Konkursowiczki w ciąży

agusia147

#4856519 Napisano: 26.11.2011 08:55:47
grusia napisał(a):

Ja jestem ciekawa czy w tym roku wogole bedzie zima.Oby aby troche sniegu na swieta spadło.
A co do zeber to notorycznie byłam po nich obkopywana to i czesto bolały.Kule teskno mi troche za tymi kopniakami i bolem pleców emotka . Ja juz wrocilam do wagi sprzed ciazy ( no mam 2 kg mniej niz przed ) i gdyby nie dziecko w łozeczku oraz szwy ktore sie jeszcze nie rozpuscily to bym mogla zapomniec ze wogole rodzilam a dzis mijaja 4 tygodnie od tego wielkiego dnia.A jutro mija rok od poronienia emotka

Zapomnij o tym poronieniu emotka Spójrz na dzidzie i pomyśl, że gdyby nie to poronienie to byś jej nie miała emotka

Jak ja już bym chciała mieć poród za sobą i móc zapomnieć emotka A tu kurcze po nocach nawet mi się to śni ;(
0 0

Gość: grusia

#4856660 Napisano: 26.11.2011 09:59:28
Katrin młoda dalej spi wiec juz 5 godzin po tym jak wypiła ok 125 ml mleka emotka .W dzien spi mało wiec odbija sobie to w nocy.Smiejemy sie z mezem ze dziala to co stosowałam w ciazy a o czym czytałam - pod koniec staralam sie klasc zawsze o tej samej porze, by dziecie wiedzialo ze jak mama jest aktywna to jest dzien a jak spokojna to trzeba spac.

Agusia ciezko zapomniec, teraz mialabym 5-miesieczne dziecko a nie miesieczne. Dziwnie tak jakos emotka Choc mowi sie ze dzieci poronione nie umieraja tylko zmieniaja date swoich urodzin.
0 0

leoniu

#4856669 Napisano: 26.11.2011 10:02:35
Bardzo ładne jest to ostatnie zdanie, Grusiu...
0 0

#4856670 Napisano: 26.11.2011 10:03:10
Oho głodomorek wstał emotka mezus juz tuli w ramionach corcie emotka .Ciekawe czy znow 120 ml peknie w kilka minut emotka

P.S.Ciekawe ile prawdy jest w tym ze te kosmetyki J&J Bed time pomagaja w zasypianiu emotka

Leoniu wierze ze prawdziwe.
0 0

Gość: dianek

#4856694 Napisano: 26.11.2011 10:17:31
grusia, mój mąż po kąpieli w J&J Bed time zasypiał jak aniołek emotka
jakieś 3 miesiące temu używaliśmy, dostaliśmy całe opakowanie, bo się kończyła data ważności no i mężu się w tym kąpał emotka

btw - ależ mnie dzisiaj nerwy szarpią... emotka dla rozluźnienia robię listę rzeczy, które na pewno trzeba będzie kupić jeszcze maluszkowi
najchętniej wszystko bym już kupiła - szczególnie otulacze wełniane - słodkie są emotka
0 0

Gość: ariadnaa

#4856712 Napisano: 26.11.2011 10:28:41
Dianek ja czytałam trochę na ten temat oglądam tez filmiki. Jak każda metoda ma swoje plusy i minusy. Wydaje mi się, że wymaga sporej determinacji ze strony rodziców. Ja czułam się za leniwa do tego. No i jeszcze druga sprawa - wszystko fajnie w lecie jak jest ciepło ale w zimie jakoś ciężko widzę to w praktyce.

Grusia mi te kosmetyki J&J Bed time zupełnie nie odpowiadają- tz ich zapach. Kiedyś je wypróbowałam u szwagierki na córeczce ale po 2 razach nie widziałam nic szczególnego emotka
0 0

#4856759 Napisano: 26.11.2011 10:53:05
ariadnaa szczerze mówiąc też w zimie EC jakoś nie widzę... znaczy z kupkami spoko, bo to jest dość łatwe do opanowania, ale z sikaniem... emotka

biorąc pod uwagę jednak, że Bernard ma się urodzić w marcu - będziemy mieli idealnie całe lato na trenowanie

co będzie w zimie - nie wiem, pewnie będę szukała rad u mam, które zimą jakoś dały radę

a czy wymaga determinacji...to zależy od sposobu życia i poglądów, dla jednych będzie to determinacja, dla drugich odrobina poświęcenia, która przynosi sporo frajdy emotka
0 0

Gość: katrin22

#4857002 Napisano: 27.11.2011 09:40:17
grusia napisał(a):

