Konkursowiczki w ciąży

Gość: katrin22

#4874301 Napisano: 04.12.2011 12:17:49
Kobietki też niedługo będę wystawiać ciuszki dla niemowlaka, niektóre ani razu nie założone a nowe emotka
Także dam znać, przynajmniej wiadomo po jakim dziecku emotka
0 0

staszek

#4874311 Napisano: 04.12.2011 12:21:37
katrin22 napisał(a):

agusia147 napisał(a):

dianek napisał(a):

noo.. pierwszy raz mnie spotkała taka sytuacja że ktoś coś chce pomóc... strasznie miłe emotka

a faceci to wiesz - albo nie zauważą, albo się wstydzą, albo w ogóle nie wiedzą o co chodzi emotka jak to faceci emotka

W markecie Real miałam ostatnio taką sytuację: stoję w kasie dla ciężarnych, przede mną facet z bułami w jednej łapie i gyrosem z grilla w drugiej łapie i patrzy raz na mnie, raz na napis kasa dla ciężarnych i tak w kółko i nic, ani me ani be emotka

Miałam to samo w Tesco, ja już miałam wielki brzuch,facet przede mną, baba przy kasie też widziała, że jestem w ciąży i NIC.
Za to w wioskowym sklepie tłum przede mną i ekspedienka wołała, żebym podeszła pierwsza, ale mi było miło emotka

A co do zarobków, mój mąż sam pracuje(ok 3 tyś na miesiąc), mamy nowy dom wybudowany,wyposażony w nowy sprzęt, 2 auta(mercdes, opel astra kombi.
Dla dziecka mamy dużo używanych rzeczy: wózek, łóżeczko, nosidełko, fotelik, ciuszki i dajemy radę, a żyjemy normalnie.
Tu chodzi o GOSPODARNOŚÆ i dobrą organizacje i oszczędność emotka

A co do lumpexów ja nie jestem nauczona i nie chodzę do nich, kupuję jak agusia na wyprzedażach, na targu, aczkolwiek zazdroszczę nowych z metkami firmowych ciuszków za 5 zeta emotka

I wszystko sami za te 3 tys. zł? Budowa domu, samochody itp, czy rodzice może pomogli, w sensie dali kasę na dom.
0 0

#4874347 Napisano: 04.12.2011 12:35:12
MOja mama raz na 2 miechy dawała z 5 tyś.. Materiały na dom zbieraliśmy ponad 2 lata( nawet z wesela, a w poślubnej nie byliśmy, ani na żadnych wakacjach)ja byłam raz za granicą to wpadło trochę kasy. Mąż sam dom wybudował i w środku remontował, ale jeszcze nie wszystko gotowe. Auta są z lat 90- tych więc majątku nie kosztują, są na gaz, także jeździmy gdzie chcemy.
I to wszystko, bez KREDYTU emotka
wiem, wiem dla jednych to nic,ale dla mnie i męża to bardzo dużo.
0 0

#4874355 Napisano: 04.12.2011 12:36:57
Aha i opłaty mamy nie duże, bo to dom na wiosce, więc żadnych czynszów, i innych opłat.
Jedynie prąd, woda i opał.
0 0

staszek

#4874367 Napisano: 04.12.2011 12:45:17
katrin22 napisał(a):

MOja mama raz na 2 miechy dawała z 5 tyś.. Materiały na dom zbieraliśmy ponad 2 lata( nawet z wesela, a w poślubnej nie byliśmy, ani na żadnych wakacjach)ja byłam raz za granicą to wpadło trochę kasy. Mąż sam dom wybudował i w środku remontował, ale jeszcze nie wszystko gotowe. Auta są z lat 90- tych więc majątku nie kosztują, są na gaz, także jeździmy gdzie chcemy.

