Konkursowiczki w ciąży

agusia147

#4919095 Napisano: 25.12.2011 09:39:56
katrin22 napisał(a):

agusia147 napisał(a):

katrin22 napisał(a):

ja na Wigilię zjadłam pierogi z jabłkami, i karpia duszonego emotka bo reszta albo z kapustą, albo z makiem, albo z jajkiem w składzie, no i pożegnałam się z ciastami, sama napiekłąm, a nie próbowałam, teściowa też dobre na oko popiekła ami ślinka cieknie... emotka

Bidulko ty... Ale pierogów z jabłkami to nie jadłam... Zawsze w święta takie smakołyki, ciasta itp... nie wyobrażam sobie nie zjeść.

Ja też takich pierogów nie jadłam do wczoraj. A najgorsze jest to, że rodzinka dziś się zajadała wszystkim, a ja biedna tylko patrzyłam z ustęsknieniem za takimi smakołykami, a w między czasie karmieni małego i odciąganie mleka emotka ale czego się nie robi dla własnego dziecka emotka
Ostatnio wracam do wspomnień, kiedy miałam brzusio ciążowy, fajnie było, ale do 7 miesiąca, potem pod górkę, zgaga, siku co chwilka(najgorsze były zakupy w hipermarketach, bo tam nawet 3 razy biegałam do wc), spanie tylko na lewym boku, bo na prawym treść żołądka mi się cofała, a wstawanie z łóżka trwało 5 minut, już nie wspomnę, duszności, uderzenia gorąca.
A najlepsze było badanie u ginekologa, jak badał szyjkę i położenie macicy, to czułam, że pęcherz mi eksploduje i zrobię siku emotka
iii golenie okolic bikini było niemożliwe, do cesarki goliłam się z lusterkiem i trwało to z 20 minut.
Za to teraz wróciłam do formy, ale biegać szybko nie mogę jeszcze, bo kości miedniocy mnie bolą emotka

Mnie tylko dobija ból pleców, zgaga, wstawanie siku w nocy, bo zanim dojdę do toalety i wstanę z łóżka to dobrych kilka minut mija. Zakupy nawet lubię, gorzej dotrzeć do sklepu, i te toalety w marketach to masakra (czasem tylko g***a roztartego na ścianie brakuje)... A ogolić cipeczkę to już całkiem, bez lustra ani rusz i trwa taki zabieg z pół godziny jak nic.
0 0

Gość: katrin22

#4919108 Napisano: 25.12.2011 09:43:41
Pamiętam ten ból, i przypomniałaś mi ból pleców, a na koniec doszedł mi ból pachwin.
Dodam, że pingwni chód do dziś mi został, dalej się kołyszę jak idę, chyba kupię to nosidełko co dianek je polecała, wsadzę tam Kubusia i będziemy się bujać heh
0 0

agusia147

#4919113 Napisano: 25.12.2011 09:45:16
katrin22 napisał(a):

Pamiętam ten ból, i przypomniałaś mi ból pleców, a na koniec doszedł mi ból pachwin.
Dodam, że pingwni chód do dziś mi został, dalej się kołyszę jak idę, chyba kupię to nosidełko co dianek je polecała, wsadzę tam Kubusia i będziemy się bujać heh

Hihi pingwinica emotka Mam to samo emotka Gdyby nie ból pleców byłoby znośnie, no i mały wciska mi głowę w pęcherz czasem co też nie jest miłe ;/
0 0

luimig

#4919121 Napisano: 25.12.2011 09:49:28
agusia147 napisał(a):

fryteczka napisał(a):

wlasnie sie zastanawialam Agus kiedy sie 'rozpakujesz' emotka za nami 4 wspolne miesiace i teraz widze jak czas szybko leci..:)

Ja za miesiąc będę się rozpakowywać emotka Za to torbę mam spakowaną, dla bezpieczeństwa i komfortu psychicznego no i żeby nie zwariować, w końcu nie zna się dnia ani godziny. Aczkolwiek nie zapowiada się na wcześniejszy finisz, bo szyjka jeszcze prawie 2cm i zamknięta. Ale czekamy już na synka z niecierpliwością i prawie wszystko mamy. Wózeczek tylko do zakupienia, ale mamy upatrzony, więc to już po porodzie.

