Konkursowiczki w ciąży

beniaminowa

#5046023 Napisano: 29.02.2012 08:57:45
Dianek mi położna po takim fałszywym alarmie powiedziała że w ciągu 7-10 dni urodzę emotka Miała rację bo urodziłam po 2 dniach. Szykuj się emotka
A podczas tych przepowiadających skurczy zrobiło mi się małe rozwarcie, to pewno u Ciebie też już się coś dzieje... Trzymam kciuki emotka
0 0

Gość: dianek

#5046046 Napisano: 29.02.2012 09:06:47
coś się dzieje, bo i szyjka i całe krocze mnie boli jakbym co najmniej dostała w to miejsce porządnego kopniaka z glana emotka siedzę na poduszce emotka

dobrze że dzisiaj wizyta to się od razu dowiemy jaka sytuacja emotka

jejciu, jak ja bym już chciała Bernardzika na rękach... i to nic, że łazienka dalej nie skończona, wanna nie działa, mąż dzisiaj ostatni dzień w pracy, od jutra oboje na bezrobociu, pięknie jest! tylko mi zdrowego synka na rękach brakuje i będę najszczęśliwszą babą na świecie koniec kropka
emotka
0 0

benasia

#5046186 Napisano: 29.02.2012 10:27:06
katrin22 napisał(a):

benasia Twój Mikuś jak miał katarek to kasłał czasem ?

tak, dlatego chodziliśmy na kontrol ale cały czysty.
dziecko tak ma bo wiecej śliny produkuje no i katar przeszkadza. a wam przechodzi?
my chyba jutro na szczepienie o ile bedzie pielęgniarka emotka
0 0

agusia147

#5046666 Napisano: 29.02.2012 02:58:47
dianek napisał(a):

coś się dzieje, bo i szyjka i całe krocze mnie boli jakbym co najmniej dostała w to miejsce porządnego kopniaka z glana emotka siedzę na poduszce emotka

dobrze że dzisiaj wizyta to się od razu dowiemy jaka sytuacja emotka

jejciu, jak ja bym już chciała Bernardzika na rękach... i to nic, że łazienka dalej nie skończona, wanna nie działa, mąż dzisiaj ostatni dzień w pracy, od jutra oboje na bezrobociu, pięknie jest! tylko mi zdrowego synka na rękach brakuje i będę najszczęśliwszą babą na świecie koniec kropka
emotka

Ja miałam skurcze przepowiadające prawie miesiąc przed porodem. 9 dni po terminie trafiłam na patologię i następnego dnia mieli mi wywoływać poród oksytocyną. Ale nie zdążyli bo Kamiś sam się zdecydował ruszyć i zaraz na patologii dostałam skurczy. Najpierw były delikatne i jakoś dało się przetrzymać zwłaszcza, że nie były bardzo częste. W nocy zaś się nasiliło, skurcze coraz częściej, wtedy już myślałam że umrę, prysznic przynosił lekką ulgę, więc pół nocy spędziłam latając co chwila pod prysznic i polewając brzuszek ciepłą wodą. Nad ranem już nawet prysznic nie pomagał. W nocy udało się parę razy przysnąć na chwilę, ale niewiele to dało, ogólnie się modliłam by noc się już skończyła. Nad ranem ktg już skali brakowało przy monitorowaniu siły skurczy, około 9 rano odeszły wody, no i koło 10 rano trafiłam na porodówkę, a skurcze i bóle były już tylko gorsze, do tego mi się trafiły bóle krzyżowe czego nie polecam nikomu. Dobrze że mąż był obok i masował. Męczarnia nie z tej ziemi. Skurcze parte to już był pikuś bo uczucie w sumie jakby się kupę chciało przy jakimś zatwardzeniu tylko troszkę bardziej. Uczucie jakbyś chciała a nie mogła. Ale 100 razy lepsza była ta końcówka z partymi niż wcześniejsze kilkadziesiąt godzin w bólach krzyżowych. Gdyby nie znieczulenie to chyba sama bym sobie krzywdę jakąś zrobiła, bo już się prosiłam aby mnie dobili emotka Jednak teraz po urodzeniu już twierdzę, że było warto się tak nacierpieć dla takiego małego berbecia, który patrzy mi w oczy z taką ufnością, a jak się uśmiechnie to warte jest to wszystkich skarbów świata.
0 0

Gość: katrin22

#5046788 Napisano: 29.02.2012 04:38:18
benasia napisał(a):

katrin22 napisał(a):

benasia Twój Mikuś jak miał katarek to kasłał czasem ?

tak, dlatego chodziliśmy na kontrol ale cały czysty.
dziecko tak ma bo wiecej śliny produkuje no i katar przeszkadza. a wam przechodzi?
my chyba jutro na szczepienie o ile bedzie pielęgniarka emotka

Tak przechodzi, wystrachałam się wczoraj tego kaszlu, ale dziś już jest Ok, nie trzeba noska w dzień czyścić, zobaczymy co będzie w nocy, bo ta noc była ciężka co 2h się mały budził.

