Konkursowiczki w ciąży

Gość: katrin22

#4974164 Napisano: 24.01.2012 09:30:41
No i zamówione emotka
2 otulaczki Flip i 9 wkładów mam sucho, do tego proszek i soda emotka
0 0

Gość: katrin22

#4974181 Napisano: 24.01.2012 09:36:15
dianek z tymi zakładkami to ciekawe, zawsze można nie zakadać pod spód emotka tylko na wierzch, wtedy jest nadzieja, że fontanna nie wypryśnie na górę ubranka.
Swoją drogą pampki mi też czasem przemokną, niby pieluszka jeszcze nie namoknięta a plecy mokre, nie wiem czemu, zawsze tak samo zakładam.

dianku podaj linka do tych kieszonek za 18zł z allegro? bo szukam, szukam i znaleźć nie mogę, chcę ze dwie na spróbowanie kupić.
Z tetr chyba sobie sama prefolda uszyję emotka
0 0

Gość: dianek

#4974189 Napisano: 24.01.2012 09:39:40
katrin22 napisał(a):

No i zamówione emotka
2 otulaczki Flip i 9 wkładów mam sucho, do tego proszek i soda emotka

superowo emotka daj znać jak już wypróbujesz - zwłaszcza jak długo schną wkłady i czy rzeczywiście sam otulacz schnie błyskawicznie (bo też planujemy flipa, jak nam brzdąc z tots botsa najmniejszego wyrośnie)
0 0

agusia147

#4974196 Napisano: 24.01.2012 09:41:51
sonata napisał(a):

agusia147 napisał(a):

spin napisał(a):

czy któraś z Pań składała do ZUS wniosek o zaświadczenie o okresie pobierania zasiłku macierzyńskiego wraz z podstawą wypłaty pobieranego świadczenia. Jak tak to jest na to jakiś druk wniosku czy wystarczy zwykłe pismo?

Niestety ja nie pomogę, bo z ZUSem mam niewiele wspólnego, jadę na ubezpieczeniu męża, sama nie pracuję i nie pracowałam na etat nigdy, więc macierzyńskie mi się nie należy...

Ja też w tej ciąży tylko na ubezpieczeniu męża a gotówka doraźnie zleceniami. emotka

Kurde macierzyńskie mogłoby się należeć na gębę za samo bycie matką i noszenie brzucha przez 9 miesięcy
emotka
0 0

#4974197 Napisano: 24.01.2012 09:41:59

beniaminowa

#4974211 Napisano: 24.01.2012 09:47:22
Coś mnie bierze... emotka Jak się jutro nie zamelduję to znaczy że kierunek porodówka... Eh... A mam w planach jutro kino emotka
0 0

sonata

#4974240 Napisano: 24.01.2012 09:57:59
agusia147 napisał(a):

sonata napisał(a):

agusia147 napisał(a):

spin napisał(a):

czy któraś z Pań składała do ZUS wniosek o zaświadczenie o okresie pobierania zasiłku macierzyńskiego wraz z podstawą wypłaty pobieranego świadczenia. Jak tak to jest na to jakiś druk wniosku czy wystarczy zwykłe pismo?

Niestety ja nie pomogę, bo z ZUSem mam niewiele wspólnego, jadę na ubezpieczeniu męża, sama nie pracuję i nie pracowałam na etat nigdy, więc macierzyńskie mi się nie należy...

Ja też w tej ciąży tylko na ubezpieczeniu męża a gotówka doraźnie zleceniami. emotka

Kurde macierzyńskie mogłoby się należeć na gębę za samo bycie matką i noszenie brzucha przez 9 miesięcy
emotka

Nie twierdzę, że coś tam mi się należy od państwa, bo jestem w ciąży. Jednak płaciłam podatki przez ponad 10 lat, mąż dłużej i dużo większe! A teraz od państwa nie mam złotówki, bo zaszłam w ciążę pracując dorywczo, a nie na etacie. Przepraszam - szarpnę becikowe 1000 zł emotka
0 0

sonata

#4974249 Napisano: 24.01.2012 10:00:21
beniaminowa napisał(a):

