Konkursowiczki w ciąży

Gość: katrin22

#4975083 Napisano: 25.01.2012 11:45:10
agulecece napisał(a):

KATRIN twoj maluszek też juz skonczyl 3 miesiace kiedy planujesz podac malemu cos innego niz mleko?

No tak myślę, że za miesiąc emotka
Twoje bobo ile już ma?
0 0

Gość: dianek

#4975087 Napisano: 25.01.2012 11:45:58
katrin22 napisał(a):

dianek zastanawia mnie otulacz-kieszonka z wkadem, czy po każdym siknięciu trzeba zmienić też ten otulacz? czy jak lekko siknięty to może można tylko sam wkład zmienić.
Wnioskuję po wpisie :
7) Po niewielkim zmoczeniu pieluszki możesz wymienić sam wkład (dlatego warto ich mieć więcej niż otulaczy-kieszonek)

teoretycznie można zmienić sam wkład
ale w praktyce to zależy od jakości kieszonki oraz siknięcia
kiepskie kieszonki po 1 siknięciu są bardzo mokre i niezbyt dobrze pachną - raczej się je wymienia od razu
kieszonki dobrej jakości mają mikropolar, który nie łapie tak wilgoci i zapachów i można spokojnie takiej kieszonki używać na 2-3 siknięcia wymieniając tylko wkłady

jak to działa na prawdę to jeszcze nie wiem - tyle nam na warsztatach powiedzieli

ale różnicę w dotyku i chłonności tej pieluszki z Bobolidera, którą kupiłam, a np. taką Charlie Bana czuć wyraźnie - mikropolar Bobolidera od razu robi się mokry, a ten z Charlie przepuszcza wodę do wkładu, a sam jest dość suchy - po wymianie wkładu faktycznie można by kieszonkę jeszcze założyć na pupę nie dając maluchowi dyskomfortu mokrej zimnej pieluchy (na razie testowałam samą wodą - nie mogłam się powstrzymać emotka )
0 0

#4975095 Napisano: 25.01.2012 11:50:26
No tak i cena też się różni emotka )))
Ja zamówiłam 2 Bobolidery Eco i jeden Minekee do tego jeszcze 2 wkłady i worek na pieluchy, no zobaczymy jak się sprawdzą. Mają takie fajne wzorki emotka ))
Na spacer taka kieszonka wygodna, bo dziecko siknie i potem do prania emotka
0 0

#4975111 Napisano: 25.01.2012 11:57:07
No dokładnie emotka Ja wzięłam Charlie bo mi się straaaasznie podoba (wersja Construction - z koparkami, dźwigami... mąż budowlaniec więc syniu po prostu musi mieć taką pieluchę emotka ) i jest bardzo zgrabna

a woreczek na pieluchy od Bobolidera jest super - też kupiłam, bardzo fajny emotka

nad resztą będziemy myśleć jak nam brzdąc z czegoś wyrośnie emotka

btw - właśnie przyszły orzechy piorące, ecokule, soda, olejki eteryczne i takie tam... chyba zaraz wstawiam pranie emotka
0 0

#4975124 Napisano: 25.01.2012 12:02:03
hahah sodę i proszek antybakteryjny też zamówiłam, kurdeee, kilka pieluch i 400zł poszło.....a tu jeszcze pewnie dokupić trzeba będzie. emotka
ale tu chodzi o zdrówko przede wszystkim.
Jakie te olejki kupiłaś??
0 0

#4975132 Napisano: 25.01.2012 12:05:51
https://www.faceb...p;type=3&theater

emotka
Oby dzieciątko było zdrowe emotka
0 0

benasia

#4975151 Napisano: 25.01.2012 12:14:31
ja też chcę od 4 miesiąca dawać mojemu Mikusiowie różne jedzonko +kaszki.
A moja koleżanka mówiła mi wczoraj że przy swoim pierwszym dziecku dawała mu rzadkie kaszki jak skończył 3 miesiące... emotka
0 0

#4975155 Napisano: 25.01.2012 12:18:33
katrin22 napisał(a):

hahah sodę i proszek antybakteryjny też zamówiłam, kurdeee, kilka pieluch i 400zł poszło.....a tu jeszcze pewnie dokupić trzeba będzie. emotka
ale tu chodzi o zdrówko przede wszystkim.
Jakie te olejki kupiłaś??

