Nasz serwis prowadzony przez Adriana Pionkę wraz naszymi partnerami wymienionymi w Polityce
Prywatności wykorzystuje pliki cookies zapisywane na Twoim urządzeniu i inne technologie do
zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu personalizowania treści i reklam oraz analizowania
ruchu na stronie i w Internecie.
Przetwarzanie danych jest uzasadnione z uwagi na nasze usprawiedliwione potrzeby, co obejmuje między
innymi konieczność zapewnienia bezpieczeństwa usługi (np. sprawdzenie, czy do Twojego konta nie
loguje się nieuprawniona osoba), dokonanie pomiarów statystycznych, ulepszania naszych usług i
dopasowania ich do potrzeb i wygody użytkowników (np. personalizowanie treści w usługach) jak
również prowadzenie marketingu i promocji własnych usług Administratora. Dane te są przetwarzane do
czasu istnienia uzasadnionego interesu lub do czasu złożenia przez Ciebie sprzeciwu wobec
przetwarzania.
Dane osobowe będą przekazywane wyłącznie naszym podwykonawcom, tj. dostawcom usług informatycznych
i/lub partnerom wymienionym w
Polityce
Prywatności.
Przysługuje Ci prawo żądania dostępu do treści danych osobowych, ich sprostowania, usunięcia oraz
prawo do ograniczenia ich przetwarzania. Ponadto także prawo do cofnięcia zgody w dowolnym momencie
bez wpływu na zgodność z prawem przetwarzania, prawo do przenoszenia danych oraz prawo do wniesienia
sprzeciwu wobec przetwarzania danych osobowych. Posiadasz prawo wniesienia skargi do Prezesa Urzędu
Ochrony Danych Osobowych.
Gość: katrin22
To czekamy w takim razie
My zupki gotujemy, bo pediatra sama zaproponowała.
A gotuję jedną porcję na 2 dni. Czasem do takiej zupki dodaję marchewkę z Gerbera, bo jest słodka i zupka jest smaczna.
grusia w tych zupkach po 4 miesiącu jest 20% ziemniaka
Gość: grusia
My musimy przejsc powoli kilka jarzynek by moc bawic sie zupkami, o glutenie nie wspominajac.Marchew, ziemniak, szpinaczek czy brokuły - bedzie z czego gotowac
Ale ja o gluten pytam czyli manne
W tych kupnych też jest sól i to pewnie nawet więcej, tylko tam dają do smaku,
koper
Postów 2237
Data rejestracji 20.03.2011
Punkty karne 0
Konkursy dodane
aaaa, to źle zrozumiałam, bo myślałam o węglowodanach
Dajemy mannę, bo małemu nic po niej nie jest, a nasze mamy, babki tak robiły i żyjemy. Zupka taka syci bardziej, a mój niejadek nie lubi za bardzo mleka
Osobiscie jestem przeciwniczka zbyt szybkiego wprowadzania takich waznych skladnikow jak gluten wlasnie. Dopóki nie przejdziemy ekspozycji na gluten jesli zajdzie potrzeba zageszczac bedziemy kleikiem. Ale skoro Wasza pediatra dala zielone switlo to spoko oko
Każdy robi jak uważa. Kleik też dajemy czasem do mleczka, najczęściej przed snem, albo kaszkę ryżową.
Wg mnie jak dziecko nie uczulone na gluten i kupki robi normalne, brzuszek nie boli to znaczy, że nie szkodzi.
Katrin a macie zaswiadczenie os lekarza o alergii ? Podobno bez niego moga byc problemy z recepta na mleko.
Nie nie mamy, bo nam alergię stwierdził pediatra (inny niż nasz) i powiedziałam lekarce, że niby byliśmy u dermatologa i on stwierdził i ona bez problemu wypisuje recepty, pyta tylko ile chcemy.
Gość: agasiam
Myślę, że moje lekarka się nie boi, bo jej mąż to dermatolog. Zresztą to głupie, przecież nikt normalny nie poda swojemu dziecku Pepti bez potrzeby. I co ja niby teraz mam dać dziecku mleko krowie, żeby im pokazać, że Kubuś ma AZS? Wystarczy, że ja pojem nabiału to mały ma już kilka kropek
Gość: mooniq82
Wielorazówki muszą być trochę większe, bo wkłady nie posiadają żelu jak pampersy i one od razu muszą mieć wkład. Body muszą być do nich większe.
Jeden otulacz to zdecydowanie za mało.
proponuję zakupić ze 2-3 kieszonki i wtedy potestować.
http://allegro.pl...dem-i2166705271.html tu są tanie i świetne, tyko ja daję do środka wkład mam sucho jest wtedy bardziej chłonna.
Wielorazówki w dzień trzeba częściej zmieniać, w nocy działa super.
Gość: dianek
agasiam, bo to jest rozmiar one size i pielucha all in one
tak na prawdę rozmiarowo one są zdecydowanie lepsze dla starszych dzieciaków niż takich maluszków
jeszcze close parent najzgrabniejszych otulaczy to nie ma (raczej są te robiące dużą pupę, za to nie mają takich skłonności do przeciekania)
co do kupek - wiadomo zależy od kupki, ale jak się nie używa papierków jednorazowych to zazwyczaj wszystko do prania
jeśli chodzi o body - przy pieluszkach wielorazowych zaleca się nie ubieranie bodziaków lub ubieranie rozmiar większych, tudzież stosowanie przedłużek
Katrin znajdzie sie pare normalnych. Zreszta podejrzenie alergii to nie to samo co zdiagnozowana alergia zwłaszcza dla NFZ, a zaswiadczenie powinno byc od gastrologa lub alergologa .Inna sprawa to taka ze jak sie okazuje czasem dziecko pije niepotrzebnie to mleko ( teraz jest moda na skaze i czesto byle wysypka czy bole brzuszka to od razu skaza )np uczulone jest na cos innego a lekarz przepisuje dla swietego spokoju lub profitow.Jak pisalam to tylko tak informacyjnie bys sie nie zdziwila jakby co.
Gość: agasiam
Tak zdecydowanie na noc. Ale na pierwszy raz chcialam zobaczyć w ciągu dnia jak to się sprawdza.Mam dodatkowe wkłady bambusowe na noc ale jak je włoże do otulacza to musze jeszcze bardziej powiększać pieluszke. Może wybrałam zły model.
Przyznam jednak że jak zobaczyłam kupke i ten cały bałagan to wróciłam do pampersa. Teraz się pierze.Poczekamy jeszcze jak mały będzie bardziej przewidywalny.