Nasz serwis prowadzony przez Adriana Pionkę wraz naszymi partnerami wymienionymi w Polityce
Prywatności wykorzystuje pliki cookies zapisywane na Twoim urządzeniu i inne technologie do
zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu personalizowania treści i reklam oraz analizowania
ruchu na stronie i w Internecie.
Przetwarzanie danych jest uzasadnione z uwagi na nasze usprawiedliwione potrzeby, co obejmuje między
innymi konieczność zapewnienia bezpieczeństwa usługi (np. sprawdzenie, czy do Twojego konta nie
loguje się nieuprawniona osoba), dokonanie pomiarów statystycznych, ulepszania naszych usług i
dopasowania ich do potrzeb i wygody użytkowników (np. personalizowanie treści w usługach) jak
również prowadzenie marketingu i promocji własnych usług Administratora. Dane te są przetwarzane do
czasu istnienia uzasadnionego interesu lub do czasu złożenia przez Ciebie sprzeciwu wobec
przetwarzania.
Dane osobowe będą przekazywane wyłącznie naszym podwykonawcom, tj. dostawcom usług informatycznych
i/lub partnerom wymienionym w
Polityce
Prywatności.
Przysługuje Ci prawo żądania dostępu do treści danych osobowych, ich sprostowania, usunięcia oraz
prawo do ograniczenia ich przetwarzania. Ponadto także prawo do cofnięcia zgody w dowolnym momencie
bez wpływu na zgodność z prawem przetwarzania, prawo do przenoszenia danych oraz prawo do wniesienia
sprzeciwu wobec przetwarzania danych osobowych. Posiadasz prawo wniesienia skargi do Prezesa Urzędu
Ochrony Danych Osobowych.
Gość: katrin22
słodki i kochany zawsze będzie
Ja pamiętam jak Kubuś był taki malusi, a teraz wcina już zupki i za miesiąc już będziemy dawali mięsko
królik ekologiczny już nagrany
Gość: grusia
My z nowosci dopieor marchewke mamy za sobą, zgodnie z zaleceniami staram sie by nowosc byla min 1 na tydzien ze wzgledu na sklonnosc malej do alergii.Do zupek nam daleko, do mieska tym bardziej. Juz widze te zabawe - gotowanie osobno warzyw i osobno mieska
benasia
Postów 9176
Data rejestracji 08.11.2010
Punkty karne 0
Konkursy dodane
a dziś był straszny maruda -masakra...
Zrobię zakupy na konkursy w: ABC, Tesco HM, Intermarche, Kaufland, Polomarket, Dino, Eko, Biedronka i innych - pw
benasia
Postów 9176
Punkty karne 0
Konkursy dodane
no takiego dnia nie miał już ho ho. wiec to raczej zębole bo z taką zaciekłością potrafi wkładać całe rączki...
a ile razy dziennie dajecie ten żel?
monika1985monik
Postów 1415
Data rejestracji 08.04.2010
Punkty karne 0
Konkursy dodane
Ja dawałam żel w ostateczności najlepiej nie za często bo dzieci lubią się od niego uzależniać
Ja gotuję taką zupkę(mam ją na dwa dni):
1 mały ziemniak
2-3 małe marcheweczki
1 plasterek pietruszki
2 łyżki manny
dosłownie na koniuszek opuszka soli jodowanej
1 łyżeczka oliwy z oliwek
I oczywiście to wszystko zmiksowane.
Tak dodaję dobrą oliwę z oliwek, by witaminki mogły się wchłonąć
Jak daję zupkę to nie daję już deserku lub na odwrót. Raz albo dwa razy robię kaszkę po 60ml, a tak to pije Pepti i około 100ml rozcieńczonego soku jabłkowego lub innego po 4 miesiącu. W nocy cycuś, czasem i w dzień coś go najdzie na pierś.
benasia ja daję 2-3 razy jak już jest źle, tzn. mały wkłada całe rączki i przy tym jęczy, stęka, marudzi. Lekarka zalecała bym już dawała, bo mały się męczy, nawet nie mogła mu wczoraj spokojnie zbadać jamy ustnej heheh
Gość: hittmanka
Gość: hittmanka
coś mi się źle wkleiło
ja mam tylko dwie
Gość: dianek
jeszcze dzisiaj do lekarza jechaliśmy ponad godzinę, bo takie korki były na mieście
no i są efekty wczorajszej akcji - rozwarcie co prawda na 1 palec (lekarz w trakcie badania stwierdził że chyba był na pół palca, ale mi zrobił już na jeden
w sobotę mamy się pojawić na KTG (o ile jeszcze zdążymy, jak to lekarz stwierdził
no a póki co przepisał zabawy z mężem i spacerki
a mężu biedny w panice, bo łazienka gotowa będzie dopiero w połowie przyszłego tygodnia
no, a mnie znów dopadają skurcze... nie chce powtórki z wczoraj, zmęczona jestem
No i dobrze, że dziś nie urodziłaś, bo dziecko miałoby co 4 lata urodziny
A jak faktycznie urodzisz 8 marca to Bernardzik będzie łamaczem kobiecych serc hihi
Nie zazdroszczę skurczy, ale pamiętam jak chciałabym już zrzucić ten ciężar
Fajnie jest być w ciąży, ale tylko do 7 miesiąca
agusia147
Postów 4520
Data rejestracji 01.11.2010
Punkty karne 0
Konkursy dodane
O tak! Potem już ciężko, boli krocze, kręgosłup itp... No i siku co godzinę masakra
Zrobię zakupy w: Top Market, Rossman, Tesco, Real, Auchan, Carrefour, Lidl, Biedronka, Żabka
Fajniee było
Za to teraz też nie narzekam, teraz słyszę, że macierzyństwo mi służy
Gość: swibek
benasia
Postów 9176
Punkty karne 0
Konkursy dodane
no nam też daleko do mięsek czy innych. na razie maly jadł samo jabłuszko, jabłuszko i marchew i samą marchew 3 dzień dziś dostanie.
a czy potem możemy banana lub brzoskwinie spróbować?
dodam że jak coś je to taki również sok dostaje ok 70-80ml dziennie, np. dziś je marchewkę to do picia sok z hippa marchew-jablko.
benasia
Postów 9176
Punkty karne 0
Konkursy dodane
Katrin wg schematu mozna podawac zupkę plus 50-100 gram deserku lub soczku ( nierozcienczonego ).My solic nie bedziemy wcale - szkoda obciazac nerki maluszka. U nas w domu wogole niewiele soli uzywamy, syn od malego nauczony do braku soli
A i jedna rzecz - najlepiej dawac dziecku pierw jarzynki do posmakowania jako nowosci a dopiero po tym owoce - bo potem moga byc problemy z apetytem na jarzyny ze tak powiem, maluch zbyt szybko do slodkiego sie przyzwyczaja.
benasia
Postów 9176
Punkty karne 0
Konkursy dodane
no to co ty grusia dostałas to pudełko te probki, znizki itp.
czyli co teraz lepiej np marchewkowa z ryzem?
A co do jedzonka to wiesz zrobisz jak uwazasz ale wielu pediatrow zaleca pierw jarzynki podawac. My po marchewce sprobujemy jablka by mala mogla soczek pic a pozniej marchewkowa z ryzem, mam tez cos z dynią, brokuly itp.