I u nas pierwszy ząbek, dziś rano jak smarowałam dziąsełka to wyczułam, ale to trójka albo czwórka emotka Myślałam, że najpierw jedynki wychodzą emotka
0 0

Gość: grusia

#5046848 Napisano: 29.02.2012 05:13:00
Katrin a jak lyzeczka stukniesz to slychac i jest bialy ? Poki sie nie pzrebije niby nie mozna mowic ze pojawil sie zabek - niestety taki dziad pod skora moze siedziec jeszcze i siedziec i meczyc dziecko emotka albo wypuklosc - moja ma cale dziaselka pofalowane jak jej palcem przejade
0 0

agusia147

#5046855 Napisano: 29.02.2012 05:20:42
Ja to boję się jak ząbki mojemu będą szły.
0 0

benasia

#5046884 Napisano: 29.02.2012 05:31:28
grusia napisał(a):

Katrin a jak lyzeczka stukniesz to slychac i jest bialy ? Poki sie nie pzrebije niby nie mozna mowic ze pojawil sie zabek - niestety taki dziad pod skora moze siedziec jeszcze i siedziec i meczyc dziecko emotka albo wypuklosc - moja ma cale dziaselka pofalowane jak jej palcem przejade

mój też ma całe pofalowane, stukać sobie nie da bo wszędzie język daje.
a dziś był tak straaaasznie marudny że szok. to niechybnie zęby...
jak mu dotykałam i masowałam palcem to chwilowo był cicho - tata kupił mu jakiś żel Dentinox N. miał ktoś?
0 0

beniaminowa

#5046889 Napisano: 29.02.2012 05:34:41
benasia napisał(a):

grusia napisał(a):

jak mu dotykałam i masowałam palcem to chwilowo był cicho - tata kupił mu jakiś żel Dentinox N. miał ktoś?

U mnie się sprawdził... Wcześniej miałam Bobodent i nie działał, a po Dentinoxie mały się uspokajał emotka
0 0

#5046893 Napisano: 29.02.2012 05:36:58
grusia napisał(a):

Nasz jest biały i widoczny takie jakby duże ziarnko maku, ale nie jest na czubku dziąsła tylko jakby niżej i to chyba trójka dolna.

benasia my mamy ten Dentinox i rewelka jak tylko posmaruję to mały od razu inny, już nie pcha rąk i nie cieknie mu ślina po brodzie.

U nas też pofałdowane i bardzo jasno różowe dziąsła.

Ps. Maly już sobie usypia w łóżeczku emotka oczywiście suszarka chodzi a ja co jakiś czas idę go po główce pogłaskać.
0 0

aneta411

#5046900 Napisano: 29.02.2012 05:38:52
benasia napisał(a):

Ja smarowałam dentinoxem córeczce - wg mnie był najlepszy, z tych, które miałam. Ale wtedy dość drogi, a tubka malutka. Cóż, ważne, ze pomagał.
0 0

#5046903 Napisano: 29.02.2012 05:39:36
Te zele powoduja jakby chwilowe zdretwienie wiec maluchy to ubia emotka u nas przy synku tez tylko dentinox albo oraj gel czy jakos tak ale to sprowadzalismy . Moja tez wlaczyla dzis marude ale pomaga glownie cooler,niczym nie smarujemy, poki co u nas tylko jeden bialy kielek, z tego pofalowanego moze sie dlugo nic nie wykluc a maluch bedzie sie meczyl.
0 0

#5046907 Napisano: 29.02.2012 05:40:46
grusia napisał(a):

Te zele powoduja jakby chwilowe zdretwienie wiec maluchy to ubia emotka u nas przy synku tez tylko dentinox albo oraj gel czy jakos tak ale to sprowadzalismy . Moja tez wlaczyla dzis marude ale pomaga glownie cooler,niczym nie smarujemy, poki co u nas tylko jeden bialy kielek, z tego pofalowanego moze sie dlugo nic nie wykluc a maluch bedzie sie meczyl.

a który ząbek? kieł tzn. też trójeczka?
0 0

#5046992 Napisano: 29.02.2012 06:19:44
U nas to dolna lewa jedynka - zabki pocztkowo moga wydawac sie dziwnie usadowione , beda sie jednak przesuwac jak klawiaturka bedzie sie uzupelniac i wchodzic na swoje meijsce emotka .Poki co sa jeszcze maluskie dlatego czasem ciezko okreslic polozenie.Bywa tez tak ze zabek wyzyna sie na raty jesli jest widoczna biala kropka to w zaleznosci od tego czy juz jest na zewnatrz dziasla czy jeszcze w nim cala siedzi tez latwiej okreslic ktory to zabek.Z kropki zrobi sie kreseczka i wtedy bedzie pewne emotka

Tu jest schemat http://m.onet.pl/...ea1345baab,21,36.jpg oczywiscie zabki nie musza wychodzic zgodnie z nim jednak tak wychodza najczesciej.

