Nasz serwis prowadzony przez Adriana Pionkę wraz naszymi partnerami wymienionymi w Polityce
Prywatności wykorzystuje pliki cookies zapisywane na Twoim urządzeniu i inne technologie do
zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu personalizowania treści i reklam oraz analizowania
ruchu na stronie i w Internecie.
Przetwarzanie danych jest uzasadnione z uwagi na nasze usprawiedliwione potrzeby, co obejmuje między
innymi konieczność zapewnienia bezpieczeństwa usługi (np. sprawdzenie, czy do Twojego konta nie
loguje się nieuprawniona osoba), dokonanie pomiarów statystycznych, ulepszania naszych usług i
dopasowania ich do potrzeb i wygody użytkowników (np. personalizowanie treści w usługach) jak
również prowadzenie marketingu i promocji własnych usług Administratora. Dane te są przetwarzane do
czasu istnienia uzasadnionego interesu lub do czasu złożenia przez Ciebie sprzeciwu wobec
przetwarzania.
Dane osobowe będą przekazywane wyłącznie naszym podwykonawcom, tj. dostawcom usług informatycznych
i/lub partnerom wymienionym w
Polityce
Prywatności.
Przysługuje Ci prawo żądania dostępu do treści danych osobowych, ich sprostowania, usunięcia oraz
prawo do ograniczenia ich przetwarzania. Ponadto także prawo do cofnięcia zgody w dowolnym momencie
bez wpływu na zgodność z prawem przetwarzania, prawo do przenoszenia danych oraz prawo do wniesienia
sprzeciwu wobec przetwarzania danych osobowych. Posiadasz prawo wniesienia skargi do Prezesa Urzędu
Ochrony Danych Osobowych.
agusia147
Postów 4520
Data rejestracji 01.11.2010
Punkty karne 0
Konkursy dodane
Zapomnij o tym poronieniu
Jak ja już bym chciała mieć poród za sobą i móc zapomnieć
Zrobię zakupy w: Top Market, Rossman, Tesco, Real, Auchan, Carrefour, Lidl, Biedronka, Żabka
Gość: grusia
Agusia ciezko zapomniec, teraz mialabym 5-miesieczne dziecko a nie miesieczne. Dziwnie tak jakos
leoniu
Postów 485
Data rejestracji 04.02.2008
Punkty karne 0
Konkursy dodane
P.S.Ciekawe ile prawdy jest w tym ze te kosmetyki J&J Bed time pomagaja w zasypianiu
Leoniu wierze ze prawdziwe.
Gość: dianek
jakieś 3 miesiące temu używaliśmy, dostaliśmy całe opakowanie, bo się kończyła data ważności no i mężu się w tym kąpał
btw - ależ mnie dzisiaj nerwy szarpią...
najchętniej wszystko bym już kupiła - szczególnie otulacze wełniane - słodkie są
Gość: ariadnaa
Grusia mi te kosmetyki J&J Bed time zupełnie nie odpowiadają- tz ich zapach. Kiedyś je wypróbowałam u szwagierki na córeczce ale po 2 razach nie widziałam nic szczególnego
biorąc pod uwagę jednak, że Bernard ma się urodzić w marcu - będziemy mieli idealnie całe lato na trenowanie
co będzie w zimie - nie wiem, pewnie będę szukała rad u mam, które zimą jakoś dały radę
a czy wymaga determinacji...to zależy od sposobu życia i poglądów, dla jednych będzie to determinacja, dla drugich odrobina poświęcenia, która przynosi sporo frajdy
Gość: katrin22
Butle mają tą zaletę, że dziecko się naje porządnie i śpi, a cycem co chwilkę dopija.Mój tez rekord pobił, spał 4h w nocy bez wstawania, dopiero jak jęczał, bo on nie płacze, no chyba, że jęczał a ja nie słyszałam, bdw. spaliśmy do 9.30
Gość: anavaX
katrin22 mam podobnie jak Ty
Antoś nie płacze tylko jak coś mu nie pasuje, albo jak jest głodny to marudzi...
dziś pobił swój rekord, spał 5,5 h
A do do J&J Bedtime - ja ich zapach uwielbiam
grusia
To może jednak zależy od dziecka, ile wytrzyma i może od mleka, chociaż mój mały przybiera na wadze, to chyba mam dobre mleko. Kubuś lubi pod koniec jedzenia ssać, robi sobie z cyca smoczek
Jedynie wieczorem świruje bo niby chce pierś, ale wypluwa i znów szuka i się denerwuje, to wiem, że pora do spania, bo głodny nie jest.
