Nasz serwis prowadzony przez Adriana Pionkę wraz naszymi partnerami wymienionymi w Polityce
Prywatności wykorzystuje pliki cookies zapisywane na Twoim urządzeniu i inne technologie do
zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu personalizowania treści i reklam oraz analizowania
ruchu na stronie i w Internecie.
Przetwarzanie danych jest uzasadnione z uwagi na nasze usprawiedliwione potrzeby, co obejmuje między
innymi konieczność zapewnienia bezpieczeństwa usługi (np. sprawdzenie, czy do Twojego konta nie
loguje się nieuprawniona osoba), dokonanie pomiarów statystycznych, ulepszania naszych usług i
dopasowania ich do potrzeb i wygody użytkowników (np. personalizowanie treści w usługach) jak
również prowadzenie marketingu i promocji własnych usług Administratora. Dane te są przetwarzane do
czasu istnienia uzasadnionego interesu lub do czasu złożenia przez Ciebie sprzeciwu wobec
przetwarzania.
Dane osobowe będą przekazywane wyłącznie naszym podwykonawcom, tj. dostawcom usług informatycznych
i/lub partnerom wymienionym w
Polityce
Prywatności.
Przysługuje Ci prawo żądania dostępu do treści danych osobowych, ich sprostowania, usunięcia oraz
prawo do ograniczenia ich przetwarzania. Ponadto także prawo do cofnięcia zgody w dowolnym momencie
bez wpływu na zgodność z prawem przetwarzania, prawo do przenoszenia danych oraz prawo do wniesienia
sprzeciwu wobec przetwarzania danych osobowych. Posiadasz prawo wniesienia skargi do Prezesa Urzędu
Ochrony Danych Osobowych.
Gość: emilka1705
ważne, że poszłaś do innego lekarza! Nie myśl już o tym co było. Dziwi mnie troszkę ze tamten lekarz nie zobaczył dzidzia bo jest dość duży co innego gdyby miał kilka mm.
http://allegro.pl...zki-i1996170447.html
chciałam mężowi kupić ekspres na gwiazdkę i zbieram. Pomóżcie:)Misie nie otwierane, nowiutkie!
Powiem Wam, że ten termoforek jest rewelacyjny!
kinga1
Postów 697
Data rejestracji 27.09.2008
Punkty karne 0
Konkursy dodane
noo tak to z lekarzami jest jak ja poszłam potwierdzić ciążę moja ginekolog robiąc usg powiedziała że to torbiel
oczywiście nie maiła racji.szok totalny
grazia1981
Postów 615
Data rejestracji 01.02.2011
Punkty karne 0
Konkursy dodane
sonata
Postów 596
Data rejestracji 21.01.2011
Punkty karne 0
Konkursy dodane
Ja w poprzedniej ciąży też szybko zmieniłam lekarza, kiedy powiedział mi - To dopiero 6 tydzień, niech się pani tak nie cieszy, bo może się jeszcze wiele wydarzyć. Optymista zasrany
Życzę zdrówka dla maleństwa
Gość: dianek
no nie zauważyć 4cm żywego zarodka...
moje maleństwo na pierwszym usg miało 6,6 mm i lekarz był w stanie nie tylko stwierdzić że zarodek jest żywy, ale również że prawidłowo się rozwija i wszystko idzie w dobrym kierunku (to był 5/6 tc)
grazia raczej bym się zapisała do tego lekarza, u którego byłaś teraz... chyba ma nieco większą wiedzę...
obumarłym zarodkiem na razie się nie martw, on pewnie ma kilka mm, skoro obumarł w 6tc
na pewno to nie jest pierwszy taki przypadek, więc zapewne lekarz wie co mówi
(dużo większe torbiele czy guzy się wchłaniają, a co dopiero takie maleństwo..)
teraz raczej trzeba się skupić na częstych kontrolach i dbać o rozwój tego bijącego serduszka
ziolko
Postów 10411
Data rejestracji 06.01.2006
Punkty karne 0
Konkursy dodane
głowa do góry i myśl pozytywnie
co prawda wiem to z programów różnych, nie z doświadczenia, ale często tak się zdarza, ze jest ciąża bliźniacza i rozwijają się 2 zarodki do pewnej chwili, aż w jakimś momencie następuje obumarcie jednego (przyczyny są różne - choroba, słabszy organizm, naturalna eliminacja) i kobieta ani lekarz nawet o tym nie wiedzą. I rodzi się jedno dziecko.
