Konkursowiczki w ciąży

Gość: katrin22

#5048197 Napisano: 01.03.2012 01:38:30
grusia napisał(a):

Katrin to Twoj ma skaze czy AZS ? Bo z tego co nam mowil lekarz skaza to alergia na mleko a przyczyną AZS moze byc np alergia na kurz. Z tym ze obie te choroby daja podobne objawy dlatego alergolog sie przydaje emotka

U nas powiedział, że to AZS, ale ja potocznie mówię skaza. U nas jest bankowo na mleko, ponieważ sama na początku jadłam dużo nabiału i małego wysypywało, a ja myślałam, że to potówki. Po diecie eliminacyjnej wszystko zeszło. Dla potwierdzenia zjadłam znów nabiał i znów miał kilka wyprysków. Po Pepti jak ręką odjął.
0 0

#5048214 Napisano: 01.03.2012 01:45:37
agasiam napisał(a):

katrin22 napisał(a):

agasiam napisał(a):

Dziś spróbowałam pieluszki wielorazowej tego typu http://www.smyk.c...7,swiat-niemowlaka-p . Pieluszka bardzo fajnie wykonana ale chyba nie dla nas:( Pupa synka strasznie duża nie mogłam zapiąć body w kroku. Sprawdziłam pieluszke po 3 h i mokro ale nie przeciekało. Wkładka mam sucho faktycznie pomaga i pupa była zabezpieczona. Niestety mały zrobił kupke i cała pielucha do prania nawet otulacz:( Skoro kupiłam to spróbuje jeszcze założyć ale jak mały troche podrośnie bo mi się wydaje że ta pieluszka jest zwyczajnie zbyt duża i ciężka. Mały nie był w stanie podnieść pupy jak leżał.

Wielorazówki muszą być trochę większe, bo wkłady nie posiadają żelu jak pampersy i one od razu muszą mieć wkład. Body muszą być do nich większe.
Jeden otulacz to zdecydowanie za mało.
proponuję zakupić ze 2-3 kieszonki i wtedy potestować.
http://allegro.pl...dem-i2166705271.html tu są tanie i świetne, tyko ja daję do środka wkład mam sucho jest wtedy bardziej chłonna.
Wielorazówki w dzień trzeba częściej zmieniać, w nocy działa super.

Tak zdecydowanie na noc. Ale na pierwszy raz chcialam zobaczyć w ciągu dnia jak to się sprawdza.Mam dodatkowe wkłady bambusowe na noc ale jak je włoże do otulacza to musze jeszcze bardziej powiększać pieluszke. Może wybrałam zły model.
Przyznam jednak że jak zobaczyłam kupke i ten cały bałagan to wróciłam do pampersa. Teraz się pierze.Poczekamy jeszcze jak mały będzie bardziej przewidywalny.

agasiam ja mojemu daję tylko wkłady z mikrofibry mam sucho i pupa nie jest taka wielka, aczkolwiek większa niż w pampersie, nawet nasikanym.
Taki urok wielorazówek, że pupka większa. My też używamy na przemian z pampersami.
0 0

benasia

#5048243 Napisano: 01.03.2012 02:00:51
a my tylko pampersów Huggies Premium i nie mamy żadych problemów emotka
no może tylko te gazy u małego mogłyby przejść i byloby super emotka
0 0

#5048282 Napisano: 01.03.2012 02:20:59
benasia napisał(a):

Dobrze, że ma gazy emotka wtedy mu na brzuszku lżej emotka
0 0

agusia147

#5048314 Napisano: 01.03.2012 02:42:06
katrin22 napisał(a):

grusia napisał(a):

To sie nie zdziw jak odmowi wypisania bo NFZ podobno zaczal kontrolowac czy mleko refundowane dostaja dzieci ktore na prawde go potrzebuja itd.Niby jest przepis ze bez zaswiadczenia lekarz pediatra nie ma prawa wypisac takowej recepty a jesli wypisze to musi liczyc sie z konsekwensjami. To tak informacyjnie tylko pisze.

Myślę, że moje lekarka się nie boi, bo jej mąż to dermatolog. Zresztą to głupie, przecież nikt normalny nie poda swojemu dziecku Pepti bez potrzeby. I co ja niby teraz mam dać dziecku mleko krowie, żeby im pokazać, że Kubuś ma AZS? Wystarczy, że ja pojem nabiału to mały ma już kilka kropek emotka

Ja jem normalnie,z tym, że nie przesadzam ze smażonym i rozdymającym. Nic małemu nie jest, a już w szpitalu w sumie karmili nas normalnie, mleko, jajka, serki, jogurty, wcinam ciasto jak mam ochotę, a ostatnio nawet cheesburger przeszedł. Małemu nic nie było i nie jest. Ma się dobrze.

