Nasz serwis prowadzony przez Adriana Pionkę wraz naszymi partnerami wymienionymi w Polityce
Prywatności wykorzystuje pliki cookies zapisywane na Twoim urządzeniu i inne technologie do
zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu personalizowania treści i reklam oraz analizowania
ruchu na stronie i w Internecie.
Przetwarzanie danych jest uzasadnione z uwagi na nasze usprawiedliwione potrzeby, co obejmuje między
innymi konieczność zapewnienia bezpieczeństwa usługi (np. sprawdzenie, czy do Twojego konta nie
loguje się nieuprawniona osoba), dokonanie pomiarów statystycznych, ulepszania naszych usług i
dopasowania ich do potrzeb i wygody użytkowników (np. personalizowanie treści w usługach) jak
również prowadzenie marketingu i promocji własnych usług Administratora. Dane te są przetwarzane do
czasu istnienia uzasadnionego interesu lub do czasu złożenia przez Ciebie sprzeciwu wobec
przetwarzania.
Dane osobowe będą przekazywane wyłącznie naszym podwykonawcom, tj. dostawcom usług informatycznych
i/lub partnerom wymienionym w
Polityce
Prywatności.
Przysługuje Ci prawo żądania dostępu do treści danych osobowych, ich sprostowania, usunięcia oraz
prawo do ograniczenia ich przetwarzania. Ponadto także prawo do cofnięcia zgody w dowolnym momencie
bez wpływu na zgodność z prawem przetwarzania, prawo do przenoszenia danych oraz prawo do wniesienia
sprzeciwu wobec przetwarzania danych osobowych. Posiadasz prawo wniesienia skargi do Prezesa Urzędu
Ochrony Danych Osobowych.
Gość: agasiam
dzięki benasia, z tym rotawirusem to nie wiedziałam że tylko pół roku. Chyba sobie go podaruje, mały raczej nie ma styczności z innymi maluchami. A możesz mi podac konkretną nazwe tej szczepionki kojarzonej. W poniedziałek bede dzwonic to się dowiem co proponują.
Gość: dianek
i raczej jest to szczepionka po 2 roku życia z tego co czytałam
masza
Postów 7686
Data rejestracji 11.11.2008
Punkty karne 0
Konkursy dodane
a mi mówili w przychodni, że tylko dzieci do 7 m-ca życia się szczepi na rotawirusy, bo starszy sobie z nim poradzą
Obcując z kotem, człowiek ryzykuje jedynie to, że stanie się wewnętrznie bogatszy.
Colette
hm... mogłam pomylić z pneumokokami
Gość: katrin22
bo dostałam końską dawkę antybiotyku (Amotaks 1g) i ogólnie wszystko ok, tylko nie kupiłam sobie osłaniacza na jelitka i coś trochę mnie zaczyna męczyć... jogurt w domu mam, zjadam, znacie coś jeszcze czym można wspomóc trawienie podczas brania antybiotyku? wszystkie apteki w okolicy już zamknięte, dopiero jutro wieczorem mężu mi podrzuci jakieś tabletki...
Problem polega na tym, że mały chce coraz więcej jeść i potrzebuje 1 butli sztucznego dodatkowo, około 60ml, więc kupiłam Bebilon HA i teraz czytam, że ono jest nie dla dzieci uczolonych na białko mleka krowiego <załamka> i co tu zrobić? chyba pojad do lekarza
Jogurcik Ci pomoże na dziś a jutro probiotyk koniecznie
Gość: emilka1705
Kochana nie pomogę CI z alergią bo się nie znam, ale wydaje mi się, że w naszym mleku jest to samo białko:) za to chciałam Ci doradzić żebyś uważała na początku z bebikiem moja starsza miała po nim straszne zaparcia (też ją nim dokarmiałam). Teraz jak urodziłam Liwię to położna właśnie mówiła, że bebiko często zatwardza i powoduje alergie. Choć pewno to wszystko zależy od dziecka,
Gość: grusia
Jak jest na prawde uczulony to dostanie pewnie Nutramigen-jest to mleczko dla dzieci cierpiacych na skaze.
kalisto1986
Postów 7986
Data rejestracji 13.01.2009
Punkty karne 0
Konkursy dodane
nutramigen i jeszcze jedno jakies inne jest dla alergikow.
