Konkursowiczki w ciąży

benasia

#4947260 Napisano: 10.01.2012 07:47:42
myślę że można zależy jaki dostałaś - ja miałam leżaczek bujaczek Fisher Price i miał regulowane oparcie od leżenia do siedzenia, i mój Mikuś spokojnie się buja w nim emotka
0 0

agusia147

#4947266 Napisano: 10.01.2012 07:51:02
emilka1705 napisał(a):

agusia147 napisał(a):

grusia napisał(a):

Niestety kosciol sam dazy do tego by ludzie od niego odchodzili. Dla mnie kosciol jako instytucja praktcznie nie istnieje, wiara to zupelnie co innego.I gdyby nie fakt ze sama sobie slubu czy innego sakramentu dac nie moge to wogole by mnie tam chyba nie widzieli emotka .

Coś w tym jest, gdyby nie to, że mąż mnie ciągnie co tydzień na mszę to też by mnie w kościele nie widzieli. I nie chodzi tu o kwestię wiary, tylko o to co się dzieje w kościele...

Czasami najzwyczajniej mam potrzebę pójść do kościoła, ale jak posłucham księdza to cala ochota odchodzi i znów nie pojawiam się tam 2, 3 miesiące.

Mam to samo. Z potrzeby mogę iść na Jasną Górę, a nie słuchać bzdetnych kazań...
0 0

agusia147

#4947269 Napisano: 10.01.2012 07:51:53
A odnośnie fotelika do auta to zakupiliśmy coneco cocoon, tylko teraz zastanawiam się czy dzidzi za bardzo w pionie leżało nie będzie?
0 0

Gość: kotek11

#4947293 Napisano: 10.01.2012 08:01:19
co do chrztu - moj Tż innej wiary nie jest... dla tzw swietego spokoju nawet bysmy ten chrzest ten zrobili ale zgodnie z wytycznymi kosciola nasi znajomi i rodzina jest niegodna nycia ojcem/matka chrzestna - albo zyja bez slubu, albo tlko po cywilnym, albo sa po rozwodzie. moja najblizsza rodzina (kuzynka) jest niby godna ale ona sama nie chce bo na buddyzm przechodzi emotka mam tylko 1 osobe godna i 1 swiadka chrztu zaklepaego.. a potrzebuje jeszze dla mlodej kogos na chrzestego i na swiadka emotka

karmi na laktacje nie pilam ale slyszalam o tej metodzie. ja sobie spijam na zmiane herbatke hipp i herbapolu - lacznie 2 filizanki dzienie
0 0

Gość: katrin22

#4947339 Napisano: 10.01.2012 08:26:10
heheh,kotek11 mam podobnie, albo nie godni, albo brak, mamy chrzestnego, na chrzestną mam 2 kandydatki, tylko muszę się popytać czy któraś się zgodzi, moja rodzinka mała jest, a z mężem mamy tylko 3 braci, jedna bratową, z którą utrzymujemy dobry kontakt ale nie widzi mi się na chrzestną, i dlatego spytam się jednej przyjaciółki, a potem drugiej, ale będą jaja jak się ne zgodzą, zostanie mi bratowa emotka
0 0

#4947341 Napisano: 10.01.2012 08:28:31
benasia napisał(a):

myślę że można zależy jaki dostałaś - ja miałam leżaczek bujaczek Fisher Price i miał regulowane oparcie od leżenia do siedzenia, i mój Mikuś spokojnie się buja w nim emotka

ja dziś zamawiam leżaczek bujaczek z fishera, bo za przeproszeniem nie można wyjść spokojnie do Wc, bo albo nie chce leżeć, albo mu się jeszcze nie odbiło.
0 0

Gość: dianek

#4947379 Napisano: 10.01.2012 08:52:40
uf, my po USG
z Bernardem wszystko ok, strasznie ruchliwy, jak zwykle dawał czadu emotka
i cały czas kciuka ssie emotka

rozmiarowo w normie, waży już całkiem sporo bo 1,9kg emotka

obrócony książkowo, rozpycha się też książkowo (co niestety czuję), a że to silny chłop, a ja drobna kobita to mam brać pod uwagę możliwość nieco wcześniejszego porodu

następna wizyta 18.01, bo 16.01 jestem u kardiologa, który wyda wyrok w sprawie porodu, ale mój gin stwierdził, że jak tylko nie będzie jakichś bardzo poważnych zastrzeżeń to rodzę jak człowiek i że damy rady emotka emotka emotka
0 0

