Konkursowiczki w ciąży

Gość: katrin22

#5048960 Napisano: 01.03.2012 08:14:30
agusia to znalazłam w necie:

Czujność przede wszystkim

Jeśli prawidłowo pielęgnujesz pępek, wówczas szybko się on goi i kikutek odpada. Czasami jednak może wkraść się stan zapalny. Jak najszybciej skontaktuj się z pediatrą, gdy: skóra wokół pępka jest zaczerwieniona lub obrzmiała, pojawia się krwawienie lub zaczyna sączyć się ropa, wysięk z pępowiny zwiększa się lub zmienia się jego zapach (niewielka ilość wydzieliny z kikuta jest zjawiskiem normalnym i nie powinnaś się tym niepokoić). W przypadku, gdy doszło do infekcji pępka, pediatra prawdopodobnie zaleci miejscowe stosowanie antybiotyku w maści.
0 0

Gość: marielu

#5048979 Napisano: 01.03.2012 08:24:23
mój sąsiad, wybitny lekarz , uznany w środowisku lekarskim oraz celebrowany w mediach , swego czasu po 50 durnym pytaniu rzekł do mnie czule ale dobitnie ...

cytuje : Dziecko drogie ( komplemenciarz;) ) w googlach to jedynie zafundujesz sobie mętlik w głowie i spotkasz sfrustrowane matki polki na forach , zdrowa i rozsądna matka przede wszystkim musi ufać intuicji, lekarzom i wiedzy przekazywanej z pokolenia na pokolenie. Odłącz internet albo ja Ci odłączę...

0 0

agusia147

#5048998 Napisano: 01.03.2012 08:32:10
marielu napisał(a):

mój sąsiad, wybitny lekarz , uznany w środowisku lekarskim oraz celebrowany w mediach , swego czasu po 50 durnym pytaniu rzekł do mnie czule ale dobitnie ...

cytuje : Dziecko drogie ( komplemenciarz;) ) w googlach to jedynie zafundujesz sobie mętlik w głowie i spotkasz sfrustrowane matki polki na forach , zdrowa i rozsądna matka przede wszystkim musi ufać intuicji, lekarzom i wiedzy przekazywanej z pokolenia na pokolenie. Odłącz internet albo ja Ci odłączę...

I miał racje, fora internetowe kipią od frustracji emotka
0 0

Gość: dianek

#5049001 Napisano: 01.03.2012 08:33:18
hehe, marielu, dobre, dobre emotka

ależ mi młody ciśnie tam na dole
eh... ja chce dzisiaj spać spokojnie a nie rodzić emotka

0 0

#5049002 Napisano: 01.03.2012 08:33:43
marielu napisał(a):

Hahah marielu mój ginekolog prowadzący ciążę kazał mojemu mężowi wyłączyć mi neta, bo ciągle mi jakieś nowości przynosiłam. To prawda, że w necie piszą kobiety, które coś przeżyły niedobrego, ale ja znalazłam artykuł na medycznym portalu emotka
I jest zgodny z moją wiedzą emotka
0 0

klaudia011

#5049003 Napisano: 01.03.2012 08:34:01
marielu napisał(a):

mądry lekarz, bardzo mądry emotka
0 0

agusia147

#5049009 Napisano: 01.03.2012 08:37:26
katrin22 napisał(a):

marielu napisał(a):

Hahah marielu mój ginekolog prowadzący ciążę kazał mojemu mężowi wyłączyć mi neta, bo ciągle mi jakieś nowości przynosiłam. To prawda, że w necie piszą kobiety, które coś przeżyły niedobrego, ale ja znalazłam artykuł na medycznym portalu emotka
I jest zgodny z moją wiedzą emotka

Mój mąż jak się sam zaczął diagnozować to twierdził że narodzin synka nie dożyje
0 0

#5049016 Napisano: 01.03.2012 08:41:05
Ja uważam, że jakby się człowiek tak porządnie przebadał to coś do leczenia by się znalazło emotka
Lepiej się nie badać zbyt szczegółowo emotka
0 0

benasia

#5049021 Napisano: 01.03.2012 08:43:29
agusia147 napisał(a):

marielu napisał(a):

agusia147 napisał(a):

