Konkursowiczki w ciąży

Gość: dianek

#4906277 Napisano: 16.12.2011 06:28:52
agasiam na rotawirusy szczepi się dzieciaki, które wybierają się do żłobka/przedszkola
i raczej jest to szczepionka po 2 roku życia z tego co czytałam
0 0

masza

#4906293 Napisano: 16.12.2011 06:36:50
dianek napisał(a):

agasiam na rotawirusy szczepi się dzieciaki, które wybierają się do żłobka/przedszkola

a mi mówili w przychodni, że tylko dzieci do 7 m-ca życia się szczepi na rotawirusy, bo starszy sobie z nim poradzą
0 0

#4906300 Napisano: 16.12.2011 06:40:13
masza napisał(a):

dianek napisał(a):

a mi mówili w przychodni, że tylko dzieci do 7 m-ca życia się szczepi na rotawirusy, bo starszy sobie z nim poradzą

hm... mogłam pomylić z pneumokokami emotka
0 0

Gość: katrin22

#4906351 Napisano: 16.12.2011 06:59:09
JA szczepię Kubusia na 5 w 1 emotka
0 0

#4906356 Napisano: 16.12.2011 07:01:44
dziewczyny mam pytanko...
bo dostałam końską dawkę antybiotyku (Amotaks 1g) i ogólnie wszystko ok, tylko nie kupiłam sobie osłaniacza na jelitka i coś trochę mnie zaczyna męczyć... jogurt w domu mam, zjadam, znacie coś jeszcze czym można wspomóc trawienie podczas brania antybiotyku? wszystkie apteki w okolicy już zamknięte, dopiero jutro wieczorem mężu mi podrzuci jakieś tabletki...
0 0

#4906357 Napisano: 16.12.2011 07:03:27
Kobitki mam problem, Kubu s najprawdopodobniej jest uczulony na białko z mojego mleka, stąd ta sapka, katar i wysypka na piersiach, początkowo myślałam że to potówki, ale potówki znikają po jakims czasie. Wyeliminowałam białko z mojej diety i jest lepiej, katarek przechodzi powoli, już tylko góra dwa razy czyszczę mu nosek.
Problem polega na tym, że mały chce coraz więcej jeść i potrzebuje 1 butli sztucznego dodatkowo, około 60ml, więc kupiłam Bebilon HA i teraz czytam, że ono jest nie dla dzieci uczolonych na białko mleka krowiego <załamka> i co tu zrobić? chyba pojad do lekarza
0 0

#4906359 Napisano: 16.12.2011 07:04:17
dianek napisał(a):

dziewczyny mam pytanko...
bo dostałam końską dawkę antybiotyku (Amotaks 1g) i ogólnie wszystko ok, tylko nie kupiłam sobie osłaniacza na jelitka i coś trochę mnie zaczyna męczyć... jogurt w domu mam, zjadam, znacie coś jeszcze czym można wspomóc trawienie podczas brania antybiotyku? wszystkie apteki w okolicy już zamknięte, dopiero jutro wieczorem mężu mi podrzuci jakieś tabletki...

Jogurcik Ci pomoże na dziś a jutro probiotyk koniecznie emotka
0 0

Gość: emilka1705

#4906382 Napisano: 16.12.2011 07:21:28
katrin22 napisał(a):

Kobitki mam problem, Kubu s najprawdopodobniej jest uczulony na białko z mojego mleka, stąd ta sapka, katar i wysypka na piersiach, początkowo myślałam że to potówki, ale potówki znikają po jakims czasie. Wyeliminowałam białko z mojej diety i jest lepiej, katarek przechodzi powoli, już tylko góra dwa razy czyszczę mu nosek.
Problem polega na tym, że mały chce coraz więcej jeść i potrzebuje 1 butli sztucznego dodatkowo, około 60ml, więc kupiłam Bebilon HA i teraz czytam, że ono jest nie dla dzieci uczolonych na białko mleka krowiego <załamka> i co tu zrobić? chyba pojad do lekarza

Kochana nie pomogę CI z alergią bo się nie znam, ale wydaje mi się, że w naszym mleku jest to samo białko:) za to chciałam Ci doradzić żebyś uważała na początku z bebikiem moja starsza miała po nim straszne zaparcia (też ją nim dokarmiałam). Teraz jak urodziłam Liwię to położna właśnie mówiła, że bebiko często zatwardza i powoduje alergie. Choć pewno to wszystko zależy od dziecka,
0 0