Byliśmy na spacerku dziś z maluszkiem, słodko przespał cały spacer, zawsze usypia jak tylko wózkiem wyjedziemy z domu emotka

benasia napisał(a):

Ja zauważyłam, że jakościowo najlepsze są oryginalne pampersy, najlepiej chłoną wilgoć i mały najdłużej nie jęczy w nocy właśnie w pampersach. Pieluszki Huggies po jednym zasiusianiu dają wilgoć, tak samo Happy, a w pampersie czuć wilgoć dopiero przy którymś sikaniu z kolei.

PS. Wiecie może co z Dianą? Porodówka już?
0 0

benasia

#5048326 Napisano: 01.03.2012 02:48:19
czy ja wiem... my jak mały się urodził używaliśmy happy, huggies, pampers - i wszystkie 3 były ok, dla noworodka najlepsze u nas happy i pampers, ale potem przy rozmiarze 3 huggiesy sa lepsze jakościowo wg mnie niż 1, mają system flex czy coś, bynajmniej wg mnie są w tym rozmiarze porównywalne do oryginalnych pampersów. my 4 rozmiar używamy już dawno a nie wiem czy niedlugo na 4+ nie trzeba będzie przejśc...
0 0

benasia

#5048327 Napisano: 01.03.2012 02:49:14
a i siku takie pojedyncze nie czuć u nas, dopiero jak ma baaardzo dużo nasikane ale to tak samo w każdym pampersie jest.
0 0

#5048381 Napisano: 01.03.2012 03:11:11
benasia napisał(a):

czy ja wiem... my jak mały się urodził używaliśmy happy, huggies, pampers - i wszystkie 3 były ok, dla noworodka najlepsze u nas happy i pampers, ale potem przy rozmiarze 3 huggiesy sa lepsze jakościowo wg mnie niż 1, mają system flex czy coś, bynajmniej wg mnie są w tym rozmiarze porównywalne do oryginalnych pampersów. my 4 rozmiar używamy już dawno a nie wiem czy niedlugo na 4+ nie trzeba będzie przejśc...

Już 4 ? wow, ale szybko Ci rośnie juniorek emotka ale może Huggiesy są inne niż Pampersy, u nas pampersy 3 są bardzo dobre.
0 0

agusia147

#5048429 Napisano: 01.03.2012 03:36:22
benasia napisał(a):

a i siku takie pojedyncze nie czuć u nas, dopiero jak ma baaardzo dużo nasikane ale to tak samo w każdym pampersie jest.

U nas wystarczy jedno siku aby w Huggies darł się wniebogłosy. W Pampersie całą noc daje radę, chyba że kupka jest to nad ranem alarmuje. Nie zdawałam sobie sprawy, że da się zasikać taką ilość pieluch dziennie emotka

emanuela24 napisał(a):

agusia147 2 godziny temu w tym dziale pisała więc jeszcze nie - też ciekawa jestem jak się czuje i ogólnie kiedy urodzi emotka
to zabawne człowiek tak siedzi podczytuje i czeka z Wami na maluszki emotka

Od 12 już prawie 5 godzin minęło, a nic nie pisze, może więc coś się kroi? Hihi nie mogę się doczekać emotka
0 0

Gość: grusia

#5048468 Napisano: 01.03.2012 04:00:24
Katrin czyli skaza a nie AZS emotka . Nazewnictwo nawymienne jest podobno bledne bo to nie to samo a moze wprowadzac w blad.Najwazniejsze ze po Pepti przeszlo emotka . U nas alergia jest duzo mocniejsza niz u Was pewnie dlatego nasz lekarz taki ostrozny.
0 0

benasia

#5048473 Napisano: 01.03.2012 04:05:26
katrin22 napisał(a):

benasia napisał(a):

rozmiar 4 od stycznia używamy gdzieś od koło 8 stycznia. bo 3 był już za mały.
Już 4 ? wow, ale szybko Ci rośnie juniorek emotka ale może Huggiesy są inne niż Pampersy, u nas pampersy 3 są bardzo dobre.

