Konkursowiczki w ciąży

Gość: katrin22

#5047064 Napisano: 29.02.2012 07:01:18
agusia147 napisał(a):

Ale te bobasy szybko rosną. Ja też patrzę codziennie jak Kamiś się zmienia. I żal mi, bo chciałabym by zawsze był taki maciupki, śliczniusi, słodki i kochany.

słodki i kochany zawsze będzie emotka tylko już nie taki maciupki emotka
Ja pamiętam jak Kubuś był taki malusi, a teraz wcina już zupki i za miesiąc już będziemy dawali mięsko emotka
królik ekologiczny już nagrany emotka
0 0

Gość: grusia

#5047138 Napisano: 29.02.2012 07:45:08
No czyli jak tylko kropeczka to jeszcze ciezko okreslic emotka Takze spoko oko . A katarek tak przy zabkach dosc czesto tak jak goraczka czy rozwolnienie ale nam pediatra zawsze powtarzala zeby nie zwalac wszystkiego na zeby bo mozna cos pzreoczyc i pozniej klops.Niestety takie objawy, jak i marudzenie,opuchniete dziąsła czy slinienie moga sie pojawic np na 2-3 miesiace przed wyrznięciem zabka.
My z nowosci dopieor marchewke mamy za sobą, zgodnie z zaleceniami staram sie by nowosc byla min 1 na tydzien ze wzgledu na sklonnosc malej do alergii.Do zupek nam daleko, do mieska tym bardziej. Juz widze te zabawe - gotowanie osobno warzyw i osobno mieska emotka . Katrin a dodajesz tluszcz do zupek ??
0 0

benasia

#5047144 Napisano: 29.02.2012 07:47:23
fajnie z tymi zębami, ja tam się nie znam -moj bardzi się ślini, dziąsła ostre i pofalowane, bardzo marudzi i lubi jak dotykam dziąsła i wtedy ssie mi palca - a ten żel to zjadł od razu... emotka
a dziś był straszny maruda -masakra...
0 0

#5047153 Napisano: 29.02.2012 07:51:48
To moze dzis po prostu kiepski biorytm byl emotka Bo moj starszy tez dzis diabel wcielony. My jak pisalam narazie bez zelu a z coolerem, zel zostawimy jak juz bedzie faktycznie zle bo pozniej moze juz nie dzialac. Niestety chyba kazde dziecko zareaguje spokojem na zel bo on fajne uczucie daje. Szkoda ze dzieci gadac nie umieja - mogly by powiedziec mamo ida mi zeby albo mamo po prostu mam zly dzien emotka . O ile byloby latwiej emotka
0 0

benasia

#5047218 Napisano: 29.02.2012 08:20:07
grusia napisał(a):

To moze dzis po prostu kiepski biorytm byl emotka Bo moj starszy tez dzis diabel wcielony. My jak pisalam narazie bez zelu a z coolerem, zel zostawimy jak juz bedzie faktycznie zle bo pozniej moze juz nie dzialac. Niestety chyba kazde dziecko zareaguje spokojem na zel bo on fajne uczucie daje. Szkoda ze dzieci gadac nie umieja - mogly by powiedziec mamo ida mi zeby albo mamo po prostu mam zly dzien emotka . O ile byloby latwiej emotka

no takiego dnia nie miał już ho ho. wiec to raczej zębole bo z taką zaciekłością potrafi wkładać całe rączki...

a ile razy dziennie dajecie ten żel?
0 0

monika1985monik

#5047244 Napisano: 29.02.2012 08:36:48
benasia napisał(a):

grusia napisał(a):

no takiego dnia nie miał już ho ho. wiec to raczej zębole bo z taką zaciekłością potrafi wkładać całe rączki...

a ile razy dziennie dajecie ten żel?

Ja dawałam żel w ostateczności najlepiej nie za często bo dzieci lubią się od niego uzależniać
0 0

#5047254 Napisano: 29.02.2012 08:41:09
grusia napisał(a):

No czyli jak tylko kropeczka to jeszcze ciezko okreslic emotka Takze spoko oko . A katarek tak przy zabkach dosc czesto tak jak goraczka czy rozwolnienie ale nam pediatra zawsze powtarzala zeby nie zwalac wszystkiego na zeby bo mozna cos pzreoczyc i pozniej klops.Niestety takie objawy, jak i marudzenie,opuchniete dziąsła czy slinienie moga sie pojawic np na 2-3 miesiace przed wyrznięciem zabka.
My z nowosci dopieor marchewke mamy za sobą, zgodnie z zaleceniami staram sie by nowosc byla min 1 na tydzien ze wzgledu na sklonnosc malej do alergii.Do zupek nam daleko, do mieska tym bardziej. Juz widze te zabawe - gotowanie osobno warzyw i osobno mieska emotka . Katrin a dodajesz tluszcz do zupek ??

Ja gotuję taką zupkę(mam ją na dwa dni):
1 mały ziemniak
2-3 małe marcheweczki
1 plasterek pietruszki
2 łyżki manny
dosłownie na koniuszek opuszka soli jodowanej
1 łyżeczka oliwy z oliwek
I oczywiście to wszystko zmiksowane.

