Konkursowiczki w ciąży

agusia147

#4976300 Napisano: 25.01.2012 08:14:15

Urosept jest bezpieczny, brałam na początku ciąży i oboje z maleństwem czujemy się świetnie emotka
0 0

Gość: katrin22

#4976428 Napisano: 25.01.2012 08:56:26
hehe, grałam teraz w strzelankę na necie i też mój mężunio grał emotka byłam najlepsza na 10 osób w tym od ruskich emotka
Jednak nie wyszłam z wprawy, a ostatni raz grałam dawno temu emotka
W ciąży to w literaki grałam tylko...
0 0

agusia147

#4976610 Napisano: 25.01.2012 09:50:40
katrin22 napisał(a):

hehe, grałam teraz w strzelankę na necie i też mój mężunio grał emotka byłam najlepsza na 10 osób w tym od ruskich emotka

W jaką strzelankę?
0 0

Gość: mooniq82

#4976878 Napisano: 26.01.2012 08:29:45
a mnie dziś w nocy dopadła biegunka i wymioty emotka
0 0

Gość: rachel

#4976879 Napisano: 26.01.2012 08:30:00
grazia1981 napisał(a):

dianek napisał(a):

grazia1981 napisał(a):

Dziewczyny,pisałyście kiedyś o zapaleniu pęcherza moczowego. U mnie coś nie tak,boli przy sikaniu,czuję takie parcie na pęcherz non stop,czy można coś wziązć bez lekarza? Kupiłam UROSEPT,ale nie wiem,czy mogę emotka

grazia, który tydzień?
można na na pewno duuuuużo picia (kwaśnego, najlepsza woda z cytryną), żurawinę w tabletkach (do kupienia w aptece, żuravit lub coś podobnego - działa rewelacyjnie)
urosept ogólnie można w II trymestrze, ale od niego można się bardzo łatwo odwodnić, więc trzeba dużo pić biorąc go no i warto spytać lekarza czy nie ma przeciwwskazań (bo może coś być o czym nie wiesz)

a ta czy inaczej jeśli nie przejdzie szybciutko to badanie moczu + do lekarza, żeby się coś grubszego nie rozwinęło emotka

dzięki mam 17tc zobaczę bo kusi mnie ten urosept,byleby przeszło emotka

Mi podawali Pretanal Uro coś tam, specjalny dla kobiet w ciąży
0 0

#4976884 Napisano: 26.01.2012 08:32:43
mooniq82 napisał(a):

uuuu niedobrze jakieś wirusy się plączą. Najgorsze ze na to nic w zasadzie nie ma. Trzeba dużo pić.
Ja z kolei walcze z przeziębieniem, już nawet nie patrze w lustro tak pięknie wyglądam. A dzisiaj mam wizytę u lekarza, mam nadzieję, że wszytsko u malucha okej.

Kuruj się kochana!!! emotka
0 0

#4976886 Napisano: 26.01.2012 08:34:13
rachel napisał(a):

mooniq82 napisał(a):

uuuu niedobrze jakieś wirusy się plączą. Najgorsze ze na to nic w zasadzie nie ma. Trzeba dużo pić.
Ja z kolei walcze z przeziębieniem, już nawet nie patrze w lustro tak pięknie wyglądam. A dzisiaj mam wizytę u lekarza, mam nadzieję, że wszytsko u malucha okej.

ja przeziębienie wyleczyłam miksturą z miodem i cytryną.
0 0

#4976893 Napisano: 26.01.2012 08:38:27
mooniq82 napisał(a):

rachel napisał(a):

mooniq82 napisał(a):

Też stosuję miód cytrynę , herbatę i jem czosnek w tabletkach. A teraz jeszcze rumianek bo wyczytałam że nawilża gardło i ma działanie antybakteryjne. Na rewolujce żołądkowe też jest dobry to śmiało możesz wypić. qrde współczuję , bo jelitówka to najgorsze cholerstwo. 3mam za ciebie kciuki żeby szybko przeszło
0 0

#4976900 Napisano: 26.01.2012 08:46:43
rachel napisał(a):

mooniq82 napisał(a):

rachel napisał(a):

mooniq82 napisał(a):

Też stosuję miód cytrynę , herbatę i jem czosnek w tabletkach. A teraz jeszcze rumianek bo wyczytałam że nawilża gardło i ma działanie antybakteryjne. Na rewolujce żołądkowe też jest dobry to śmiało możesz wypić. qrde współczuję , bo jelitówka to najgorsze cholerstwo. 3mam za ciebie kciuki żeby szybko przeszło

ale ja wieczorem przygotowałam ta miksturę i wypiłam rano emotka zrobiłam herbatę do tego łyżka miodu i cytryna no i faktycznie pomogło emotka a czosnek jadłam świeży emotka mam nadzieję,że szybko wyzdrowiejesz emotka ja też mam nadzieję,że jelitówka nie zaszkodzi dziecku emotka
0 0