Oho głodomorek wstał emotka mezus juz tuli w ramionach corcie emotka .Ciekawe czy znow 120 ml peknie w kilka minut emotka

P.S.Ciekawe ile prawdy jest w tym ze te kosmetyki J&J Bed time pomagaja w zasypianiu emotka

Butle mają tą zaletę, że dziecko się naje porządnie i śpi, a cycem co chwilkę dopija.Mój tez rekord pobił, spał 4h w nocy bez wstawania, dopiero jak jęczał, bo on nie płacze, no chyba, że jęczał a ja nie słyszałam, bdw. spaliśmy do 9.30 emotka w tym 3 wstawania do serwisu malucha emotka
0 0

Gość: anavaX

#4857019 Napisano: 27.11.2011 09:50:56
katrin22 napisał(a):

grusia napisał(a):

Butle mają tą zaletę, że dziecko się naje porządnie i śpi, a cycem co chwilkę dopija.Mój tez rekord pobił, spał 4h w nocy bez wstawania, dopiero jak jęczał, bo on nie płacze, no chyba, że jęczał a ja nie słyszałam, bdw. spaliśmy do 9.30 emotka w tym 3 wstawania do serwisu malucha emotka

katrin22 mam podobnie jak Ty

Antoś nie płacze tylko jak coś mu nie pasuje, albo jak jest głodny to marudzi...

dziś pobił swój rekord, spał 5,5 h emotka
0 0

#4857049 Napisano: 27.11.2011 10:10:24
Katrin kule ja nie widze roznicy w spaniu podajac butle czy cyca - przy synku mialam dluzsza przygode z karmieniem i tez potrafil dlugo przespac na moim mleku.To chyba zalezy od dziecka.Sam fakt ze mala w dzien spi niewiele -teraz od 8.30 nie spi udowadnia ze najedzony maluch nie koniecznie musi smacznie spac emotka .Plus butli jest taki ze mamy kontrole nad tym ile maluch zjada, a przy cycu nie wiadomo do konca czy dziecko je czy tylko ciumka robiac sobie z cyca smoczek( teraz przy malej nie rzadko slyszalam by polykaja pijac mnie ).

A do do J&J Bedtime - ja ich zapach uwielbiam emotka przynajmniej płyn do kąpieli, a mała tak długo nim pachnie emotka .
0 0

#4857189 Napisano: 27.11.2011 11:20:04
grusia napisał(a):

Katrin kule ja nie widze roznicy w spaniu podajac butle czy cyca - przy synku mialam dluzsza przygode z karmieniem i tez potrafil dlugo przespac na moim mleku.To chyba zalezy od dziecka.Sam fakt ze mala w dzien spi niewiele -teraz od 8.30 nie spi udowadnia ze najedzony maluch nie koniecznie musi smacznie spac emotka .Plus butli jest taki ze mamy kontrole nad tym ile maluch zjada, a przy cycu nie wiadomo do konca czy dziecko je czy tylko ciumka robiac sobie z cyca smoczek( teraz przy malej nie rzadko slyszalam by polykaja pijac mnie ).

A do do J&J Bedtime - ja ich zapach uwielbiam emotka przynajmniej płyn do kąpieli, a mała tak długo nim pachnie emotka .

grusia
To może jednak zależy od dziecka, ile wytrzyma i może od mleka, chociaż mój mały przybiera na wadze, to chyba mam dobre mleko. Kubuś lubi pod koniec jedzenia ssać, robi sobie z cyca smoczek emotka
Jedynie wieczorem świruje bo niby chce pierś, ale wypluwa i znów szuka i się denerwuje, to wiem, że pora do spania, bo głodny nie jest.
Mnie dziś cieszy, że spał 4h.

anava to jesteśmy szczęściary (na razie) z tym, że nasze dzieci nie płaczą, ja się tyle płaczków nasłuchałam w szpitalu i na mojej 2 osobowej sali, że miałam dość, mój mały spał, a koleżanki obok ciągle płakał...
Mój tylko stęka jak ma mokro, albo głodny, w sumie te dwie rzeczy załatwiam za jednym razem.
U nas katarek się już powoli kończy, w dzień już nie muszę czyścić noska.

