Konkursowiczki w ciąży

Gość: katrin22

#4971312 Napisano: 23.01.2012 04:01:14
HeHe emotka
Wszędzie jest chemia i nie da jej się całkowicie uniknąć, aczkolwiek ja staram się jak najwięcej unikać, a jak skończę karmić cycem znów powróci cola i fast- foody <mniam>
0 0

#4971314 Napisano: 23.01.2012 04:03:31
sonata napisał(a):

agusia147 napisał(a):

dianek napisał(a):

wodzie nic się nie dzieje
z mikrofalą jest problem praktycznie tylko taki że rozbija cząsteczki białek, przestają się normalnie trawić, czasem dochodzi do mutacji i takie zmutowane białka się wchłaniają i dalej nie wiadomo co się z nimi dzieje, konsekwencje pewnie wyjdą za 20-30 lat

woda to woda, białek tam za bardzo nie ma, więc nie ma się co przejmować emotka

Szwagierka synowi mleko na kakao w mikrofali podgrzewa... Z czystego lenistwa oczywiście, bo nie chce jej się brudzić garów i stać przy tradycyjnej kuchence...

Kurcze, mleko uhate niech sobie podgrzewa, to i tak zwykła biała woda, ale podgrzewać mleko modyfikowane to poprostu straszne emotka Ciekawe czy podgrzewają też te porcje, których dzieci nie wypiły np. dwie godziny wcześniej. W ramach oszczędności oczywiście emotka

Jak Kubuś w szpitalu np. nie dopił 20 ml to butla była podpisana i potem ponownie dolano do niej mleka i do mikrofali emotka dziady jedne!!!
0 0

Gość: allice

#4971320 Napisano: 23.01.2012 04:06:09
Niestety chemia w żywności jest wszechobecna. Jak czasami przeczytam co znajduje się w kiełbasie (wcale nie najtańszej) to włosy na głowie stają. Już nie mówiąc o tym, że mięso, którego w kiełbasie i tak nie za dużo już samo w sobie nie jest zbyt zdrowe. Chodzi mi tu o karmienie zwierząt.
0 0

benasia

#4971324 Napisano: 23.01.2012 04:06:57
katrin22 napisał(a):

sonata napisał(a):

agusia147 napisał(a):

dianek napisał(a):

z mikrofalą jest problem praktycznie tylko taki że rozbija cząsteczki białek, przestają się normalnie trawić, czasem dochodzi do mutacji i takie zmutowane białka się wchłaniają i dalej nie wiadomo co się z nimi dzieje, konsekwencje pewnie wyjdą za 20-30 lat

Szwagierka synowi mleko na kakao w mikrofali podgrzewa... Z czystego lenistwa oczywiście, bo nie chce jej się brudzić garów i stać przy tradycyjnej kuchence...

Kurcze, mleko uhate niech sobie podgrzewa, to i tak zwykła biała woda, ale podgrzewać mleko modyfikowane to poprostu straszne emotka Ciekawe czy podgrzewają też te porcje, których dzieci nie wypiły np. dwie godziny wcześniej. W ramach oszczędności oczywiście emotka

Jak Kubuś w szpitalu np. nie dopił 20 ml to butla była podpisana i potem ponownie dolano do niej mleka i do mikrofali emotka dziady jedne!!!

to straszne emotka
u nas chociaż resztek dzieciom nie dawali tylko nowe...
0 0

jola29k

#4971327 Napisano: 23.01.2012 04:08:13
katrin22 napisał(a):

sonata napisał(a):

agusia147 napisał(a):

dianek napisał(a):

mi nawet pielęgniarka radziła żeby naszykowac jedzenie włozyc do lodówki a potem jak dziecko głodne do mikrofalówki , nawet moje mleko jak zawoziłam córeczce do szpitala to podgrzewały w mikrofalówce sama widziałam
0 0

agusia147

#4971370 Napisano: 23.01.2012 04:25:14
katrin22 napisał(a):

HeHe emotka
Wszędzie jest chemia i nie da jej się całkowicie uniknąć, aczkolwiek ja staram się jak najwięcej unikać, a jak skończę karmić cycem znów powróci cola i fast- foody <mniam>

Swoją drogą zjadłabym czizburgera! emotka
0 0

Gość: asik

#4971379 Napisano: 23.01.2012 04:29:06
Cześć. Ostatnio chrzciłam swojego małego i mam do sprzedania/wymiany komplecik do chrztu na 68cm.Wiem że to nie wątek na sprzedarz ale sprzedam go za symboliczną cene. Jak ktoś zainteresowany zapraszam.PW
0 0

fryteczka

#4971402 Napisano: 23.01.2012 04:41:07
jak ja bylam z malym w szpitalu - nie tym w,ktorym rodzilam to jak w sloiczku bylo 90ml a maly zjadl 10ml to tak czy tak do kosza, nie bylo mowy o odgrzewaniu
0 0

#4971413 Napisano: 23.01.2012 04:44:28
Masakra z tą mikrofalówką, przecież fale rozbijają białko....
Wg mnie wodę można, chociaż sama gotuję 0,5 litra na gazie, potem tylko podgrzewam i do mleczka mam na cały dzień.
Każdy robi sobie jak chce, wiadomo jak ktoś sporadycznie nawet to mleko podgrzeje to dziecku się nic nie stanie.

