Nasz serwis prowadzony przez Adriana Pionkę wraz naszymi partnerami wymienionymi w Polityce
Prywatności wykorzystuje pliki cookies zapisywane na Twoim urządzeniu i inne technologie do
zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu personalizowania treści i reklam oraz analizowania
ruchu na stronie i w Internecie.
Przetwarzanie danych jest uzasadnione z uwagi na nasze usprawiedliwione potrzeby, co obejmuje między
innymi konieczność zapewnienia bezpieczeństwa usługi (np. sprawdzenie, czy do Twojego konta nie
loguje się nieuprawniona osoba), dokonanie pomiarów statystycznych, ulepszania naszych usług i
dopasowania ich do potrzeb i wygody użytkowników (np. personalizowanie treści w usługach) jak
również prowadzenie marketingu i promocji własnych usług Administratora. Dane te są przetwarzane do
czasu istnienia uzasadnionego interesu lub do czasu złożenia przez Ciebie sprzeciwu wobec
przetwarzania.
Dane osobowe będą przekazywane wyłącznie naszym podwykonawcom, tj. dostawcom usług informatycznych
i/lub partnerom wymienionym w
Polityce
Prywatności.
Przysługuje Ci prawo żądania dostępu do treści danych osobowych, ich sprostowania, usunięcia oraz
prawo do ograniczenia ich przetwarzania. Ponadto także prawo do cofnięcia zgody w dowolnym momencie
bez wpływu na zgodność z prawem przetwarzania, prawo do przenoszenia danych oraz prawo do wniesienia
sprzeciwu wobec przetwarzania danych osobowych. Posiadasz prawo wniesienia skargi do Prezesa Urzędu
Ochrony Danych Osobowych.
dolly
Postów 8954
Data rejestracji 01.09.2010
Punkty karne 0
Konkursy dodane
byle nie na serio mrożone, bo będziesz miała cyrkowca za chwilę
agusia147
Postów 4520
Data rejestracji 01.11.2010
Punkty karne 0
Konkursy dodane
Pajęczynka wokół pępka to dopiero początek
Zrobię zakupy w: Top Market, Rossman, Tesco, Real, Auchan, Carrefour, Lidl, Biedronka, Żabka
benasia
Postów 9176
Data rejestracji 08.11.2010
Punkty karne 0
Konkursy dodane
wiec wyciągnełam śliniaka - i choć był baardzooo brudny, a dodam że na pranie czekał kilka dni to w dzidziusiu i w 60stopniach plamy zniknęły bez śladu.
a bluzeczke prałam w 40stopniach i tez bez śladu ale tam były tyci
Zrobię zakupy na konkursy w: ABC, Tesco HM, Intermarche, Kaufland, Polomarket, Dino, Eko, Biedronka i innych - pw
benasia
Postów 9176
Punkty karne 0
Konkursy dodane
a ja w ciąży w ogóle nie puchłam za to po porodzie w szpitalu nogi miałam że tak powiem słoniowe takie opuchnięte że w kapcie nie mogłam zmieścić...
dopiero po kilku dniach po powrocie do domu zeszła opuchlizna...
dolly
Postów 8954
Data rejestracji 01.09.2010
Punkty karne 0
Konkursy dodane
no to jednak dzidziuś dobry, ja mam Jelp i jakoś kiepsko schodziło. Swoja drogą muszę już zacząć prać w normalnym.... a kojarzycie jakie sa zalecenia, co do wieku dziecka? chodzi mi do mniej- wiecej jakiego czasu zalecaja pranie rzeczy dzieci w proszkach dla nich przeznaczonych?
agusia147
Postów 4520
Punkty karne 0
Konkursy dodane
mnie po porodzie opuchlizna zeszła szybko... Pilnowały tylko położne bym dużo piła i sikała...
benasia
Postów 9176
Punkty karne 0
Konkursy dodane
no a już się bałam że po kilki dniach jak zaschlo nie puści ale na szczęście ładnie się wyprał -choć może w 40stopniach by nie dało radę, no i to był smak marchew-jabłko, więc testować będziemy dalej
agusia147
Postów 4520
Punkty karne 0
Konkursy dodane
Gość: katrin22
benasia
Postów 9176
Punkty karne 0
Konkursy dodane
bo z dnia zrobił sobie noc i na odwrót
Mały biedny, męczy się zanim zaśnie, katar męczy okropnie, źle mu się oddycha, w nocy sie rzuca z prawej na lewą stronę, stęka. Ja psikam wodą morską, ale nic nie wypływa
Co do rozstępów to mam pod pępkiem z lewej strony, a z prawej są malusie ,niewidoczne, za to te z prawej są głębokie bo czuć po palcami blizny, wyskoczyło cholerstwo 2 tyg przed porodem.
Na piersiach też są, ale mąż nie widzi, bo zbladły, a piersi już nie takei same, przyklapnięte, ale mąż też nie widzi różnicy(ponoć), w staniku wyglądają Ok, więc nie narzekam.