Gość: grusia

#4906415 Napisano: 16.12.2011 07:41:29
katrin22 napisał(a):

Jak jest na prawde uczulony to dostanie pewnie Nutramigen-jest to mleczko dla dzieci cierpiacych na skaze.
0 0

Gość: kalisto1986

#4906504 Napisano: 16.12.2011 08:29:07
katrin22 napisał(a):

nutramigen i jeszcze jedno jakies inne jest dla alergikow.

A konczy ci sie pokarm w piersi czy chcesz go dokarmiac po prostu ?

Pamietaj, ze to, ze masz teraz piersi nie tak nabrzmiale nie oznacza, ze nie masz pokarmu emotka a jesli malutki przybiera na wadze to najada sie twoim pokarmem emotka
Pisze to bo pamietam jak ja sie tym martwilam

0 0

#4906512 Napisano: 16.12.2011 08:36:00
mój chrześniak dostawał jak miał skaze bebilon antyalergiczny ze zniżka w aptece. Ja też czasem Liwcie dokarmiam. Wiem, że Mała jest głodna jeszcze bo płacze- ssie a nie przełyka i jak nacisne to nic nie leci.
0 0

#4906528 Napisano: 16.12.2011 08:46:44
kalisto1986 napisał(a):

katrin22 napisał(a):

nutramigen i jeszcze jedno jakies inne jest dla alergikow.

A konczy ci sie pokarm w piersi czy chcesz go dokarmiac po prostu ?

Pamietaj, ze to, ze masz teraz piersi nie tak nabrzmiale nie oznacza, ze nie masz pokarmu emotka a jesli malutki przybiera na wadze to najada sie twoim pokarmem emotka
Pisze to bo pamietam jak ja sie tym martwilam

Przybiera na wadze, tylko nie raz tak jest, że w nocy dużo je i rano mam klapciaki, a on sie denerwuje, bo musi się wysilić, żeby pociągnąć, iw tedy łatwiej by nam było dokarmić, bo i ja sie wtedy denerwuje i dziecko.
0 0

#4906534 Napisano: 16.12.2011 08:49:01
21 grudnia Kubus ma szczepienie, bo ostatnio tylko na zoltaczke dostal, bo lekarka chciala zobaczyc czy nie pogorszy mu sie z ten katar, na razie nie pogorszył sie, ale zastanawia mnie fakt, czy dziecko z alergia mozna szczepic?
moja lekarka bagatelizuje sprawe i nie ufam jej, musze chyba pojechac prywatnie do innego na konsultacje.
0 0

#4906556 Napisano: 16.12.2011 09:01:24
I jeszcze jedno mam do Was pytanko, tak przy okazji emotka Kubus od 2 dni nie robi kupki, nawet ciapeki nie ma żadnej, za to purka, czasem przy tym stęknie, ale brzuszek ma miękki i śpi normalnie.
Jest tylko na cycu jak na razuie daje radę, pije też 1 herbatkę dziennie.
Mam nadzieję, ze to normalne, czytam, ze niby jest normalne,ale sie martwie, bo do tej pory zawsze byly jakeis ciuapki i jedna porzadna dziennie.
0 0

Gość: mama.adasia

#4906560 Napisano: 16.12.2011 09:03:43
agusia147 napisał(a):

mama.adasia napisał(a):

witam na forum, nie znalazłam tematu konkursowiczki po ciąży więc piszę tutaj... szukam koleżanki z warszawy z którą mogłybyśmy od stycznia razem chodzić na fitness czy inny aerobic...
czekam na wieści emotka
marta

Szkoda, że mam termin na 8 luty... Koleżanka by się przydała zwłaszcza jakby się okazała z Bemowa, a najlepiej Jelonek emotka

no i właśnie że z Bemowa emotka

0 0

Gość: dagmara

#4906585 Napisano: 16.12.2011 09:16:29
katrin22 napisał(a):

I jeszcze jedno mam do Was pytanko, tak przy okazji emotka Kubus od 2 dni nie robi kupki, nawet ciapeki nie ma żadnej, za to purka, czasem przy tym stęknie, ale brzuszek ma miękki i śpi normalnie.
Mam nadzieję, ze to normalne, czytam, ze niby jest normalne,ale sie martwie, bo do tej pory zawsze byly jakeis ciuapki i jedna porzadna dziennie.

