Pomocy!!!!

joan

#6107586 Napisano: 06.11.2015 08:31:25
banka-manka napisał(a):

Czy w HEYAH na kartę jest teraz promocja podwójne doładowanie? Mama dostała sms, że niby od 2 listopada ma być - ale sms dziwnym trafem wyparował (nie wiem czy jej się przywidziało, czy niechcący skasowała - idzie w zaparte, że miała takiego sms). Ja w necie nie potrafię znaleźć żadnej informacji. Może ktoś dostał takiego sms? emotka

Również dostałam coś w tym stylu, a potem... cisza. Z tym, że u mnie chyba pisało o tym T-Mobile.
0 0

banka-manka

#6107588 Napisano: 06.11.2015 08:32:57
joan napisał(a):

banka-manka napisał(a):

Czy w HEYAH na kartę jest teraz promocja podwójne doładowanie? Mama dostała sms, że niby od 2 listopada ma być - ale sms dziwnym trafem wyparował (nie wiem czy jej się przywidziało, czy niechcący skasowała - idzie w zaparte, że miała takiego sms). Ja w necie nie potrafię znaleźć żadnej informacji. Może ktoś dostał takiego sms? emotka

Również dostałam coś w tym stylu, a potem... cisza. Z tym, że u mnie chyba pisało o tym T-Mobile.

Przez przyapadek skasowałam moją wypowiedź, zamiast zacytować emotka
Heyah, chyba podnależy pod T-mobile. Więc może jest coś na rzeczy.
Szukam dalej w necie, może coś będzie.

EDIT: Znalazłam regulamin.
https://www.heyah...82901d08fc9b1e9e4e87

Więc jednak jest!
Mamcia jeszcze całkiem nie zgłupiała emotka
0 0

mmaddamm

#6107591 Napisano: 06.11.2015 08:35:18
banka-manka napisał(a):

Czy w HEYAH na kartę jest teraz promocja podwójne doładowanie? Mama dostała sms, że niby od 2 listopada ma być - ale sms dziwnym trafem wyparował (nie wiem czy jej się przywidziało, czy niechcący skasowała - idzie w zaparte, że miała takiego sms). Ja w necie nie potrafię znaleźć żadnej informacji. Może ktoś dostał takiego sms? emotka

tak podwójne doładowanie max do 150 złotówek na 30dni. trzeba wysłać sms o treści TAK na 80404 a potem doładować konto za min 10 zł, w ciągu 5 dni nastąpi podwojenie. Dodatkowo darmowy internet 250MB na 5 dni, potem 6zł co 30 dni. jak na moje oko chodzi tu o automatyczne przedłużanie internetu, chyba ze będzie można to jakoś wyłączyć.
0 0

banka-manka

#6107592 Napisano: 06.11.2015 08:37:58
mmaddamm napisał(a):

banka-manka napisał(a):

Czy w HEYAH na kartę jest teraz promocja podwójne doładowanie? Mama dostała sms, że niby od 2 listopada ma być - ale sms dziwnym trafem wyparował (nie wiem czy jej się przywidziało, czy niechcący skasowała - idzie w zaparte, że miała takiego sms). Ja w necie nie potrafię znaleźć żadnej informacji. Może ktoś dostał takiego sms? emotka

tak podwójne doładowanie max do 150 złotówek na 30dni. trzeba wysłać sms o treści TAK na 80404 a potem doładować konto za min 10 zł, w ciągu 5 dni nastąpi podwojenie. Dodatkowo darmowy internet 250MB na 5 dni, potem 6zł co 30 dni. jak na moje oko chodzi tu o automatyczne przedłużanie internetu, chyba ze będzie można to jakoś wyłączyć.

