Konkursowiczki w ciąży

Gość: mooniq82

#4961506 Napisano: 18.01.2012 01:09:29
rachel napisał(a):

mooniq82 napisał(a):

agusia147 napisał(a):

rachel napisał(a):

u mnie w 26 tygodniu 777 g, a u mnie osobiście 6 kg na plusie. Teraz czuję, że maluch (bo niby dziewczynka, ale czekam jeszcze na ostateczne potwierdzenie) bardzo się rozpycha i szybko rośnie bo czuję łagodniejsze ruchy i rozciąganie skóry. No ale niech rośnie zdrowo:)) Widzę że u Was też ładnie maluszki rosną!

Ja tez 6kg na plusie, więc nie jest źle emotka

u mnie też ma być dziewczynka emotka a miałam przeczucie na chłopaka emotka no ja już 7kg na plusie

a w którym jestes tygodniu???

25tc w wg usg 26 emotka kobietki jestem po glukozie, nie było aż tak strasznie emotka
0 0

jorunn2010

#4961509 Napisano: 18.01.2012 01:10:47
Dziewczyny, nie bójcie się tak bardzo cc! Ja panikowałam, ale było ok. Miałam cesarkę późnym wieczorem, więc chwilę po już spałam podłączona do kroplówki. kilka razy w nocy budził mnie ból brucha, ale całkiem znośny. O godz 8 rano zdjęli mi cewnik, odłaczyli kroplówkę, miałam wstać i pochodzić wokół łóżka, a ja wstałam i poszłam sama pod prysznic a następnie do synka i bez problemu mogłam go nosić, zajmować się nim. Po 3 dniach wyszliśmy do domku i czasami rwała mnie rana, ale nie musiałam brać nic przeciwbólowego.
Dodam, że nie jestem osobą silną, wysportowaną - raczej chucherko ze mnie
0 0

sonata

#4961514 Napisano: 18.01.2012 01:13:43
dianek napisał(a):

za godzinę gin...
a ja się stresuję emotka

eh, tak bardzo bym chciała by mi powiedział że na spokojnie urodzimy SN i że następnego dzieciaka będę mogła rodzić w domu, w świętym spokoju... emotka

Kobietko, stresem nie pomagasz sobie ani dziecku emotka Trzeba być dobrej myśli, trzymamy kciuki emotka
0 0

Gość: dianek

#4961523 Napisano: 18.01.2012 01:20:12
wiem że nie pomagam, sam się przypałętał, wcale go nie chce emotka

coś mi całą cierpliwość ukradło emotka już się nie mogę doczekać i porodu i Bernarda na rękach i nawet następnego dzieciaka emotka
0 0

sonata

#4961533 Napisano: 18.01.2012 01:25:28
dianek napisał(a):

coś mi całą cierpliwość ukradło emotka już się nie mogę doczekać i porodu i Bernarda na rękach i nawet następnego dzieciaka emotka

Podziwiam optymizm emotka W sumie gdyby nie problemy i trauma po drugim porodzie pewnie na trójce by się u mnie nie skończyło emotka
0 0

Gość: emilka1705

#4961539 Napisano: 18.01.2012 01:27:06
dianek napisał(a):

ja choć nie miałam żadnych komplikacji, ani nie czekały mnie tak poważne rozmowy na temat porodu z lekarzem jak Cibie to przed każdą wizytą się denerwowałam:) nie wiem czemu:)
0 0

sonata

#4961547 Napisano: 18.01.2012 01:30:20
emilka1705 napisał(a):

dianek napisał(a):

ja choć nie miałam żadnych komplikacji, ani nie czekały mnie tak poważne rozmowy na temat porodu z lekarzem jak Cibie to przed każdą wizytą się denerwowałam:) nie wiem czemu:)

Może to syndrom białego fartucha emotka W ciąży zawsze kobieta jest pełna obaw. Ja na wizyty idę śmiało, przeraża mnie szpital emotka
0 0

Gość: emilka1705

#4961562 Napisano: 18.01.2012 01:39:32
sonata napisał(a):

emilka1705 napisał(a):

dianek napisał(a):

Może to syndrom białego fartucha emotka W ciąży zawsze kobieta jest pełna obaw. Ja na wizyty idę śmiało, przeraża mnie szpital emotka

nie chyba chodzi o to rozbieranie i zawsze moze sie okazac ze cos z dzidzia nie tak. Na szczescie te stresy juz za mna emotka
0 0

grazia1981

#4961613 Napisano: 18.01.2012 02:07:08
Ja w pierwszej ciąży nic się nie denerwowałam wizytami,byłam pewna,że ok,a teraz,jak miałam ,dalej mam ten pęcherzyk obumarły w sobie i może się wchłonie do połowy ciąży,tak się boję wizyty.Naczytałam się o ciążach obumarłych,że nic się nie czuje i tak sobie wmawiam,co by było,gdyby serduszko nagle przestało bić,straszne myśli emotka
0 0

agusia147

#4961681 Napisano: 18.01.2012 02:31:58
monika1985monik napisał(a):

dagmara napisał(a):

aga - termin mam na 10 lutego, ale nadzieję że może uda sie szybciej, bo z lekka wychodzę z siebie (skOrcze przepowiadające mnie męczą i cięzka jestem mimo że właściwie nie przytyłam , bo co to jest 2 kg. ,a lekarz twierdzi że maluch będzie miał ok.3.900)

