Konkursowiczki w ciąży

Gość: emilka1705

#5039098 Napisano: 24.02.2012 09:22:17
leoniu napisał(a):

benasia napisał(a):

a jesli chodzi o bulte do karmienia to przerabialismy prawie wszystkie chyba: tomme tippe, avent, lovi, a na koniec dr brown -i ta w naszym wypadku okazała się najlepsza zwłaszcza przy kolkach....
ale każde dziecko jest inne emotka

My też dr Brown. Nie polecam natomiast medeli, mam laktator, ale butelka - która ma niby idealnie oddawać ssanie z piersi, to jakaś jedna wielka pomyłka.
Co do smoczka - nie uznaję, nie używamy emotka

zgadzam się co do medeli w 100%:) dobrze, że miałam wygraną bo miałabym kaca moralnego że na takie badziewie 60zł wydałam. Smoczki mamy aventa, a bytelki tomme tippe i avent. Wole aventa. Mam też do testowania z baby ono, ale jeszcze nie próbowałam.
0 0

Gość: katrin22

#5039166 Napisano: 24.02.2012 09:42:30
My mamy takie, często je zmieniamy, bo mały nie lubi sylikonowych:
http://www.google...&tx=65&ty=97
0 0

Gość: grusia25

#5039859 Napisano: 25.02.2012 02:09:49
witam:)dzisiaj wypuścili mnie do domku w szpitalu wylądowałam w środę rano - z podejrzeniem Gestozy emotka bałam się jak cholera a tu okazało się ,że nie taki diabeł straszny emotka badania wyszły mi wszystkie bardzo dobrze, i co ciekawe od tego leżenia nie puchłam (chyba ze strachu) emotka ogólnie było fajnie ( po za jedzeniem na jeden ząb dostawałam - lekarze szczęśliwi bo odchudzili mnie o 1,5 kg w 3 dni:) mimo ,że mąż i tak donosił mi bananki i seven daysy ukryciem emotka Nio i ogólnie każdy lekarz nic tylko kazali mi rodzić ,rodzić i jeszcze raz rodzić ,a mój maluszek ma to głęboko w tyłku , jak podłączali mi Ktg to sobie szedł spać -to położna ruszała mi brzuchem obudziło się na 2 min a potem wystawiał swój zadek i znowu spało emotka a jak tylko Ktg mi odłączyli to tak skakało że aż kołdra podskakiwała emotka jakieś jaja normalnie- uparte jak tatuś:)No i w sumie to się cieszę ,że trafiłam do szpitala bo jakoś obiłam się z tym co mnie czeka, że ciągle trzeba tyłek wystawiac do badani itp. wcześniej troszkę mnie przerażała myśl ,ze prawie 20 osób zagląda mi w krocze, opieka świetna i teraz mam dylemat bo zastanawiam się nad porodem właśnie w Galla ,zna, już tam wszystkich i wiem gdzie co i jak ,w jakiej kolejności. Jest tylko jeden problem sala rodzinna jest jedna i troszkę się boję ,że akurat będzie zajęta. No i dostałam zalecenie ,żeby wyszorować na kolanach wszystkie podłogi w domu i wracać do rodzenia ,bo to było by dobre zarówno dla mnie jak i maluszka - dzisiaj 38 tydzień się zaczyna , delikatne skurcze na ktg wychodzą no ale porodu z nich na razie nie będzie- no chyba ,ze te podłogi wyszoruje ale dzisiaj to mi się już teraz marzy kąpiel w mojej wannie i leżanko w moim łóżeczku emotka
0 0

Gość: dianek

#5039893 Napisano: 25.02.2012 02:30:15
grusia25, super że wszystko ok! widzisz, szpitale wcale nie takie straszne, wiadomo że to nie hotel i nie jedzie się tam na wakacje, ale wcale nie jest tak źle emotka tylko trzeba do tego odpowiednio podejść

ja wybrałam Rydygiera przede wszystkim dlatego, że tam pracuje mój lekarz no i bywam w tamtym szpitalu na USG co jakiś czas - wiem co gdzie jest - a to dla mnie ważne
sala porodów rodzinnych też jest jedna, ale nie wiem jak na Galla - w Rydygierze jak jest zajęta to się rodzi z mężem w boksie, a boksy są też bardzo fajne i w zasadzie czuje się jak w osobnej sali, tylko wanny nie ma, resztę sprzętu w razie potrzeby donoszą (misiaa i stolik dla męża również emotka ) no i jakby rodzinna się zwolniła, a przed nami jeszcze trochę rodzenia to się można przenieść emotka

jeśli na Galla jest podobnie, to czy ja wiem, czy się tym przejmować? a jak byłaś w szpitalu to jakie były obłożenie? tłumy czy ogólnie luz, niewiele kobiet rodziło na raz?