#4947385 Napisano: 10.01.2012 08:56:19
dianek napisał(a):

uf, my po USG
z Bernardem wszystko ok, strasznie ruchliwy, jak zwykle dawał czadu emotka
i cały czas kciuka ssie emotka

rozmiarowo w normie, waży już całkiem sporo bo 1,9kg emotka

obrócony książkowo, rozpycha się też książkowo (co niestety czuję), a że to silny chłop, a ja drobna kobita to mam brać pod uwagę możliwość nieco wcześniejszego porodu

następna wizyta 18.01, bo 16.01 jestem u kardiologa, który wyda wyrok w sprawie porodu, ale mój gin stwierdził, że jak tylko nie będzie jakichś bardzo poważnych zastrzeżeń to rodzę jak człowiek i że damy rady emotka emotka emotka

to dobre wieści
emotka
ejjjj, ja też rodziłam jak człowiek emotka emotka emotka
0 0

#4947386 Napisano: 10.01.2012 08:57:14
kotek11 FAJNY BLOG, polubiłam i muszę poeksperymentować coś z Twojej kuchni emotka
0 0

leoniu

#4947396 Napisano: 10.01.2012 09:03:21
dianek napisał(a):

macie zabawę z tymi chrztami emotka ja za to będę miała zabawę z tłumaczeniem czemu nie chrzcimy - znów mnie rodzina wydziedziczy (po raz setny? emotka )

emotka oj znam ja tę zabawę, oj znam...
0 0

Gość: agasiam

#4947398 Napisano: 10.01.2012 09:04:02
agusia147 napisał(a):

A odnośnie fotelika do auta to zakupiliśmy coneco cocoon, tylko teraz zastanawiam się czy dzidzi za bardzo w pionie leżało nie będzie?

Koleżanka kupiła dla swojego 8 mc synka ten fotelik, troche jest duży do jej autka. Nie wiem jak to wygląda z zamontowaniem tyłem do kierunku jazdy. Rozumiem że to dla fotelik kupiony dla noworodka, nie chceliście nosidła?

Co do leżaczka to zaczne od kilku minut zobaczymy jak się małemu spodoba.
0 0

leoniu

#4947408 Napisano: 10.01.2012 09:06:30
leoniu napisał(a):

dianek napisał(a):

macie zabawę z tymi chrztami emotka ja za to będę miała zabawę z tłumaczeniem czemu nie chrzcimy - znów mnie rodzina wydziedziczy (po raz setny? emotka )

emotka oj znam ja tę zabawę, oj znam...

tę z tłumaczeniem, nie z chrztem, rzecz jasna...
0 0

Gość: kotek11

#4947412 Napisano: 10.01.2012 09:10:29
Katrin dzieki za pochwale emotka

Co do lezaczkow - mloda miala fisher price starszy model. spacjalnie odkupial od dziewczyny, co kupila od nas po moim mlodym - czemu emotka bo dla mnie mial zalete taka, ze jest na metalowej ramie calej - nie ma jakis dziwnych rozkladanych plastikow na niby-hhustawke.

mala juz z niego nie korzysta o za ciezka ale rewelacyjnie w ni czas spedzala emotka

fotelik samochodowy my osobicie kupilsmy mutsy - rozkladany na plasko. i teraz tak - jezeli kupicie dobry fotelik w ktorym dziecku wygodnie to.... wiele mam robi tak ze nie kupuje dodatkowych lezaczkow etc tylko w domu dzieciaki wpina w fotelik emotka

z wynalazkow ja wam moge jeszcze polecil mini-lozeczko turystyczne z fisher price.. jak mi dacie troszke czasu to zamieszcze aukcje na all - jak ktoras bedzie zainrteresowana to moze zakupi emotka co to ?? skladane lozeczko z moskiteria bardzo malutkie i wygodne - my z racji wyjazdow w plenery na dzialki bylismy z niego mega zadowoleni emotka
0 0

agusia147

#4947415 Napisano: 10.01.2012 09:11:02
agasiam napisał(a):

agusia147 napisał(a):

Koleżanka kupiła dla swojego 8 mc synka ten fotelik, troche jest duży do jej autka. Nie wiem jak to wygląda z zamontowaniem tyłem do kierunku jazdy. Rozumiem że to dla fotelik kupiony dla noworodka, nie chceliście nosidła?