No to faktycznie łatwo nie było

Hmm ja na 8 luty, skurcze już mam od pewnego czasu, ale szyjka dalej długa i zamknięta, chyba nie zapowiada się na szybszy finisz ;( Pojutrze USG zobaczymy ile waży dzidzi.
0 0

Gość: grusia

#4961816 Napisano: 18.01.2012 03:27:37
emanuela24 napisał(a):

po sn mam tyłomacicze czy jak to się pisze - kto ma ten wie co to za radość podczas miesiączki - a sposób wyleczenia to operacja emotka

Chyba tyłozgiecie macicy - z tym ze pierwsze slysze by byl to skutek porodu SN.Sama mam te wade budowy, podczas @ umieralam, mdlalam, wymiotowalam, raz poronilam tez byc moze przez to wlasnie ale dzieki lekarzowi @ teraz to sielanka wiec nie ma tak zle jak piszesz.
0 0

beniaminowa

#4961867 Napisano: 18.01.2012 03:46:22
Zaczęłam się pakować emotka Śniło mi się dziś że urodzę w niedzielę emotka Dobrze że zaczęłam dziś bo paru rzeczy mi jeszcze brakuje emotka
0 0

monika1985monik

#4961937 Napisano: 18.01.2012 04:14:50
beniaminowa napisał(a):

Zaczęłam się pakować emotka Śniło mi się dziś że urodzę w niedzielę emotka Dobrze że zaczęłam dziś bo paru rzeczy mi jeszcze brakuje emotka

Mi poród też się śnił emotka
0 0

Gość: grusia25

#4961965 Napisano: 18.01.2012 04:24:52

beniaminowa napisał(a):

hehehe mi też
emotka dzisiaj przyszła paczuszka z allegro z koszulami do porodu ,z podkładami ,wkładkami ,majtkami jednorazowymi ,pieluszkami itp. więc się troszkę uspokoiłam bo te najpotrzebniejsze rzeczy do porodu przyszły emotka
0 0

agusia147

#4961992 Napisano: 18.01.2012 04:34:18
grusia25 napisał(a):

beniaminowa napisał(a):

hehehe mi też
emotka dzisiaj przyszła paczuszka z allegro z koszulami do porodu ,z podkładami ,wkładkami ,majtkami jednorazowymi ,pieluszkami itp. więc się troszkę uspokoiłam bo te najpotrzebniejsze rzeczy do porodu przyszły emotka

Mnie się poród śni co noc ;( Dziś nawet umarłam we śnie ;(
0 0

beniaminowa

#4962009 Napisano: 18.01.2012 04:41:22

beniaminowa napisał(a):

Mąż mówił że krzyczałam przez sen i on się bał że trzeba jechać na porodówkę emotka Niech przynajmniej tyle ma stresu emotka
0 0

agusia147

#4962035 Napisano: 18.01.2012 04:51:25
beniaminowa napisał(a):

beniaminowa napisał(a):

Mąż mówił że krzyczałam przez sen i on się bał że trzeba jechać na porodówkę emotka Niech przynajmniej tyle ma stresu emotka

Haha, mój cały zielony na samo wspomnienie o porodzie emotka No i stresuje chyba bardziej niż ja.
0 0

beniaminowa

#4962041 Napisano: 18.01.2012 04:55:28
agusia147 napisał(a):

beniaminowa napisał(a):

beniaminowa napisał(a):

Haha, mój cały zielony na samo wspomnienie o porodzie emotka No i stresuje chyba bardziej niż ja.

:) Dla mojego to już drugi poród ale po pierwszym się przyznał że chyba by jednak nie dał rady (jakbym rodziła SN)... Przy CC się darłam więc nie wiem co by było przy naturalnym emotka
0 0

Gość: katrin22

#4962051 Napisano: 18.01.2012 04:59:39
beniaminowa czemu sie darlas???, kurcze mnie az tak nie bolalo, jedynie jak wspominalam przy wstawaniu
0 0

beniaminowa

#4962057 Napisano: 18.01.2012 05:05:02
katrin22 napisał(a):

beniaminowa czemu sie darlas???, kurcze mnie az tak nie bolalo, jedynie jak wspominalam przy wstawaniu

Naprawdę mnie bolało... Jak mi się wkłuwali w kręgosłup to nie mogli trafić (miałam co najmniej 3 ukłucia) i miałam wrażenie że znieczulenie nie do końca zadziałało emotka Nawet jak mnie wiozły już po na salę to przy każdym przejeździe przez próg tak bolało że się modliłam żeby mi już dali spokój... Wydaje mi się że nie powinnam nic czuć a tu taki ból emotka Wstawanie tak nie bolało...
0 0