benasia a jak w szpitalu odniosłam resztkę mleka nad ranem, a brałam je w nocy to dostałam opiernicz, że te 10ml można było jeszcze wykorzystać. Na szczęście jak odblokowały mi się kanaliki to nie prosiłam się o mleko tylko sama karmiłam Kubulka. Te babay na noworodkach były albo do rany przyłóż albo... brak słów. KAzały mi na siłę karmić cycem, a ja byłam obolałą, kanaliki zatkane...dopiero 2 dni przed wyjściem nakarmiłam swoim mlekiem małego, a w domu na spokojnie już dawaliśmy radę, ale od 2 tygodni dokarmiam modyf.
0 0

fryteczka

#4971415 Napisano: 23.01.2012 04:46:01
polecam termos emotka - jesli chodzi o wode

emotka
0 0

#4971417 Napisano: 23.01.2012 04:46:27
fryteczka napisał(a):

jak ja bylam z malym w szpitalu - nie tym w,ktorym rodzilam to jak w sloiczku bylo 90ml a maly zjadl 10ml to tak czy tak do kosza, nie bylo mowy o odgrzewaniu

Jak widać byłaś w cywilizowanym szpitalu. bo u mnie baby z noworodków jakieś dziwne z tym mlekiem były...za swoje je nie kupowały żeby chytrzyć.
0 0

#4971419 Napisano: 23.01.2012 04:47:24
fryteczka napisał(a):

polecam termos emotka - jesli chodzi o wode

emotka

Też myślałam o termosie, ale muszę kupić nowy, bo te co mam nie da się umyć tak, żeby nie było czuć, ze kiedyś była tam kawa emotka
0 0

#4971424 Napisano: 23.01.2012 04:49:21
asik napisał(a):

Cześć. Ostatnio chrzciłam swojego małego i mam do sprzedania/wymiany komplecik do chrztu na 68cm.Wiem że to nie wątek na sprzedarz ale sprzedam go za symboliczną cene. Jak ktoś zainteresowany zapraszam.PW

Ja swojego ubieram w koszulę, na to kamizelka sweterkowa i albo jeansy albo inne spodnie, nie lubię garniturków jeszcze do tego białych...
0 0

fryteczka

#4971425 Napisano: 23.01.2012 04:50:45
katrin22 napisał(a):

fryteczka napisał(a):

Jak widać byłaś w cywilizowanym szpitalu. bo u mnie baby z noworodków jakieś dziwne z tym mlekiem były...za swoje je nie kupowały żeby chytrzyć.

panie dawaly mleczko i butelki nuka - jednorazowe , jalowe. Smoczki osobno - ale te w szafce na kluczyk emotka widocznie babeczki braly sobie butelki i smoczki jednorazowe hurtem a tak,bez smoczkow juz nie bo po co .
0 0

agusia147

#4971628 Napisano: 23.01.2012 06:40:40
fryteczka napisał(a):

katrin22 napisał(a):

fryteczka napisał(a):

panie dawaly mleczko i butelki nuka - jednorazowe , jalowe. Smoczki osobno - ale te w szafce na kluczyk emotka widocznie babeczki braly sobie butelki i smoczki jednorazowe hurtem a tak,bez smoczkow juz nie bo po co .

Bo ludziska to pazerne są ;( A szkoda, życie byłoby łatwiejsze gdyby ludzie tacy nie byli...
0 0

Gość: asik

#4971685 Napisano: 23.01.2012 07:13:24
katrin22 napisał(a):

asik napisał(a):

Ja swojego ubieram w koszulę, na to kamizelka sweterkowa i albo jeansy albo inne spodnie, nie lubię garniturków jeszcze do tego białych...

Ja mam komplecik marynarski biały ,a garniturków też nie lubie.
0 0

sonata

#4971711 Napisano: 23.01.2012 07:19:17
Coś dla maluszków cierpiących na kolkę
http://www.boboma...ala-kolce,73244.html
0 0

agusia147

#4971921 Napisano: 23.01.2012 08:38:44
Mam nadzieję że do czwartku nie urodzę emotka Muszę posprzątać a odkładam to od wczoraj emotka Tłumaczenie mężowi obiecałam zrobić, a na czwartek mam bilety do kina z RMF MAXX na film na który chciałam iść... Chciałabym żeby jeszcze przeziębienie mi przeszło.
0 0

monika1985monik

#4971951 Napisano: 23.01.2012 08:55:14
agusia147 napisał(a):

Mam nadzieję że do czwartku nie urodzę emotka Muszę posprzątać a odkładam to od wczoraj emotka Tłumaczenie mężowi obiecałam zrobić, a na czwartek mam bilety do kina z RMF MAXX na film na który chciałam iść... Chciałabym żeby jeszcze przeziębienie mi przeszło.

Ty masz odpoczywać więc kino dla relaksu jak najbardziej a do sprzątania wygoń męża emotka Choć podobno jak kobieta ma napływ sił do sprzątania to w krótkim czasie urodzi emotka więc skoro ci się nie chce to jeszcze masz czas emotka
0 0

agusia147

#4971967 Napisano: 23.01.2012 09:00:51
monika1985monik napisał(a):

agusia147 napisał(a):

Ty masz odpoczywać więc kino dla relaksu jak najbardziej a do sprzątania wygoń męża emotka Choć podobno jak kobieta ma napływ sił do sprzątania to w krótkim czasie urodzi emotka więc skoro ci się nie chce to jeszcze masz czas emotka

Wczoraj mi się chciało, bo drażni mnie ten syf... Mam masakryczną tendencję do zapuszczania mieszkania... W sypialni wszędzie się walają ubrania, w drugim pokoju naczynia, a w kuchni szkoda gadać... Aż się prosi by posprzątać. Mężu co jak co, ale jak na faceta to robi sporo emotka Umie wstawić pranie, odkurzyć mieszkanie, puścić zmywarkę, kurze zetrzeć, więc nie jest źle!

Katar mnie gnębi i pokasłuję ;( Już nie wiem jak się ratować, wyżłopałam cały prenalen, prenatal jem ten grypowy, pije miodzio i cholercia nic nie daje to!
0 0