Tak dodaję dobrą oliwę z oliwek, by witaminki mogły się wchłonąć emotka

Jak daję zupkę to nie daję już deserku lub na odwrót. Raz albo dwa razy robię kaszkę po 60ml, a tak to pije Pepti i około 100ml rozcieńczonego soku jabłkowego lub innego po 4 miesiącu. W nocy cycuś, czasem i w dzień coś go najdzie na pierś.

benasia ja daję 2-3 razy jak już jest źle, tzn. mały wkłada całe rączki i przy tym jęczy, stęka, marudzi. Lekarka zalecała bym już dawała, bo mały się męczy, nawet nie mogła mu wczoraj spokojnie zbadać jamy ustnej heheh
0 0

Gość: hittmanka

#5047256 Napisano: 29.02.2012 08:41:42
grusia napisał(a):

No costy w niczym to nie przeszkadza emotka Choc sadze ze to bedzie ktoras z czterech dolnych jedynek - wg schematu ktory wkleilam.

0 0

Gość: hittmanka

#5047261 Napisano: 29.02.2012 08:43:57
hittmanka napisał(a):

grusia napisał(a):

No costy w niczym to nie przeszkadza emotka Choc sadze ze to bedzie ktoras z czterech dolnych jedynek - wg schematu ktory wkleilam.

coś mi się źle wkleiło emotka

ja mam tylko dwie emotka
0 0

Gość: dianek

#5047275 Napisano: 29.02.2012 08:50:14
eh, łeb mi pęka normalnie...
jeszcze dzisiaj do lekarza jechaliśmy ponad godzinę, bo takie korki były na mieście emotka miałam być o 16, byłam po 17...

no i są efekty wczorajszej akcji - rozwarcie co prawda na 1 palec (lekarz w trakcie badania stwierdził że chyba był na pół palca, ale mi zrobił już na jeden emotka ), ale szyjka bardzo miękka i Bernard już bardzo nisko i mocno napiera na szyjkę, więc rozwarcie się będzie powiększało nawet nie przez skurcze, tylko przez siłę grawitacji, o ile będę sobie spacerować

w sobotę mamy się pojawić na KTG (o ile jeszcze zdążymy, jak to lekarz stwierdził emotka )

no a póki co przepisał zabawy z mężem i spacerki emotka

a mężu biedny w panice, bo łazienka gotowa będzie dopiero w połowie przyszłego tygodnia emotka

no, a mnie znów dopadają skurcze... nie chce powtórki z wczoraj, zmęczona jestem emotka
0 0

#5047301 Napisano: 29.02.2012 08:58:53
dianek napisał(a):

jeszcze dzisiaj do lekarza jechaliśmy ponad godzinę, bo takie korki były na mieście emotka miałam być o 16, byłam po 17...

no i są efekty wczorajszej akcji - rozwarcie co prawda na 1 palec (lekarz w trakcie badania stwierdził że chyba był na pół palca, ale mi zrobił już na jeden emotka ), ale szyjka bardzo miękka i Bernard już bardzo nisko i mocno napiera na szyjkę, więc rozwarcie się będzie powiększało nawet nie przez skurcze, tylko przez siłę grawitacji, o ile będę sobie spacerować

w sobotę mamy się pojawić na KTG (o ile jeszcze zdążymy, jak to lekarz stwierdził emotka )

a mężu biedny w panice, bo łazienka gotowa będzie dopiero w połowie przyszłego tygodnia emotka

no, a mnie znów dopadają skurcze... nie chce powtórki z wczoraj, zmęczona jestem emotka

No i dobrze, że dziś nie urodziłaś, bo dziecko miałoby co 4 lata urodziny
emotka
A jak faktycznie urodzisz 8 marca to Bernardzik będzie łamaczem kobiecych serc hihi
Nie zazdroszczę skurczy, ale pamiętam jak chciałabym już zrzucić ten ciężar emotka i powiem tak:
Fajnie jest być w ciąży, ale tylko do 7 miesiąca emotka
0 0

agusia147

#5047374 Napisano: 29.02.2012 09:38:32
katrin22 napisał(a):

dianek napisał(a):

No i dobrze, że dziś nie urodziłaś, bo dziecko miałoby co 4 lata urodziny
emotka
A jak faktycznie urodzisz 8 marca to Bernardzik będzie łamaczem kobiecych serc hihi
Nie zazdroszczę skurczy, ale pamiętam jak chciałabym już zrzucić ten ciężar emotka i powiem tak:
Fajnie jest być w ciąży, ale tylko do 7 miesiąca emotka

O tak! Potem już ciężko, boli krocze, kręgosłup itp... No i siku co godzinę masakra emotka ale podobałam się sobie z brzuszkiem.
0 0

#5047453 Napisano: 29.02.2012 10:08:15
Ja też się sobie podobałam z brzuszkiem emotka
Fajniee było emotka i miło było jak ktoś powiedział, że ładnie wyglądam emotka
Za to teraz też nie narzekam, teraz słyszę, że macierzyństwo mi służy emotka blabla bla emotka
0 0

