Nasz serwis prowadzony przez Adriana Pionkę wraz naszymi partnerami wymienionymi w Polityce
Prywatności wykorzystuje pliki cookies zapisywane na Twoim urządzeniu i inne technologie do
zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu personalizowania treści i reklam oraz analizowania
ruchu na stronie i w Internecie.
Przetwarzanie danych jest uzasadnione z uwagi na nasze usprawiedliwione potrzeby, co obejmuje między
innymi konieczność zapewnienia bezpieczeństwa usługi (np. sprawdzenie, czy do Twojego konta nie
loguje się nieuprawniona osoba), dokonanie pomiarów statystycznych, ulepszania naszych usług i
dopasowania ich do potrzeb i wygody użytkowników (np. personalizowanie treści w usługach) jak
również prowadzenie marketingu i promocji własnych usług Administratora. Dane te są przetwarzane do
czasu istnienia uzasadnionego interesu lub do czasu złożenia przez Ciebie sprzeciwu wobec
przetwarzania.
Dane osobowe będą przekazywane wyłącznie naszym podwykonawcom, tj. dostawcom usług informatycznych
i/lub partnerom wymienionym w
Polityce
Prywatności.
Przysługuje Ci prawo żądania dostępu do treści danych osobowych, ich sprostowania, usunięcia oraz
prawo do ograniczenia ich przetwarzania. Ponadto także prawo do cofnięcia zgody w dowolnym momencie
bez wpływu na zgodność z prawem przetwarzania, prawo do przenoszenia danych oraz prawo do wniesienia
sprzeciwu wobec przetwarzania danych osobowych. Posiadasz prawo wniesienia skargi do Prezesa Urzędu
Ochrony Danych Osobowych.
Gość: katrin22
No tak myślę, że za miesiąc
Twoje bobo ile już ma?
Gość: dianek
teoretycznie można zmienić sam wkład
ale w praktyce to zależy od jakości kieszonki oraz siknięcia
kiepskie kieszonki po 1 siknięciu są bardzo mokre i niezbyt dobrze pachną - raczej się je wymienia od razu
kieszonki dobrej jakości mają mikropolar, który nie łapie tak wilgoci i zapachów i można spokojnie takiej kieszonki używać na 2-3 siknięcia wymieniając tylko wkłady
jak to działa na prawdę to jeszcze nie wiem - tyle nam na warsztatach powiedzieli
ale różnicę w dotyku i chłonności tej pieluszki z Bobolidera, którą kupiłam, a np. taką Charlie Bana czuć wyraźnie - mikropolar Bobolidera od razu robi się mokry, a ten z Charlie przepuszcza wodę do wkładu, a sam jest dość suchy - po wymianie wkładu faktycznie można by kieszonkę jeszcze założyć na pupę nie dając maluchowi dyskomfortu mokrej zimnej pieluchy (na razie testowałam samą wodą - nie mogłam się powstrzymać
Ja zamówiłam 2 Bobolidery Eco i jeden Minekee do tego jeszcze 2 wkłady i worek na pieluchy, no zobaczymy jak się sprawdzą. Mają takie fajne wzorki
Na spacer taka kieszonka wygodna, bo dziecko siknie i potem do prania
a woreczek na pieluchy od Bobolidera jest super - też kupiłam, bardzo fajny
nad resztą będziemy myśleć jak nam brzdąc z czegoś wyrośnie
btw - właśnie przyszły orzechy piorące, ecokule, soda, olejki eteryczne i takie tam... chyba zaraz wstawiam pranie
ale tu chodzi o zdrówko przede wszystkim.
Jakie te olejki kupiłaś??
Oby dzieciątko było zdrowe
benasia
Postów 9176
Data rejestracji 08.11.2010
Punkty karne 0
Konkursy dodane
A moja koleżanka mówiła mi wczoraj że przy swoim pierwszym dziecku dawała mu rzadkie kaszki jak skończył 3 miesiące...
