Nasz serwis prowadzony przez Adriana Pionkę wraz naszymi partnerami wymienionymi w Polityce
Prywatności wykorzystuje pliki cookies zapisywane na Twoim urządzeniu i inne technologie do
zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu personalizowania treści i reklam oraz analizowania
ruchu na stronie i w Internecie.
Przetwarzanie danych jest uzasadnione z uwagi na nasze usprawiedliwione potrzeby, co obejmuje między
innymi konieczność zapewnienia bezpieczeństwa usługi (np. sprawdzenie, czy do Twojego konta nie
loguje się nieuprawniona osoba), dokonanie pomiarów statystycznych, ulepszania naszych usług i
dopasowania ich do potrzeb i wygody użytkowników (np. personalizowanie treści w usługach) jak
również prowadzenie marketingu i promocji własnych usług Administratora. Dane te są przetwarzane do
czasu istnienia uzasadnionego interesu lub do czasu złożenia przez Ciebie sprzeciwu wobec
przetwarzania.
Dane osobowe będą przekazywane wyłącznie naszym podwykonawcom, tj. dostawcom usług informatycznych
i/lub partnerom wymienionym w
Polityce
Prywatności.
Przysługuje Ci prawo żądania dostępu do treści danych osobowych, ich sprostowania, usunięcia oraz
prawo do ograniczenia ich przetwarzania. Ponadto także prawo do cofnięcia zgody w dowolnym momencie
bez wpływu na zgodność z prawem przetwarzania, prawo do przenoszenia danych oraz prawo do wniesienia
sprzeciwu wobec przetwarzania danych osobowych. Posiadasz prawo wniesienia skargi do Prezesa Urzędu
Ochrony Danych Osobowych.
fryteczka
Postów 4285
Data rejestracji 13.06.2006
Punkty karne 0
Konkursy dodane 6
tez mamy z wibracjami z Fisher Price
beniaminowa
Postów 1327
Data rejestracji 21.02.2011
Punkty karne 0
Konkursy dodane
fryteczka
Postów 4285
Punkty karne 0
Konkursy dodane 6
wlasnie o to chodzi..czy w zime gdzies wyjsc czy nawet do sklepu na chwilke bez tego calego sprzetu
benasia
Postów 9176
Data rejestracji 08.11.2010
Punkty karne 0
Konkursy dodane
to tak jak mój Fryteczka też ponad 6 kg waży i w dodatku raczej sam nie chce leżeć gdy mama musi coś zrobić
Ale pytanie teraz jakie wybrać? niby to droższe co podałam link jest większe i w 3 pozycjach może być dziecko i jakąś wkładkę ma w środku, a to tańsze znowu też pani w sklepie mówiła że dużo ludzi kupuje no i połowę mniej kosztuje.
Zrobię zakupy na konkursy w: ABC, Tesco HM, Intermarche, Kaufland, Polomarket, Dino, Eko, Biedronka i innych - pw
fryteczka
Postów 4285
Punkty karne 0
Konkursy dodane 6
benasia
Postów 9176
Punkty karne 0
Konkursy dodane
Gość: dianek
wiadomo - nosidła ergonomiczne najlepsze ale drogie strasznie
albo chusta, jak komuś się chce wiązać
no i trzeba pamiętać, że nie wolno nosić dziecka twarzą do świata - tylko twarzą do rodzica
fryteczka
Postów 4285
Punkty karne 0
Konkursy dodane 6
a widzialas takie zeby nozki tak nie wisialy >?
benasia
Postów 9176
Punkty karne 0
Konkursy dodane
patrzyłam na te ergonomiczne baby bjorn -fajne ale tak drogie
monika1985monik
Postów 1415
Data rejestracji 08.04.2010
Punkty karne 0
Konkursy dodane
agusia147
Postów 4520
Data rejestracji 01.11.2010
Punkty karne 0
Konkursy dodane
Zrobię zakupy w: Top Market, Rossman, Tesco, Real, Auchan, Carrefour, Lidl, Biedronka, Żabka
i to nosidełko jest spoko - ma podwyższenie pod główką, jest szerokie na dole tak że można dziecku nóżki podgiąć żeby się bioderka nie psuły
a i tak najważniejsze jest to żeby nosić dziecko twarzą do siebie, no i ewentualnie jak dziecko ma problem z bioderkami to wtedy powinno się używać odpowiednio profilowanych nosideł (wspomagają rehabilitację)
chusta ma tą przewagę nad nosidłem że mniej ciąży na plecy rodzica, no ale ją za to trzeba wiązać, co na początku jest trochę upierdliwe (a przynajmniej tak mi się wydaje
beniaminowa
Postów 1327
Punkty karne 0
Konkursy dodane
Chodziki są jak najbardziej bee... Bo czy kiedyś wszystkie (lub znaczna część) dzieci miała krzywy kręgosłup?! Ale każdy robi ze swoim dzieckiem co chce... To czy nosidełka są zdrowe tak naprawdę dowiemy się za 20 lat. A co do ceny to to za 500zł może być gorsze od tego za 40zł. Trzeba tylko wiedzieć na co zwrócić uwagę przy zakupie.
Ja miałam chustę i nie było żadnego problemu z wiązaniem
No my chustę planujemy jak najbardziej
agusia147
Postów 4520
Data rejestracji 01.11.2010
Punkty karne 0
Konkursy dodane
Ja zostanę przy nosidełku
Gość: katrin22
Juz marzą mi się wakacje i widok męża, który nosi KUbulka w nosidełku
mmm....Zakopane, góryy i my ledwo idący hehehh
Gość: jopi
W dobrze zawiązanej chuście można nosić nawet takiego 2 m-cznego maluszka,który jeszcze słabo głowę trzyma (z jednej poły chusty robi się taką zakładkę) .W chuście dziecko lepiej przylega do rodzica /jest bardziej wtulone.
Wiązania wcale nie są skomplikowane no i jest dużo materiałów instruktażowych w necie
W nosidełku miałam wrażenie,że dziecko wisi
-ale nosidło jest bardziej poręczne w sytuacjach kiedy często się dziecko wyciąga (nie trzeba poprawiać wiązania za każdym razem )
-przydało się na wakacjach
Jak któraś chętna to mam aktualnie na zbyciu nosidło Womar i chustę elastyczną Hoppediz
Gość: quaqua
W sprawie nosidełek robiłam swego czasu rozeznanie. Ja Wam gorąco polecam nosidełka typu Mei Tai ( http://pathi.pl/pl/ ). To taka prostsza wersja chusty. Co prawda jest dla troszkę starszych dzieciaczków (ok. 6 m-cy), ale to jest faktycznie nosidło, a nie wisiadło. Niestety Womary i inne podobne to są wisiadła właśnie. Wyobraźcie sobie, jak to miło musi być, jak w czymś takim dziecko wisi, podparte tylko w kroku w zasadzie
Gość: quaqua
http://www.facebo...p;type=1&theater
beniaminowa
Postów 1327
Punkty karne 0
Konkursy dodane
Właśnie takie nosidło Mei Tai chciałam... Ale zanim się zdecydowałam to synek był już za duży a ja w drugiej ciąży, więc nie bardzo mogłabym nosić synka na brzuchu gdzie kiełkuje się nowe życie