a wiesz co, w ecoshopie są w fajnych promocjach więc wzięłam 2 zestawy po 3 olejki

dokładnie te:
http://ecoshop.co...abluszko-7-ml-gratis
http://ecoshop.co...olejkow-do-inhalacji

część do pieluch (herbaciany, lawenda - żeby nie śmierdziały w wiaderku i się bakterie nie gnieździły)
część do prania (pomarańczowy - żeby ładnie pachniało)
do inhalacji (sosna, eukaliptus)
no i zielone jabłuszko to nam do auta - mamy taki pojemniczek do którego się wlewa olejek, zakręca drewnianym korkiem i baaaaardzo długo i ładnie nam pachnie (nie cierpię chemicznych zapachów, więc zainwestowaliśmy w coś takiego emotka )

no nam na pieluchy też nieźle już poszło (razem z wysyłkami)
maluszaki - 191 zł
organic a'lulu - 118 zł
mamazen 90zł

a jeszcze w ekomaluchu będą zakupy za jakieś 200-250zł (prefoldy ecopi, jeszcze jedna kieszonka charlie, otulacz close parent bo bardzo tani tam jest, proszek na w razie czego, mydełko oliwkowe i 1 paczka ekologicznych jednorazówek - na w razie czego etc.)
0 0

#4975158 Napisano: 25.01.2012 12:19:23
ale u nas po zakupach w ekomaluchu to będzie koniec, następne jak młody wyrośnie z rozmiarowych - dokupi się nieco uniwersalnych i już w ogóle koniec z kupowaniem pieluch emotka
0 0

fryteczka

#4975181 Napisano: 25.01.2012 12:28:07
benasia napisał(a):

A moja koleżanka mówiła mi wczoraj że przy swoim pierwszym dziecku dawała mu rzadkie kaszki jak skończył 3 miesiące... emotka

tez slyszalam,ze dodaja kaszke juz 3m dzieciatku ,...ja uwazam,ze jesli napisane jest po 4 to podaje sie po 4 ..po cos to wkoncu jest
0 0

benasia

#4975220 Napisano: 25.01.2012 12:41:02
fryteczka napisał(a):

benasia napisał(a):

tez slyszalam,ze dodaja kaszke juz 3m dzieciatku ,...ja uwazam,ze jesli napisane jest po 4 to podaje sie po 4 ..po cos to wkoncu jest

no właśnie rozumiem że gdyby lekarz zalecił to tak, ale samemu bym się bała...
0 0

#4975228 Napisano: 25.01.2012 12:42:49
benasia napisał(a):

fryteczka napisał(a):

benasia napisał(a):

no właśnie rozumiem że gdyby lekarz zalecił to tak, ale samemu bym się bała...

Mój Kubuś przy modyf. się krztusi, bo gęste, a co dopiero przy kaszkach. Na wszystko przyjdzie czas i pora, u nas po 4 miesiącu będzie Sinlac, bo bezmleczny emotka
0 0

#4975245 Napisano: 25.01.2012 12:50:36
dianek a co myślisz o kropelkach grejfrutowych?? do odkażania wkładów.
Te wkłdy mogę w proszku dla dzieci prać z dodatkiem tego antybakteryjnego, prawda?

0 0

#4975272 Napisano: 25.01.2012 12:57:01
katrin22 napisał(a):

dianek a co myślisz o kropelkach grejfrutowych?? do odkażania wkładów.
Te wkłdy mogę w proszku dla dzieci prać z dodatkiem tego antybakteryjnego, prawda?

kropelki grejpfrutowe są drogie
bardzo dobre działanie antybakteryjne, antywirusowe i antygrzybiczne ma olejek z drzewa herbacianego - i to właśnie jego zamierzam używać do odkażania

wkłady możesz prać jak najbardziej w normalnym proszku dla dzieci + dodatek antybakteryjny i możesz spokojnie prać na 30-40 stopni (zależy z czym tam będziesz prała) i żadna bakteria Ci nie przeżyje emotka

a olejek herbaciany jest super do takiego woreczka czy wiaderka z brudnymi pieluchami - żeby się tam już bakterie nie mnożyły (tylko uwaga bo olejek herbaciany jest bardzo silnym olejkiem, jego się na prawdę daje 1 maleńką kroplę na całe wiadro)
0 0

