Nasz serwis prowadzony przez Adriana Pionkę wraz naszymi partnerami wymienionymi w Polityce
Prywatności wykorzystuje pliki cookies zapisywane na Twoim urządzeniu i inne technologie do
zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu personalizowania treści i reklam oraz analizowania
ruchu na stronie i w Internecie.
Przetwarzanie danych jest uzasadnione z uwagi na nasze usprawiedliwione potrzeby, co obejmuje między
innymi konieczność zapewnienia bezpieczeństwa usługi (np. sprawdzenie, czy do Twojego konta nie
loguje się nieuprawniona osoba), dokonanie pomiarów statystycznych, ulepszania naszych usług i
dopasowania ich do potrzeb i wygody użytkowników (np. personalizowanie treści w usługach) jak
również prowadzenie marketingu i promocji własnych usług Administratora. Dane te są przetwarzane do
czasu istnienia uzasadnionego interesu lub do czasu złożenia przez Ciebie sprzeciwu wobec
przetwarzania.
Dane osobowe będą przekazywane wyłącznie naszym podwykonawcom, tj. dostawcom usług informatycznych
i/lub partnerom wymienionym w
Polityce
Prywatności.
Przysługuje Ci prawo żądania dostępu do treści danych osobowych, ich sprostowania, usunięcia oraz
prawo do ograniczenia ich przetwarzania. Ponadto także prawo do cofnięcia zgody w dowolnym momencie
bez wpływu na zgodność z prawem przetwarzania, prawo do przenoszenia danych oraz prawo do wniesienia
sprzeciwu wobec przetwarzania danych osobowych. Posiadasz prawo wniesienia skargi do Prezesa Urzędu
Ochrony Danych Osobowych.
benasia
Postów 9176
Data rejestracji 08.11.2010
Punkty karne 0
Konkursy dodane
Zrobię zakupy na konkursy w: ABC, Tesco HM, Intermarche, Kaufland, Polomarket, Dino, Eko, Biedronka i innych - pw
Gość: katrin22
To coś mi się pomyliło
I tak duży chłopczyk, mój w terminie się urodził, chociaż ja uważam, że jeszcze chodziłabym z 2 tygodnie, bo nawet skurczy nie czułam. Wg USG wychodziło mi 6-9 listopad, ale lekarz z okresu wyliczył mi 25 października(tylko, że ja nigdy nie miałam 28 dniowego cyklu, tylko 36 dniowy lub dłuższy), mały się nie obrócił i można już wtedy było robić CC, bo i tak wszystko było już ukształtowane.
Gość: grusia
Benasia z tym ze Twoje dziecko pije takie mleko z wyboru a nie z musu to po pierwsze a po drugie niesadze bys chciala sie z nami zamienic, dolicz to tego prawie 60 zl na same pre i pro biotyki, maści, kremy i inne cuda jakimi musze smarowac mała czy w jakich musi byc kompana i wizyty u dermatologa i alergologa srednio co 3 tygodnie. Jak pisała Katrin tu nie chodzi o nic tylko o to ze jako matki chorych dzieci,nie majacych wyboru jakie mleko dawac, musimy wydawac dodatkowe pieniadze na lekarzy ( bo z NFZ mozna do smierci czekac ),leki a pozniej na diete takiego dziecka.
Przy synku wydawalismy na mleko srednio 30 zl za op ktora szla w ciagu 3-4 dni i tu tez niestety zbytniego wyboru nie mielismy ( dostalismy zalecenie lekarza by podawac HA Sensitive).W dodatku mleko bylo trudno dostepne
agusia147
Postów 4520
Data rejestracji 01.11.2010
Punkty karne 0
Konkursy dodane
Zrobię zakupy w: Top Market, Rossman, Tesco, Real, Auchan, Carrefour, Lidl, Biedronka, Żabka
benasia
Postów 9176
Data rejestracji 08.11.2010
Punkty karne 0
Konkursy dodane
niby tak ale nie do końca ponieważ to mleko też z musu dostaje ponieważ innych przy kolkach nie akceptował. poza tym my też kąpiemy codziennie w Balneum co NIE jest najtańsze ale na zdrowiu dziecka się nie oszczędza.
a co do lekarzy to gdy się chce z dzieckiem iść gdzieś szybciej to trzeba się z tym liczyć i to nie tylko wy...
benasia też sporo płacicie za mleko
Ja musiałam prywatnie jechać z 2 miesięcznym dzieckiem do innego pediatry, bo moja lekarka nie widziała, że dziecko obsypane, a ja sobie tłumaczyłam, że pewnie znów go za ciepło ubrałam i to potówki, dopiero moja bratowa go zobaczyła i mówi, że to chyba skaza
Czyli jaki morał, że na służbę zdrowia z NFZ nie ma co liczyć. Całą ciążę też chodziłam prywatnie, bo jakbym poszła na NFZ to pewnie kazaliby mi rodzić pośladkowo, a nie wiadomo jakie dziecko by się wtedy urodziło, czy może niedotlenione, czy może zwichnięte miałoby kończyny....
Taka Polska. Jedyny plus z tym Nutramigenem, bo pomoże innym, a u nas 13zł nie majątek, a jednak wkurza.
Bo lekarz stwierdził AZS, ale żadnych testów nie robiliśmy. Ja wtedy wszystko jadłam i trudno było stwierdzić co go uczuliło, na podstawie diety eliminacyjnej już wiem, że jak zjem coś z nabiału to mały już ma zmiany skórne.
beniaminowa
Postów 1327
Data rejestracji 21.02.2011
Punkty karne 0
Konkursy dodane
Tego się nie da na 100% stwierdzić... Skoro lekarz orzekł AZS to trzeba mu wierzyć. AZS i skaza mają takie same objawy, z tym że skaza jest tylko na białko a AZS może być na białko i np na kurz...
A co do refundacji to teraz widać jak dobrze jest karmić piersią. Ja też jeździłam prywatnie do lekarza i płaciłam za to ciężkie pieniądze...
My na razie nie będziemy się wybierać do alergologa, chyba, że znów małego wysypie i nie będę wiedziała od czego.
Takie zdania dzialaja na mnie jak płachta na byka wiec ugryze sie w jezyk .
No niestety. Jednak jesli nie widzisz by cokolwiek innego go uczulalo i nie wysypuje mlodego ponownie to tylko skaza .
beniaminowa
Postów 1327
Punkty karne 0
Konkursy dodane
Jak na razie nie ma objawów ale niestety to nie znaczy że już jest zdrowy
A malutki już ok
beniaminowa
Postów 1327
Punkty karne 0
Konkursy dodane
A dlaczego? Bo Ty nie karmisz? Twój wybór.
To się jeszcze okaże czy tylko skaza, bo wszystko wyjdzie w praniu jak zaczniemy wprowadzać inne produkty. Teraz powiem tak, że marchewka, jabłko, ziemniak i manna go nie uczulają. Jadł też kaszkę ryżową z bananem i też mu nic nie było. Pił soczek jakiś tam z winogronem i też nic, więc niby jest Ok. Mamy psa w domu i mały też nie ma ciągle kataru, sapka przeszła, a teraz katar, ale to nie alergiczny, bo przechodzi. Mam wielki salon to i kurz się znajdzie hehe, ale odpukać jest dobrze. Pociesza mnie to, że większość dzieci wyrasta ze skazy białkowej.