Dobrze, że mówisz... to i ja się po Świętach spakuje!
a w Hippa próbowałam i jakoś za nic wygrać nie mogę... nie ma to jak opisówki:P
0 0

#4919128 Napisano: 25.12.2011 09:52:24
co myślicie o takim nosidełku, można nosić malucha od 3 miesiąca
http://allegro.pl...isy-i2006862446.html
0 0

#4919133 Napisano: 25.12.2011 09:55:03
agusia147 napisał(a):

katrin22 napisał(a):

Hihi pingwinica emotka Mam to samo emotka Gdyby nie ból pleców byłoby znośnie, no i mały wciska mi głowę w pęcherz czasem co też nie jest miłe ;/

Mi głowę w żebra wbijał, a nogi w pęcherz.
Najbardziej denerwowało mnie jak mi rączkami pod żebrem wywijał, potrafił tak dziabać z 2 h emotka
0 0

Gość: dianek

#4919138 Napisano: 25.12.2011 10:00:06
katrin22 napisał(a):

uniemożliwia noszenie dziecka w ergonomicznej pozycji - widać na fotkach że nóżki są proste i kręgosłup również, czyli raczej niedobrze - zwłaszcza dla dziecka, które nie siedzi jeszcze samo
to nosidełko obciąża układ kostno-mięśniowy, co przy noszeniu dłuższym niż 30 min za jednym razem może być przyczyną nieprawidłowego rozwoju malucha

ja powoli rozglądam się za resztą zabawek do wyprawki - jeszcze trochę mi tego zostało do kupienia...

coś się nie mogę dokopać do postów o termometrach bezdotykowych... któraś z Was miała fajny i wcale nie taki drogi... pamięta ktoś o jaki chodziło ?;)
0 0

bobilcia

#4919145 Napisano: 25.12.2011 10:04:41
dianek napisał(a):

katrin22 napisał(a):

uniemożliwia noszenie dziecka w ergonomicznej pozycji - widać na fotkach że nóżki są proste i kręgosłup również, czyli raczej niedobrze - zwłaszcza dla dziecka, które nie siedzi jeszcze samo
to nosidełko obciąża układ kostno-mięśniowy, co przy noszeniu dłuższym niż 30 min za jednym razem może być przyczyną nieprawidłowego rozwoju malucha

ja powoli rozglądam się za resztą zabawek do wyprawki - jeszcze trochę mi tego zostało do kupienia...

coś się nie mogę dokopać do postów o termometrach bezdotykowych... któraś z Was miała fajny i wcale nie taki drogi... pamięta ktoś o jaki chodziło ?;)

Dianek mówisz masz:)
http://allegro.pl...omo-i1946898106.html
0 0

agusia147

#4919229 Napisano: 26.12.2011 12:00:17
lui napisał(a):

agusia147 napisał(a):

fryteczka napisał(a):

wlasnie sie zastanawialam Agus kiedy sie 'rozpakujesz' emotka za nami 4 wspolne miesiace i teraz widze jak czas szybko leci..:)

Ja za miesiąc będę się rozpakowywać emotka Za to torbę mam spakowaną, dla bezpieczeństwa i komfortu psychicznego no i żeby nie zwariować, w końcu nie zna się dnia ani godziny. Aczkolwiek nie zapowiada się na wcześniejszy finisz, bo szyjka jeszcze prawie 2cm i zamknięta. Ale czekamy już na synka z niecierpliwością i prawie wszystko mamy. Wózeczek tylko do zakupienia, ale mamy upatrzony, więc to już po porodzie.

Dobrze, że mówisz... to i ja się po Świętach spakuje!
a w Hippa próbowałam i jakoś za nic wygrać nie mogę... nie ma to jak opisówki:P

Ehh ale ten czas leci, pamietam jakby to bylo wczoraj jak zobaczylam dwie kreseczki na tescie, najcudniejsze dwie kreseczki, bo zawsze wczesniej spotykalo mnie wielkie rozczarowanie... A tu juz pora sie szykowac niedlugo do szpitala... Torba juz spakowana, a wielka jakbym na urlop sie wybierala emotka

luimig pomoge z hipp. Wczoraj wszystkie osoby ktorym gralam wygraly, a bylo ich 9 emotka
0 0

#4919280 Napisano: 26.12.2011 07:22:44
bobilcia napisał(a):

dianek napisał(a):

katrin22 napisał(a):

Dianek mówisz masz:)
http://allegro.pl...omo-i1946898106.html

dzięki
emotka
0 0

#4919855 Napisano: 26.12.2011 06:38:07
Kupuję tego Mei Taia co dianek go polecila emotka ale muszę poczekać, aż mały będzie stabilnie główkę trzymał, bo na razie mu się chwieje, trzyma jedynie stabilnie jak sie go trzyma brzuszkiem do brzucha, a leżeć na brzuszku nie cierpi, poleży minutkę i się wkurza, nie lubi podnosić tak główki, a pediatra powiedział, że mam kłaść na siłę, ale ja tak nie potrafię.
Wasze maluchy lubią tak leżeć? bo mój jakiś nerwusek wtedy, a tak to jest taki spokojny, pogodny, od 2 miesiecy tylko 3 razy płkał, jak był głodny, a tak to tylko kwęka.
0 0

