Nasz serwis prowadzony przez Adriana Pionkę wraz naszymi partnerami wymienionymi w Polityce
Prywatności wykorzystuje pliki cookies zapisywane na Twoim urządzeniu i inne technologie do
zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu personalizowania treści i reklam oraz analizowania
ruchu na stronie i w Internecie.
Przetwarzanie danych jest uzasadnione z uwagi na nasze usprawiedliwione potrzeby, co obejmuje między
innymi konieczność zapewnienia bezpieczeństwa usługi (np. sprawdzenie, czy do Twojego konta nie
loguje się nieuprawniona osoba), dokonanie pomiarów statystycznych, ulepszania naszych usług i
dopasowania ich do potrzeb i wygody użytkowników (np. personalizowanie treści w usługach) jak
również prowadzenie marketingu i promocji własnych usług Administratora. Dane te są przetwarzane do
czasu istnienia uzasadnionego interesu lub do czasu złożenia przez Ciebie sprzeciwu wobec
przetwarzania.
Dane osobowe będą przekazywane wyłącznie naszym podwykonawcom, tj. dostawcom usług informatycznych
i/lub partnerom wymienionym w
Polityce
Prywatności.
Przysługuje Ci prawo żądania dostępu do treści danych osobowych, ich sprostowania, usunięcia oraz
prawo do ograniczenia ich przetwarzania. Ponadto także prawo do cofnięcia zgody w dowolnym momencie
bez wpływu na zgodność z prawem przetwarzania, prawo do przenoszenia danych oraz prawo do wniesienia
sprzeciwu wobec przetwarzania danych osobowych. Posiadasz prawo wniesienia skargi do Prezesa Urzędu
Ochrony Danych Osobowych.
Gość: tomasz23623
Na brzusio dawalismy Bobotic (zastępstwo Espumisanu), a w ostateczności Sab Simplex, ale na szczęście teraz już nic nie dzieje i od jakiś 2 m-cy już nic mu nie daje
Gość: agulecece
Gość: katrin22
Mój ma podobnie, zasypia miedzy 21 a 22, potem, tez 3 razy posiłek i rano dosypia, a ja razem z nim, wg mnie to nie problem
benasia
Postów 9176
Data rejestracji 08.11.2010
Punkty karne 0
Konkursy dodane
mały ma 2,5 miesiąca - ale tak mówił już dużo wcześniej - pierwsze jego słowa to agu pamiętam
My dajemy teraz esputicon, sab simplex jest bardzo dobry ale u nas powodował zaparcia.
Zrobię zakupy na konkursy w: ABC, Tesco HM, Intermarche, Kaufland, Polomarket, Dino, Eko, Biedronka i innych - pw
benasia
Postów 9176
Data rejestracji 08.11.2010
Punkty karne 0
Konkursy dodane
Ostatnio zauważyłam, że jego każdy odgłos chce co innego, jak mówi szybko EEE, to głodny, jak inne to co innego chce.
Też mam Bobotic, ale jeszcze (na szczęście) nie używałam, bo Kubuś bez kolkowy jest, skręcało go po herbatkach granulowanych to wtedy Plantex dawałam, ale w nim też pełno cukru...
Gość: maro
https://www.aptek...+fix+2+g+30+saszetek
ja właśnie takie w saszetkach kupuję
czasem dodam pół łyżeczki tej granulowanej, albo nic nie daję.
Gość: grusia
Gość: dianek
a dzisiaj się czuję po prostu bosko.. spać mi się chce jak nie wiem, Bernard się rozpycha wybitnie (już mam tak brzuch skopany że wszystko czuję - jego stopy łokcie palce i chyba rzęsy nawet!
za godzinkę czy dwie spadamy na USG... może nie umrę na tej leżance dzisiaj...
a co do dolegliwości... piszecie o spacerach - ja zadyszki dostaję po przejściu z pokoju do pokoju, a wejście na 2 piętro robię z trzema dłuższymi postojami na złapanie oddechu.... o spacerze sobie mogę pomarzyć..
a tak bym pojechała do Zakopanego, przejść się Chochołowską czy Kościeliską... eh..
A że lubisz organizować takie imprezy to podziwiam - dla mnie to męka straszna, więc unikam... całe szczęście że są ludzie którzy to lubią to czasem się można załapać na jakąś fajną imprezkę
Gość: kotek11
a jeśli będzie chciało iść bo będzie chciało prezent... to mu wytłumaczymy dlaczego do komunii nie pójdzie, a nad prezentem się pomyśli
Ja już menu ustalam, torta itp.
Kocham takie uroczystości:) a przede wszystkim ten chrzest jest dla dziecka.
grusia co szykujesz dobrego?
Ja standardowo rosołek na wejskiej kurce i domowym makaronie, ziemniaczki, kluski śląskie, mięsa i ze 3 surówki. Sałatkę jarzynową, i jakąś typu gyros, galaretę drobiową, krokieciki, chodzi mi po głowie zupa gulaszowa, do tego wiadomo jakieś wędliny, chcę sama upiec schab ze śliwką, karczek z morelami, łopatkę z czosnkiem.
kotek11 Twój mąż jest innego wyznania?co do komuni to zgadzam się świat oszalał
kotek11 to TY piłaś karmi na laktację?
dianek, ale dziecko w 2 czy 3 klasie jeszcze samo nie wie czego chce, w tym wieku ono jeszcze nie wie co to jest wiara, wie tyle, że rodzice każą iść do kościoła
no zdecydowanie!
w ogóle całe wychowanie na tym polega, że kształtujemy dziecko, które automatycznie nabiera takich a nie innych poglądów etc.
niestety w Polsce do kościoła (zwłaszcza na wsiach) chodzi się bo wypada, bo trzeba, bo mama każe, bo ludzie będą gadali, a chrzty, komunie i śluby w wielu przypadkach są robione tylko i wyłącznie dla pieniędzy czy okazji by napić się wódki...
co dopiero mówić o kształtowaniu duchowości dziecka..
no ale to dość typowe dla Polski
ja kiedyś próbowałam się tłumaczyć z tego, dlaczego nie chodzę do kościoła i w ogóle dlaczego nie jestem katoliczką, a nawet chrześcijanką, ale już się nie tłumaczę - dla 95% ludzi, z którymi na ten temat rozmawiałam kompletnie nie do pojęcia jest jak można nie być chrześcijaninem,a zarazem być człowiekiem głęboko wierzącym w Boga... i w ogóle jak można nie mieć pieczątki na czole katolik muzułmanin buddysta ateista tylko być kimś nie zdefiniowanym...
Narazie procz tortu i innych ciast mam w planie kilke potrawek, deska mies wlasnie typu schab ze sliwka, po sztygarsku,kilak salatek, na kolacje salatka jarzynowa,salatka z kuskusu, kurczak pieczony, grzana kielbasa i kotlety z piersi kurczaka z pieczarkami,serem i ananasem - bedzie mial kazdy wybor.Wedlin i kanapek nie bedzie bo u nas tego nikt nie je