Nasz serwis prowadzony przez Adriana Pionkę wraz naszymi partnerami wymienionymi w Polityce
Prywatności wykorzystuje pliki cookies zapisywane na Twoim urządzeniu i inne technologie do
zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu personalizowania treści i reklam oraz analizowania
ruchu na stronie i w Internecie.
Przetwarzanie danych jest uzasadnione z uwagi na nasze usprawiedliwione potrzeby, co obejmuje między
innymi konieczność zapewnienia bezpieczeństwa usługi (np. sprawdzenie, czy do Twojego konta nie
loguje się nieuprawniona osoba), dokonanie pomiarów statystycznych, ulepszania naszych usług i
dopasowania ich do potrzeb i wygody użytkowników (np. personalizowanie treści w usługach) jak
również prowadzenie marketingu i promocji własnych usług Administratora. Dane te są przetwarzane do
czasu istnienia uzasadnionego interesu lub do czasu złożenia przez Ciebie sprzeciwu wobec
przetwarzania.
Dane osobowe będą przekazywane wyłącznie naszym podwykonawcom, tj. dostawcom usług informatycznych
i/lub partnerom wymienionym w
Polityce
Prywatności.
Przysługuje Ci prawo żądania dostępu do treści danych osobowych, ich sprostowania, usunięcia oraz
prawo do ograniczenia ich przetwarzania. Ponadto także prawo do cofnięcia zgody w dowolnym momencie
bez wpływu na zgodność z prawem przetwarzania, prawo do przenoszenia danych oraz prawo do wniesienia
sprzeciwu wobec przetwarzania danych osobowych. Posiadasz prawo wniesienia skargi do Prezesa Urzędu
Ochrony Danych Osobowych.
monika1985monik
Postów 1415
Data rejestracji 08.04.2010
Punkty karne 0
Konkursy dodane
No to masz fajnie mój mały nie tolerował czegoś takiego jak butelka więc musiał być tylko z mamą.
katrin22
Ja polecam też woreczki do zamrażania naprawdę nigdy nie wiadomo kiedy się sprzyda takie mleko np: gdy zachorujesz ( czego ci nie życzę
Gość: grusia
beniaminowa
Postów 1327
Data rejestracji 21.02.2011
Punkty karne 0
Konkursy dodane
Nigdy nie mroziłam mleka ani nie robiłam zapasów... nie było po co. Synek jadł co 3-4 godz i musiałam przy tym być. Karmiłam troszeczkę ponad rok a później synek jadł kaszki więc nie musiałam mu podawać mleka. Także to co bym zamroziła trzeba by było wyrzucić...
Gość: grusia
beniaminowa
Postów 1327
Data rejestracji 21.02.2011
Punkty karne 0
Konkursy dodane
no tak
Gość: nineczka17
ja przy córce też mialam okres chciała jeść ciągle a mleka za mało, butelki nie chciała do ust wziąć a ja nie wiedziałam co mam robić za dużo piłam wody ,herbatek na mleko i kopru włoskiego aż polecił mi ktoś piwo Karmi po troszku pilam ograniczyłam herbatki i wodę wyczytałam że za dużo też pić nie można bo można zmniejszyć laktację i wyszłam z tego i już później mleka córce nie brakowało,a przy chłopcach problemów żadnych już nie było
benasia
Postów 9176
Data rejestracji 08.11.2010
Punkty karne 0
Konkursy dodane
to można karmiąc piersią pić karmi?
ja uwielbiam poema di caffe -ale od ciąży nie piję, bo ma do 0,5% objętości alkoholu...
Ja piję herbatkę z Hipa na laktację ale czy mam więcej to nie wiem.
A w jaki sposób się czuje że dziecko opróżniło piers
Zrobię zakupy na konkursy w: ABC, Tesco HM, Intermarche, Kaufland, Polomarket, Dino, Eko, Biedronka i innych - pw
Gość: dianek
nawet w którejś gazetce o dzieciach w tym roku był artykuł wraz z wynikami badań co alkohol z karmi robi z naszym maleństwem...
