Pomocy!!!!

@gnieszk@

#7231337 Napisano: 26.12.2024 17:07:33
KuntaKinte napisał(a):

Sok pomarańczowy zalał mi laptopa...co robić? (oczywiście sok nie zrobił tego umyślnie,jezu i żartować mi się chce)

Oddać do serwisu. Nie suszyć suszarką, nie kłaść koło kaloryfera i absolutnie nie próbować włączać. Można wymontować klawiaturę i delikatnie osuszyć ręcznikiem papierowym i nic więcej.

KuntaKinte

#7231338 Napisano: 26.12.2024 17:16:55
[quote=Dziękuję,Oby jutro jakiś serwis był czynny.Na razie leży na boku i ścieka z niego sok

@gnieszk@]
KuntaKinte napisał(a):

Sok pomarańczowy zalał mi laptopa...co robić? (oczywiście sok nie zrobił tego umyślnie,jezu i żartować mi się chce)

Oddać do serwisu. Nie suszyć suszarką, nie kłaść koło kaloryfera i absolutnie nie próbować włączać. Można wymontować klawiaturę i delikatnie osuszyć ręcznikiem papierowym i nic więcej.
0 0

@gnieszk@

#7231339 Napisano: 26.12.2024 17:18:07
KuntaKinte napisał(a):

[quote=Dziękuję,Oby jutro jakiś serwis był czynny.Na razie leży na boku i ścieka z niego sok

@gnieszk@]

KuntaKinte napisał(a):

To też nie do końca dobry pomysł. Zamoczysz w ten sposób więcej elementów. Spróbuj wymontować klawiaturę i osuszyć.

zdolnabestia

#7231340 Napisano: 26.12.2024 17:22:59
Ręczniki papierowe fajnie chłoną i wyciągają wodę. Dobrz położyć na klawiaturze i wymieniać, gdy nasiąkną.

tereska46

#7231619 Napisano: 28.12.2024 11:55:48
Nie mogę nic dododac do wątku podziękowania lub udane wymiany
Proszę o pomoc
0 0

andii

#7231627 Napisano: 28.12.2024 12:46:37
tereska46 napisał(a):

Proszę o pomoc

A w czym problem?  Wpisujesz nick a w dolnej rubryce opis i zielony guzik dodaj emotka
0 0

tereska46

#7231669 Napisano: 28.12.2024 17:20:44
andii napisał(a):

tereska46 napisał(a):

Proszę o pomoc

A w czym problem?  Wpisujesz nick a w dolnej rubryce opis i zielony guzik dodaj emotka

0 0

tereska46

#7231670 Napisano: 28.12.2024 17:23:40
Mam taką wiadomość,że ten wątek ma specjalny formularz i który obecnie nie jest wspierany
1 andii 0

ananaska

#7231846 Napisano: 30.12.2024 08:07:00
Proszę o pomoc. Chcę wypłacić BLIKiem nagrodę z konkursu Lajkonik, ale po wpisaniu numeru, pinu i kwoty (200 zł) wyskakuje mi komunikat "nie potwierdzone telefonem". O co chodzi? O jakie potwierdzenie chodzi?
0 0

lb

#7231890 Napisano: 30.12.2024 11:46:38

Sprzedałam 9 grudnia na Allegro piłkę gdy ją wysyłałam była napompowana i w dobrym stanie. Teraz kupujący mówi że z piłki ucieka powietrze po napompowaniu i przyszła bez powietrza, ale opakowanie było nie uszkodzone. Co mogło się stać. Co mam zrobić czy zwrócić pieniądze
0 0

koniczynka123

#7231967 Napisano: 30.12.2024 14:52:42
Zapomniałam 5 cyfrowy kod portfela pluxxe, wpisywałam taki który wydawał mi się dobrym. No i wyskoczyło " kod wallet zablokowany" emotka   Na mess i @ nie odpisują, w necie nie znajduję pomocy, na infolinii zżarło dziesiątki zł. W apce też nie mogę zmienić i stoję w miejscu Czy ktoś miał podobną sytuację, jak to odblokować ?
0 0

FBaneta4

#7232058 Napisano: 30.12.2024 18:56:28
czy ktoś pomoże z kartą duka wpisuje jako kartę podarunkową i  wyskakuje mi nie udało się znależć
0 0

inter81

#7233062 Napisano: 06.01.2025 11:46:50
pyszne.pl
mam 2 bony / kody / vouchery po 50 zł sprawdzam ważność na stronie rok 2027 i stan konta 50 zł, a kiedy chce użyć w aplikacji lub na stronie to wyskakuje komunikat "Kod kuponu jest nieprawidłowy." kody otrzymałem jakiś miesiąc temu jako vouchery od shell, ktoś ma jakieś pomysły?
0 0

caramela

#7233067 Napisano: 06.01.2025 12:35:59
inter81 napisał(a):

pyszne.pl
mam 2 bony / kody / vouchery po 50 zł sprawdzam ważność na stronie rok 2027 i stan konta 50 zł, a kiedy chce użyć w aplikacji lub na stronie to wyskakuje komunikat "Kod kuponu jest nieprawidłowy." kody otrzymałem jakiś miesiąc temu jako vouchery od shell, ktoś ma jakieś pomysły?