Zrobię zakupy na konkursy w: ABC, Tesco HM, Intermarche, Kaufland, Polomarket, Dino, Eko, Biedronka i innych - pw
a wiesz co, w ecoshopie są w fajnych promocjach więc wzięłam 2 zestawy po 3 olejki
dokładnie te:
http://ecoshop.co...abluszko-7-ml-gratis
http://ecoshop.co...olejkow-do-inhalacji
część do pieluch (herbaciany, lawenda - żeby nie śmierdziały w wiaderku i się bakterie nie gnieździły)
część do prania (pomarańczowy - żeby ładnie pachniało)
do inhalacji (sosna, eukaliptus)
no i zielone jabłuszko to nam do auta - mamy taki pojemniczek do którego się wlewa olejek, zakręca drewnianym korkiem i baaaaardzo długo i ładnie nam pachnie (nie cierpię chemicznych zapachów, więc zainwestowaliśmy w coś takiego
no nam na pieluchy też nieźle już poszło (razem z wysyłkami)
maluszaki - 191 zł
organic a'lulu - 118 zł
mamazen 90zł
a jeszcze w ekomaluchu będą zakupy za jakieś 200-250zł (prefoldy ecopi, jeszcze jedna kieszonka charlie, otulacz close parent bo bardzo tani tam jest, proszek na w razie czego, mydełko oliwkowe i 1 paczka ekologicznych jednorazówek - na w razie czego etc.)
fryteczka
Postów 4283
Data rejestracji 13.06.2006
Punkty karne 0
Konkursy dodane 6
tez slyszalam,ze dodaja kaszke juz 3m dzieciatku ,...ja uwazam,ze jesli napisane jest po 4 to podaje sie po 4 ..po cos to wkoncu jest
benasia
Postów 9176
Data rejestracji 08.11.2010
Punkty karne 0
Konkursy dodane
no właśnie rozumiem że gdyby lekarz zalecił to tak, ale samemu bym się bała...
Mój Kubuś przy modyf. się krztusi, bo gęste, a co dopiero przy kaszkach. Na wszystko przyjdzie czas i pora, u nas po 4 miesiącu będzie Sinlac, bo bezmleczny
Te wkłdy mogę w proszku dla dzieci prać z dodatkiem tego antybakteryjnego, prawda?
kropelki grejpfrutowe są drogie
bardzo dobre działanie antybakteryjne, antywirusowe i antygrzybiczne ma olejek z drzewa herbacianego - i to właśnie jego zamierzam używać do odkażania
wkłady możesz prać jak najbardziej w normalnym proszku dla dzieci + dodatek antybakteryjny i możesz spokojnie prać na 30-40 stopni (zależy z czym tam będziesz prała) i żadna bakteria Ci nie przeżyje
a olejek herbaciany jest super do takiego woreczka czy wiaderka z brudnymi pieluchami - żeby się tam już bakterie nie mnożyły (tylko uwaga bo olejek herbaciany jest bardzo silnym olejkiem, jego się na prawdę daje 1 maleńką kroplę na całe wiadro)
Olejek grejfrutowy mam, ale on nie pachnie zbyt fajnie
Wkłady po siusianiu nie mam zamiaru prać w większej temp. niż 40st. otulaczki w 30 st
Dzwoniła babka z wielorazowa nie ma koloru Ribbit z Flipów
Przesyłka ma być jutro
Już nie mogę się doczekać
Pampersy zaczynają mnie wkurzać powoli, są drogie i nawet przy częstym zmienianiu odparzają, jakby Kubuś spał więcej niż 5h w nocy z tą pieluchą na pupie to lekkie odparzenie murowane! nie służą mu po prostu, a o Hugissach już nie wspomnę, dostałam od znajomej i przy braku papmpków wypróbowałam i pupa po 3h już czerwona, tragedia.
mięta też ładna!
no jednorazówki są strasznie drogie... mam nadzieję że pieluchowanie wielorazówkami nie będzie za to strasznie męczące
niezła moc...
Gość: grusia25
podziwiam Was kobietki
Tanio nie jest,ale o wiele taniej i zdrowiej niż pampersy. A co do prania to można kupić więcej wkładów i prać co 2 dni
dianek wzięłam ten ciemno niebieski też, mi też się podobał
tak to mniej więcej wygląda: http://krakow.gaz...y_im__Rydygiera.html
myślicie że może być tam znośnie? jakoś od wczoraj zaczęłam się bać szpitali, porodów etc...
jeszcze mi coś brzuch w dół idzie i plecy bolą