Dziękuje emotka
Z tym internetem to nie ciekawie. Bo mama nie potrzebuje i w ogóle jej telefon nie ma dostępu do internetu, bo to typowy dla seniorów.
Pewnie będzie jakiś sms, żeby wysłać aby wyłączyć usługę.
I kiepska ta promocja. Tylko 30 dni na wykorzystanie. Kiedyś było na zawsze, ale z kolei trzeba było dwa razy doładować i wartość drugiego doładowania podwajali. 
EDIT: Dostałam już sms aktywującego - przy doładowaniach powyżej 20 zł jest dodatkowy internet. Przy niższych nie. Więc jak ktoś tego nie chce, to doładować np. dwa razy po 10 zł (chyba, że można tylko raz).
0 0

monikar

#6108909 Napisano: 08.11.2015 20:38:33
Czy jeśli mój przelew zostanie zaksięgowany na koncie drugiej osoby można go jeszcze jakoś anulować?
0 0

kurlandzki

#6108911 Napisano: 08.11.2015 20:40:34
monikar napisał(a):

Czy jeśli mój przelew zostanie zaksięgowany na koncie drugiej osoby można go jeszcze jakoś anulować?

nie można
0 0

taalvikki

#6108917 Napisano: 08.11.2015 20:50:50
burza94 napisał(a):

koper napisał(a):

Nie musisz nikogo prosić. Ustawiasz na taśmie produkty na pierwszy paragon, stawiasz taki plastikowy ogranicznik oddzielający zakupy, wykładasz produkty na drugi paragon, ogranicznik i zakupy na trzeci paragon.
Kasjerka pewnie nawet tego nie skomentuje , to żaden wstyd...

Nie lubię innym komplikować życia. Kasjerka może nie skomentuje, ale ludzie czekający za mną w kolejce i owszem.

jeżeli to tylko 3 paragony, to według mnie nie jest to wielkie robienie problemu i komentarzami nie ma się co przejmować. co innego, gdy niektórzy robili zakupy na moc nagród i kupowali po 20 zestawów jeden za drugim - to już, według mnie, chamstwo. więc wszystko zależy od wyczucia i tego, ile tych plastikowych ograniczników zostanie postawionych.

ja zazwyczaj chodzę z drugą osobą po zakupy konkursowe i bierzemy po dwa zestawy, każda po jednym, więc kupujemy jako oddzielne osoby. kiedy nie mam takiej możliwości, to kupuję jedną rzecz/zestaw wychodzę i wchodzę do sklepu po raz drugi. też nie lubię sprawiać zamieszania.

a jeżeli już będziesz kupować na 3 paragony, to jednak uważam, że milej będzie jak jednak grzecznie kasjerce wyjaśnisz, że chcesz mieć na 3 paragonach. przyczyny podawać nie musisz, ale kultura jednak jest fajna i sprawia, że milej się pracuje, a kasjerka nie musi się dopytywać, o co chodzi. tylko, za przeproszeniem, buc, ustawia ograniczniki i ani be ani me.
0 0

ondine

#6108974 Napisano: 08.11.2015 23:58:37
monikar napisał(a):

Nie. Musisz za pośrednictwem banku zwracać się do tej osoby, żeby przelała pieniądze, jeśli nie wyrazi zgody to tylko sądownie. Poza tym... banki też pobierają opłaty za pośrednictwo w takich sytuacjach.
0 0

kreatia

#6108980 Napisano: 09.11.2015 00:52:05

taalvikki napisał(a)
 jednak grzecznie kasjerce wyjaśnisz, że chcesz mieć na 3 paragonach. przyczyny podawać nie musisz, ale kultura jednak jest fajna i sprawia, że milej się pracuje, a kasjerka nie musi się dopytywać, o co chodzi. tylko, za przeproszeniem, buc, ustawia ograniczniki i ani be ani me. 

Ty tak nan serio ?   To już nie wystarczy powiedzieć "dzień dobry" i "do widzenia"?  :P
0 0

taalvikki

#6108981 Napisano: 09.11.2015 01:49:57
kreatia napisał(a):

bzowapani napisał(a):

taalvikki napisał(a)
 jednak grzecznie kasjerce wyjaśnisz, że chcesz mieć na 3 paragonach. przyczyny podawać nie musisz, ale kultura jednak jest fajna i sprawia, że milej się pracuje, a kasjerka nie musi się dopytywać, o co chodzi. tylko, za przeproszeniem, buc, ustawia ograniczniki i ani be ani me. 

