Pomocy!!!!

agnieszka830401

#7283667 Napisano: 01.08.2025 09:02:54
@gnieszk@ napisał(a):

agnieszka830401 napisał(a):

Dodałam wątek do forum. Niestety oprócz tematu i opisu nic poza tym nie wyświetla się, czyli brak jest treści którą pisałam, nie ma też możliwości dodania postu czy edytowania.... Co poszło nie tak? Jak poprawić?

Jaki wątek dodałaś?

Koszty przesyłki nagrody... Nie wiedziałam gdzie napisać o konkursach w których opisie nic nie pisze o konieczności zapłaty kosztów dostawy, regulaminu brak a po ogłoszeniu wyników okazuje się, że warunkiem odebrania nagrody jest opłacenie kosztów jej dostawy. Zazwyczaj jeśli nic o tym nie pisze zakładam, że nagroda wraz z dostawą. Zastanawiałam się czy często zdarzają się takie sytuacje. Na forum nic wcześniej na ten temat nie znalazłam. Gram od wielu lat i wcześniej nie spotkałam się z taką sytuację. A skoro nie widziałam takiej dyskusji, stwierdziłam że założę osobny wątek.
0 0

zielonaszpilka

#7283672 Napisano: 01.08.2025 09:20:34

@gnieszk@ napisał(a):

Dodałam wątek do forum. Niestety oprócz tematu i opisu nic poza tym nie wyświetla się, czyli brak jest treści którą pisałam, nie ma też możliwości dodania postu czy edytowania.... Co poszło nie tak? Jak poprawić?

Jaki wątek dodałaś?

Koszty przesyłki nagrody... Nie wiedziałam gdzie napisać o konkursach w których opisie nic nie pisze o konieczności zapłaty kosztów dostawy, regulaminu brak a po ogłoszeniu wyników okazuje się, że warunkiem odebrania nagrody jest opłacenie kosztów jej dostawy. Zazwyczaj jeśli nic o tym nie pisze zakładam, że nagroda wraz z dostawą. Zastanawiałam się czy często zdarzają się takie sytuacje. Na forum nic wcześniej na ten temat nie znalazłam. Gram od wielu lat i wcześniej nie spotkałam się z taką sytuację. A skoro nie widziałam takiej dyskusji, stwierdziłam że założę osobny wątek.

Wątek zbędny, dlatego usunięty. O tym możesz spokojnie pogadać w wątku Dyskusje o innych konkursach
1 cb656 0

agnieszka830401

#7283678 Napisano: 01.08.2025 09:36:59
zielonaszpilka napisał(a):

@gnieszk@ napisał(a):

Jaki wątek dodałaś?

Wątek zbędny, dlatego usunięty. O tym możesz spokojnie pogadać w wątku Dyskusje o innych konkursach

Ok, mi w sumie obojętne gdzie. Tylko szkoda, że teraz będzie taki pusty temat tam tkwił. Fajnie by było gdyby była jakaś informacja zwrotna jeśli wątek jest usuwany lub "niedopuszczony do działania" emotka  Widzę, że takich tematów jest kilka.
0 0

zielonaszpilka

#7283686 Napisano: 01.08.2025 09:50:05

@gnieszk@ napisał(a):

Jaki wątek dodałaś?

Ok, mi w sumie obojętne gdzie. Tylko szkoda, że teraz będzie taki pusty temat tam tkwił. Fajnie by było gdyby była jakaś informacja zwrotna jeśli wątek jest usuwany lub "niedopuszczony do działania" emotka  Widzę, że takich tematów jest kilka.

Ja w ogóle nie widzę takiego tematu. Może Ty go jeszcze widzisz jako autorka:)
1 cb656 0

agnieszka830401

#7283702 Napisano: 01.08.2025 10:24:46

@gnieszk@ napisał(a):

Jaki wątek dodałaś?

Ja w ogóle nie widzę takiego tematu. Może Ty go jeszcze widzisz jako autorka:)

W temacie "Konkursy" na 5 stronie go widzę, ale jest tylko tytuł, opis a w środku nic.
0 0

zielonaszpilka

#7283719 Napisano: 01.08.2025 11:08:25

W temacie "Konkursy" na 5 stronie go widzę, ale jest tylko tytuł, opis a w środku nic.

