Nasz serwis prowadzony przez Adriana Pionkę wraz naszymi partnerami wymienionymi w Polityce
Prywatności wykorzystuje pliki cookies zapisywane na Twoim urządzeniu i inne technologie do
zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu personalizowania treści i reklam oraz analizowania
ruchu na stronie i w Internecie.
Przetwarzanie danych jest uzasadnione z uwagi na nasze usprawiedliwione potrzeby, co obejmuje między
innymi konieczność zapewnienia bezpieczeństwa usługi (np. sprawdzenie, czy do Twojego konta nie
loguje się nieuprawniona osoba), dokonanie pomiarów statystycznych, ulepszania naszych usług i
dopasowania ich do potrzeb i wygody użytkowników (np. personalizowanie treści w usługach) jak
również prowadzenie marketingu i promocji własnych usług Administratora. Dane te są przetwarzane do
czasu istnienia uzasadnionego interesu lub do czasu złożenia przez Ciebie sprzeciwu wobec
przetwarzania.
Dane osobowe będą przekazywane wyłącznie naszym podwykonawcom, tj. dostawcom usług informatycznych
i/lub partnerom wymienionym w
Polityce
Prywatności.
Przysługuje Ci prawo żądania dostępu do treści danych osobowych, ich sprostowania, usunięcia oraz
prawo do ograniczenia ich przetwarzania. Ponadto także prawo do cofnięcia zgody w dowolnym momencie
bez wpływu na zgodność z prawem przetwarzania, prawo do przenoszenia danych oraz prawo do wniesienia
sprzeciwu wobec przetwarzania danych osobowych. Posiadasz prawo wniesienia skargi do Prezesa Urzędu
Ochrony Danych Osobowych.
Gość: katrin22
muszę zobaczyć w aptece jakie końcówki mają te aspiratory. Z gruszką się męczę, on ma taki niby mokry, ciągnący się katar, ale nie wypływa, dopiero maść troszkę rozmiękczyła i gruszką ściągnęłam, ale nie do końca, boję się, że na gardło mu się rzuci jak nie udrożnię porządnie
Gość: anavaX
Mnie tylko martwi kichanie mojego małego i to seriami po 4, 6 razy...
Gość: grusia
monika1985monik
Postów 1415
Data rejestracji 08.04.2010
Punkty karne 0
Konkursy dodane
Pod żadnym pozorem nie wpychamy końcówki do noska tylko przykładamy do dziurki i ciągniemy końcówkę tej ala rurki ustami i wszystko pięknie wychodzi i dzidzi się nie męczy tylko przed usuwaniem wydzieliny należy po 1 raz do każdej dziurki pstryknąć roztworu np wody morskiej
agusia147
Postów 4520
Data rejestracji 01.11.2010
Punkty karne 0
Konkursy dodane
A jak poród?
Zrobię zakupy w: Top Market, Rossman, Tesco, Real, Auchan, Carrefour, Lidl, Biedronka, Żabka
monika1985monik
Postów 1415
Data rejestracji 08.04.2010
Punkty karne 0
Konkursy dodane
No moje noce z małym do dziś są trudne
Gość: grusia
Nam polozna zabronila kategorycznie psikac bezposrednio do noska bo cisnienie pod jakim wytryska preparat jest zbyt wysokie i calosc moze maluszkowi sprawiac bol. kazala psikac na patyczek i tak czyscic/nawilzac nosek.
A co do fridy to my tez tak przy synku robilismy ale niewiele to dawalo - byc moze wiele zalezy od tego co dziecko ma w nosku, czy wydzielina jest gesta czy wodnista.