Ty tak nan serio ?   To już nie wystarczy powiedzieć "dzień dobry" i "do widzenia"?  :P

no na serio. tzn przynajmniej ja, kiedy już muszę wziąć na dwa paragony (rzadko to robię), to mówię: "dzień dobry, czy mogłabym prosić o nabicie na dwa paragony?" itp. jakoś tak mi jest prościej, bo mówię kasjerce od razu, o co mi chodzi. 
0 0

kreatia

#6108997 Napisano: 09.11.2015 08:55:07
taalvikki napisał(a):

kreatia napisał(a):

bzowapani napisał(a):

taalvikki napisał(a)

no na serio. tzn przynajmniej ja, kiedy już muszę wziąć na dwa paragony (rzadko to robię), to mówię: "dzień dobry, czy mogłabym prosić o nabicie na dwa paragony?" itp. jakoś tak mi jest prościej, bo mówię kasjerce od razu, o co mi chodzi. 

Według Twoich słów wychodzi na to, że jestem bucem, a uważam się za całkiem kulturalną osobę. Nie uważam, żeby konieczne było tłumaczenie się kasjerce. 
0 0

stellasz

#6109026 Napisano: 09.11.2015 10:09:30
kreatia napisał(a):

taalvikki napisał(a):

kreatia napisał(a):

bzowapani napisał(a):

taalvikki napisał(a)

Według Twoich słów wychodzi na to, że jestem bucem, a uważam się za całkiem kulturalną osobę. Nie uważam, żeby konieczne było tłumaczenie się kasjerce. 

tez rzadko tak robię, ale jak już to mówię, "to poproszę na osobny paragon" i " dziękuję" . No i jasne wszystko emotka
0 0

ondine

#6109027 Napisano: 09.11.2015 10:09:57
kreatia napisał(a):

taalvikki napisał(a):

kreatia napisał(a):

bzowapani napisał(a):

taalvikki napisał(a)

Nie jesteś "bucem". Jesteś normalną, kulturalną osobą.emotka
0 0

bethan

#6109029 Napisano: 09.11.2015 10:10:47
kreatia napisał(a):

Nie jesteś bucem. O bycie bucem ociera się ten, kto pisze jak buc i jeszcze się z tego cieszy emotka
0 0

koper

#6109185 Napisano: 09.11.2015 12:43:54
bzowapani napisał(a):

(...)
ja zazwyczaj chodzę z drugą osobą po zakupy konkursowe i bierzemy po dwa zestawy, każda po jednym, więc kupujemy jako oddzielne osoby. kiedy nie mam takiej możliwości, to kupuję jedną rzecz/zestaw wychodzę i wchodzę do sklepu po raz drugi. też nie lubię sprawiać zamieszania.

a jeżeli już będziesz kupować na 3 paragony, to jednak uważam, że milej będzie jak jednak grzecznie kasjerce wyjaśnisz, że chcesz mieć na 3 paragonach. przyczyny podawać nie musisz, ale kultura jednak jest fajna i sprawia, że milej się pracuje, a kasjerka nie musi się dopytywać, o co chodzi. tylko, za przeproszeniem, buc, ustawia ograniczniki i ani be ani me.