#4975307 Napisano: 25.01.2012 01:08:25
To muszę sobie sprawić taki olejek emotka
Olejek grejfrutowy mam, ale on nie pachnie zbyt fajnie emotka
Wkłady po siusianiu nie mam zamiaru prać w większej temp. niż 40st. otulaczki w 30 st emotka
Dzwoniła babka z wielorazowa nie ma koloru Ribbit z Flipów emotka wzięłam miętę...
Przesyłka ma być jutro emotka
Już nie mogę się doczekać emotka
Pampersy zaczynają mnie wkurzać powoli, są drogie i nawet przy częstym zmienianiu odparzają, jakby Kubuś spał więcej niż 5h w nocy z tą pieluchą na pupie to lekkie odparzenie murowane! nie służą mu po prostu, a o Hugissach już nie wspomnę, dostałam od znajomej i przy braku papmpków wypróbowałam i pupa po 3h już czerwona, tragedia.
0 0

#4975338 Napisano: 25.01.2012 01:22:28
katrin22 napisał(a):

Wkłady po siusianiu nie mam zamiaru prać w większej temp. niż 40st. otulaczki w 30 st emotka
Dzwoniła babka z wielorazowa nie ma koloru Ribbit z Flipów emotka wzięłam miętę...
Pampersy zaczynają mnie wkurzać powoli, są drogie i nawet przy częstym zmienianiu odparzają, jakby Kubuś spał więcej niż 5h w nocy z tą pieluchą na pupie to lekkie odparzenie murowane! nie służą mu po prostu, a o Hugissach już nie wspomnę, dostałam od znajomej i przy braku papmpków wypróbowałam i pupa po 3h już czerwona, tragedia.

mięta też ładna! emotka nam się strasznie ten niebieski Moonbeam podobał

no jednorazówki są strasznie drogie... mam nadzieję że pieluchowanie wielorazówkami nie będzie za to strasznie męczące emotka
0 0

#4975344 Napisano: 25.01.2012 01:25:08
powąchałam sobie olejek sosnowy który nam przyszedł.. łomatko ale mnie przeinhalowało emotka aż mi się nos odetkał, chociaż zatkany od paru dni całkiem... emotka

niezła moc...
0 0

Gość: grusia25

#4975351 Napisano: 25.01.2012 01:29:59
dianek napisał(a):

katrin22 napisał(a):

mięta też ładna! emotka nam się strasznie ten niebieski Moonbeam podobał

no jednorazówki są strasznie drogie... mam nadzieję że pieluchowanie wielorazówkami nie będzie za to strasznie męczące emotka

podziwiam Was kobietki emotka ja tego po pierwsze nie kumam ,po drugie nie miałabym czasu na pranie itp bo pójdę do pracy a babci na pewno będzie wygodniej pampersa założyć i zmieniać. Moja koleżanka taka zajawiona była na te wielorazówki ,nakupiła tego kasy powydawała a, potem stwierdziła ,ze za dużo roboty , i wcale tak tanio nie jest bo pranie woda środki do prania to też kosztuje no i czas . A i tak jak wychdziła z domu to pampersa zakładał bo jej się wydawało ,że dziecko przesika, zmarznie i mało komfortowo. Ale ja Wam kobitki kibicuje zobaczymy ,kto wie może i ja kiedyś zmienię zdanie i sama się poświecę i zacznę używac tych wielorazówek emotka
0 0

#4975517 Napisano: 25.01.2012 02:24:22
grusia25, zobaczymy jak nam pójdzie. Nie wiadomo jakie Twoja koleżanka nakupiła...
Tanio nie jest,ale o wiele taniej i zdrowiej niż pampersy. A co do prania to można kupić więcej wkładów i prać co 2 dni emotka Można w programie szybkim, każda pralka taki ma, a co schnięcia, to jak porządne wywirujesz i dasz na grzejnik to 20 minut i suche emotka , a otulaczki rzadziej pierzesz i ponoć już z pralki wyciągasz suche. Ja nie pracuję, mam czas, co innego jak ktoś ma pracę...

dianek wzięłam ten ciemno niebieski też, mi też się podobał emotka i chciałam tą żabkę, ale niech będzie już ta mięta.
0 0

#4975610 Napisano: 25.01.2012 02:59:16
w sobotę mój szpital ma dzień otwarty emotka idziemy oglądać porodówkę i dopytywać o wszystko emotka

tak to mniej więcej wygląda: http://krakow.gaz...y_im__Rydygiera.html

myślicie że może być tam znośnie? jakoś od wczoraj zaczęłam się bać szpitali, porodów etc... emotka

jeszcze mi coś brzuch w dół idzie i plecy bolą emotka pewnie z tej paniki, bo z czego by innego...
0 0