0 0

#5048481 Napisano: 01.03.2012 04:14:46
grusia napisał(a):

Katrin czyli skaza a nie AZS emotka . Nazewnictwo nawymienne jest podobno bledne bo to nie to samo a moze wprowadzac w blad.Najwazniejsze ze po Pepti przeszlo emotka . U nas alergia jest duzo mocniejsza niz u Was pewnie dlatego nasz lekarz taki ostrozny.

Lekarz powiedział, że AZS, ale co by nie było, po Pepti przeszło i oby minęło szybko.
0 0

Gość: dianek

#5048559 Napisano: 01.03.2012 04:53:06
ja jeszcze w dwupaku emotka trochę dzisiaj zabiegana emotka mąż wreszcie w domu (ah to bezrobocie emotka ) więc trochę pozałatwialiśmy emotka rano zakupy, później trzeba było mieszkanko ogarnąć, później jeszcze wypad do drugiego mieszkania po jakieś bambetle no i teraz wreszcie w domu...

skurcze mam cały dzień - ale takie normalne, bezbolesne, przy których da się chodzić

szyjka boli, młody się tam rozpycha strasznie, trochę plamię, ale wszystko w normie

po porannych zakupach czop mi wypadł emotka

mam nadzieje że się dzisiaj nic nie zacznie bo zmęczona już jestem strasznie emotka

lekarz się śmiał że możemy na sobotnie ktg już nie zdążyć, wzięłam to jako żart, a tu kurcze całkiem realna sprawa emotka

ale pozytywnie jest emotka
0 0

Gość: grusia

#5048565 Napisano: 01.03.2012 04:56:10
Mnie czop odszedl po wielkim prasowaniu firan ok 20 wieczorem - 9 godz pozniej bylam juz mama emotka
0 0

kalisto1986

#5048574 Napisano: 01.03.2012 05:01:27
dianek jak ci czop wypadł to szykuj się emotka
Mi wypadł i kilka godzin później byłam na porodówce emotka
0 0

monika1985monik

#5048690 Napisano: 01.03.2012 05:44:46
dianek napisał(a):

ja jeszcze w dwupaku emotka trochę dzisiaj zabiegana emotka mąż wreszcie w domu (ah to bezrobocie emotka ) więc trochę pozałatwialiśmy emotka rano zakupy, później trzeba było mieszkanko ogarnąć, później jeszcze wypad do drugiego mieszkania po jakieś bambetle no i teraz wreszcie w domu...

skurcze mam cały dzień - ale takie normalne, bezbolesne, przy których da się chodzić

szyjka boli, młody się tam rozpycha strasznie, trochę plamię, ale wszystko w normie

po porannych zakupach czop mi wypadł emotka

mam nadzieje że się dzisiaj nic nie zacznie bo zmęczona już jestem strasznie emotka

lekarz się śmiał że możemy na sobotnie ktg już nie zdążyć, wzięłam to jako żart, a tu kurcze całkiem realna sprawa emotka

ale pozytywnie jest emotka

Dianek szykuj się twój dwupak dobiega końca
0 0

agusia147

#5048700 Napisano: 01.03.2012 05:50:41
Dziewczyny mam problem z pępuszkiem małego. Mimo czyszczenia wacikami i pryskania Octeniseptem jak kazały położne pępek zaczyna jakby ropieć i zaczyna śmierdzieć. Co z tym zrobić? Iść do lekarza? Czy czekać aż odpadnie?
0 0

#5048701 Napisano: 01.03.2012 05:50:44
A jak wygląda ten czop? emotka
0 0

Gość: marielu

#5048708 Napisano: 01.03.2012 05:53:47
katrin22 napisał(a):

A jak wygląda ten czop? emotka

taki czopek ze śluzu, podbarwiony często krwią, bezboleśnie wyłazi emotka i na pewno go zauważysz emotka
0 0

Gość: marielu

#5048711 Napisano: 01.03.2012 05:54:45
agusia147 napisał(a):

Dziewczyny mam problem z pępuszkiem małego. Mimo czyszczenia wacikami i pryskania Octeniseptem jak kazały położne pępek zaczyna jakby ropieć i zaczyna śmierdzieć. Co z tym zrobić? Iść do lekarza? Czy czekać aż odpadnie?

posłuchaj starej Mary - kup gencjane, wyciągnij najbrzydsze kaftaniki i śpiochy - za tydzień nie będziesz pamiętała o pępusiowym zmartwieniu emotka
0 0