no, ciekawe która z nas pierwsza urodzi emotka

ja mam coś kiepski dzień... jakiś stan podgorączkowy nie wiem od czego, ręce puchną, Bernard coś się nie rusza, może też mu nie najlepiej emotka jedyny pozytyw, to że mieszkamy sobie już w nowym mieszkanku, łazienka dalej nie ruszona, drzwi wewnętrzne nie pomontowane, ale salon działa, kuchnia prawie w 100% skończona (mąż właśnie płytę z piekarnikiem montuje) no i WC działa więc mieszkamy... i cudownie jest, nie ruszam się stąd emotka

0 0

#5039908 Napisano: 25.02.2012 02:40:46
no właśnie jeśli chodzi o obłożenie to ciężko wyczuć bo np. w pierwsza dobę na porodówce była tylko jedna kobieta ,która dzień wcześniej urodziła, a drugiego dnia w nocy zjechały się aż 3 kobietki i naraz rodziły ( w tym jedna bliźniaki)a ale np na KtG przychodziły kobiety do mojej sali takie z drogi .,które właśnie czekają na dniach na poród to też ich trochę było- ogólnie porodówka jest taka nieduża ale bardzo kameralna - no i dianek -poród rodzinny w Gala płatny 100-150 bo jedni mówili ,ze 100 drudzy 150 ,a akurat dzisiaj jak pytałam pielęgniarkę też mi tak powiedziała.

dianek- super ,ze jesteście już w swoim gniazdku
emotka u mnie jeszcze trochę drogi na razie domek w stanie surowym ale przykryty- teraz jak juz szczęśliwie urodze to będzie motywacja ,żeby jakoś szybciej ruszyć dalej jak tylko zdrowie i praca będzie emotka

a co do porodu - to bardzo chętnie daje Ci pierwszeństwo - teraz na Ciebie kolej a potem dopiero ja- (ja niby bym już chciała ale sie boję ,może troszkę mniej niż przedtem ale jednak na samą myśl robię w gacie emotka emotka )
0 0

Gość: dianek

#5039916 Napisano: 25.02.2012 02:47:57
kurcze, nawet nie myślałam o tym czy poród rodzinny może być płatny czy nie - zupełnie nie pytaliśmy o to w Rydygierze, ale z drugiej strony na dniu otwartym położna opowiadała nam o wszystkim i nic o płatności za poród rodzinny nie mówiła...

a co do gniazdka - nasze jak nasze, wynajmowane, ale od moich rodziców, więc prawie jak na swoim emotka a na swoje poczekamy jeszcze parę ładnych lat... trochę się dorobić jednak najpierw trzeba emotka
0 0

monika1985monik

#5039917 Napisano: 25.02.2012 02:48:28
grusia25 napisał(a):

no właśnie jeśli chodzi o obłożenie to ciężko wyczuć bo np. w pierwsza dobę na porodówce była tylko jedna kobieta ,która dzień wcześniej urodziła, a drugiego dnia w nocy zjechały się aż 3 kobietki i naraz rodziły ( w tym jedna bliźniaki)a ale np na KtG przychodziły kobiety do mojej sali takie z drogi .,które właśnie czekają na dniach na poród to też ich trochę było- ogólnie porodówka jest taka nieduża ale bardzo kameralna - no i dianek -poród rodzinny w Gala płatny 100-150 bo jedni mówili ,ze 100 drudzy 150 ,a akurat dzisiaj jak pytałam pielęgniarkę też mi tak powiedziała.

dianek- super ,ze jesteście już w swoim gniazdku
emotka u mnie jeszcze trochę drogi na razie domek w stanie surowym ale przykryty- teraz jak juz szczęśliwie urodze to będzie motywacja ,żeby jakoś szybciej ruszyć dalej jak tylko zdrowie i praca będzie emotka

a co do porodu - to bardzo chętnie daje Ci pierwszeństwo - teraz na Ciebie kolej a potem dopiero ja- (ja niby bym już chciała ale sie boję ,może troszkę mniej niż przedtem ale jednak na samą myśl robię w gacie emotka emotka )

