Nasz serwis prowadzony przez Adriana Pionkę wraz naszymi partnerami wymienionymi w Polityce
Prywatności wykorzystuje pliki cookies zapisywane na Twoim urządzeniu i inne technologie do
zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu personalizowania treści i reklam oraz analizowania
ruchu na stronie i w Internecie.
Przetwarzanie danych jest uzasadnione z uwagi na nasze usprawiedliwione potrzeby, co obejmuje między
innymi konieczność zapewnienia bezpieczeństwa usługi (np. sprawdzenie, czy do Twojego konta nie
loguje się nieuprawniona osoba), dokonanie pomiarów statystycznych, ulepszania naszych usług i
dopasowania ich do potrzeb i wygody użytkowników (np. personalizowanie treści w usługach) jak
również prowadzenie marketingu i promocji własnych usług Administratora. Dane te są przetwarzane do
czasu istnienia uzasadnionego interesu lub do czasu złożenia przez Ciebie sprzeciwu wobec
przetwarzania.
Dane osobowe będą przekazywane wyłącznie naszym podwykonawcom, tj. dostawcom usług informatycznych
i/lub partnerom wymienionym w
Polityce
Prywatności.
Przysługuje Ci prawo żądania dostępu do treści danych osobowych, ich sprostowania, usunięcia oraz
prawo do ograniczenia ich przetwarzania. Ponadto także prawo do cofnięcia zgody w dowolnym momencie
bez wpływu na zgodność z prawem przetwarzania, prawo do przenoszenia danych oraz prawo do wniesienia
sprzeciwu wobec przetwarzania danych osobowych. Posiadasz prawo wniesienia skargi do Prezesa Urzędu
Ochrony Danych Osobowych.
Gość: grusia
Gość: maro
Gość: dianek
zależy od dziecka
ja dobrze wiedziałam czemu idę do komunii, co to są sakramenty etc.
wiedziałam co to wiara, co to być katolikiem i wiedziałam że są inne religie na świecie (co mnie niesamowicie interesowało z resztą) i że ksiądz proboszcz u babci gada często głupoty na kazaniach bo w piśmie świętym było inaczej...
moja siostra w tym roku idzie do komunii - i bardzo chce iść do komunii, lubi chodzić do kościoła, lubi czytać pismo święte dla dzieci
jako prezent chce łańcuszek z krzyżykiem i kolczyki
kwestia wychowania? zapewne - bo to rodzice nam tłumaczyli od małego o co z tym kościołem i wiarą chodzi, dbali o nasz rozwój duchowy... chociaż nie wiem czy są z tego powodu szczęścili bo chyba moja i mojej średniej siostry duchowość ich przerosła i trochę nie łapią czemu potrzebujemy czegoś więcej niż średnio mądry ksiądz przy ołtarzu
Gość: dianek
beniaminowa
Postów 1327
Data rejestracji 21.02.2011
Punkty karne 0
Konkursy dodane
Gość: agasiam
Katrin22 pamietaj że jak wprowadzasz mleko modyfikowane to trzeba zrezygnować z witaminy K.
Mój mały dziś przez cały dzień przespał 2 h oczywiście leżąc na mnie. Dziś Łukasz skończył 1mc i 3 dni z wagą 4720g. Co widać i czuć:)
Dziewczyny te herbatki cos dają? Koleżanka ma 4mc córke i jeszcze nic nie podawała.Ja karmie piersią i mały sika na potęge więc nie widze sensu.
No niekoniecznie - my mielismy podawac co 2 dni.
jorunn2010
Postów 664
Data rejestracji 15.11.2010
Punkty karne 0
Konkursy dodane
Witam, ja brałam pod koniec ciąży ascofer, 1 tabletkę dziennie i miałam całkiem dobre samopoczucie, więc głowa do góry, też Ci tego życzę!
benasia
Postów 9176
Data rejestracji 08.11.2010
Punkty karne 0
Konkursy dodane
Zrobię zakupy na konkursy w: ABC, Tesco HM, Intermarche, Kaufland, Polomarket, Dino, Eko, Biedronka i innych - pw
grazia1981
Postów 615
Data rejestracji 01.02.2011
Punkty karne 0
Konkursy dodane
O to już niedługo,dziewczyny,może mi któraś napisze,ile u was się płaci księdzu?Bo u mnie niby mówi,,co łaska,ale nie mam pojęcia,ile ?
Gość: katrin22
Ja tylko daję 1 butlę, dziś jeszcze nie dawałam, to muszę podawać witaminki, bo z jednej butli witamin nie wyciągnie tyle ile trzeba, a wczorajdałam na początek 60ml na próbę i nic go nie wysypało.
Z żelaza zazywałam Tardyferon i Sorbi...coś tam, i maksymalna moja dawka była 2x1.
agasiam ja podaję 1 raz herbatkę po około 60-80ml bo małemu się lepiej purka po nich i teraz jest system grzewczy to dziecku może się chcieć pić, aczkolwiek niektórzy mówią, że karmiąc piersią nie trzeba dopajać, ale pokarm codziennie jest inny, raz mam rzadszy a raz gęsty jak śmietana.
Dobrze jest nauczyć dziecko i na cyca i na butelkę, ja kilka razy odciągam dziennie, i jak gdzieś jadę to mam w lodówce awaryjnie
grusia to szalejesz z menu
ja uwielbiam ananasa z kurczakiem mniam, często robię taką sałatkę:makaron penne, papryka czerwona, ogórek korniszon, pierś usmażona, ser żółty, ananas, kukurydza, majonez, pieprz, sól. Sama wymyśliłam składniki, ale za pewne już taką ktoś wymyślił
U nas też wędliny ze sklepu odpadają, bo nikt nie je, a na drug dzień już się ślimaczy ta wędlina i dlatego sama upiekę.
To może zalezy od mleka. Mam w domu Bebilon i z tego co widze na opakowaniu 100ml mleka ma 4,4ug witaminy K1 a dzienna dawka to 25ug czyli wystarczy jezeli w ciągu doby 6 razy nakarmisz dziecko i norma jest przekroczona. grusia a jakie Ty mleczko podajesz? Bo ja karmie piersią i tylko raz dziennie podaje mleko modyfikowane ok 100-120 ml i pediatra powiedział że mam zrezygnowac z podawania witaminy K1.
Gość: katrin22
agusia147
Postów 4520
Data rejestracji 01.11.2010
Punkty karne 0
Konkursy dodane
Coś w tym jest, gdyby nie to, że mąż mnie ciągnie co tydzień na mszę to też by mnie w kościele nie widzieli. I nie chodzi tu o kwestię wiary, tylko o to co się dzieje w kościele...
Zrobię zakupy w: Top Market, Rossman, Tesco, Real, Auchan, Carrefour, Lidl, Biedronka, Żabka
Gość: emilka1705
Gość: emilka1705
Czasami najzwyczajniej mam potrzebę pójść do kościoła, ale jak posłucham księdza to cala ochota odchodzi i znów nie pojawiam się tam 2, 3 miesiące.
A z innej beczki. Nie wiem czy już o to nie pytałam bo od tego niewyspania mam skleroze. Dostałam lezaczek dla małego i nie wiem czy już mozna go w nim kłaść,ma 1 mc.