Coś mnie bierze... emotka Jak się jutro nie zamelduję to znaczy że kierunek porodówka... Eh... A mam w planach jutro kino emotka

Mam nadzieję, że to fałszywy alarm i jutrzejsze kino wypali emotka
0 0

beniaminowa

#4974303 Napisano: 24.01.2012 10:13:49
sonata napisał(a):

beniaminowa napisał(a):

Po prysznicu jest lepiej emotka Także chyba postraszyło emotka emotka emotka
0 0

Gość: plocia

#4974307 Napisano: 24.01.2012 10:14:19
sonata napisał(a):

beniaminowa napisał(a):

Obyś nie urodziła w kinie emotka
choć kto wie, może byś dostała hmmm a może dziecko - dożywotnie bezpłatne bilety na oglądanie filmów emotka )))))
0 0

beniaminowa

#4974317 Napisano: 24.01.2012 10:17:19
plocia napisał(a):

sonata napisał(a):

beniaminowa napisał(a):

choć kto wie, może byś dostała hmmm a może dziecko - dożywotnie bezpłatne bilety na oglądanie filmów emotka )))))

Chyba lepiej na stacji benzynowej urodzić emotka Tankować za free... Marzenie emotka
0 0

sonata

#4974336 Napisano: 24.01.2012 10:20:33
Beniaminowa- ściągawka do kina:
Rodzaje surczów:
- alvareza -pojawiają się po 20 tyg. ciąży, mięsień macicy napina się i twardnieje w różnych miejscach, nie jest to bolesne, ale może być nieprzyjemne, pojawiają się szybko i szybko mijają
- Braxtona-Hicksa - występują po 20 tyg. ciąży, są wyraźne dość dokuczliwe, trwają od 15 do 30 sekund ale niekiedy nawet kila minut. Możesz odczuwać także ból krzyża i mieć złe samopoczucie.
Ulgę przyniesie zmiana pozycji, jeśli stałaś połóż się i na odwrót, spokojnie oddychaj
- Przepowiadające - pojawiają się po 36 tyg. ciąży, są krótkie bolesne, nasilają się i mijają, twardnieje cały trzon macicy, skurcze te mogą przypominać skurcze porodowe, ale w przeciwieństwie do nich ustępują po 1,5 - 2 godzinach,
ulgę przyniesie prysznic lub krótka ciepła kąpiel, przy ilnych dolegliwościach warto zażyć leki rozkurczowe
- PORODOWE - Trwają wiele godzin, nie ustępują, są bolesne regularne, twardnieje cały trzon macicy, w miarę upływu czasu stają się coraz silniejsze i bardziej regularne, a przerwy między nimi są coraz krótsze,
gdy pojawi się skurcz weź głęboki oddech przez nos i wypuszczaj powietrze ustami, pomaga też pozycja kuczna, ciepła kąpiel i prysznic, a w szpitalu możesz prosić o znieczulenie.

emotka
0 0

agusia147

#4974337 Napisano: 24.01.2012 10:21:45
beniaminowa napisał(a):

plocia napisał(a):

sonata napisał(a):

beniaminowa napisał(a):

Chyba lepiej na stacji benzynowej urodzić emotka Tankować za free... Marzenie emotka

W tych czasach, mogłabyś na tym niezły biznes zrobić, tankując znajomym i nieznajomym za drobną opłatą
emotka emotka
0 0

agusia147

#4974343 Napisano: 24.01.2012 10:23:44
sonata napisał(a):