Dziewczyny mam problem z pępuszkiem małego. Mimo czyszczenia wacikami i pryskania Octeniseptem jak kazały położne pępek zaczyna jakby ropieć i zaczyna śmierdzieć. Co z tym zrobić? Iść do lekarza? Czy czekać aż odpadnie?

posłuchaj starej Mary - kup gencjane, wyciągnij najbrzydsze kaftaniki i śpiochy - za tydzień nie będziesz pamiętała o pępusiowym zmartwieniu emotka

Wszystkie kaftaniki i śpiochy nówki sztuki śliczne piękne. A gencjana farbuje czy jak? Może za kiepsko mu to myję tym wacikiem? Ale cholerka boję się że mu zrobię krzywdę, a przy każdym myciu czegokolwiek mały drze się jakby go ze skóry obdzierali, poza momentami gdy pluska się w wanience.

ja robiłam fioletem i odpadl gdy mały miał 2 tyg, co prawda miał wtedy wystający ale za to teraz emotka wspanialy ma pępek i niejedno dziecko może mu pozazrościć emotka
0 0

Gość: marielu

#5049022 Napisano: 01.03.2012 08:44:12
to tak było gwoli rozluźnienia atmosfery emotka A poważnie to życzę wam młodym mamom ( tym przyszłym też) tylko takich pępkowych zmartwień emotka oraz więcej pewności siebie - nawet nie wiecie jaka siła w was drzemie ukryta wynikająca z genów, które zawierają w sobie mądrość wielu pokoleń emotka

dobra powymądrzałam się , tera ide pierdyknąć ze dwie kanapki i zmrużę ślepia zanim gadzina wydrze ryja maaaaaaaaamaaaaaaaaaaaa drap! gdzieś o 2.30...
0 0

#5049026 Napisano: 01.03.2012 08:47:11
Dziewczyny, ale się dziś z mężem uśmialiśmy emotka
Mąż karmił małego przy akurat tej melodii indiańskich fletów:
http://www.youtub...&feature=related
I mały normalnie odpływał, ale dalej jadł, a jak tylko muzyka się skończyła to wybałuszył oczy i koniec jedzenia, musieliśmy znów włączyć to samo i dokończył konsumpcje emotka emotka
Mamy cały album tej myzyki i działa jak narkotyk usypiający emotka
0 0

benasia

#5049050 Napisano: 01.03.2012 09:03:40
my też kupiliśmy kiedyś plytę od takich indian grających na deptaku - piękna była ale komuś pożyczyliśmy i nigdy nie wróciła emotka

a swoją drogą dziś ważyliśmy Mikusia i waży 7,600 kg -cięzki z niego chłopczyk, już mamę kręgosłup boli go nosić długo a będzie coraz ciężej... emotka
0 0

agusia147

#5049074 Napisano: 01.03.2012 09:25:51
marielu napisał(a):

to tak było gwoli rozluźnienia atmosfery emotka A poważnie to życzę wam młodym mamom ( tym przyszłym też) tylko takich pępkowych zmartwień emotka oraz więcej pewności siebie - nawet nie wiecie jaka siła w was drzemie ukryta wynikająca z genów, które zawierają w sobie mądrość wielu pokoleń emotka

dobra powymądrzałam się , tera ide pierdyknąć ze dwie kanapki i zmrużę ślepia zanim gadzina wydrze ryja maaaaaaaaamaaaaaaaaaaaa drap! gdzieś o 2.30...

Dzięki za dobre rady, no i życzę smacznego emotka
0 0

Gość: size

#5049217 Napisano: 02.03.2012 12:43:13
agusia147 napisał(a):

Dziewczyny mam problem z pępuszkiem małego. Mimo czyszczenia wacikami i pryskania Octeniseptem jak kazały położne pępek zaczyna jakby ropieć i zaczyna śmierdzieć. Co z tym zrobić? Iść do lekarza? Czy czekać aż odpadnie?

