Nasz serwis prowadzony przez Adriana Pionkę wraz naszymi partnerami wymienionymi w Polityce
Prywatności wykorzystuje pliki cookies zapisywane na Twoim urządzeniu i inne technologie do
zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu personalizowania treści i reklam oraz analizowania
ruchu na stronie i w Internecie.
Przetwarzanie danych jest uzasadnione z uwagi na nasze usprawiedliwione potrzeby, co obejmuje między
innymi konieczność zapewnienia bezpieczeństwa usługi (np. sprawdzenie, czy do Twojego konta nie
loguje się nieuprawniona osoba), dokonanie pomiarów statystycznych, ulepszania naszych usług i
dopasowania ich do potrzeb i wygody użytkowników (np. personalizowanie treści w usługach) jak
również prowadzenie marketingu i promocji własnych usług Administratora. Dane te są przetwarzane do
czasu istnienia uzasadnionego interesu lub do czasu złożenia przez Ciebie sprzeciwu wobec
przetwarzania.
Dane osobowe będą przekazywane wyłącznie naszym podwykonawcom, tj. dostawcom usług informatycznych
i/lub partnerom wymienionym w
Polityce
Prywatności.
Przysługuje Ci prawo żądania dostępu do treści danych osobowych, ich sprostowania, usunięcia oraz
prawo do ograniczenia ich przetwarzania. Ponadto także prawo do cofnięcia zgody w dowolnym momencie
bez wpływu na zgodność z prawem przetwarzania, prawo do przenoszenia danych oraz prawo do wniesienia
sprzeciwu wobec przetwarzania danych osobowych. Posiadasz prawo wniesienia skargi do Prezesa Urzędu
Ochrony Danych Osobowych.
monika1985monik
Postów 1415
Data rejestracji 08.04.2010
Punkty karne 0
Konkursy dodane
Karmisz w większości piersią więc nie przesadzaj z tą herbatą, a co ile robi kupkę ? i czy uspokaja się tak nagle ? tz płacze pręży się a nagle jak gdy by nigdy nic się np śmieje ???
Gość: grusia
benasia
Postów 9176
Data rejestracji 08.11.2010
Punkty karne 0
Konkursy dodane
on potrafi pić ładnie pierś i nagle zaczyna się prężyć, puszcza pierś, napina się i krzyknie chwilę a potem znów szuka piersi i pije dalej, a potem powtórka... Tak mi go szkoda jak go boli i krzyczy...
A może Plantex trzeba by kupić? czytałam że niby pomaga... muszę iść bo znów sie obudził i chyba go boli...
Zrobię zakupy na konkursy w: ABC, Tesco HM, Intermarche, Kaufland, Polomarket, Dino, Eko, Biedronka i innych - pw
Gość: nineczka17
i wielu pediatrów przestrzega przed podawaniem rumianka dzieciom bo uczula i jest źle tolerowany
Gość: nineczka17
też tak miałam odstawiłam mleko przetwory mleczne,jaja,ryby,orzechy i wiele innych alergicznych rzeczy i u nas to pomogło
monika1985monik
Postów 1415
Punkty karne 0
Konkursy dodane
Z ulotki :
Delicol rozkłada laktozę zawartą w mleku i sprawia, że staje się ono lepiej przyswajalne. Dzięki temu eliminuje dolegliwości kolkowe.
benasia
Postów 9176
Data rejestracji 08.11.2010
Punkty karne 0
Konkursy dodane
a infacol nie będzie dobry? bo kazałam mężowi już kupić.
Gość: katrin22
gotowana pierś ala rosół, slabo przyprawiony, a na tym ryżowa, albo taką pierś kroję i dodaję do makaronu z sosem z mąki i mleka, chlebek lekki z masełkiem, żółtym serem, albo chuda wędlinka, pierożki wcinam, barszczyk. Wszytsko lekkie i dietetyczne, a małemu tez zdarzało się to co Twojemu, ale samo przechoziło. Mam na wszelki wypadek ten Plantex.
Ja piję 3 herbatki laktacyjne- one pomagają na wzdęcia u mojego szkraba, do tego piję koperek. Spróbuj TY zmienić dietę, może jesz za dużo owocow np. jabłek, albo jakieś warzywa wzymające, ja pamiętam jak mój mały męczyl się jak ja zjadłam gotowany kawałek brokuła, albo ogórka zielonego.
Mi dzis polozna mowila ze nawet podczas karmienia piersia trzeba dopajac ( akurat przyszla jak mała mila herbatke ). Mowi ze zwłaszcza teraz kiedy w mieszkaniach ogrzewamy to powinno sie dzieciatku podac dodatkowo wode zwlaszcza kiedy ma ono problemy z kupkami.
Niestety teraz musisz metoda prob i bledow zobaczyc co jest przyczyną. Na pocieszenie powiem ze przy drugim dziecku bedzie duuuzo łatwiej
U mojego małego na razie jest ok, to nie podaję mu herbatek, jak będzie miał problem to wtedy podam.
no właśnie, zależy od dziecka jakie ma potrzeby
Gość: dianek
Wiem, że z kupkami nie ma większego problemu (moja siostra mając 6 mies. tę potrzebę w 100% załatwiała już do nocnika, a mając 8 mies. potrafiła kontrolować i dawać znać na tyle wcześnie że nie było problemu np. z wróceniem ze spaceru na nocnik).
Zastanawiam się jednak czy nie zacząć, tak jak zaczynają tradycyjnie Japończycy, czyli w 3 tyg życia dziecka - ktoś próbował tak wcześnie?
agusia147
Postów 4520
Data rejestracji 01.11.2010
Punkty karne 0
Konkursy dodane
A to nowość
Od paru dni bolą żebra, podobno to normalne, ale życie nieźle utrudnia ;(
No i mały od wczoraj coś bardzo aktywny, aż się martwić zaczynam, że mu źle u mnie ;(
Zrobię zakupy w: Top Market, Rossman, Tesco, Real, Auchan, Carrefour, Lidl, Biedronka, Żabka
monika1985monik
Postów 1415
Punkty karne 0
Konkursy dodane
Ja powiem na przykładzie tych dzieci co pilnowałam i teraz swojego synka że to bezsens ( choć może jest mała grupa dzieci która potrafi np jak ma rok zawołać że chce siku lub kupkę częściej i szybciej potrafią to dziewczynki) U nas jest tak że walczymy z pieluchami już ponad pół roku i jak na razie pielucha nadal jest.
monika1985monik
Postów 1415
Punkty karne 0
Konkursy dodane
Jak mały jest aktywny to tylko powody do radości
dokładnie, Monika dobrze mówi