Gość: swibek

#5047561 Napisano: 01.03.2012 01:02:00
emotka babeczki, kupcie sobie w aptece szczoteczkę silikonową! mozna kupić ją samą a czasem jest w zestawie z pastą do pierwszych ząbków (od 6 mies. życia).. szczoteczka wygląda jak naparstek, taki silikonowy palec z malutkimi silikonowymi igiełkami.. przesuper sprawa dla maluszka i mamy! ja codziennie swojemu maluchowi od 4 mies. dwa razy dziennie masowałam dziąsełka tym.. emotka pierwsze ząbki miał w 7 miesiącu, masowałam cały czas i smarowałam tylko dentinoxem.. kropelka na całe dziąsełka.. tym szorowaniem wyrobiłam nawyk mycia ząbków.. Kacper tak to zapamiętał, że ok 10 miesiąca sam pchał do buzi ten silikonowy naparstek a ja myłam mu ząbki już tą pastą i szczoteczką dla juniora od 1 roku emotka dziś ma 2,5 roku i tak kocha myć zęby, że mógłby cały czas.. emotka
0 0

benasia

#5047683 Napisano: 01.03.2012 08:24:47
katrin22 napisał(a):

grusia napisał(a):

Ja gotuję taką zupkę(mam ją na dwa dni):
1 mały ziemniak
2-3 małe marcheweczki
1 plasterek pietruszki
2 łyżki manny
dosłownie na koniuszek opuszka soli jodowanej
1 łyżeczka oliwy z oliwek
I oczywiście to wszystko zmiksowane.

Tak dodaję dobrą oliwę z oliwek, by witaminki mogły się wchłonąć emotka

Jak daję zupkę to nie daję już deserku lub na odwrót. Raz albo dwa razy robię kaszkę po 60ml, a tak to pije Pepti i około 100ml rozcieńczonego soku jabłkowego lub innego po 4 miesiącu. W nocy cycuś, czasem i w dzień coś go najdzie na pierś.

benasia ja daję 2-3 razy jak już jest źle, tzn. mały wkłada całe rączki i przy tym jęczy, stęka, marudzi. Lekarka zalecała bym już dawała, bo mały się męczy, nawet nie mogła mu wczoraj spokojnie zbadać jamy ustnej heheh

no nam też daleko do mięsek czy innych. na razie maly jadł samo jabłuszko, jabłuszko i marchew i samą marchew 3 dzień dziś dostanie.

a czy potem możemy banana lub brzoskwinie spróbować?

dodam że jak coś je to taki również sok dostaje ok 70-80ml dziennie, np. dziś je marchewkę to do picia sok z hippa marchew-jablko.
0 0

benasia

#5047690 Napisano: 01.03.2012 08:26:19
a co do niebieskich pudełek tych potem co do domu mają przyjść pisałam do nich że nie dostałam, to odp mi że jak dziecko skończy 4 miesiące wysylają więc powinnam dostać.
0 0

#5047696 Napisano: 01.03.2012 08:35:02
A to maja jakies niebieskie pudelka wysylac ?

Katrin wg schematu mozna podawac zupkę plus 50-100 gram deserku lub soczku ( nierozcienczonego ).My solic nie bedziemy wcale - szkoda obciazac nerki maluszka. U nas w domu wogole niewiele soli uzywamy, syn od malego nauczony do braku soli emotka

A i jedna rzecz - najlepiej dawac dziecku pierw jarzynki do posmakowania jako nowosci a dopiero po tym owoce - bo potem moga byc problemy z apetytem na jarzyny ze tak powiem, maluch zbyt szybko do slodkiego sie przyzwyczaja.
0 0

#5047698 Napisano: 01.03.2012 08:36:36
Katrin Ty juz gluten wprowadzilas ?Szybka jestes emotka
0 0

benasia

#5047702 Napisano: 01.03.2012 08:38:52
grusia napisał(a):

A to maja jakies niebieskie pudelka wysylac ?

Katrin wg schematu mozna podawac zupkę plus 50-100 gram deserku lub soczku ( nierozcienczonego ).My solic nie bedziemy wcale - szkoda obciazac nerki maluszka. U nas w domu wogole niewiele soli uzywamy, syn od malego nauczony do braku soli emotka

A i jedna rzecz - najlepiej dawac dziecku pierw jarzynki do posmakowania jako nowosci a dopiero po tym owoce - bo potem moga byc problemy z apetytem na jarzyny ze tak powiem, maluch zbyt szybko do slodkiego sie przyzwyczaja.

no to co ty grusia dostałas to pudełko te probki, znizki itp.

czyli co teraz lepiej np marchewkowa z ryzem?
0 0

#5047706 Napisano: 01.03.2012 08:41:26
A o to chodzi emotka

A co do jedzonka to wiesz zrobisz jak uwazasz ale wielu pediatrow zaleca pierw jarzynki podawac. My po marchewce sprobujemy jablka by mala mogla soczek pic a pozniej marchewkowa z ryzem, mam tez cos z dynią, brokuly itp.
0 0