Gość: agulecece

#4976961 Napisano: 26.01.2012 09:21:51
to i ja pochwale sie szpitalem http://www.narutowicz.krakow.pl/
opieka rowniez byla spoko
a co do wywolywania porodu to jest roznie mi przy 1 i 2 dziecku wody odeszly duuuuzo wczesniej a akcji porodowej zero wiec podano kroplowki za pierwszym razem93 tyg po terminie) byla masakra wkladanie lap itd itp skonczylo sie popekana szyjka macicy caly porod 23 g
a za 2 razem po 12 godzinach od odejscia wod dano mi kroplowke z nospy dla przygotowania szyjki i po kolejnych 12 godzinach podali mi oksy i w 5 godzin poszlo ale woda i hydromasaz dzialaja cuda
0 0

benasia

#4977013 Napisano: 26.01.2012 09:43:08
mam pytanie jak wygląda u niemowląt katar?
Bo ja mam katar już długo -prawdopodobnie alergiczny ale nie jestem do końca pewna, a boje się czy mój mały nie załapie tzn nic mu nie cieknie z nosa i jak wyciągałm to tylko 1 koza była i jedno przeźroczyste w drugiej dziurce... emotka
a temperaturę to mierzyłam to miał 35,8 stopnia.
0 0

Gość: agulecece

#4977051 Napisano: 26.01.2012 09:58:25
katar wyglada tak samo jak u doroslego albo leje sie z noska albo nosek jest zatkany
0 0

benasia

#4977080 Napisano: 26.01.2012 10:10:06
hm... lać się nie leje a czy zatkany to trudno powiedzieć bo mały miał wiotkość krtani i teraz czasem tak jakby chrząka... boję się że to katar...
jak się leczy katar u niemowlaka?
0 0

fryteczka

#4977092 Napisano: 26.01.2012 10:13:50
benasia napisał(a):

hm... lać się nie leje a czy zatkany to trudno powiedzieć bo mały miał wiotkość krtani i teraz czasem tak jakby chrząka... boję się że to katar...

hmm,. mozesz kupic Spray do nosa Sterimar , psiknac w dziurki - pozniej uzyc aspiratora , sa jeszcze kropelki do noska emotka
0 0

benasia

#4977098 Napisano: 26.01.2012 10:17:25
spray mam unimer pediatric - psikałam a potem aspiratorem ale z jednej dziurki to prawie nic tyko tak tyciu przeźroczyste a z drugiej 1 koza biała wyszła i nic więcej. Więc czy to katar?
i jak często w razie czego trzeba to robić?
a i czy temperatura 35,8 jest dobra?

trochę panikuję bo teraz dzieci znajomych chorują -co prawda jak są chore to nie idziemy do nich ale ja mam jakiś katar nie wiadomego pochodzenia już chyba z 2 miesiące... emotka
0 0

#4977121 Napisano: 26.01.2012 10:28:58
agusia147 napisał(a):

katrin22 napisał(a):

W jaką strzelankę?

właśnie tego Seriousa Sama, gra ma chyba z 1o latek, a nadal są wierni fani emotka
0 0

grazia1981

#4977122 Napisano: 26.01.2012 10:29:45
0 0

fryteczka

#4977123 Napisano: 26.01.2012 10:30:41
moj na poczatku tez tak mial.. psikal i psikał , kilka dni wyciagalam aspiratorkiem i przeszlo.

Wcale nie musi świadczyć o katarze. Noworodek kicha najczęściej dlatego, że w jego drogach oddechowych zgromadziła się wydzielina z nosa (dla niego to jedyny sposób, by się jej pozbyć). Ten naturalny odruch pomaga też maluchowi pozbyć się kurzu, a także zaschniętych resztek mleka. Jeśli jednak kichaniu towarzyszą inne objawy przeziębienia (lejący się katar czy gorączka), koniecznie porozum się z lekarzem.

Nie chce za bardzo radzic zeby nie bylo pozniej na mnie emotka w kazdym razie zazwyczaj kichanie jest normalne , gorzej jak towarzyszy temu kaszel .

A temp.jakim termometrem mierzysz ?
0 0

fryteczka

#4977126 Napisano: 26.01.2012 10:32:05
grazia1981 napisał(a):

http://www.spzoz....;id=30&Itemid=35
Ja będę rodzić tu emotka

no co emotka ladnie, wyglada na czysty .. chociaz troche taki zimny
0 0

#4977132 Napisano: 26.01.2012 10:34:40
fryteczka napisał(a):

benasia napisał(a):

hmm,. mozesz kupic Spray do nosa Sterimar , psiknac w dziurki - pozniej uzyc aspiratora , sa jeszcze kropelki do noska emotka

Ja tak małemu wyciągam dosłownie, że od urodzenia. U nas było/ jeszcze troszkę jest niedojrzałe kanały nosowe, tzn. za ciasne. Codziennie wyciągam mu białe kózki i trochę ciągnącą wydzielinę, ale ta ciągnąc się, to po wodzie jest, bo bez tej wody nic bym nie wyciągnęła. Czasem jak widzę, że nosek czysty to nie czyszczę. A Kubuś też czasem charczy

benasia wg. mnie to nie katar u Mikusia, każdy teraz ma z rana trochę zatkany nosek, system grzewczy wysusza śluzówkę nosa.
0 0