Mloda padla jak w zegarku emotka
0 0

koper

#5046999 Napisano: 29.02.2012 06:23:16
19790411 napisał(a):

Ja smarowałam dentinoxem córeczce - wg mnie był najlepszy, z tych, które miałam. Ale wtedy dość drogi, a tubka malutka. Cóż, ważne, ze pomagał.

Też go miałam i polecam, niby drogi, ale u nas ta jedna tubka starczyła na cały okres ząbkowania- parę dni temu przebiły się kły emotka
A Katrin nie martw się tym, że pierwszy ząbek to nie jedynka. Jedynki są statystycznie najczęściej jako pierwsze, ale to nie ma znaczenia który ząbek będzie pierwszy, a który ostatni emotka
0 0

#5047017 Napisano: 29.02.2012 06:31:26
grusia napisał(a):

U nas to dolna lewa jedynka - zabki pocztkowo moga wydawac sie dziwnie usadowione , beda sie jednak przesuwac jak klawiaturka bedzie sie uzupelniac i wchodzic na swoje meijsce emotka .Poki co sa jeszcze maluskie dlatego czasem ciezko okreslic polozenie.Bywa tez tak ze zabek wyzyna sie na raty jesli jest widoczna biala kropka to w zaleznosci od tego czy juz jest na zewnatrz dziasla czy jeszcze w nim cala siedzi tez latwiej okreslic ktory to zabek.Z kropki zrobi sie kreseczka i wtedy bedzie pewne emotka

Tu jest schemat http://m.onet.pl/...ea1345baab,21,36.jpg oczywiscie zabki nie musza wychodzic zgodnie z nim jednak tak wychodza najczesciej.

Mloda padla jak w zegarku emotka

U nas chyba to dolna trójeczka, ale dokładnie nie widać bo kropka na razie, albo to dwójka już sama nie wiem...Jakby była dwójka to i zgadzałoby się ze schematem jako pierwsze niby mają wyjść siekacze. Ten ząbek jest z tyłu i nie wiem czy najdzie na swoje miejsce czy to faktycznie 2,3 a może 4 emotka Poczekamy. Mam nadzieję, że to nie jest jakieś odmienne, że być może wyszły inne ząbki niż z kolejności książkowej.
0 0

#5047024 Napisano: 29.02.2012 06:32:25
koper napisał(a):

19790411 napisał(a):

Też go miałam i polecam, niby drogi, ale u nas ta jedna tubka starczyła na cały okres ząbkowania- parę dni temu przebiły się kły emotka
A Katrin nie martw się tym, że pierwszy ząbek to nie jedynka. Jedynki są statystycznie najczęściej jako pierwsze, ale to nie ma znaczenia który ząbek będzie pierwszy, a który ostatni emotka

dzięki koper emotka
0 0

#5047025 Napisano: 29.02.2012 06:32:58
No costy w niczym to nie przeszkadza emotka Choc sadze ze to bedzie ktoras z czterech dolnych jedynek - wg schematu ktory wkleilam.
0 0

agusia147

#5047054 Napisano: 29.02.2012 06:53:45
Ale te bobasy szybko rosną. Ja też patrzę codziennie jak Kamiś się zmienia. I żal mi, bo chciałabym by zawsze był taki maciupki, śliczniusi, słodki i kochany.
0 0

#5047062 Napisano: 29.02.2012 06:59:27
grusia napisał(a):

No costy w niczym to nie przeszkadza emotka Choc sadze ze to bedzie ktoras z czterech dolnych jedynek - wg schematu ktory wkleilam.

Oby, oby. Ja się nie znam na ząbkach emotka
A ten wyrzynający się ząbek jest na razie tyciutki i trudno określić jego położenie. Na pierwszy rzut oka wyglądało mi to na trójkę albo czwórkę, bo było daleko od jedynek, ale poczekajmy jak się kreseczka zrobi.
Mały taki maruda emotka ciągle trzeba się nim zajmować, ani chwili wolnego, no chyba, że śpi.
Ręce ciągle w buzi, a jak dorwie tetrę to też już miętoli, a nie daj Boże jak go karmię i chwyci mi łyżeczkę to wyrwać nie mogę- siłacz emotka

Czytałam dziś, że dziecko które zaczyna ząbkować może mieć katar emotka , że gorączkę to wiem, ale żeby katar?, a kaszel tak jak benasia napisała, ślina ścieka i się krztusi, mam nadzieję, że stąd u nas ten katarek.

0 0