Moje doświadczenie to jedno dziecko emotka W związku z tym piszę emotka _- Idź do lekarza- obserwujesz jako Mama i wiesz co jest. Niepokoi Cię zapach - upewnisz się, ew. da Wam coś. Wszystko spokojnie, maluchy mają siłę.
Powodzenia emotka
PS. Ja stosowałam LEKO, odpadł Młodej szybko i bez problemów, zaznaczam jednak ze staraliśmy się z mężem go nie zamaczać. Też miałam stracha. Powodzenia
0 0

Gość: grusia

#5049313 Napisano: 02.03.2012 07:59:54
Nic tak nie uspokaja jak wizyta u lekarza emotka .
Niestety same nie potrafimy okreslic czy np ta kupka jest prawidlowa a ta nie. Jesli cos niepokoi tylko lekarz Cie uspokoi emotka . A lepiej byc nadwrazliwa matka niz cos przeoczyc emotka .
0 0

Gość: emilka1705

#5049328 Napisano: 02.03.2012 08:14:06
size napisał(a):

agusia147 napisał(a):

Moje doświadczenie to jedno dziecko emotka W związku z tym piszę emotka _- Idź do lekarza- obserwujesz jako Mama i wiesz co jest. Niepokoi Cię zapach - upewnisz się, ew. da Wam coś. Wszystko spokojnie, maluchy mają siłę.
Powodzenia emotka
PS. Ja stosowałam LEKO, odpadł Młodej szybko i bez problemów, zaznaczam jednak ze staraliśmy się z mężem go nie zamaczać. Też miałam stracha. Powodzenia

my mielismy tez problem bo troszke krwawił. Dzwoniłam do połoznej. Ona przyjechała bo u nas jest tak ze do miesiaca dzieciaczka wogóle nie wozi sie do przychodni. Dopiero na 1 szczepienie zeby nic od chorych dzieciaków nie złapał. Jak jest potrzeba to neonatolog zjawia sie w domu. U nas połozna srodowiskowa wystarczyła by pomóc. Nie wiem jak jest z ropiejacym bo słyszałam, ze jak pojawia się infekcja to trzeba maść z antybiotykiem zastosować.
0 0

Gość: kotek11

#5049345 Napisano: 02.03.2012 08:27:02
agusia w sprawie pepka - skontakuj sie z polozna.. przeciez chyba jeszcze was dowiedza... z samym pepekim nie lecialabym do przychodni do lekarza - najpierw niech zobaczy go wlasnie polozna.. ja przy starszym stosowalam spiryt do pepka.. przy mlodej octenisept ... i w sumie to mlodemu dluzej nie chcial odpasc... w kapieli nie zwracalam uwagi na moczenie. po kazdej kapieli po prostu osuszalam recznikiem i dodatkowo patyczkiem do uszu .
0 0

Gość: grusia

#5049366 Napisano: 02.03.2012 08:39:55
Z tym ze Kamilek chyba nie jest jeszcze nigdzie zdeklarowany i polozna nie byla jeszcze.Chyba ze na szybko bedziesz zapisywac mlodego i podczas zapisywania poprosisz o porade.
U nas jest tak ze zdrowe dzieci przyjmowane sa w zupelnei innych godzinach nic zdrowe i nie ma mozliwosci by sie spotkaly ze tak powiem emotka a co za tym idzie nie balam sie isc z mala jak miala 2 tyg do przychodni. Fajne rozwiazanie emotka .
0 0

#5049394 Napisano: 02.03.2012 08:54:04
grusia jak jedne zdrowe i drugie, to te drugie są zdrowe inaczej? heheh
A tak na poważnie to u nas też zdrowe są w innych godzinach przyjmowane, ale jak byliśmy na morfo z Kubusiem to wtedy były chore, na innych korytarzu, ale ja czekałam na receptę z chorymi i się zaraziłam niestety i jesteśmy z mężem przeziębieni za pomocą podaj dalej, smarkamy, kichamy, głowa boli, uderzenia gorąca, ale odpukać Kubuś ma lekki katarek. Także zaraziłam się w tej przychodni wrrrr, lepiej uważać.
0 0

Gość: mooniq82

#5049542 Napisano: 02.03.2012 10:23:25
Dziewczyny miałyście tak,że po 4 intensywnych dniach ruchów dziecka w brzuszku nagle pojawił się prawie całkowity spokój?
0 0