Nie przesadzasz trochę?  Jak masz ochotę kilka razy przejść cały sklep i kilka razy stać w kolejce "żeby nie sprawiać zamieszania", to super. Moje gratulacje, ja wybieram wygodniejszą opcję postawienia ograniczników na taśmie.
Robię zakupy na jeden, dwa, czasem trzy paragony. Nigdy nie tłumaczyłam kasjerce, ani ludziom w kolejce za mną dlaczego tak robię. Nigdy też kasjerka nie dopytywała mnie o co chodzi... Mówię dzień dobry, proszę, dziękuję, do widzenia, uśmiecham się miło i nie jestem bucem  emotka

Jak muszę załatwić dwie różne sprawy w tym samym urzędzie, to też załatwiam to za jednym zamachem, chociaż może jakiś "nie buc" przyjechałby dwa razy. Dzwoniąc do przychodni umawiam na wizytę, a właściwie na 3 wizyty, siebie, męża i córkę zamiast zadzwonić 3 razy. Jak w kiosku kupuję gazetę i chcę zagrać w lotto (dwie oddzielne kasy, ale jeden sprzedawca), to też załatwiam to za jednym razem. Na poczcie też wysyłam kilka listów i nawet mieszam i wysyłam i listy i paczki w jednym okienku, zamiast stać kilka razy w kolejce, a jak po imprezie to ja dzwonię po taksówki dla kilku osób jadących w różnych kierunkach, to bez tłumaczenia proszę o 3 taksówki na adres, zamiast zadzwonić 3 razy...
0 0

joan

#6109197 Napisano: 09.11.2015 12:49:29
taalvikki napisał(a):

(...) tylko, za przeproszeniem, buc, ustawia ograniczniki i ani be ani me.

Zbaraniałam emotka

koper -> emotka

PS: Czy jest na sali jakaś kasjerka? Sąd się odbywa nad bucami, przydałaby się opinia eksperta.
0 0

bezaczek7

#6109232 Napisano: 09.11.2015 13:29:33
hahaha. ja byłam kasjerką, ale akurat w "moim" sklepie konkursów nie było. zdarzały się osoby, co prosiły na dwa paragony, "bo to dla starszej osoby, chcę się rozliczyć, bo ona z domu nie wychodzi" i ja już miałam skasowane i wydaną resztę, a osoba jeszcze mówiła dlaczego na dwa paragony, a nie na jeden.
nie przesadzajmy. ja raz wyszłam ze sklepu i wróciłam się, bo w jednej biedrze napoje w małych butelkach stały za kasą i zobaczyłam je stojąc już w kolejce, nie chciało mi się wracać na sklep i odkładać dużych butelek. miałam z tego więcej paragonów  emotka
uważam, że postawienie ograniczników wystarcza. można wspomnieć, że proszę na osobne paragony tak, jak towary są rozdzielone. 
raz widziałam, że facet się rozglądał okropnie w której kolejce będzie miał szybciej. w mojej było mniej osób, ale uprzejmie poinformowałam, że będę chciała 4 paragony z moich kilku produktów, więc jeśli mu zależy na czasie, to niestety, ale nie w mojej kolejce  emotka
bucem bym była, gdybym pana nie poinformowała, bo ewidentnie się mu spieszyło!
tyle ode mnie emotka
0 0

dolly

#6109315 Napisano: 09.11.2015 15:17:39
bezaczek7 napisał(a):

bucem bym była, gdybym pana nie poinformowała, bo ewidentnie się mu spieszyło!
tyle ode mnie emotka

byłaś,byłaś, bo Go nie przepuściłaś przed siebie emotka

emotka żartuję oczywiście emotka
0 0

aurorcia

#6109467 Napisano: 09.11.2015 17:56:04
Chciałam zaprojektować i zamówić fotoksiążkę na 18 urodziny syna, ale ja sobie zaplanowałam, żeby na pierwszej stronie, czyli na okładce było wklęsłe okienko a w nim zamiast zdjęcia/lub ze zdjęciem była wkomponowana opaska ze szpitala ( tak, którą niemowlę otrzymuje po urodzeniu)
czy ktoś się orientuje czy i gdzie coś takiego zrobią?????
0 0

Domino123

#6109543 Napisano: 09.11.2015 19:23:29
Esz kurczę nie zdążyłam wysłać oświadczenia na poczcie na biedronkę. Macie doświadczenie czy jest sens jutro wysyłać po regulaminowym 5 dniu ??
0 0