każde piwo ma działanie moczopędne, a u kobiet również pobudza laktację
ale ze względu na swoją szkodliwość (bez względu na to czy ma 0,5 czy 5%) jest absolutnie odradzane (między innymi hamuje rozwój kilku typów komórek znajdujących się w mózgu i upośledza układ nerwowy)
monika1985monik
Postów 1415
Punkty karne 0
Konkursy dodane
Nie wiem jak z tym jest do końca bo mi sama Pani położna środowiskowa mówiła żebym piła piwo karmi że pobudza laktacje i w paru gazetach to też czytałam nie wiem jak jest do końca bo wolałam herbatki zamiast piwa
monika1985monik
Postów 1415
Punkty karne 0
Konkursy dodane
No chyba nie da się tego wyczuć bo dziecko nigdy nie opróżni piersi do końca
Gość: szunia
tu masz wywiad z doradcą laktacyjną, m.in. o piciu Karmi
http://parenting....dieta-mamy-karmiacej
Gość: katrin22
Wierzę, że pobudza laktację
agusia147
Postów 4520
Data rejestracji 01.11.2010
Punkty karne 0
Konkursy dodane
Zrobię zakupy w: Top Market, Rossman, Tesco, Real, Auchan, Carrefour, Lidl, Biedronka, Żabka
agusia147
Postów 4520
Punkty karne 0
Konkursy dodane
ja po godzinie od wypicia karmi nadal nie mam zera na alkomacie, a co dopiero we krwi...
REWELACJA! Polecam każdej przyszłej mamie
Ogólnie - obczailiśmy sobie wszystkie dostępne rodzaje chust oraz nosidła azjatyckie (te zdrowe), dowiedzieliśmy się jak nosić dziecko w jakim wieku, co zakazane, co dozwolone, jakie najczęściej popełniane są błędy no i przede wszystkim posłuchaliśmy opinii mam, które noszą od minimum kilku lat
oczywiście przećwiczyliśmy też kilka najfajniejszych wiązań, lekko zmodyfikowanych przez profesjonalistów (bo niestety nie wszystkie wiązania z instrukcji chust są zdrowe, a niektóre są nawet niebezpieczne dla maluchów!)
agusia147
Postów 4520
Punkty karne 0
Konkursy dodane
Ja nie lubię karmi, bo jak dla mnie jest ohydne... Jak mam pić to coś bardziej konkretnego, a nie mdłego sikacza... Sam lekarz mi mówił, żeby od czasu do czasu wypić kieliszek wina.
monika1985monik
Postów 1415
Punkty karne 0
Konkursy dodane
Pozazdrościć też bym chętnie wzięła udział w takich warsztatach bo zastanawiam się nad zakupem chusty ale nie mam pojęcia która jest dobra
Gość: agasiam
Dziewczyny szukam jakiegoś kremu to pupy do codziennego stosowania, coś delikatnego nie do zadań specjalnych- bo taki już mam.Może jakaś rada, zastanawiam się nad Linoderm lub Linomag.
W piatek przyjechało nosidło-fotelik, wybierałam całe 2 tygodnie
z tego co nam mówili na warsztatach:
dla dzieci do 6 mies. najlepsze są chusty elastyczne, ale oczywiście również można używać tkanych
elastyczne przy cięższych dzieciach robią się niewygodne (za bardzo się naciągają i uwierają), polecane są dla dzieci o masie do 9-15kg (w zależności od grubości chusty), ale wszystkie mamy zgodnie twierdziły że przy 11-12kg jest już na prawdę nie wygodnie
tkane najwygodniejsze są dla dzieciaków które same siedzą i nie mają problemów z trzymaniem główki, natomiast można oczywiście nosić w nich również noworodki - wymaga to jednak znacznie większej wprawy w wiązaniu
tkane oferują więcej możliwości wiązań i wg wszystkich którzy byli na warsztatach stwierdzamy, że są wygodniejsze od elastycznych, które jednak dają poczucie ściśnięcia, ale wiązanie na początku - kosmos
dla dzieci pow. 6 miesiąca życia bardzo fajne są nosidła azjatyckie - Mei Tai (taka ulepszona wersja chusty), również występujące formie zmodernizowanych nosideł ergonomicznych (mają gotowe szelki)
chusty kółkowe są dość ograniczone i najlepiej sprawdzają się w noszeniu na biodrze (które nie jest tak wygodne)
to tak w skrócie
w razie konkretnych pytań mogę coś tam podpowiedzieć (oczywiście jeśli dany problem był poruszany na warsztatach, bo praktyki jeszcze nie mam
my się zdecydowaliśmy na cienką elastyczną na pierwsze 6 miesięcy (taką nawet do 9kg, głównie ze względu na wygodę wiązania oraz możliwość zastosowania pozycji do karmienia), a jak maluch podrośnie to będziemy nosić albo w porządnej, grubej tkanej
nawet mężu mój po warsztatach chustowaniem zachwycony - będzie nosił malucha