Gość: ninka28
Najlepsze i odciąga w sekundę jest katarek taki podłączany do odkurzacza i nie ma obaw nic dziecku nie zrobi a w mig wyciąga nawet taki bardzo gęstą wydzielinę stosuję go od roku i żałuję że wcześniej nie miałam. Siłę ssania samemu się ustala odkurzaczem i można sprawdzić na sobie jak działa jak ktoś się boi ... takie coś jak tu pierwsza lepsza aukcja http://allegro.pl...eka-i1913639055.html
agusia147
Postów 4520
Punkty karne 0
Konkursy dodane
Nie odważyłabym się skorzystać z czegoś co podłączane jest do odkurzacza nawet u dorosłej osoby a co dopiero u niemowlęcia.
Poród
Od 5 rano skurcze przewidujące, co 5, 7, nawet 10 minut
o godz.11 pojechałam do szpitala (umówiłam się z położną na spotkanie), miałam małe rozwarcie ale juz regularne i czeste skurcze
o godz.13 już 5 cm + odejście wód
godz. 15 już na sali porodowej, o 19.25 FINISH
miałam swoją położną, mogłam liczyć na jej pomoc
podpowiadała jakie pozycje przyjmować itd.
ogólne urodziłam w pozycji klęczącej
ból niesamowity, ale na sam koniec myślenie się wyłącza całkowicie...
gorsze były za to pozostałe dni w szpitalu, opieka dobra, ale pomoc jak trafiło- raz wielka raz nie było jej wcale... ale najważniejsze, że ja i maluszek czujemy się dobrze
agusia147
Postów 4520
Punkty karne 0
Konkursy dodane
Gość: ninka28
Też tak myślałam ale nie mając innego wyjścia kupiłam i sprawdziłam
nie
ale jakby nacinali to na bank bym pewnie tego nie czuła...
nie bój się
leoniu
Postów 485
Data rejestracji 04.02.2008
Punkty karne 0
Konkursy dodane
Jakichś zwierzętach??? Sic!!!
Te prywatne też się na kimś uczyły...
Poza tym ja na państwową służbę zdrowia nie narzekam, bo panie też są miłe i delikatne.
Nie lubię myślenia, że jak się za coś zapłaci, to będzie lepiej. Płacę składki, nie małe, więc mam prawo do miłej obsługi i pewnych standardów.
I zwykle na takie trafiam. Bez płacenia en plus.
agusia147
Postów 4520
Punkty karne 0
Konkursy dodane
Może kwestia miasta albo placówki, mam nie miłe doświadczenia z NFZ, obsługą, a nawet pacjentami w kolejce. Wolę więc zapłacić i mieć spokój i pewność, że nikt mnie nie potraktuje jako skaranie boskie...
Kurde synek coś dziś szaleje, i mam takie uczucie tam w dole jakby miał mi zaraz nóżką pomachać...
@Anava dzięki za miłe słowa
kalisto1986
Postów 7986
Data rejestracji 13.01.2009
Punkty karne 0
Konkursy dodane
Mi kiedyś lekarka powiedziała, że gruszki moga podrażnić śluzówkę, a nawet doprowadzić do krwawienia z noska jak dziecko się szarpnie, zdecydowanie bezpieczniejsza i lepsza jest frida
dolly
Postów 8954
Data rejestracji 01.09.2010
Punkty karne 0
Konkursy dodane
Gość: dianek
nie wiem jakie macie ogrzewanie w domu, ale pilnuj by w pokoju, w którym śpi maleństwo nie było zbyt suchego powietrza
suche powietrze bardzo podrażnia śluzówki, nosek puchnie, a katar zamiast spływać to gęstnieje
u nas zawsze w czasie przeziębień na kaloryferach lądowało mokre pranie, lub w pokoju cała suszarka z praniem i było nieco lepiej
dianek mam wilgotne powietrze, bo okna zaparowane od wewnątrz, a. le miałam przedwczoraj w nocy 24 st w pokoju, to mogło mu zaszkodzić, a już w szpitalu chrumkał cos i teraz się rozwinęło, ale nie jest gorzej, a w pokoju utrzymuję 22-23 st. C
Ahaa, a olejek wlewam do ceramicznego dzbanka co wisi na kaloryferze i w pokoju jest miętowe powietrze.