Konkursowiczki w ciąży

monika1985monik

#4853749 Napisano: 25.11.2011 01:51:42
benasia napisał(a):

dziś 5 godzin stękał, marudził, jak był jakiś większy bół to czerwony się robił na twarzy i krzyczał - wtedy tylko pierś go uspokajała na chwilę i dalej to samo. Noszenie trochę pomaga pionowo ale nie moge cały czas. OD 13.30 spi ładnie więc chyba mu przeszło. A herbatkę koperkową ogólnie mu dawałam codziennie rano, a wieczorem rumiankową, ale dziś nie dostał herbatki nawet.
Zakupiłam jeszcze herbatkę ułatwiającą trawienie z Hippa - jak się obudzi to mu ją dam.

Karmisz w większości piersią więc nie przesadzaj z tą herbatą, a co ile robi kupkę ? i czy uspokaja się tak nagle ? tz płacze pręży się a nagle jak gdy by nigdy nic się np śmieje ???
0 0

Gość: grusia

#4853750 Napisano: 25.11.2011 01:51:46
Benasia uwazaj z herbatkami - i koperek i rumianek stosuje sie na kolki jednak co za duzo to nie zdrowo i mozesz tym malemu zamiast pomoc to zaszkodzic.
0 0

benasia

#4853761 Napisano: 25.11.2011 01:55:38
monika1985monik napisał(a):

benasia napisał(a):

dziś 5 godzin stękał, marudził, jak był jakiś większy bół to czerwony się robił na twarzy i krzyczał - wtedy tylko pierś go uspokajała na chwilę i dalej to samo. Noszenie trochę pomaga pionowo ale nie moge cały czas. OD 13.30 spi ładnie więc chyba mu przeszło. A herbatkę koperkową ogólnie mu dawałam codziennie rano, a wieczorem rumiankową, ale dziś nie dostał herbatki nawet.
Zakupiłam jeszcze herbatkę ułatwiającą trawienie z Hippa - jak się obudzi to mu ją dam.

Karmisz w większości piersią więc nie przesadzaj z tą herbatą, a co ile robi kupkę ? i czy uspokaja się tak nagle ? tz płacze pręży się a nagle jak gdy by nigdy nic się np śmieje ???

on potrafi pić ładnie pierś i nagle zaczyna się prężyć, puszcza pierś, napina się i krzyknie chwilę a potem znów szuka piersi i pije dalej, a potem powtórka... Tak mi go szkoda jak go boli i krzyczy...
emotka
A może Plantex trzeba by kupić? czytałam że niby pomaga... muszę iść bo znów sie obudził i chyba go boli... emotka
0 0

Gość: nineczka17

#4853763 Napisano: 25.11.2011 01:56:17
grusia napisał(a):

Benasia uwazaj z herbatkami - i koperek i rumianek stosuje sie na kolki jednak co za duzo to nie zdrowo i mozesz tym malemu zamiast pomoc to zaszkodzic.

i wielu pediatrów przestrzega przed podawaniem rumianka dzieciom bo uczula i jest źle tolerowany
0 0

Gość: nineczka17

#4853771 Napisano: 25.11.2011 01:58:35
benasia napisał(a):

benasia napisał(a):

on potrafi pić ładnie pierś i nagle zaczyna się prężyć, puszcza pierś, napina się i krzyknie chwilę a potem znów szuka piersi i pije dalej, a potem powtórka... Tak mi go szkoda jak go boli i krzyczy...
emotka
A może Plantex trzeba by kupić? czytałam że niby pomaga... muszę iść bo znów sie obudził i chyba go boli... emotka

też tak miałam odstawiłam mleko przetwory mleczne,jaja,ryby,orzechy i wiele innych alergicznych rzeczy i u nas to pomogło
0 0

monika1985monik

#4853792 Napisano: 25.11.2011 02:06:59
benasia odstaw herbatki, zrób sobie małą dietę tz nie głoduj emotka tylko jedź to co małego nie uczuli i obserwuj go jeżeli to nie pomoże idź do lekarza bo to może być albo kolka albo po prostu ty coś zjadasz co mu nie służy, a od jak dawna zmieniłaś mu mleko ? może wróć do poprzedniej marki może ta mu nie służy.
0 0

#4853812 Napisano: 25.11.2011 02:13:54
Benasia albo sprobuj ten Delicol u nas sie sprawdzil.
Z ulotki :
Delicol rozkłada laktozę zawartą w mleku i sprawia, że staje się ono lepiej przyswajalne. Dzięki temu eliminuje dolegliwości kolkowe.
0 0

benasia

#4853816 Napisano: 25.11.2011 02:15:37
grusia napisał(a):

Benasia albo sprobuj ten Delicol u nas sie sprawdzil.
Z ulotki :
Delicol rozkłada laktozę zawartą w mleku i sprawia, że staje się ono lepiej przyswajalne. Dzięki temu eliminuje dolegliwości kolkowe.

a infacol nie będzie dobry? bo kazałam mężowi już kupić.
0 0

Gość: katrin22

#4853931 Napisano: 25.11.2011 03:21:44
benasia ja karmię małego tylko piersią i nie dopijam go herbatkami, sama uważam co jem, najczęściej jest to:
gotowana pierś ala rosół, slabo przyprawiony, a na tym ryżowa, albo taką pierś kroję i dodaję do makaronu z sosem z mąki i mleka, chlebek lekki z masełkiem, żółtym serem, albo chuda wędlinka, pierożki wcinam, barszczyk. Wszytsko lekkie i dietetyczne, a małemu tez zdarzało się to co Twojemu, ale samo przechoziło. Mam na wszelki wypadek ten Plantex.
Ja piję 3 herbatki laktacyjne- one pomagają na wzdęcia u mojego szkraba, do tego piję koperek. Spróbuj TY zmienić dietę, może jesz za dużo owocow np. jabłek, albo jakieś warzywa wzymające, ja pamiętam jak mój mały męczyl się jak ja zjadłam gotowany kawałek brokuła, albo ogórka zielonego.
0 0