Miałam trochę inną sytuację, miałam kod i przy płatności wywaliło mnie z aplikacji, składalam drugi raz zamówienie i pokazalo mi kod nieprawidłowy. Napisałam do pomocy to dopiero po kilku dniach mi odpisali. Jednak puenta jest taka że czasami trzeba poczekać 24 godziny aby kod był znów aktywny i wrocil. Może tu też trzeba, ale nie wiem
1 inter81 0

Hold-em

#7233071 Napisano: 06.01.2025 13:12:23
inter81 napisał(a):

pyszne.pl

A czy do vouchera był podany pin? Czasem są kody z pinem i trzeba wpisać w okienku kod#pin
2 inter81, andii 0

inter81

#7233100 Napisano: 06.01.2025 16:53:54
Hold-em napisał(a):

inter81 napisał(a):

pyszne.pl

A czy do vouchera był podany pin? Czasem są kody z pinem i trzeba wpisać w okienku kod#pin

jest pin, myślałem , że tylko do sprawdzenia stanu konta vouchera sie przydaje spróbuje wpisać jak piszesz. nie lubie dostawy wybieram odbiór osobisty
0 0

pikawka

#7234161 Napisano: 10.01.2025 23:06:56
Stokrotka1984 napisał(a):

Hej mam problem,
Nie wiem czy piszę w dobrym wątku, ale dzisiaj dotarły mi żelki z konkursu zozole ze Smolara .

Niestety paczkę z miejskiego punktu dpd odbierała mi inna osoba i dopiero dzisiaj zauważyłam ze odebrana paczuszka miała przyklejoną na siebie, odklejoną wcześniej taśmę ze SMOLAR, oraz taśma z napisem DO NOT ACCEPT IF SEAL IS BROKEN była... przecięta.
W domu nie wiedzieli, że coś może być nie tak z paczką.

Czy mogę napisać w tej sprawie do SMOLAR? Czy ktoś miał podobną sytuację z nagrodą, iż była - otwarta?
Osoba, która odbierała paczkę podpisała (jak widać nie do końca świadomie) kartkę o odbiorze nagrody. Nagroda była odbierana wczoraj 9.01.

Tam niby jest też napis na żółtej taśmie, w wolnym tłumaczeniu, aby w przypadku otwarcia paczki sprawdzić zawartość w obecności kuriera. 
Jednak i tak nie wiem co powinno prawidłowo znajdować się w paczce, jest tu poprostu dużo żelków. To może mi posłużyć jako argument.

Czy ktoś dostał taką paczkę i chciałby się podzielić informacją, co powinno być pełną zawartością paczki z konkursu? Z góry dziękuję za pomoc w tej sprawie.

No ale wszystko się zgadza? Czegoś brakuje, porównaj z osobami, które też już dostały paczkę.
0 0

fidafi

#7234190 Napisano: 11.01.2025 12:07:49
nie no litości - o żelki tutaj ktoś będzie zawracał głowę innym ludziom i dochodził z kurierami, mimo że nawet osoba nie odebrała paczki osobiście... to już naprawdę trzeba mieć tupet.
0 0

kiwiwi

#7234192 Napisano: 11.01.2025 12:20:10
fidafi napisał(a):

nie no litości - o żelki tutaj ktoś będzie zawracał głowę innym ludziom i dochodził z kurierami, mimo że nawet osoba nie odebrała paczki osobiście... to już naprawdę trzeba mieć tupet.

Nie zna życia, kto nie "dochodził z kurierami" emotka
1 leniuszka 0

Stokrotka1984

#7234231 Napisano: 11.01.2025 16:00:22
pikawka napisał(a):

Hej mam problem,
Nie wiem czy piszę w dobrym wątku, ale dzisiaj dotarły mi żelki z konkursu zozole ze Smolara .

Niestety paczkę z miejskiego punktu dpd odbierała mi inna osoba i dopiero dzisiaj zauważyłam ze odebrana paczuszka miała przyklejoną na siebie, odklejoną wcześniej taśmę ze SMOLAR, oraz taśma z napisem DO NOT ACCEPT IF SEAL IS BROKEN była... przecięta.
W domu nie wiedzieli, że coś może być nie tak z paczką.

Czy mogę napisać w tej sprawie do SMOLAR? Czy ktoś miał podobną sytuację z nagrodą, iż była - otwarta?
Osoba, która odbierała paczkę podpisała (jak widać nie do końca świadomie) kartkę o odbiorze nagrody. Nagroda była odbierana wczoraj 9.01.

Tam niby jest też napis na żółtej taśmie, w wolnym tłumaczeniu, aby w przypadku otwarcia paczki sprawdzić zawartość w obecności kuriera. 
Jednak i tak nie wiem co powinno prawidłowo znajdować się w paczce, jest tu poprostu dużo żelków. To może mi posłużyć jako argument.

Czy ktoś dostał taką paczkę i chciałby się podzielić informacją, co powinno być pełną zawartością paczki z konkursu? Z góry dziękuję za pomoc w tej sprawie.

No ale wszystko się zgadza? Czegoś brakuje, porównaj z osobami, które też już dostały paczkę.

Dziękuję. Już napisałam do takich osób i spróbuję sobie to porównać. 

Odpowiadając na inne komentarze w sprawie "kłócenia się o żelki"... ludzie, tu nie chodzi mi o to, że mi cukierków zabraknie, tylko jeśli naprawdę ktoś w oddziale otwiera paczki to jest to trochę nieuczciwe i niepokojące.🫤

Przychodzą mi nagrody z różnych konkursów, mniej lub bardziej wartościowe. Pierwszy raz spotkałam się z czymś takim. To akurat były żelki a innym razem może to być elektronika.

Samo poinformowanie o zainstnialej sytuacji nie jest niczym złym. Nie zamierzam się z nikim wykłócać o żelki ani kogoś pozywać. 😉

Uważam, że dorzucanie swoich przysłowiowych 5 groszy tylko aby coś skomentować nie jest pomocną odpowiedzią na moje pytanie. 

Pytanie zamykam bo juz napisałam do smolar informacje o rozpieczetowaniu przesyłki w oddziale kurierskim. 🙂

Dziękuję za pomoc
1 cb656 0