Nasz serwis prowadzony przez Adriana Pionkę wraz naszymi partnerami wymienionymi w Polityce
Prywatności wykorzystuje pliki cookies zapisywane na Twoim urządzeniu i inne technologie do
zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu personalizowania treści i reklam oraz analizowania
ruchu na stronie i w Internecie.
Przetwarzanie danych jest uzasadnione z uwagi na nasze usprawiedliwione potrzeby, co obejmuje między
innymi konieczność zapewnienia bezpieczeństwa usługi (np. sprawdzenie, czy do Twojego konta nie
loguje się nieuprawniona osoba), dokonanie pomiarów statystycznych, ulepszania naszych usług i
dopasowania ich do potrzeb i wygody użytkowników (np. personalizowanie treści w usługach) jak
również prowadzenie marketingu i promocji własnych usług Administratora. Dane te są przetwarzane do
czasu istnienia uzasadnionego interesu lub do czasu złożenia przez Ciebie sprzeciwu wobec
przetwarzania.
Dane osobowe będą przekazywane wyłącznie naszym podwykonawcom, tj. dostawcom usług informatycznych
i/lub partnerom wymienionym w
Polityce
Prywatności.
Przysługuje Ci prawo żądania dostępu do treści danych osobowych, ich sprostowania, usunięcia oraz
prawo do ograniczenia ich przetwarzania. Ponadto także prawo do cofnięcia zgody w dowolnym momencie
bez wpływu na zgodność z prawem przetwarzania, prawo do przenoszenia danych oraz prawo do wniesienia
sprzeciwu wobec przetwarzania danych osobowych. Posiadasz prawo wniesienia skargi do Prezesa Urzędu
Ochrony Danych Osobowych.
Gość: grusia
monika1985monik
Postów 1415
Data rejestracji 08.04.2010
Punkty karne 0
Konkursy dodane
Gość: quaqua
Różnie zlecają, raz tak raz tak. Jak byłam w ciąży to w poradni skierowania wypisywała położna i tak patrzy na mnie i mówi: a dam Pani 75g od razu, bo jak coś wyjdzie nie tak, to będzie Pani jeszcze raz musiała to ochydztwo pić. U mnie wyszło oczywiście nie tak, więc cieszyłam się chociaż z tego, że nie kazali powtarzać
endzi1984
Postów 446
Data rejestracji 13.10.2009
Punkty karne 0
Konkursy dodane
no ja narazie dostaje dwa razy dziennie magnez w kroplowce i 2 x 2 luteine dopochwowo mam nadzieje ze to pomoze, mam sie nastawic na pobyt 7 do 10 dni ale moge lezec nawet dluzej byleby dzidzius za szybko sie nie urodzil
Gość: katrin22
Ja też tak miała 75gr i po 2h badanie.
Kochana a w którym dokładnie jesteś tygodnu, i ile przybrałaś, może doktorka przesadza.
monika1985monik
Postów 1415
Punkty karne 0
Konkursy dodane
Jestem w 23 tygodniu i przytyłam 3 kg
Dziewczyny czyli najpierw pobiorą mi krew na czczo potem pije glukozę i za 2 godziny pobierają znowu ?? dobrze to rozumiem ??
Gość: kotek11
ale to nie ty masz przybierac na wadze ale dziecko... ponadto bierze sie tez pod uwage to jaka byla waga kobiety przed ciaza... niestety wielu lekarzy jeszcze stosuje jakies dziwne metody i goni dziewczyny jak za malo przytyja... a nie zwracaja uwagi tym ktore juz w polowie ciazy maja grubo ponad 10 na plusie...
koper
Postów 2237
Data rejestracji 20.03.2011
Punkty karne 0
Konkursy dodane
50g glukozy do wypicia i badanie po godzinie, to tak jakby wstępne badanie, jak wszystko jest ok, to dobrze, a jak wynik jest niepokojący to powinno się zrobić 75g i badanie po godzinie i po dwóch. Po prostu lekarz od razu przeszedł do drugiego kroku, żeby jakby coś wyszło nie tak nie trzeba było powtarzać badania, niektórzy właśnie tak robią. Nie ma się czym przejmować, pewnie wszystko wyjdzie dobrze
A co do przybierania na wadze, to przecież to bardzo indywiduwalna sprawa, ja przez całą ciążę przytyłam tylko 6 kg (na poczatku nawet waga mi spadała przez mdłości), a córeczka urodziła się spora (3300g),a ja 3 dni po porodzie ważyłam o 1 kg mniej niż przed ciążą
Nie jest aż tak istotne ile kobieta przybiera na wadze, bo to wcale nie musi się przekładać na wagę dziecka, więc tym bardziej nie ma co panikować
aneta411
Postów 886
Data rejestracji 15.06.2010
Punkty karne 0
Konkursy dodane
Krew pobiorą Ci na czczo, wypijesz glukozę, po godzinie znowu pobiorą krew i po kolejnej godzinie kolejny raz
koper
Postów 2237
Data rejestracji 20.03.2011
Punkty karne 0
Konkursy dodane
Zobacz co masz napisane na skierowaniu. masz zaznaczone 75g po 1 i 2h ?
To pobiorą Ci na czczo, dadzą do wypicia glukozę (polecam wcisnąć sobie cytrynę, żeby nie zemdliło), i potem pobiorą po godzie i po po 2 godzinach od wypicia.
tak
Gość: kotek11
o cytryne zapytaj sie w laboratorium - nie wszystkie pozwalaja stosowac.... na 99% masz 3 uklucia choc slyszalam tez o takich kwiatkach co kłuli tylko po wypiciu glukozy a darowali sobie na czczo... bo w sumie to sprawdzaja tolerancje glukozy
Gość: dianek
To dziecko ma przybierać na wadze, a nie Ty masz obrastać tłuszczem
Jeśli dziecko rośnie zdrowo i masz prawidłową ilość wód płodowych to chyba nie ma się czym przejmować
A wszystko zależy od wagi początkowej, przecież kobiety, które mają nadwagę nie powinny w ciąży przytyć więcej nić 6-7kg, natomiast te które mają niedowagę o te 12-13kg na plusie wcale się nie muszą martwić
Gość: grusia25
dlatego monika1985monik jak tylko z dzidzią wszystko w porządku to nie przejmuj się tym będzie dobrze jeszcze przybyczysz
sonata
Postów 596
Data rejestracji 21.01.2011
Punkty karne 0
Konkursy dodane
Gość: grusia
Rozumiem z robili ci USG szyjki tak ? Za kilka dni znow zrobia by sprawdzic czy dalej sie skraca - przynajmniej ja tak mialam no i mi na dzien dobry zrobili posiew - badanie wyszlo ok i zalozyli pessar.
monika1985monik
Postów 1415
Punkty karne 0
Konkursy dodane
sonata
Postów 596
Data rejestracji 21.01.2011
Punkty karne 0
Konkursy dodane
U mnie tylko jedna pielęgniarka żaliła się, że mam schowane żyły, co ona ma zrobić i jak pobrać krew. Inne nie miały żadnego problemu, także te ze stacji krwiodawstwa
Gość: emilka1705
a ja do 25tyg nie przytyłam ani grama, a przez całą ciąże ok 5-6kg. Lekarz stwierdził, że dziecko rośnie a ja czuje się dobrze więc wszystko ok. Liwka urodziła się zdrowa, ważąc 3 kg więc nie masz się czym martwić. No chyba że wyniki krwi pokażą coś niepokojącego.