Nasz serwis prowadzony przez Adriana Pionkę wraz naszymi partnerami wymienionymi w Polityce
Prywatności wykorzystuje pliki cookies zapisywane na Twoim urządzeniu i inne technologie do
zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu personalizowania treści i reklam oraz analizowania
ruchu na stronie i w Internecie.
Przetwarzanie danych jest uzasadnione z uwagi na nasze usprawiedliwione potrzeby, co obejmuje między
innymi konieczność zapewnienia bezpieczeństwa usługi (np. sprawdzenie, czy do Twojego konta nie
loguje się nieuprawniona osoba), dokonanie pomiarów statystycznych, ulepszania naszych usług i
dopasowania ich do potrzeb i wygody użytkowników (np. personalizowanie treści w usługach) jak
również prowadzenie marketingu i promocji własnych usług Administratora. Dane te są przetwarzane do
czasu istnienia uzasadnionego interesu lub do czasu złożenia przez Ciebie sprzeciwu wobec
przetwarzania.
Dane osobowe będą przekazywane wyłącznie naszym podwykonawcom, tj. dostawcom usług informatycznych
i/lub partnerom wymienionym w
Polityce
Prywatności.
Przysługuje Ci prawo żądania dostępu do treści danych osobowych, ich sprostowania, usunięcia oraz
prawo do ograniczenia ich przetwarzania. Ponadto także prawo do cofnięcia zgody w dowolnym momencie
bez wpływu na zgodność z prawem przetwarzania, prawo do przenoszenia danych oraz prawo do wniesienia
sprzeciwu wobec przetwarzania danych osobowych. Posiadasz prawo wniesienia skargi do Prezesa Urzędu
Ochrony Danych Osobowych.
beniaminowa
Postów 1327
Data rejestracji 21.02.2011
Punkty karne 0
Konkursy dodane
A podczas tych przepowiadających skurczy zrobiło mi się małe rozwarcie, to pewno u Ciebie też już się coś dzieje... Trzymam kciuki
Gość: dianek
dobrze że dzisiaj wizyta to się od razu dowiemy jaka sytuacja
jejciu, jak ja bym już chciała Bernardzika na rękach... i to nic, że łazienka dalej nie skończona, wanna nie działa, mąż dzisiaj ostatni dzień w pracy, od jutra oboje na bezrobociu, pięknie jest! tylko mi zdrowego synka na rękach brakuje i będę najszczęśliwszą babą na świecie koniec kropka
benasia
Postów 9176
Data rejestracji 08.11.2010
Punkty karne 0
Konkursy dodane
tak, dlatego chodziliśmy na kontrol ale cały czysty.
dziecko tak ma bo wiecej śliny produkuje no i katar przeszkadza. a wam przechodzi?
my chyba jutro na szczepienie o ile bedzie pielęgniarka
Zrobię zakupy na konkursy w: ABC, Tesco HM, Intermarche, Kaufland, Polomarket, Dino, Eko, Biedronka i innych - pw
agusia147
Postów 4520
Data rejestracji 01.11.2010
Punkty karne 0
Konkursy dodane
Ja miałam skurcze przepowiadające prawie miesiąc przed porodem. 9 dni po terminie trafiłam na patologię i następnego dnia mieli mi wywoływać poród oksytocyną. Ale nie zdążyli bo Kamiś sam się zdecydował ruszyć i zaraz na patologii dostałam skurczy. Najpierw były delikatne i jakoś dało się przetrzymać zwłaszcza, że nie były bardzo częste. W nocy zaś się nasiliło, skurcze coraz częściej, wtedy już myślałam że umrę, prysznic przynosił lekką ulgę, więc pół nocy spędziłam latając co chwila pod prysznic i polewając brzuszek ciepłą wodą. Nad ranem już nawet prysznic nie pomagał. W nocy udało się parę razy przysnąć na chwilę, ale niewiele to dało, ogólnie się modliłam by noc się już skończyła. Nad ranem ktg już skali brakowało przy monitorowaniu siły skurczy, około 9 rano odeszły wody, no i koło 10 rano trafiłam na porodówkę, a skurcze i bóle były już tylko gorsze, do tego mi się trafiły bóle krzyżowe czego nie polecam nikomu. Dobrze że mąż był obok i masował. Męczarnia nie z tej ziemi. Skurcze parte to już był pikuś bo uczucie w sumie jakby się kupę chciało przy jakimś zatwardzeniu tylko troszkę bardziej. Uczucie jakbyś chciała a nie mogła. Ale 100 razy lepsza była ta końcówka z partymi niż wcześniejsze kilkadziesiąt godzin w bólach krzyżowych. Gdyby nie znieczulenie to chyba sama bym sobie krzywdę jakąś zrobiła, bo już się prosiłam aby mnie dobili
Zrobię zakupy w: Top Market, Rossman, Tesco, Real, Auchan, Carrefour, Lidl, Biedronka, Żabka
Gość: katrin22
Tak przechodzi, wystrachałam się wczoraj tego kaszlu, ale dziś już jest Ok, nie trzeba noska w dzień czyścić, zobaczymy co będzie w nocy, bo ta noc była ciężka co 2h się mały budził.