Często jest tak, że są bliźnięta dwujajowe lub jednojajowe i jedno dziecko jest zdecydowanie większe, niż to drugie.
Jak jeden zarodek obumrze we wczesnym okresie to często nawet nie widać, że był drugi, bo się wchłania.
Na pewno sama byś nie wiedziała o tym, gdyby nie obawa o obumarcie ciąży - żyłabyś sobie w przeświadczeniu, że cały czas jest jedno i to samo dziecko a faktycznie byłoby inne
Gość: dorota19791
grazia1981 dbaj o siebie i o malenstwo
agusia147
Postów 4520
Data rejestracji 01.11.2010
Punkty karne 0
Konkursy dodane
Lepiej, że nie mówią, my baby w ciąży ciągle się o coś martwimy, boimy i roimy sobie nie wiadomo co. Dziecko się nie rusza przez godzinę to zaraz też czarne scenariusze. A skoro przecież drugie żyje to jest świetnie i tylko się cieszyć a nie martwić.
Zrobię zakupy w: Top Market, Rossman, Tesco, Real, Auchan, Carrefour, Lidl, Biedronka, Żabka
sonata
Postów 596
Data rejestracji 21.01.2011
Punkty karne 0
Konkursy dodane
http://wiadomosci...niami_lekarskie.html
agusia147
Postów 4520
Punkty karne 0
Konkursy dodane
Rząd kochany: Co tu by tylko zrobić, żeby jak najmniej dać a najwięcej zabrać? No to przesuniemy wiek emerytalny, żeby mniej osób dożywało, zabierzemy becikowe, socjalke i nie wiadomo co jeszcze... Rzygać mi się już na nich chce...
monika1985monik
Postów 1415
Data rejestracji 08.04.2010
Punkty karne 0
Konkursy dodane
Ciesz się że wszystko jest ok i nie martw się już
Gość: dorota19791
zapraszam
mozliwa wymiana na kosmetyki
Gość: agasiam
Gość: ariadnaa
Najprawdopodobniej stało się to w mojej pierwszej ciąży. Około 5 tyg. Cokolwiek tam było to się wchłonęło. Będzie dobrze- dbaj o siebie i myśl pozytywnie.
Gość: mama.adasia
czekam na wieści
marta
benasia
Postów 9176
Data rejestracji 08.11.2010
Punkty karne 0
Konkursy dodane
My dziś byliśmy na pierwszym szczepieniu - Mikołaj zdrowo rośnie i waży 6kg
Co do szczepień to szczepienie na pneumokoki robi się zazwyczaj po jakimś czasie od pierwszego - my idziemy za 2 tyg.
Dodatkowo dzieci które się urodzą o wadze mniej niż 2,5kg lub jako wcześniaki, lub są chore (co nie życzę nikomu) mają tą szczepionkę za darmo.
My będziemy za darmo mieć pneumokoki bo Mikołaj był wcześniakiem.
Na rotawirusy nie szczepimy bo rozmawiałam z lekarzem i kilkoma róznymi osobami znającymi się i nie ma potrzeby - rotawirusy to głównie biegunka, ale jeśli dziecko nie chodzi gdzieś gdzie dużo dzieciaczków, przestrzega się higieny to nie ma potrzeby. Zwłaszcza że koszt ok 300zł a szczepionka działa tylko pół roku.
A co do skojarzonych -też miałam szczepić taką (pielęgniarka w przychodni nakłaniała mnie na konkretną jaką oni polecają) -skonsultowałam się z innymi osobami które szczepiły teraz maluszki a także z inna przychodnią i znajomą która tam pracuje -lepiej zaszczepić dzieciątko inną tańszą bo maluch lepiej znosi a najważniejsze w tym szczepieniu jest to by szczepionka na krzuśca była na tego bezkomurkowego.
Mam nadzieję że dosyć jasno to opisałam - siedziałam i dowiadywałam się wszystkiego gdzie mogłam zanim małego szczepiliśmy żeby jak najlepiej dla niego wybrać bo wiadomo to lokata na jego zdrowie.
Zrobię zakupy na konkursy w: ABC, Tesco HM, Intermarche, Kaufland, Polomarket, Dino, Eko, Biedronka i innych - pw
agusia147
Postów 4520
Punkty karne 0
Konkursy dodane
Szkoda, że mam termin na 8 luty... Koleżanka by się przydała zwłaszcza jakby się okazała z Bemowa, a najlepiej Jelonek