Kobietki mam takie pytanie, czy jak Wasze maluchy śpią, to przebieracie je? bo ja miałam manię, że co godzinkę przebierałam w nocy i w dzień jak było narobione, ze względu na to odparzenie, teraz już mu schodzi, to czekam aż się obudzi, albo czuję już, że pieluszka już jak bomba tykająca .
0 0

#4857194 Napisano: 27.11.2011 11:22:10
anava karmisz tylko piersią?
0 0

agusia147

#4857293 Napisano: 27.11.2011 12:09:04
Jezuuu jaki dziś zwał, dopiero teraz wstałam z łóżka bo wcześniej nie dało rady ;(
0 0

monika1985monik

#4857357 Napisano: 27.11.2011 12:34:45
agusia147 napisał(a):

Jezuuu jaki dziś zwał, dopiero teraz wstałam z łóżka bo wcześniej nie dało rady ;(

Szczęściara też bym chciała tyle choćby poleżeć emotka
Ale synek codziennie przed 7 wstaje
0 0

monika1985monik

#4857360 Napisano: 27.11.2011 12:36:23
dianek opanowanie kupki ?? co masz na myśli ?? ja w życiu nie wyobrażam sobie dziecka paro miesięcznego bez pieluchy a w zimie to już w ogóle nie realne dla mnie ta metoda to jakaś totalna głupota
0 0

#4857404 Napisano: 27.11.2011 12:53:25
Katrin ja nie przewijam małej jak śpi.Popełniałam ten bład przy Kacprze ( jak pisałam bardzo szybko zaczal przesypiac noce )i nie wyobrazalam sobie by tak maluskie dziecko lezalo tyle w jednym pampku, czesto go przy tym wybudzałam wiec odpusciłam.Teraz młoda przewijana jest przed kazdym karmieniem, lub jak zrobi kupke.Z tym ze dlatego iz sporo w nocy spi smaruje jej pupe cienko kremem tak na zapas.
0 0

monika1985monik

#4857408 Napisano: 27.11.2011 12:56:46
grusia daj jakąś cenną radę by dzidzi spało długo ha ha emotka ja do dzisiaj przespałam 4 noce całe
0 0

#4857483 Napisano: 27.11.2011 01:30:35
monika1985monik napisał(a):

dianek opanowanie kupki ?? co masz na myśli ?? ja w życiu nie wyobrażam sobie dziecka paro miesięcznego bez pieluchy a w zimie to już w ogóle nie realne dla mnie ta metoda to jakaś totalna głupota

no, normalne wychowanie bezpieluchowe mam na myśli emotka
dzieciak ma 2 miesiące i załatwia się do nocnika/toalety/miski/innego pojemnika

z sikaniem - dla mnie to troche jeszcze nie pojęte, ale będę próbować

z kupkami - dość proste, u nas w rodzinie 16 dzieciaków było wychowywanych tą metodą jeśli chodzi o kupki i żadne z nas po skończeniu 8 miesięcy nie walnęło klocka w pieluchę

dlaczego problem w zimie? bo obserwacja jest znacznie utrudniona no i dzieciak grubiej ubrany - ciężko szybko go rozebrać
ewentualnie chińskie spodenki trochę ratują sytuację (ale to dla całkiem bezpieluchowych)

a na czym to polega tak od podstaw? na obserwacji i nawiązaniu kontaktu z dzieckiem
dziecko od narodzi przekazuje sygnały że chcę siku lub kupkę - jeśli ma się je w pampersie to się na nie nie zwraca uwagi i dziekco po skończeniu 4-5 miesięcy przestaje te sygnały nadawać bo jest nauczone że załatwia się pod siebie a nie do toalety i później go tego trzeba oduczać

wychowanie bezpieluchowe polega na tym, że odczytuje się te sygnały (tak samo jak rozpoznajesz po płaczu czy stękaniu czy dziecko jest głodne, śpiące, coś go boli czy mu się nudzi - tak samo rozpoznaje się czy chce mu się siku), nawiązuje kontakt z dzieckiem (tutaj są różne techniki) i wysadza na nocnik
z czasem dziecko coraz wyraźniej i coraz wcześniej daje znać o potrzebie wypróżnienia i pielucha staje się kompletnie zbędna

w Japonii wychowanie bezpieluchowe zaczyna się gdy dziecko skończy 3 tygodnie, zazwyczaj zanim skończy 6 miesięcy korzysta już tylko z toalety

u nas EC najczęściej rozpoczyna się jak dziecko samo trzyma już główkę - bo jest łatwiej, poza tym zdecydowanie łatwiej zauważyć jego sygnały, a ono łatwiej uczy się wspólnego języka

wychowując tą techniką dziecko w wieku 6-12 miesięcy (w zależności od startu, wprawy etc.) w ogóle już nie potrzebuje pieluchy (ewentualnie na noc), bo potrafi odpowiednio dać znać że potrzebuje do toalety

no i omija się oduczanie, że się nie robi pod siebie, tylko do toalety, stresujący trening nocnikowy etc.