Naprawde jeśli się czuje dobrze to nie masz się czym martwic. Jeden z moich synków produkował kupkę nawet raz na tydzień- ale za to ilość była wtedy wstrząsająca. Co do alergii to przy kolejnym synku (a każde z moich dzieciaków z wyjątkiem pierwszego karmiłam ok14 m-cy)byłam na dzieci z ryżu i indyka plus niektóre warzywa ok.10 miesiecy. Ja ładnie schudłam, ale synek i tak ma astmę i jest alergikiem, a koleżanka pediatra twierdzi,że to i tak lepiej niz gdybym przeszla na dokarmianie mlekiem dla alergików.
Dodam jeszcze,że ósme dziecko którego sie spodziewam w początkach lutego okazało się kolejnym synkiem i moja Dorotka nadal pozostaje jedyną dziewczynką.
Przez te osiem m-cy brzuch zrobił się ogromny, mały dzielnie się rusza, rozwija prawidłowo, a ja... nie przybrałam ani kilograma (lekarz twierdzi,że wszystko jest ok.co troszkę mnie dziwi lecz potwierdzają to wyniki laboratoryjne) To podobno przez dietę cukrzycową, którą od początku ciązy skrupulatnie stosuję i dzięki któej nie biorę w tej ciąży insuliny. Katrin - wspominam czytają c twoje posty moje obawy i problemy z dzieciaczkami i muszę ci powiedzieć,ze mimo iż mam takie siedmiokrotne doświadczenie to za kazdym razem przechodzę przez to samo - początki zawsze są trudne, ale ok. 4 miesiaca robi sie zdecydowanie lżej. Mam nadzieję,że twój Kubuś szybko wyrosnie na dzielnego malucha
0 0

Gość: agusia147

#4906586 Napisano: 16.12.2011 09:17:11
mama.adasia napisał(a):

agusia147 napisał(a):

mama.adasia napisał(a):

witam na forum, nie znalazłam tematu konkursowiczki po ciąży więc piszę tutaj... szukam koleżanki z warszawy z którą mogłybyśmy od stycznia razem chodzić na fitness czy inny aerobic...
czekam na wieści emotka
marta

Szkoda, że mam termin na 8 luty... Koleżanka by się przydała zwłaszcza jakby się okazała z Bemowa, a najlepiej Jelonek emotka

no i właśnie że z Bemowa emotka

Jakże byłoby cudownie jakbyś powiedziała, że mieszkasz blisko Tesco na Górczewskiej i jesteś młodą mamusią emotka Miałabym z kim wózeczek pchać czy pogadać emotka
0 0

#4906587 Napisano: 16.12.2011 09:17:16
katrin22 napisał(a):

jeśli śpi spokojnie i nie płacze, nie jest marudny wszystko jest ok. Moja Emi raz 4 dni nie robiła, ale w 3 już zaczęła się robić marudna, prężyć i następnego dnia poszedł w ruch czopek glicerynowy.
0 0

Gość: leoniu

#4906611 Napisano: 16.12.2011 09:28:20
emilka1705 napisał(a):

katrin22 napisał(a):

jeśli śpi spokojnie i nie płacze, nie jest marudny wszystko jest ok. Moja Emi raz 4 dni nie robiła, ale w 3 już zaczęła się robić marudna, prężyć i następnego dnia poszedł w ruch czopek glicerynowy.

Jeśli karmisz tylko piersią, to do tygodnia nie trzeba się denerwować - jeśli dziecko zachowuje się normalnie. Natomiast czopków moja pediatra nie poleca, mówiąc, że rozleniwiają dziecko...
0 0

#4906623 Napisano: 16.12.2011 09:33:12
wiem, że lekarze nie polecają, ale Mała już strasznie się meczyła cały czas płakała i nie mogła spać. Położna przyszła, oglądnęła włożyła co trzeba gdzie trzeba i po chwili krzyku wszystko odpłynęło razem z kupą emotka
0 0