Napiszę coś o wielorazówkach.
Otulacze Flip są super, nadal jak nowe, cieknie, zgrabne, a wkłady mam sucho chłonne bardzo! można je zmienić po 3h są wtedy ciężki, nasikane a nic nie przecieka.
Otulacze kieszonkowe z Bobolidera tanie i solidne, można używać nawet 3 razy, więcej nie polecam, bo czuć moczem.
Wkłady do kieszonek z Bobolidera szajs nie chłonie, ale daję te mam sucho i jest OK
Ogólnie polecam! Wada- pupka jest większa niż przy Pampersach. Pampki użuwamy, gdy spodziewam się kupki, albo jak gdzieś jedziemy, lub po prostu wkłady brudne, lub w trakcie suszenia.
Przy używaniu wielorazówek na miesiąc idą nam 2 paczki oryginalnych Pampersów po 72 sztuki
monika1985monik
Postów 1415
Data rejestracji 08.04.2010
Punkty karne 0
Konkursy dodane
Otulacze Flip są super, nadal jak nowe, cieknie, zgrabne, a wkłady mam sucho chłonne bardzo! można je zmienić po 3h są wtedy ciężki, nasikane a nic nie przecieka.
Otulacze kieszonkowe z Bobolidera tanie i solidne, można używać nawet 3 razy, więcej nie polecam, bo czuć moczem.
Wkłady do kieszonek z Bobolidera szajs nie chłonie, ale daję te mam sucho i jest OK
Ogólnie polecam! Wada- pupka jest większa niż przy Pampersach. Pampki użuwamy, gdy spodziewam się kupki, albo jak gdzieś jedziemy, lub po prostu wkłady brudne, lub w trakcie suszenia.
Przy używaniu wielorazówek na miesiąc idą nam 2 paczki oryginalnych Pampersów po 72 sztuki
A jak pierzesz wielorazówki bez dodatku proszku ?? i np otulacze na rzepy to takie rozłożone i rzepy spięte po boku ?? mam nadzieje że wiesz o co mi chodzi
Gość: dianek
monika1985monik
Postów 1415
Punkty karne 0
Konkursy dodane
agusia147
Postów 4520
Punkty karne 0
Konkursy dodane
jak pierzesz w 60 stopniach to nic nie musisz dodatkowo sypać, a jak w 30-40 stopniach, to dodaje się proszku antybakteryjnego, np. Nappy Fresh, czy Mio Fresh, czy podobny (jest tego trochę na rynku) http://ekomaluch....-fresh,p1157,l1.html http://ekomaluch....750-g-,p2054,l1.html i wtedy się nie martwisz o żadne bakterie
jeśli chodzi o napy, rzepy etc.
napami się nie przejmujesz - rozpinasz całą pieluchę i wrzucasz do pralki
jeśli chodzi o rzepy - wiele pieluch czy otulaczy z rzepami ma specjalne małe rzepki by zapiąć je na czas prania, by nic nie zniszczyły
a jak nie mają to trzeba prać spiętą pieluchę, ale w przypadku otulaczy PUL to nie jest żaden problem, bo z nich wszystko bardzo łatwo spływa
np. ten Tots Bots ma takie małe rzepki żeby zapinać na czas prania, a prać pieluchę w stanie rozłożonym http://www.organi...size-2-one-size.html
o ile o to chodziło w Twoim pytaniu
a do wiaderka z pieluchami, które czekają na pranie warto dodawać co jakiś czas kroplę olejku herbacianego (silnie antybakteryjny, antygrzybiczny) lub/i lawendowego (zabija zapachy, też ma właściwości antybakteryjne)
olejków tych też można dodawać do prania, zwłaszcza herbacianego jak się nie ma proszku antybakteryjnego a się chce wyprać np. otulacz (więc max 30-40 stopni)
monika1985monik
Postów 1415
Punkty karne 0
Konkursy dodane
Dzięki wielkie o to mi chodziło
Ja piorę w Dzidziusiu albo w Loveli, ważne, żeby mydła w proszkach było >5 %, w Dzidziusiu jest na bank mniej, w pralce mam opcję płukania intensywnego.
Ja jak coś to wolę Pampersy, bo Hugissy jakieś takie twarde mi się wydają. W Pampersach siuśki są rozłożone równo, a w Hugissach są jakby w jednym miejscu, takie zbite, to moje odczucia.
Dla noworodka polecam Pampers Premium Care, mają siateczkę, dzięki temu kupka nie przylega do pupci, a takie maleństwa kupkują co zmiana pieluszki, bynajmniej tak u nas było.
My używamy teraz tych sleep and play, ale one są zapachowe
Coś niecoś obiło mi się o uszy, że pieluszki jednorazowe Happy Bella są najbardziej naturalne, czy dobrze słyszałam?????