mam nadzieję, że udało mi się chociaż trochę nakreślić o czym mowa emotka dziecko nie chodzi gołe, nie sika pod siebie, nie sika w pieluchę, choć często ma jakąś na w razie czego, tylko jest normalnym dzieckiem w normalnym ubraniu, tylko że bez zasikanego pampersa i jak chce mu się do toalety to daje sygnał, mama odczytuje, upewnia się że o to chodzi i wysadza dziecko na nocnik, ono się załatwia i wraca do zabawy - bez względu na to czy ma 3, 6 czy 12 miesięcy
0 0

Gość: anavaX

#4857493 Napisano: 27.11.2011 01:33:53
katrin22 napisał(a):

anava karmisz tylko piersią?

tak, przyrost wagi ma dobry więc niczym nie dopijam ani nie dokarmiam
0 0

monika1985monik

#4857503 Napisano: 27.11.2011 01:38:16
dianek napisał(a):

monika1985monik napisał(a):

no, normalne wychowanie bezpieluchowe mam na myśli emotka
dzieciak ma 2 miesiące i załatwia się do nocnika/toalety/miski/innego pojemnika

z sikaniem - dla mnie to troche jeszcze nie pojęte, ale będę próbować

z kupkami - dość proste, u nas w rodzinie 16 dzieciaków było wychowywanych tą metodą jeśli chodzi o kupki i żadne z nas po skończeniu 8 miesięcy nie walnęło klocka w pieluchę

dlaczego problem w zimie? bo obserwacja jest znacznie utrudniona no i dzieciak grubiej ubrany - ciężko szybko go rozebrać
ewentualnie chińskie spodenki trochę ratują sytuację (ale to dla całkiem bezpieluchowych)

a na czym to polega tak od podstaw? na obserwacji i nawiązaniu kontaktu z dzieckiem
dziecko od narodzi przekazuje sygnały że chcę siku lub kupkę - jeśli ma się je w pampersie to się na nie nie zwraca uwagi i dziekco po skończeniu 4-5 miesięcy przestaje te sygnały nadawać bo jest nauczone że załatwia się pod siebie a nie do toalety i później go tego trzeba oduczać

wychowanie bezpieluchowe polega na tym, że odczytuje się te sygnały (tak samo jak rozpoznajesz po płaczu czy stękaniu czy dziecko jest głodne, śpiące, coś go boli czy mu się nudzi - tak samo rozpoznaje się czy chce mu się siku), nawiązuje kontakt z dzieckiem (tutaj są różne techniki) i wysadza na nocnik
z czasem dziecko coraz wyraźniej i coraz wcześniej daje znać o potrzebie wypróżnienia i pielucha staje się kompletnie zbędna

w Japonii wychowanie bezpieluchowe zaczyna się gdy dziecko skończy 3 tygodnie, zazwyczaj zanim skończy 6 miesięcy korzysta już tylko z toalety

u nas EC najczęściej rozpoczyna się jak dziecko samo trzyma już główkę - bo jest łatwiej, poza tym zdecydowanie łatwiej zauważyć jego sygnały, a ono łatwiej uczy się wspólnego języka

wychowując tą techniką dziecko w wieku 6-12 miesięcy (w zależności od startu, wprawy etc.) w ogóle już nie potrzebuje pieluchy (ewentualnie na noc), bo potrafi odpowiednio dać znać że potrzebuje do toalety

no i omija się oduczanie, że się nie robi pod siebie, tylko do toalety, stresujący trening nocnikowy etc.

mam nadzieję, że udało mi się chociaż trochę nakreślić o czym mowa emotka dziecko nie chodzi gołe, nie sika pod siebie, nie sika w pieluchę, choć często ma jakąś na w razie czego, tylko jest normalnym dzieckiem w normalnym ubraniu, tylko że bez zasikanego pampersa i jak chce mu się do toalety to daje sygnał, mama odczytuje, upewnia się że o to chodzi i wysadza dziecko na nocnik, ono się załatwia i wraca do zabawy - bez względu na to czy ma 3, 6 czy 12 miesięcy

Po przeczytaniu powiem że dla mnie to jest paranoja i nie do przyjęcia, nie ma najmniejszej możliwości by dziecko 3 miesięczne sygnalizowało że chce siku, większość dzieci mając 12 miesięcy jeszcze tego nie potrafi, to samo jest z kupką. I powiem jeszcze ci tyle że to że ileś tam dzieci w twojej rodzinie potrafiło sygnalizować swoje potrzeby robienia kupki nie oznacza że twoje dzidzi też to będzie umiało w tym samym wieku, każde dziecko jest inne i należy pamiętać o tym. Życzę ci by podana przez Ciebie metoda się sprawdziła dla mnie jest nie do przyjęcia i kompletnie nierealna.
0 0