Mnie dziś cieszy, że spał 4h.
anava to jesteśmy szczęściary (na razie) z tym, że nasze dzieci nie płaczą, ja się tyle płaczków nasłuchałam w szpitalu i na mojej 2 osobowej sali, że miałam dość, mój mały spał, a koleżanki obok ciągle płakał...
Mój tylko stęka jak ma mokro, albo głodny, w sumie te dwie rzeczy załatwiam za jednym razem.
U nas katarek się już powoli kończy, w dzień już nie muszę czyścić noska.
Kobietki mam takie pytanie, czy jak Wasze maluchy śpią, to przebieracie je? bo ja miałam manię, że co godzinkę przebierałam w nocy i w dzień jak było narobione, ze względu na to odparzenie, teraz już mu schodzi, to czekam aż się obudzi, albo czuję już, że pieluszka już jak bomba tykająca .
agusia147
Postów 4520
Data rejestracji 01.11.2010
Punkty karne 0
Konkursy dodane
monika1985monik
Postów 1415
Data rejestracji 08.04.2010
Punkty karne 0
Konkursy dodane
Szczęściara też bym chciała tyle choćby poleżeć
Ale synek codziennie przed 7 wstaje
monika1985monik
Postów 1415
Punkty karne 0
Konkursy dodane
monika1985monik
Postów 1415
Punkty karne 0
Konkursy dodane
no, normalne wychowanie bezpieluchowe mam na myśli
dzieciak ma 2 miesiące i załatwia się do nocnika/toalety/miski/innego pojemnika
z sikaniem - dla mnie to troche jeszcze nie pojęte, ale będę próbować
z kupkami - dość proste, u nas w rodzinie 16 dzieciaków było wychowywanych tą metodą jeśli chodzi o kupki i żadne z nas po skończeniu 8 miesięcy nie walnęło klocka w pieluchę
dlaczego problem w zimie? bo obserwacja jest znacznie utrudniona no i dzieciak grubiej ubrany - ciężko szybko go rozebrać
ewentualnie chińskie spodenki trochę ratują sytuację (ale to dla całkiem bezpieluchowych)
a na czym to polega tak od podstaw? na obserwacji i nawiązaniu kontaktu z dzieckiem
dziecko od narodzi przekazuje sygnały że chcę siku lub kupkę - jeśli ma się je w pampersie to się na nie nie zwraca uwagi i dziekco po skończeniu 4-5 miesięcy przestaje te sygnały nadawać bo jest nauczone że załatwia się pod siebie a nie do toalety i później go tego trzeba oduczać
wychowanie bezpieluchowe polega na tym, że odczytuje się te sygnały (tak samo jak rozpoznajesz po płaczu czy stękaniu czy dziecko jest głodne, śpiące, coś go boli czy mu się nudzi - tak samo rozpoznaje się czy chce mu się siku), nawiązuje kontakt z dzieckiem (tutaj są różne techniki) i wysadza na nocnik
z czasem dziecko coraz wyraźniej i coraz wcześniej daje znać o potrzebie wypróżnienia i pielucha staje się kompletnie zbędna
w Japonii wychowanie bezpieluchowe zaczyna się gdy dziecko skończy 3 tygodnie, zazwyczaj zanim skończy 6 miesięcy korzysta już tylko z toalety
u nas EC najczęściej rozpoczyna się jak dziecko samo trzyma już główkę - bo jest łatwiej, poza tym zdecydowanie łatwiej zauważyć jego sygnały, a ono łatwiej uczy się wspólnego języka
wychowując tą techniką dziecko w wieku 6-12 miesięcy (w zależności od startu, wprawy etc.) w ogóle już nie potrzebuje pieluchy (ewentualnie na noc), bo potrafi odpowiednio dać znać że potrzebuje do toalety
no i omija się oduczanie, że się nie robi pod siebie, tylko do toalety, stresujący trening nocnikowy etc.
mam nadzieję, że udało mi się chociaż trochę nakreślić o czym mowa
Gość: anavaX
tak, przyrost wagi ma dobry więc niczym nie dopijam ani nie dokarmiam
monika1985monik
Postów 1415
Punkty karne 0
Konkursy dodane
Po przeczytaniu powiem że dla mnie to jest paranoja i nie do przyjęcia, nie ma najmniejszej możliwości by dziecko 3 miesięczne sygnalizowało że chce siku, większość dzieci mając 12 miesięcy jeszcze tego nie potrafi, to samo jest z kupką. I powiem jeszcze ci tyle że to że ileś tam dzieci w twojej rodzinie potrafiło sygnalizować swoje potrzeby robienia kupki nie oznacza że twoje dzidzi też to będzie umiało w tym samym wieku, każde dziecko jest inne i należy pamiętać o tym. Życzę ci by podana przez Ciebie metoda się sprawdziła dla mnie jest nie do przyjęcia i kompletnie nierealna.