Gość: grusia

#4919928 Napisano: 26.12.2011 07:44:06
Katrin pediatra ma racje - kladz chocby 10 razy dziennie na te minute bo zrobisz z dziecka kaleke jak moja znajoma - Szymek ma 6 miesiecy i ma spore klopoty bo ta tez nie umiala patzrec jak jej maly plakal na brzuszku wiec go nie kladla. Dzis musi chodzic z nim na rehabilitacje ( niezbyt przyjemne dla dziecka ) i musi go nosic jak noworodka bo maly ma tak slabe miesnie szyji. Dodam ze jak np brala go do odbekania to tez niby ladnie glowe trzymal jednak tak jest duuuzo latwiej niz z pozycji lezenia na plasko. Takze kladz ile sie da i nie bierz go jak tylko zaplacze tylko chwilke poczekaj. A najlepiej sprobuj go zainteteresowac zabawka jakas bo juz pewnie potrafi skupic na nich uwage i ma swoja ulubiona. U nas nie ma problemow z lezeniem na brzuchu a nawet spaniem w takiej pozycji. Teraz mloda oglada zabawki przed soba wiec dodatkowy cza s zyskujemy emotka
0 0

fryteczka

#4919938 Napisano: 26.12.2011 08:01:29
katrin a na twoim brzuchu jak sie zachowuje? Ja mojego najpierw kladlam na swoj jak lezalam a po jakims czasie obok. Wsunie to nawet lubi lezec na brzuszku i zadzierac glowke.
0 0

#4919960 Napisano: 26.12.2011 08:21:54
grusia masz rację, trzeba jakoś go zachęcić, bo potem może być za późno.
fryteczka na moim brzuchu lezy spokojnie, a jak tylko go kłade na brzuch to nie chce zbytnio głowy podnosić tylko od razu jęki i płacz.
0 0

benasia

#4920016 Napisano: 26.12.2011 09:01:21
mój Mikołaj główkę ładnie trzyma i w pionie gdy ma odbić, a na brzuszku gdy leży to tak mocno trzyma, że aż doktor był zdziwiony że taki mocny gdy byliśmy na szczepieniu -potrafi trzymać nawet gdy jest w powietrzu (tzn doktor wział go ręką pod brzuch nad posłanie a Mikuś pewnie trzymał główkę).
co jakiś czas mały spi na brzuszku i nie ma z tym problemów - na brzuszku leżenie jest zdrowe bo i gazy uciekają, i lepiej się trawi dziecku i odbić też moze jeszcze gdy za mało odbije, a poza tym na pępuszek też dobrze to robi w naszym przypadku emotka
0 0

agusia147

#4920231 Napisano: 27.12.2011 12:10:13
Te wasze dzieciaczki jak was słucham to tak szybko rosną emotka A mam wrażenie, że dopiero rodziłyście emotka
0 0

dejzi

#4920268 Napisano: 27.12.2011 03:22:44
Witam, teraz już wiem kto siedzi w nocy emotka . U mnie mały ma dwa tygodnie i po karmieniu zawsze czekam godzine zanim ide spać, czy mu się nie ulewa. Mam pytanie, czy ktoś wie jaki podgrzewacz do butelek jest dobry, bo zwykłe podgrzewanie po tygodniu jak jesteśmy w domu jest bardzo uciążliwe. Pozdrawiam przyszłe mamy. Ja już jestem szczęśliwa, że juz po porodzie.
0 0

#4920454 Napisano: 27.12.2011 10:09:06
benasia napisał(a):

mój Mikołaj główkę ładnie trzyma i w pionie gdy ma odbić, a na brzuszku gdy leży to tak mocno trzyma, że aż doktor był zdziwiony że taki mocny gdy byliśmy na szczepieniu -potrafi trzymać nawet gdy jest w powietrzu (tzn doktor wział go ręką pod brzuch nad posłanie a Mikuś pewnie trzymał główkę).
co jakiś czas mały spi na brzuszku i nie ma z tym problemów - na brzuszku leżenie jest zdrowe bo i gazy uciekają, i lepiej się trawi dziecku i odbić też moze jeszcze gdy za mało odbije, a poza tym na pępuszek też dobrze to robi w naszym przypadku emotka

benasia Twój Mikuś to na prawdę silny chłopczyk emotka

agusia to prawda, dziecieczki szybko rosną, ja to widzę po ciuszkach.
0 0

benasia

#4920594 Napisano: 27.12.2011 11:18:42
dejzi napisał(a):

Witam, teraz już wiem kto siedzi w nocy emotka . U mnie mały ma dwa tygodnie i po karmieniu zawsze czekam godzine zanim ide spać, czy mu się nie ulewa. Mam pytanie, czy ktoś wie jaki podgrzewacz do butelek jest dobry, bo zwykłe podgrzewanie po tygodniu jak jesteśmy w domu jest bardzo uciążliwe. Pozdrawiam przyszłe mamy. Ja już jestem szczęśliwa, że juz po porodzie.

ja mam podgrzewacz canpola i jestem zadowolona emotka
0 0

#4920633 Napisano: 27.12.2011 11:30:37
też się właśnie zastanawiam jaki podgrzewacz kupić

laktator chyba wezmę Medela bo cenowo spoko no i kompatybilny z maszynkami które są w szpitalu (podobno się przydają jak się dłużej leży)

butelki dostaliśmy pod choinkę - zestawik Breastflow na cały 1 rok życia emotka

0 0