartę? emotka
0 0

magdal14

#6115757 Napisano: 19.11.2015 22:22:06
Mam pytanie może już pozamiatane, ale jeszcze zapytam. W Mocy- Biedonka komisja odrzuciła moje zgłoszenia bo podałam jeden nr na siebie i mamę (Tak wiem moja wina), ale moja matka stwierdziła, że mniej zachodu będzie jak podam swoje (ja tylko grałam) a ja głupia tak zrobiłam - wiem za głupotę się płaci. W każdym razie odpowiedź negatywna, Jest jeszcze jakaś szansa na odkręcenie czy sobie darować?
0 0

edzia21

#6115759 Napisano: 19.11.2015 22:23:55
magdal14 napisał(a):

Mam pytanie może już pozamiatane, ale jeszcze zapytam. W Mocy- Biedonka komisja odrzuciła moje zgłoszenia bo podałam jeden nr na siebie i mamę (Tak wiem moja wina), ale moja matka stwierdziła, że mniej zachodu będzie jak podam swoje (ja tylko grałam) a ja głupia tak zrobiłam - wiem za głupotę się płaci. W każdym razie odpowiedź negatywna, Jest jeszcze jakaś szansa na odkręcenie czy sobie darować?

wg mnie nic nie ugrasz emotka  Raczej Ci nie uwierzą, że macie wspólny numer komórki...
0 0

dolly

#6115782 Napisano: 19.11.2015 22:44:47
edzia21 napisał(a):

magdal14 napisał(a):

wg mnie nic nie ugrasz emotka  Raczej Ci nie uwierzą, że macie wspólny numer komórki...

ale tu chodzi o numer komórkowy czy numer konta?
0 0

magdal14

#6115802 Napisano: 19.11.2015 23:22:26
konta
0 0

ita1987

#6115804 Napisano: 19.11.2015 23:27:22
dolly napisał(a):

edzia21 napisał(a):

magdal14 napisał(a):

ale tu chodzi o numer komórkowy czy numer konta?

Nie wiem, ale nie da się tego zrobić tak, że mama Cię do swojego konta dopisze abyście miały wspolne? Ja mam i swoje konto i z mamą też mam wspólnym z racji tego, że mi ufa i jakby się coś stało to może na mnie liczyc... jeśli sporo przelewów to byłoby szkoda to zmarnować 
0 0

victorious

#6115809 Napisano: 19.11.2015 23:37:17
magdal14 napisał(a):

Mam pytanie może już pozamiatane, ale jeszcze zapytam. W Mocy- Biedronka komisja odrzuciła moje zgłoszenia bo podałam jeden nr na siebie i mamę (Tak wiem moja wina), ale moja matka stwierdziła, że mniej zachodu będzie jak podam swoje (ja tylko grałam) a ja głupia tak zrobiłam - wiem za głupotę się płaci. W każdym razie odpowiedź negatywna, Jest jeszcze jakaś szansa na odkręcenie czy sobie darować?

Nic z tym nie zrobisz, poza tym sama się przyznajesz, że postępowałaś niezgodnie z regulaminem. Jeżeli już grałaś na swoją mamę, to trzeba było podać jej numer konta, a nie swój. Każdy gracz powinien mieć osobne konto, chociażby dlatego, żeby uniknąć grania na fikcyjne osoby. Pociesz się, że nie jesteś jedyna na tym forum, która ma teraz takie problemy. Wystarczy wejść w wątek "Moc nagród - przelewy" i poczytać sobie posty.
0 0

dolly

#6116028 Napisano: 20.11.2015 11:22:49
magdal14 napisał(a):

konta

Ja bym do nich dzwonila, nic juz nie tracisz. Reszta na pw.
0 0

Gość: awi

#6116961 Napisano: 21.11.2015 09:24:44
Wkurza mnie facebook. Znikają posty, które polubiłam - były opublikowane przez moich znajomych albo pochodziły ze stron wcześniej przeze mnie polubionych. Nie mogę ich odnaleźć ani na osi, ani w historii, przeglądałam różne ustawienia - i nic. Czy ktoś wie dlaczego znikają, gdzie są i co mogę jeszcze zrobić żeby pozostawały na miejscu - czasami są to artykuły, które chcę jeszcze raz przejrzeć emotka
0 0

Mila26

#6117117 Napisano: 21.11.2015 19:47:44
orientuje się ktoś który to jest numer dowodu zakupu na paragonie w konkursie z pralkami?
0 0

renatak0

#6119432 Napisano: 25.11.2015 13:28:18
Próbuję wysłać formularz z kauflanda i wciąż wyskakuje mi bład,nawet zdjęcie zmniejszyłam i nic pomocy co robić?
0 0

ace

#6119625 Napisano: 25.11.2015 18:25:59
Czy dostał z Was ktos potłuczona zastawę z Łaciatego? Bo do mnie doszła filiżanka z roztrzaskanym spodkiem emotka Wiem ze teoretycznie powinno sie otwierać przy kurierze i ewentualnie spisywać uszkodzenie. Ale ja nie wiedziałam ze to filiżanki wozi i pozwoliłam mu zostawić w punkcie odbioru przesyłek, a potem tez nieświadoma nie otworzyłam tam... I stad pytanie czy da sie jeszcze reklamować? A w ogóle czy otwieranie w punkcie odbioru przesyłek jest możliwe tak jak otwieranie przy kurierze? Czy jak kurier zostawi tam to juz pozamiatane?
0 0

foton

#6119634 Napisano: 25.11.2015 18:51:52
Spokojnie, zrób fotkę i wyślij mailem. Mają pulę przeznaczoną na tego typu reklamacje. Zostanie uznana mimo "nie otwarcia" przy kurierze.
0 0

ace

#6119641 Napisano: 25.11.2015 19:00:04
foton napisał(a):

Spokojnie, zrób fotkę i wyślij mailem. Mają pulę przeznaczoną na tego typu reklamacje. Zostanie uznana mimo "nie otwarcia" przy kurierze.

Dziękuje za odpowiedz emotka  tak zrobię emotka  Moze sie uda emotka  
0 0

baxter

#6119654 Napisano: 25.11.2015 19:24:44
hej, podpowie ktoś jak klikać by wygrać zwrot z Whiskasa?emotka
0 0

ondine

#6120124 Napisano: 26.11.2015 14:49:07
Poszukuję najtańszego konta bankowego jako "dodatkowe", więc nie będę dokonywała na nim dużo transakcji. Ma ktoś coś do polecenia? emotka
0 0

nataszka

#6120125 Napisano: 26.11.2015 14:49:31
ondine napisał(a):

Poszukuję najtańszego konta bankowego jako "dodatkowe", więc nie będę dokonywała na nim dużo transakcji. Ma ktoś coś do polecenia? emotka

mbank
0 0

ondine

#6120126 Napisano: 26.11.2015 14:51:07
nataszka napisał(a):

ondine napisał(a):

mbank

Jakie konto konkretnie polecasz w mBanku? Myślałam o BZWBK Godne Polecenia, do czerwca 2017 jest całkowicie darmowe, ktoś zakładał i korzystał z tej promocji? emotka
0 0