Beniaminowa- ściągawka do kina:
Rodzaje surczów:
- alvareza -pojawiają się po 20 tyg. ciąży, mięsień macicy napina się i twardnieje w różnych miejscach, nie jest to bolesne, ale może być nieprzyjemne, pojawiają się szybko i szybko mijają
- Braxtona-Hicksa - występują po 20 tyg. ciąży, są wyraźne dość dokuczliwe, trwają od 15 do 30 sekund ale niekiedy nawet kila minut. Możesz odczuwać także ból krzyża i mieć złe samopoczucie.
Ulgę przyniesie zmiana pozycji, jeśli stałaś połóż się i na odwrót, spokojnie oddychaj
- Przepowiadające - pojawiają się po 36 tyg. ciąży, są krótkie bolesne, nasilają się i mijają, twardnieje cały trzon macicy, skurcze te mogą przypominać skurcze porodowe, ale w przeciwieństwie do nich ustępują po 1,5 - 2 godzinach,
ulgę przyniesie prysznic lub krótka ciepła kąpiel, przy ilnych dolegliwościach warto zażyć leki rozkurczowe
- PORODOWE - Trwają wiele godzin, nie ustępują, są bolesne regularne, twardnieje cały trzon macicy, w miarę upływu czasu stają się coraz silniejsze i bardziej regularne, a przerwy między nimi są coraz krótsze,
gdy pojawi się skurcz weź głęboki oddech przez nos i wypuszczaj powietrze ustami, pomaga też pozycja kuczna, ciepła kąpiel i prysznic, a w szpitalu możesz prosić o znieczulenie.

emotka

A jak się nazywają takie co ja mam, a objawiają się tak, że po opróżnieniu pęcherza boli jak cholera? Trwa to około minuty lub dwóch i przechodzi... Czasem się pojawia bez opróżniania emotka
0 0

sonata

#4974367 Napisano: 24.01.2012 10:29:36
Agusia - ale CO lub GDZIE boli po tym siusianiu?
Tak przed porodem dokucza najczęściej szyjka i promieniuje na wszystkie narządy dookoła.
Nie chcę żadnej z Was denerwować, ale w telewizji i necie ciągle piszą i mówią o kobiecie, którą napadnięto i porwano jej półroczną córeczkę emotka Straszne.
0 0

agusia147

#4974485 Napisano: 24.01.2012 11:08:45
sonata napisał(a):

Tak przed porodem dokucza najczęściej szyjka i promieniuje na wszystkie narządy dookoła.
Nie chcę żadnej z Was denerwować, ale w telewizji i necie ciągle piszą i mówią o kobiecie, którą napadnięto i porwano jej półroczną córeczkę emotka Straszne.

W Częstochowie parę lat temu w lesie niedaleko miejsca gdzie mieszkałam zadźgali kobietę w ciąży i brzuch jej rozpruli... To jest dopiero straszne... Wracała wieczorem od koleżanki laskiem, pewnie drogę skracała sobie...

A boli dół brzuszka tuż nad łonem...
0 0

#4974610 Napisano: 25.01.2012 04:43:15
agusia147 napisał(a):

sonata napisał(a):

W Częstochowie parę lat temu w lesie niedaleko miejsca gdzie mieszkałam zadźgali kobietę w ciąży i brzuch jej rozpruli... To jest dopiero straszne... Wracała wieczorem od koleżanki laskiem, pewnie drogę skracała sobie...

A boli dół brzuszka tuż nad łonem...

Agusia weź mi nie mów, że Cię boli tam gdzie mnie boli i to tak samo... ja mam do porodu jeszcze 6 tyg! emotka
0 0

#4974611 Napisano: 25.01.2012 04:43:44
btw - spać nie mogę emotka zwariuje z tą miednicą zaraz normalnie...
0 0

staszek

#4974640 Napisano: 25.01.2012 06:53:40
sonata napisał(a):

Mogę się założyć, że to ściema. Laska albo opchnęła małą za kasę, a teraz udaje, że porwali albo nie dopilnowała i dziecko zniknęło, a teraz udaje, że porwali. Takich przypadków już trochę było, a w tym konkretnym jest sporo niejasności.
0 0

Gość: emilka1705

#4974667 Napisano: 25.01.2012 07:46:11
Dziewczyny listonosz przyniósł mi przed chwilą paczuszkę z bobowity (zupka, próbka kaszki, książeczka). Powiedzcie mi czy to te paczuszki o których pisało w szpitalu wypełniając papierki do niebieskiego pudełka? Pytam bo jakieś ubogie. Jak Emi skończyła 4miesiące to przyszła kurierem paczka a w srodku cały nan 2, zupka, soczek, poradnik i masa próbek.
0 0