Konkursowiczki w ciąży

Gość: rachel

#5997650 Napisano: 27.03.2015 16:39:23
Kobietki takie pytanie: jakie owoce i co słodkiego jadlyscie jak karmilyscie piersią.  Mała ma 2 tygodnie na jabłka zareagowała źle.  Jem banany no i dalej nie wiem jakie można bo większość to właśnie zakazane pestkowce. Poza tym upiekłam ciasteczka z rodzynkami i żurawiną i płatkami owsianymi.  Rano jem jogurt z 2 śliwek suszonymi i żurawiną.  Od czasu do czasu dżem z malin.  Coś bym jeszcze spróbowała ale nie bardzo wiem co. Gotowałam jabłko ale te z kolei mi nie podchodzi.  Coś poradzicie?? Myślałam o galaetce ale w domu mam same truskawkowe... To nie wiem czyvtskue można 
0 0

icotynato

#5997656 Napisano: 27.03.2015 16:46:29
rachel napisał(a):

Kobietki takie pytanie: jakie owoce i co słodkiego jadlyscie jak karmilyscie piersią.  Mała ma 2 tygodnie na jabłka zareagowała źle.  Jem banany no i dalej nie wiem jakie można bo większość to właśnie zakazane pestkowce. Poza tym upiekłam ciasteczka z rodzynkami i żurawiną i płatkami owsianymi.  Rano jem jogurt z 2 śliwek suszonymi i żurawiną.  Od czasu do czasu dżem z malin.  Coś bym jeszcze spróbowała ale nie bardzo wiem co. Gotowałam jabłko ale te z kolei mi nie podchodzi.  Coś poradzicie?? Myślałam o galaetce ale w domu mam same truskawkowe... To nie wiem czyvtskue można 

borówki, agrest, ananas...tylko, że teraz wszystko pędzone to tym bardziej może uczulić. Truskawki faktycznie bardzo często uczulają

o i właśnie podsunęłaś mi myśl, że będę musiała więcej powideł, dżemów zrobić, wiecej zamrozić i ususzyć własnych działkowych i leśnych owoców-by potem się nie martwić
0 0

dolly

#5997660 Napisano: 27.03.2015 16:58:20
Dzieki Benasia
Rachel, w tej chwili faktycznie nie bardzo masz wybor, ale pozniej wszystkie, nasze krajowe.
a pewna jestes ze to na jabluszko zle zareagowala, a nie śliwki i zurawinę?
0 0

#5997668 Napisano: 27.03.2015 17:14:57
dolly jablko próbowałam dwa razy ssurowe i po nim mała płakała.  Żurawinę i śliwki jem suszone w ilości dwie śliwki i 5 żurawin co drugi dzień i myślę że to chyba nie to. Choć mała od wczoraj ma problem z kupka jednak obawiam się ze to z kolei po jajku lekki ścięty na maśle na patelni.  Z warzywami też mam problem jem tylko marchew buraki szpinak i przecieru pomidorowe własnej roboty z zeszłego sezonu... jakoś brakuje mi weny.. ma marzy mi się ciasto drożdżowe a nie mam siły piec
0 0

icotynato

#5997677 Napisano: 27.03.2015 17:30:25
jabłka są jednym z najbardzie pędzonych owoców-więc ta chemia mogła spowodować ból brzuszka, może wybieraj te leśne owoce (może znajdziesz mrożone, w dżemie czy suszone) bo leśne są jednymi z najbezpieczniejszych, widziałam gdzieś też suszone porzeczki chyba w leclerku
0 0

Gość: katrin22

#5997679 Napisano: 27.03.2015 17:34:22
rachel napisał(a):

brzoskwinie, jabłko pieczone (do środka możesz dać konfiturę), banany. Truskawek nie wolno z tego co pamiętam.
0 0