#4853939 Napisano: 25.11.2011 03:24:15
benasia wypij teraz dużo wody niegazowanej, może pomoże małemu Mikusiowi.
0 0

#4853954 Napisano: 25.11.2011 03:33:08
Benasia sprobuj Infacolu a noz pomoze.
Mi dzis polozna mowila ze nawet podczas karmienia piersia trzeba dopajac ( akurat przyszla jak mała mila herbatke ). Mowi ze zwłaszcza teraz kiedy w mieszkaniach ogrzewamy to powinno sie dzieciatku podac dodatkowo wode zwlaszcza kiedy ma ono problemy z kupkami.
Niestety teraz musisz metoda prob i bledow zobaczyc co jest przyczyną. Na pocieszenie powiem ze przy drugim dziecku bedzie duuuzo łatwiej emotka
0 0

#4853963 Napisano: 25.11.2011 03:37:37
Jeśli dziecko ma problem z kupkami to pewnie, że trzeba dopajać, ale pokarm matki jest na początku wodnisty, żeby dziecko się napiło, a potem jest pokarm właściwy- tłustszy i gęstszy.
U mojego małego na razie jest ok, to nie podaję mu herbatek, jak będzie miał problem to wtedy podam.
0 0

#4853983 Napisano: 25.11.2011 03:46:07
Katrin wiem jak to jest z pokarmem emotka ale jest wiele szkół - jedni dopajac dzieci na cycu inni kategorycznie nie a tak na prawde wszystko zalezy od dziecka i od tego co mu potrzebne i co mu pasuje.
0 0

#4854230 Napisano: 25.11.2011 05:55:16
grusia napisał(a):

Katrin wiem jak to jest z pokarmem emotka ale jest wiele szkół - jedni dopajac dzieci na cycu inni kategorycznie nie a tak na prawde wszystko zalezy od dziecka i od tego co mu potrzebne i co mu pasuje.

no właśnie, zależy od dziecka jakie ma potrzeby
0 0

#4855058 Napisano: 26.11.2011 08:30:52
benasia jak Mikuś??
0 0

Gość: dianek

#4855187 Napisano: 26.11.2011 09:39:06
Mamuśki, czy któraś z Was próbowała wychowania bezpieluchowego? (nie mówię o treningu nocnikowym, tylko o tradycyjnym EC rozpoczynanym nim dziecko skończy 6 mies.)

Wiem, że z kupkami nie ma większego problemu (moja siostra mając 6 mies. tę potrzebę w 100% załatwiała już do nocnika, a mając 8 mies. potrafiła kontrolować i dawać znać na tyle wcześnie że nie było problemu np. z wróceniem ze spaceru na nocnik).

Zastanawiam się jednak czy nie zacząć, tak jak zaczynają tradycyjnie Japończycy, czyli w 3 tyg życia dziecka - ktoś próbował tak wcześnie?
0 0

agusia147

#4855217 Napisano: 26.11.2011 09:54:23
dianek napisał(a):

Mamuśki, czy któraś z Was próbowała wychowania bezpieluchowego? (nie mówię o treningu nocnikowym, tylko o tradycyjnym EC rozpoczynanym nim dziecko skończy 6 mies.)

Wiem, że z kupkami nie ma większego problemu (moja siostra mając 6 mies. tę potrzebę w 100% załatwiała już do nocnika, a mając 8 mies. potrafiła kontrolować i dawać znać na tyle wcześnie że nie było problemu np. z wróceniem ze spaceru na nocnik).

Zastanawiam się jednak czy nie zacząć, tak jak zaczynają tradycyjnie Japończycy, czyli w 3 tyg życia dziecka - ktoś próbował tak wcześnie?

A to nowość emotka Ja to nawet o czymś takim nie słyszałam, czy możesz podrzucić jakąś lekturę na ten temat?

Od paru dni bolą żebra, podobno to normalne, ale życie nieźle utrudnia ;(

No i mały od wczoraj coś bardzo aktywny, aż się martwić zaczynam, że mu źle u mnie ;(
0 0

monika1985monik

#4855262 Napisano: 26.11.2011 10:21:21
dianek napisał(a):

Ja powiem na przykładzie tych dzieci co pilnowałam i teraz swojego synka że to bezsens ( choć może jest mała grupa dzieci która potrafi np jak ma rok zawołać że chce siku lub kupkę częściej i szybciej potrafią to dziewczynki) U nas jest tak że walczymy z pieluchami już ponad pół roku i jak na razie pielucha nadal jest.
0 0

monika1985monik

#4855273 Napisano: 26.11.2011 10:25:45
agusia147 napisał(a):

No i mały od wczoraj coś bardzo aktywny, aż się martwić zaczynam, że mu źle u mnie ;(

Jak mały jest aktywny to tylko powody do radości
emotka po prostu dobrze się bawi emotka Jak by nie dawał znaku o sobie wtedy był by powód do zmartwień a tak to jest tylko powód do radości emotka
0 0

#4855310 Napisano: 26.11.2011 10:52:42

agusia147 napisał(a):

Jak mały jest aktywny to tylko powody do radości
emotka po prostu dobrze się bawi emotka Jak by nie dawał znaku o sobie wtedy był by powód do zmartwień a tak to jest tylko powód do radości emotka

dokładnie, Monika dobrze mówi emotka
0 0