A konczy ci sie pokarm w piersi czy chcesz go dokarmiac po prostu ?
Pamietaj, ze to, ze masz teraz piersi nie tak nabrzmiale nie oznacza, ze nie masz pokarmu
Pisze to bo pamietam jak ja sie tym martwilam
Przybiera na wadze, tylko nie raz tak jest, że w nocy dużo je i rano mam klapciaki, a on sie denerwuje, bo musi się wysilić, żeby pociągnąć, iw tedy łatwiej by nam było dokarmić, bo i ja sie wtedy denerwuje i dziecko.
moja lekarka bagatelizuje sprawe i nie ufam jej, musze chyba pojechac prywatnie do innego na konsultacje.
Jest tylko na cycu jak na razuie daje radę, pije też 1 herbatkę dziennie.
Mam nadzieję, ze to normalne, czytam, ze niby jest normalne,ale sie martwie, bo do tej pory zawsze byly jakeis ciuapki i jedna porzadna dziennie.
Gość: mama.adasia
no i właśnie że z Bemowa
Gość: dagmara
Naprawde jeśli się czuje dobrze to nie masz się czym martwic. Jeden z moich synków produkował kupkę nawet raz na tydzień- ale za to ilość była wtedy wstrząsająca. Co do alergii to przy kolejnym synku (a każde z moich dzieciaków z wyjątkiem pierwszego karmiłam ok14 m-cy)byłam na dzieci z ryżu i indyka plus niektóre warzywa ok.10 miesiecy. Ja ładnie schudłam, ale synek i tak ma astmę i jest alergikiem, a koleżanka pediatra twierdzi,że to i tak lepiej niz gdybym przeszla na dokarmianie mlekiem dla alergików.
Dodam jeszcze,że ósme dziecko którego sie spodziewam w początkach lutego okazało się kolejnym synkiem i moja Dorotka nadal pozostaje jedyną dziewczynką.
Przez te osiem m-cy brzuch zrobił się ogromny, mały dzielnie się rusza, rozwija prawidłowo, a ja... nie przybrałam ani kilograma (lekarz twierdzi,że wszystko jest ok.co troszkę mnie dziwi lecz potwierdzają to wyniki laboratoryjne) To podobno przez dietę cukrzycową, którą od początku ciązy skrupulatnie stosuję i dzięki któej nie biorę w tej ciąży insuliny. Katrin - wspominam czytają c twoje posty moje obawy i problemy z dzieciaczkami i muszę ci powiedzieć,ze mimo iż mam takie siedmiokrotne doświadczenie to za kazdym razem przechodzę przez to samo - początki zawsze są trudne, ale ok. 4 miesiaca robi sie zdecydowanie lżej. Mam nadzieję,że twój Kubuś szybko wyrosnie na dzielnego malucha
agusia147
Postów 4520
Data rejestracji 01.11.2010
Punkty karne 0
Konkursy dodane
Jakże byłoby cudownie jakbyś powiedziała, że mieszkasz blisko Tesco na Górczewskiej i jesteś młodą mamusią
Zrobię zakupy w: Top Market, Rossman, Tesco, Real, Auchan, Carrefour, Lidl, Biedronka, Żabka
jeśli śpi spokojnie i nie płacze, nie jest marudny wszystko jest ok. Moja Emi raz 4 dni nie robiła, ale w 3 już zaczęła się robić marudna, prężyć i następnego dnia poszedł w ruch czopek glicerynowy.
leoniu
Postów 485
Data rejestracji 04.02.2008
Punkty karne 0
Konkursy dodane
Jeśli karmisz tylko piersią, to do tygodnia nie trzeba się denerwować - jeśli dziecko zachowuje się normalnie. Natomiast czopków moja pediatra nie poleca, mówiąc, że rozleniwiają dziecko...