I u nas pierwszy ząbek, dziś rano jak smarowałam dziąsełka to wyczułam, ale to trójka albo czwórka
Gość: grusia
agusia147
Postów 4520
Punkty karne 0
Konkursy dodane
benasia
Postów 9176
Data rejestracji 08.11.2010
Punkty karne 0
Konkursy dodane
mój też ma całe pofalowane, stukać sobie nie da bo wszędzie język daje.
a dziś był tak straaaasznie marudny że szok. to niechybnie zęby...
jak mu dotykałam i masowałam palcem to chwilowo był cicho - tata kupił mu jakiś żel Dentinox N. miał ktoś?
beniaminowa
Postów 1327
Data rejestracji 21.02.2011
Punkty karne 0
Konkursy dodane
U mnie się sprawdził... Wcześniej miałam Bobodent i nie działał, a po Dentinoxie mały się uspokajał
Nasz jest biały i widoczny takie jakby duże ziarnko maku, ale nie jest na czubku dziąsła tylko jakby niżej i to chyba trójka dolna.
benasia my mamy ten Dentinox i rewelka jak tylko posmaruję to mały od razu inny, już nie pcha rąk i nie cieknie mu ślina po brodzie.
U nas też pofałdowane i bardzo jasno różowe dziąsła.
Ps. Maly już sobie usypia w łóżeczku
aneta411
Postów 886
Data rejestracji 15.06.2010
Punkty karne 0
Konkursy dodane
mój też ma całe pofalowane, stukać sobie nie da bo wszędzie język daje.
a dziś był tak straaaasznie marudny że szok. to niechybnie zęby...
jak mu dotykałam i masowałam palcem to chwilowo był cicho - tata kupił mu jakiś żel Dentinox N. miał ktoś?
Ja smarowałam dentinoxem córeczce - wg mnie był najlepszy, z tych, które miałam. Ale wtedy dość drogi, a tubka malutka. Cóż, ważne, ze pomagał.
a który ząbek? kieł tzn. też trójeczka?
Tu jest schemat http://m.onet.pl/...ea1345baab,21,36.jpg oczywiscie zabki nie musza wychodzic zgodnie z nim jednak tak wychodza najczesciej.
Mloda padla jak w zegarku
koper
Postów 2237
Data rejestracji 20.03.2011
Punkty karne 0
Konkursy dodane
Też go miałam i polecam, niby drogi, ale u nas ta jedna tubka starczyła na cały okres ząbkowania- parę dni temu przebiły się kły
A Katrin nie martw się tym, że pierwszy ząbek to nie jedynka. Jedynki są statystycznie najczęściej jako pierwsze, ale to nie ma znaczenia który ząbek będzie pierwszy, a który ostatni
U nas chyba to dolna trójeczka, ale dokładnie nie widać bo kropka na razie, albo to dwójka już sama nie wiem...Jakby była dwójka to i zgadzałoby się ze schematem jako pierwsze niby mają wyjść siekacze. Ten ząbek jest z tyłu i nie wiem czy najdzie na swoje miejsce czy to faktycznie 2,3 a może 4
dzięki koper
agusia147
Postów 4520
Punkty karne 0
Konkursy dodane
Oby, oby. Ja się nie znam na ząbkach
A ten wyrzynający się ząbek jest na razie tyciutki i trudno określić jego położenie. Na pierwszy rzut oka wyglądało mi to na trójkę albo czwórkę, bo było daleko od jedynek, ale poczekajmy jak się kreseczka zrobi.
Mały taki maruda
Ręce ciągle w buzi, a jak dorwie tetrę to też już miętoli, a nie daj Boże jak go karmię i chwyci mi łyżeczkę to wyrwać nie mogę- siłacz
Czytałam dziś, że dziecko które zaczyna ząbkować może mieć katar