Tak, rzeczywiście - ostatnie strony to cmentarzysko usuniętych postów. 😅Warto zadać pytanie o koszty w Dyskusjach, ale ogólnie sprawa wygląda tak: jeśli bierzesz udział w konkursie bez regulaminu, robisz to na własne ryzyko. Takie konkursy są zazwyczaj prowadzone nieprofesjonalnie.O kosztach wysyłki decyduje organizator, ale rzadko zdarza się, żeby trzeba było za nią płacić. Takie sytuacje najczęściej dotyczą podejrzanych, mało wiarygodnych konkursów. Częściej można spotkać zapis, że laureat ma obowiązek opłacenia podatku od nagrody, ale na szczęście to też nie jest normą. Zazwyczaj to organizator bierze ten koszt na siebie.

cb656

#7283734 Napisano: 01.08.2025 11:34:36

Koszty przesyłki nagrody... Nie wiedziałam gdzie napisać o konkursach, w których opisie nic nie jest napisane pisze o konieczności zapłaty kosztów dostawy, regulaminu brak, a po ogłoszeniu wyników okazuje się, że warunkiem odebrania nagrody jest opłacenie kosztów jej dostawy. Zazwyczaj jeśli nic o tym nie jest napisane pisze zakładam, że nagroda wraz z dostawą. Zastanawiałam się czy często zdarzają się takie sytuacje. Na forum nic wcześniej na ten temat nie znalazłam. Gram od wielu lat i wcześniej nie spotkałam się z taką sytuację. A skoro nie widziałam takiej dyskusji, stwierdziłam że założę osobny wątek.

Takie sytuacje zdarzają się rzadko, są wyjątkami, nie zasługują na osobny top. Równie dobrze można o tym pisać w komentarzach do danego konkursu czy w tematach ogólnych, dyskusjach o konkursach. Dobrze, że Admin go usunął, bo byłby to kolejny martwy wątek. To tak, jakbyś na kanale z rozmową o ludzkich dłoniach chciała stworzyć dodatkowy wątek O DŁONIACH SZEŚCIOPALCZASTYCH.
Jak sama stwierdziłaś - na forum nigdy wcześniej nie pojawił się ten temat. Szkoda czasu i atłasu.

lb

lb

29renata

#7289307 Napisano: 20.08.2025 18:38:03
Chcę zamówić trampki wygrane z żywca i pojawiają mi się tylko rozmiary męskie. Czy ktoś może wie, czy damskie też są? Czy to ja coś knocę?
0 0

rainbowdash

#7289310 Napisano: 20.08.2025 18:44:04
29renata napisał(a):

Chcę zamówić trampki wygrane z żywca i pojawiają mi się tylko rozmiary męskie. Czy ktoś może wie, czy damskie też są? Czy to ja coś knocę?

Tu na forum pisali że były do wyczerpania i trzeba brać co jest

cb656

#7289329 Napisano: 20.08.2025 19:43:39
rainbowdash napisał(a):

29renata napisał(a):

Tu na forum pisali że były do wyczerpania i trzeba brać co jest

Ta, trza brać, co jest, a potem na forum wymieniać się między sobą. Już widzę nowy wątek: TRAMPKI Z ŻYWCA, WYMIANY ROZMIARÓWEK. emotka emotka
0 0

mysiorka

#7290197 Napisano: 23.08.2025 12:35:50
Nie wybiera się ktoś z Was do IKEA Katowice  w najbliższych dniach??
potrzebowałabym cosik odebrać . Odwdzięczę się  emotka
1 cb656 0

zielonaszpilka

#7296434 Napisano: 11.09.2025 16:22:21
pionas może masz pomysł co zrobiłam, że logując się na ekonki, gdy jestem podłączona do domowej sieci wi-fi wyświetla mi błąd 403? Kiedy łączę się przez internet z telefonu to wszystko śmiga. Usunięcie ciasteczek nic nie dało. Przez domowe wi-fi też wszystko wcześniej działało, dodałam jeden konkurs i padło. Potem znowu działało, dodałam kolejny konkurs i znowu padło emotka  I aż do teraz nie wstało emotka
0 0

pionas

#7296565 Napisano: 12.09.2025 09:16:25
nanajka81 napisał(a):

pionas może masz pomysł co zrobiłam, że logując się na ekonki, gdy jestem podłączona do domowej sieci wi-fi wyświetla mi błąd 403? Kiedy łączę się przez internet z telefonu to wszystko śmiga. Usunięcie ciasteczek nic nie dało. Przez domowe wi-fi też wszystko wcześniej działało, dodałam jeden konkurs i padło. Potem znowu działało, dodałam kolejny konkurs i znowu padło emotka  I aż do teraz nie wstało emotka

może za bardzo obciążyłaś swoje IP? Zresetuj połączenie z routerem.