#5997681 Napisano: 27.03.2015 17:36:52
rachel napisał(a):

dolly jablko próbowałam dwa razy ssurowe i po nim mała płakała.  Żurawinę i śliwki jem suszone w ilości dwie śliwki i 5 żurawin co drugi dzień i myślę że to chyba nie to. Choć mała od wczoraj ma problem z kupka jednak obawiam się ze to z kolei po jajku lekki ścięty na maśle na patelni.  Z warzywami też mam problem jem tylko marchew buraki szpinak i przecieru pomidorowe własnej roboty z zeszłego sezonu... jakoś brakuje mi weny.. ma marzy mi się ciasto drożdżowe a nie mam siły piec

To drożdżowe co samo się robi, naprawdę! 
http://magdatestu...e-robi-sie-samo.html

robiłam wiele razy, za każdym razem pyszne i wychodzi! emotka
0 0

dzasmina

#5997699 Napisano: 27.03.2015 18:12:05
kalisto1986 napisał(a):

... Smarowanie bylo tylko po porodzie specjalnym aptecznym linomagiem w miejscach gdzie skora miala objawy przenoszenia ciąży...

a jakie to były objawy?
0 0

#5997707 Napisano: 27.03.2015 18:39:50
DziękI dziewczyny.  Przepis wypróbuję a te brzoskwinie to z puszki tak?  Czy w sezonie? 
Dzasmina moja mała pprzenoszona 4dji i miała problem ze schodzaca skóra. Dlatego kąpiel w oilatum i balsam tez stosujemy. Lepiej już choć jeszcze schodzi z piersi i z powiek
0 0

dolly

#5997782 Napisano: 27.03.2015 23:36:31
Rachel, na drożdżowe uważaj, bo z kolei mój miał wzdęcia po nim i po świeżych buleczkach emotka
0 0

#5997784 Napisano: 27.03.2015 23:44:45
rachel napisał(a):

DziękI dziewczyny.  Przepis wypróbuję a te brzoskwinie to z puszki tak?  Czy w sezonie? 
Dzasmina moja mała pprzenoszona 4dji i miała problem ze schodzaca skóra. Dlatego kąpiel w oilatum i balsam tez stosujemy. Lepiej już choć jeszcze schodzi z piersi i z powiek

Ja z puszki wcinałam, bo świeże były importowane więc- pryskane. Z puszki co prawda dosładzane syropami, ale od czasu do czasu przecież można. Mojemu nic po nich nie było. Z warzyw wcinałam  buraczki, marchewkę, brokuły i to chyba wszystko. Tyle, że ja karmiłam 5 miesięcy tylko.

Nie pamiętam czy jadłam ciasta drożdżowe, ale chyba tak.  

Musisz próbować po troszkę i zobaczysz, czy dzidzi szkodzi czy nie emotka
0 0

kalisto1986

#5997922 Napisano: 28.03.2015 19:41:56
Dzasmina w zgieciach zwlaszcza w nadgarstkach i przy nóżkach pękająca skóra taka bardzo sucha.

Dziewczyny miala któraś moze trasy tomy stacyjkowo ? Potrzebuje rady czy po pierwsze 2 latek zainteresuje się tym i po drogie czy seria stack track i didi cast różni sie czymś od siebie i czy łączą się razem ? 
Kota dostane dla każdego dziecka mam prezenty na zajączka tylko Bartkowi nie mam pojęcia co kupic emotka  kocha jeździć na czymś, ale takie gadżety mamy po domisiu. Kocha stacyjkowo  i peppe i myślałam coś z tego kupić.
0 0

benasia

#5997945 Napisano: 28.03.2015 21:10:28
Kali nie wiem jak dokładnie który model się nazywa ze stacyjkowa ale kiedyś w sklepie dzieciecym jak ogladaliśmy i zastanawialismy sie nad zakupem to okazało sie ze jedne jeżdżą lokomotywy same a drugie to jakis przycisk jest a torze co wciaga i tylko zjeżdża lokomotywa bo jest taka "zwykła" a nie samojezdna.
0 0

dzasmina

#5997953 Napisano: 28.03.2015 21:44:16
aaa dzięki dziewczyny. pytam, bo starsza choć ur tydzień po terminie nie miała żadnych problemów ze skórą, natomiast młody miał suchą, a nawet bardzo suchą skórę.
0 0

kalisto1986

#5997956 Napisano: 28.03.2015 21:53:58
benasia napisał(a):