To nie jest nic, macie rację, że to bardzo dużo. Pogratulować. No i luz macie, że bez opłat, czynszu i kredytu, bo to nieźle zżera kasę.
0 0

Gość: dianek

#4874440 Napisano: 04.12.2011 01:19:33
katrin zapomniałaś dopisać że jeszcze macie do tego Kubusia emotka

0 0

agusia147

#4874463 Napisano: 04.12.2011 01:29:11
dianek napisał(a):

ee Aguś, różowy modny!
mój Bernard będzie chodził w różowo-czarnych skarpetkach z Hello Kitty emotka (też były w jakiejś paczce, ale widzę że będą bardzo wygodne więc mu je zostawiam emotka )

a Wasz syniu dalej Kamilek czy jakieś rotacje z imionami były ? emotka

Dalej Kamilek emotka

katrin22 napisał(a):

agusia147 napisał(a):

dianek napisał(a):

noo.. pierwszy raz mnie spotkała taka sytuacja że ktoś coś chce pomóc... strasznie miłe emotka

a faceci to wiesz - albo nie zauważą, albo się wstydzą, albo w ogóle nie wiedzą o co chodzi emotka jak to faceci emotka

W markecie Real miałam ostatnio taką sytuację: stoję w kasie dla ciężarnych, przede mną facet z bułami w jednej łapie i gyrosem z grilla w drugiej łapie i patrzy raz na mnie, raz na napis kasa dla ciężarnych i tak w kółko i nic, ani me ani be emotka

Miałam to samo w Tesco, ja już miałam wielki brzuch,facet przede mną, baba przy kasie też widziała, że jestem w ciąży i NIC.
Za to w wioskowym sklepie tłum przede mną i ekspedienka wołała, żebym podeszła pierwsza, ale mi było miło emotka

A co do zarobków, mój mąż sam pracuje(ok 3 tyś na miesiąc), mamy nowy dom wybudowany,wyposażony w nowy sprzęt, 2 auta(mercdes, opel astra kombi.
Dla dziecka mamy dużo używanych rzeczy: wózek, łóżeczko, nosidełko, fotelik, ciuszki i dajemy radę, a żyjemy normalnie.
Tu chodzi o GOSPODARNOŚÆ i dobrą organizacje i oszczędność emotka

A co do lumpexów ja nie jestem nauczona i nie chodzę do nich, kupuję jak agusia na wyprzedażach, na targu, aczkolwiek zazdroszczę nowych z metkami firmowych ciuszków za 5 zeta emotka

Na wyprzedażach czasem nowego ciucha się kupi tak fajnego za małą kasę. W tamtym roku kupiłam kurtkę zimową za 29zł firmową z New Yorkera po przecenie z 299. Czasem warto poczekać do tego stycznia i coś kupić.
0 0

Gość: dexterka

#4874477 Napisano: 04.12.2011 01:34:10
pw
0 0

agusia147

#4874486 Napisano: 04.12.2011 01:38:26
staszek napisał(a):

katrin22 napisał(a):

To nie jest nic, macie rację, że to bardzo dużo. Pogratulować. No i luz macie, że bez opłat, czynszu i kredytu, bo to nieźle zżera kasę.

My sprzedaliśmy mieszkanie 70m we wrocławiu żeby móc kupić mieszkanie w warszawie. Ale nie ma to ja własny dom emotka Przynajmniej nikt ci imprez głośnych nie robi za ścianą.
0 0

#4874498 Napisano: 04.12.2011 01:41:49
dianek napisał(a):

katrin zapomniałaś dopisać że jeszcze macie do tego Kubusia emotka

Tak, największy skarb nasz, bezcenny emotka
0 0

#4874503 Napisano: 04.12.2011 01:43:28
agusia147 napisał(a):

staszek napisał(a):

katrin22 napisał(a):

My sprzedaliśmy mieszkanie 70m we wrocławiu żeby móc kupić mieszkanie w warszawie. Ale nie ma to ja własny dom emotka Przynajmniej nikt ci imprez głośnych nie robi za ścianą.