zielonaszpilka a czy logujesz się na to samo konto i w ten sam sposób? 403 to sygnał że nie masz uprawnień do danej podstrony
0 0

zielonaszpilka

#7296579 Napisano: 12.09.2025 09:54:38
pionas napisał(a):

nanajka81 napisał(a):

może za bardzo obciążyłaś swoje IP? Zresetuj połączenie z routerem.

zielonaszpilka a czy logujesz się na to samo konto i w ten sam sposób? 403 to sygnał że nie masz uprawnień do danej podstrony

Tak, jestem ciągle zalogowana. Na WiFi wywala mi błąd 403, po wyłączeniu WiFi i odświeżeniu strony jestem zalogowana i wszystko działa. I na telefonie i na komputerze jest tak samo. WiFi działa na karcie od Orange i działa dziwnie, bo często różne strony lokalizują mnie np. Na Węgrzech albo w Niemczech, co przekłada się np. na wyświetlane reklamy  w tych językach. Czy to może mieć jakiś związek?

edit. Po zresetowaniu wszystkiego działa. No nic, nie będę Ci zawracać głowy . Po prostu w razie czego po prostu znowu wszystko poresetuję emotka

cb656

#7296684 Napisano: 12.09.2025 12:03:29

WiFi działa na karcie od Orange i działa dziwnie, bo często różne strony lokalizują mnie np. Na Węgrzech albo w Niemczech, co przekłada się np. na wyświetlane reklamy  w tych językach. Czy to może mieć jakiś związek?

Mam podobny problem z Orange. Nie wiem dlaczego, ale widzę czasem w lokalizacji, że jestem podobno zupełnie gdzie indziej, niż w rzeczywistości. To się także wiąże z wyświetlaniem treści zależnych od lokalizacji, tym samym zupełnie dla mnie nieprzydatnych. Najczęściej widzę to w smartfonie, czy czegoś szukam w Google: "Z twojego IP wynika, że jesteś w (...) dostosowaliśmy wyniki do bieżącej lokalizacji". emotka emotka

zielonaszpilka

#7296963 Napisano: 13.09.2025 14:44:40
cb656 napisał(a):

WiFi działa na karcie od Orange i działa dziwnie, bo często różne strony lokalizują mnie np. Na Węgrzech albo w Niemczech, co przekłada się np. na wyświetlane reklamy  w tych językach. Czy to może mieć jakiś związek?

Mam podobny problem z Orange. Nie wiem dlaczego, ale widzę czasem w lokalizacji, że jestem podobno zupełnie gdzie indziej, niż w rzeczywistości. To się także wiąże z wyświetlaniem treści zależnych od lokalizacji, tym samym zupełnie dla mnie nieprzydatnych. Najczęściej widzę to w smartfonie, czy czegoś szukam w Google: "Z twojego IP wynika, że jesteś w (...) dostosowaliśmy wyniki do bieżącej lokalizacji". emotka emotka

Przyznam, że jest to niezmiernie irytujące i nie wiem czy następnym razem zdecyduję się na orange, chociaż zasięg mamy tu dobry. Skoro Ty nie dałeś rady tego obejść, to pewnie ja też niewiele zdziałam. Myślałam o łączeniu się przez VPN, ale to rozwiązuje tylko połowę problemów, bo dalej lokalizacja będzie inna, tyle że polska. A tymczasem ceny w wyszukiwarce wyświetlą mi się losowo w euro, forintach albo złotówkach, trasa na wakacje zaczyna się w Niemczech, najbliższe paczkomaty pokazuje mi na Śląsku, a jak wpisuję samą nazwę sklepu to z autoamtu dodaje mi np. końcówkę .de emotka
1 cb656 0

cb656

#7296972 Napisano: 13.09.2025 15:18:55
pionas czy orientujesz się, jak działa dostęp do internetu przez sieć komórkową, co decyduje o tym, z jakiego serwera Operator skorzysta? Dlaczego jest tak, że User dajmy na to korzystający z BTS w Bydgoszczy dowiaduje się nagle, że jest zalogowany do serwera w Poznaniu albo Olsztynie?!
emotka
0 0

doo

#7297025 Napisano: 13.09.2025 20:53:51
cb656 napisał(a):

Ostatnio w Google szukałam konkursów, które trwają do września. I potem w mojej lokalizacji pojawiła się Września
1 cb656 0