Kali nie wiem jak dokładnie który model się nazywa ze stacyjkowa ale kiedyś w sklepie dzieciecym jak ogladaliśmy i zastanawialismy sie nad zakupem to okazało sie ze jedne jeżdżą lokomotywy same a drugie to jakis przycisk jest a torze co wciaga i tylko zjeżdża lokomotywa bo jest taka "zwykła" a nie samojezdna.

A czy któras ma moze ochraniacze z decathlona? Jak wypadają rozmiary XXS i XS?

Tak dokładnie właśnie wyczytałam ze najpierw byla seria die cast, później stack track - tą mozna rozbudować w górę i jest pełno zestawów. Jest jeszcze motorised i tutaj kolejki są samojezdne. Szukam teraz czy kolejka z motorised pasuje rozstawrm kół do stack tracka, bo wtedy byloby super z uwagi na tak dużą możliwość rozbudowy
0 0

kalisto1986

#5997958 Napisano: 28.03.2015 22:06:31
dzasmina napisał(a):

aaa dzięki dziewczyny. pytam, bo starsza choć ur tydzień po terminie nie miała żadnych problemów ze skórą, natomiast młody miał suchą, a nawet bardzo suchą skórę.

Taka sucha skóra to może być objaw przenoszenia. Ja Bartka urodzilam pod koniec 41 tygodnia. Linomag ( chyba nic nie pomieszalam) taki żółty moment sobie poradzil
0 0

dzasmina

#5997962 Napisano: 28.03.2015 22:25:46
tym razem kilka dni do terminu było. teraz już jest ok, ale na początku wyglądało to nieciekawie.
0 0

kalisto1986

#5997965 Napisano: 28.03.2015 22:36:56
To tak samo u nas było, tez szybko wszystko zeszlo emotka  
0 0

bezaczek7

#5998129 Napisano: 29.03.2015 20:27:29
cześć, proszę o radę, chcemy zmienić fotelik samochodowy na większy, aktualnie mamy ten z kompletu z wózkiem, główka jeszcze ok, ale nóżki ma podkurczone coraz mocniej. nim wybierzemy jakiś model, to pewnie i główka już się nie będzie mieścić. synek ma 6 miesięcy, waży ok 9kg, wzrost coś ponad 70cm. mamy isofix w aucie, więc i taki wchodzi w grę. co możecie polecić? będę wdzięczna za każdą podpowiedź. również dotyczącą nie tyle modelu, co na co zwrócić uwagę itp.
0 0

benasia

#5998388 Napisano: 30.03.2015 14:16:49
bezeczek zwróć uwagę kupując fotelik dla maleństwa aby miał możliwość regulacji konta nachylenia tzn jak malec uśnie by mógł być w pozycji leżacej co w ogóle jest wskazane dla tak małego dziecka. Taka mozliwość zmiany pozycji naprawdę długo sie przydaje zwłaszcza w dłuższej podrózy gdy dziecko uśnie.
Jaki? To pytanie trudne bo wszystko zależy od zasobności portfela. Wiadomo najlepsze, najbezpieczniejsze, z najlepszą oceną w testach kosztują bardzo dużo i nie każdego na taki stać. Są też tańsze o podobnych parametrach. Ja bym brała dobrze zabudowany z boków, z ABS (chyba tak to się nazywa?), z regulacją zagłówka -by chronić główkę i dostosowywać wysokość do dziecka, koniecznie regulacja konta pochylenia.
0 0