To prawda, dom ma swój urok, mieszkam koło parku, jest dużo zieleni, i w lecie imprezki i grille emotka i może być głoooośno emotka
A mieszkanie to wygoda emotka bo przychodzisz z pracy i nie musisz palić w piecu, woda ciepła, grezjniki ciepłe emotka
0 0

agusia147

#4874517 Napisano: 04.12.2011 01:49:41
katrin22 napisał(a):

agusia147 napisał(a):

staszek napisał(a):

katrin22 napisał(a):

To prawda, dom ma swój urok, mieszkam koło parku, jest dużo zieleni, i w lecie imprezki i grille emotka i może być głoooośno emotka
A mieszkanie to wygoda emotka bo przychodzisz z pracy i nie musisz palić w piecu, woda ciepła, grezjniki ciepłe emotka

I opłaty kosmiczne za grzejniki. U nas są takie z czujnikami i jak w domu temperatura spadnie poniżej iluśtam stopni to się same włączają, nawet jak ma nas nie być miesiąc, więc do końca to nie jest wygodne. Rodzice mają dom, raz w tygodniu grocha do pieca dorzucą i jakoś leci, też nie muszą zbytnio pamiętać.
0 0

#4876235 Napisano: 05.12.2011 08:31:11
Kobietki chcę kupić pas poporodowy bo brzuszek luxny został, i jaki polecacie??
0 0

beniaminowa

#4876255 Napisano: 05.12.2011 08:38:50
katrin22 napisał(a):

ja nie używałam i nie polecam... wyczytałam że taki pas rozleniwia mięśnie brzucha i można sobie jeszcze gorzej zrobić emotka katrin Ty chyba nie dawno urodziłaś? U mnie zanim brzuch wrócił do formy minęło z pół roku... trzeba mu dać czas emotka emotka
0 0

sonata

#4876265 Napisano: 05.12.2011 08:44:05
katrin22 napisał(a):

Słyszałam, że brzuszek musi się najpiew dobrze zagoić. Może na początek wystarczą elastyczne wysokie majtaski emotka
0 0

#4876301 Napisano: 05.12.2011 08:54:41
hmm, może i macie rację, trzeba czasu żeby brzuch wrócił choć trochę do formy i rana jeszcze się goi...
0 0

Gość: rachel

#4876380 Napisano: 05.12.2011 09:12:02
A ja dzisiaj idę na drugie już badanie genetyczne i już nie mogę się doczekać!! Z jednej strony się cieszę z drugiej boję o to żeby wszytsko było w porządku. Normalnie zaraz jajo zniose. Trzymajcie kciuki.
0 0

Gość: nineczka17

#4876389 Napisano: 05.12.2011 09:14:37
katrin22 napisał(a):

hmm, może i macie rację, trzeba czasu żeby brzuch wrócił choć trochę do formy i rana jeszcze się goi...

i jak tylko będzie już można trzeba mięśnie brzucha ćwiczyć emotka
0 0

grazia1981

#4876531 Napisano: 05.12.2011 09:51:05
rachel napisał(a):

A ja dzisiaj idę na drugie już badanie genetyczne i już nie mogę się doczekać!! Z jednej strony się cieszę z drugiej boję o to żeby wszytsko było w porządku. Normalnie zaraz jajo zniose. Trzymajcie kciuki. [/quote

trzymamy,ja też mam dziś wizytę nie mogę się doczekać usg,a co to za badanie genetyczne?
emotka

0 0

agusia147

#4876659 Napisano: 05.12.2011 10:22:58
grazia1981 napisał(a):

rachel napisał(a):

A ja dzisiaj idę na drugie już badanie genetyczne i już nie mogę się doczekać!! Z jednej strony się cieszę z drugiej boję o to żeby wszytsko było w porządku. Normalnie zaraz jajo zniose. Trzymajcie kciuki.

trzymamy,ja też mam dziś wizytę nie mogę się doczekać usg,a co to za badanie genetyczne?
emotka

Chyba chodzi o USG genetyczne emotka

Ja mam USG dopiero 8 grudnia ;( Nie lubię czekać.

W ogóle dziś się nie wyspałam, boli mnie żołądek, mdli, do tego ból żeber jakby skórę rozrywało i ból kręgosłupa, ehh świetny zestaw. Ledwie usnęłam, a już pęcherz mówił, że chce siku ;( Ja tak nie wydolę jeszcze tych 8 tygodni.
0 0