Grusia super że wszystko ok emotka emotka

To skandal żeby w tych czasach kazali płacić za poród rodzinny
0 0

#5039929 Napisano: 25.02.2012 02:56:34
dianek napisał(a):

kurcze, nawet nie myślałam o tym czy poród rodzinny może być płatny czy nie - zupełnie nie pytaliśmy o to w Rydygierze, ale z drugiej strony na dniu otwartym położna opowiadała nam o wszystkim i nic o płatności za poród rodzinny nie mówiła...

a co do gniazdka - nasze jak nasze, wynajmowane, ale od moich rodziców, więc prawie jak na swoim emotka a na swoje poczekamy jeszcze parę ładnych lat... trochę się dorobić jednak najpierw trzeba emotka

ja tez byłam w szoku ,ze płatne emotka ale Pani mówiła ,ze wszystko załatwia się po wszystkim.
0 0

Gość: grusia

#5040071 Napisano: 25.02.2012 05:16:46
Kinia ma zębala emotka emotka
0 0

agusia147

#5040073 Napisano: 25.02.2012 05:20:52
grusia25 napisał(a):

dianek napisał(a):

ja tez byłam w szoku ,ze płatne emotka ale Pani mówiła ,ze wszystko załatwia się po wszystkim.

Dziwne u nas w szpitalu porody rodzinne za darmo. Powiem szczerze, że nawet nie chciałabym rodzić bez męża, był dużym wsparciem nie tylko psychicznym, ale i fizycznie świetnie się mną zaopiekował, pomagał dojść do toalety, masował plecy, pomagał przy kąpieli. Sama bym sobie nie poradziła. A było ogólnie 8 sal porodowych i wszystkie dostosowane do porodów rodzinnych i jednostanowiskowe. Świetnie wyposażone i świeżo po remoncie. Gdyby nie to że bolało to pewnie bym pomyślała, że jestem w hotelu.
0 0

agusia147

#5040077 Napisano: 25.02.2012 05:21:26
grusia napisał(a):

Grusia? A ile ona ma aktualnie miesięcy? Dobrze kojarzę że koło 3?
0 0

#5040082 Napisano: 25.02.2012 05:24:21
Za 4 dni skonczy 4 emotka
0 0

monika1985monik

#5040098 Napisano: 25.02.2012 05:33:35
grusia napisał(a):

To fajnie przynajmniej będzie miała czym gryź nie tak jak mój biedny synek
0 0

#5040105 Napisano: 25.02.2012 05:36:58
No dzis dalam jej lyzeczke marchewki i chyba stwierdzila ze koniec z mlekiem czas na schaboszczaka emotka . Synek dostal zabka pierwszego jak mial 8-9 miesiecy wiec roznica spora.
0 0

#5040118 Napisano: 25.02.2012 05:47:07
grusia napisał(a):

To szybciutko emotka Mój zjada ręce to może też się coś wykuje emotka
0 0

#5040123 Napisano: 25.02.2012 05:48:03
Kobitki da się sprać marchewkę ? emotka
Bo na koszulce i na pieluszce jadłospis z zupki marchewkowej
0 0

#5040126 Napisano: 25.02.2012 05:51:23
Moze byc ciezko emotka My przy synku stosowalismy tylko i wylacznie sliniaczki ceratkowe - nie ma klopotow z praniem - pod zlew dasz i czyste emotka zreszta gabeczka przetrzesz i blysk emotka .
0 0

#5040134 Napisano: 25.02.2012 05:56:07
grusia napisał(a):

Moze byc ciezko emotka My przy synku stosowalismy tylko i wylacznie sliniaczki ceratkowe - nie ma klopotow z praniem - pod zlew dasz i czyste emotka zreszta gabeczka przetrzesz i blysk emotka .

Podłożyłam ręczniczek papierowy, mały kichnął, machnął ręką i wszystko na nim upaprane, a tak dobrze nam szło emotka wszamał pół słoiczka zupki i do tego właśnie marcheweczkę z Bobovity.
Muszę kupić te ceratkowe śliniaki tylko jak, jak człowiek w domu uwięziony emotka
0 0

#5040135 Napisano: 25.02.2012 05:56:15
0 0

#5040145 Napisano: 25.02.2012 06:00:38
Katrin od czego jest Allegro emotka
Moze cos takiego ? emotka
http://allegro.pl...wka-i2156452211.html
http://allegro.pl...ant-i2085588062.html

a tu sporo tego emotka
http://allegro.pl...iaki-fartuszki-99467