Co do leżaczka to zaczne od kilku minut zobaczymy jak się małemu spodoba.

Agasiam dla noworodka, pisało że od 0+, jest niby wkładka wypłycająca, ale ciężko to widzę, najwyżej przyjdzie nam dokupić nosidło pod ISOFIX... Z zamontowaniem nie było problemu, przynajmniej w naszej Lagunie, aczkolwiek rzeczywiście zajmuje sporo miejsca.
0 0

Gość: emilka1705

#4947420 Napisano: 10.01.2012 09:12:19
my leżaczek mamy mamas and papas taka niby huśtawka z regulowanym oparciem i powiem Wam, że jak Liwka ma gorszy dzień to nic w domu bez niego bym nie zrobiła emotka
0 0

#4947438 Napisano: 10.01.2012 09:25:21
katrin ogólnie poród to dość człowiecza sprawa, ale może mój gin uważa cesarki za nieludzkie ? w końcu sam te kobity kroi, wyciąga te dzieciaki, później szyje a później jeszcze przez parą dni słucha jak jęczą i marudzą emotka może bardziej ludzkie wydaje mu się jak się kobita sama pomęczy i później jakoś mniej marudzi bo się wymarudziła przy porodzie emotka

0 0

#4947494 Napisano: 10.01.2012 10:11:57
dianek mój gin też tak uważa jak Twój, CC robi w ostateczności, a co do marudzenia, to przy każdej wzycie pyta się mnie, czy nadal uważam, że cesarka to taka fajna i w ogóle, a ja zawsze do Niego z tekstem:
-miał Pan racje, to poważna operacja, i już nie chce cesarki emotka ,bo strasznie bolało, a najgorzej przy wstawaniu, i jeszcze opieka nad maluszkiem...
I tak mu ostatnio się nażaliłam, a On oczywiście mówił, że mnie ostrzegał i poród sn jest najlepszy, bo kobieta szybciej dochodzi do siebie.
Co racja to racja, ale nie zawsze krocze jest juz takie jak przed porodem emotka
Także są plusy i minusy każdego porodu.
Te kobitki co sn rodziły chwalą sn, a te co CC to swoje chwalą.
0 0

#4947629 Napisano: 11.01.2012 07:01:00
wszystko ma swoje wady i zalety emotka ja bym bardzo chciała następny poród nie w szpitalu a w domu, dlatego chce bardzo uniknąć cesarki, która by mnie z możliwości porodów domowych wyeliminowała

co do krocza - podobno jak się dobrze przygotuje to wraca do całkiem normalnego stanu
znajoma 2 miesiące temu urodziła czwarte dziecko, planują jeszcze jedno i wcale nie wygląda jak maszynka do dzieci (szczupła, wysportowana kobitka), w dodatku na zabawy łóżkowe nie narzeka i szczerze stwierdza, że nadal są dni, w których mąż jest nieco za duży - więc chyba nie jest tak źle emotka
ale to właśnie ona mi powiedziała o masażu krocza i odpowiednim przygotowaniu (jej założyli przez te wszystkie porody 2 szwy - delikatnie pękła przy pierwszym dziecku, bo była najsłabiej przygotowana)

trochę się już porodu doczekać nie mogę... żeby tylko kardio dał zielone światełko to będę najszczęśliwszą kobietą na świecie ^^

0 0

Gość: mooniq82

#4947862 Napisano: 11.01.2012 10:43:49
a ja byłam dziś na wizycie u lekarza emotka wszystko dobrze emotka a w sobotę dowiem się więcej bo idę na badania prenatalne emotka od 1 stycznia zrobili darmowe emotka
0 0

endzi1984

#4947965 Napisano: 11.01.2012 11:35:52
kurcze a ja w szpitalu emotka po poniedzialkowej wizycie u mojej doktorki okazalo sie ze szyjka sie skraca i ma tylko 24 mm niby lekarze mowia ze nie jest az tak zle ale kurde to dopiero 31 tydz a do tego maly wazy tylko 1300 gram i jest 7 dni mlodszy niz powinien. Skórczy na szczescie nie mam ale i tak sie martwie bo jeszcze za szybko zeby sie urodzil emotka
0 0