Nasz serwis prowadzony przez Adriana Pionkę wraz naszymi partnerami wymienionymi w Polityce
Prywatności wykorzystuje pliki cookies zapisywane na Twoim urządzeniu i inne technologie do
zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu personalizowania treści i reklam oraz analizowania
ruchu na stronie i w Internecie.
Przetwarzanie danych jest uzasadnione z uwagi na nasze usprawiedliwione potrzeby, co obejmuje między
innymi konieczność zapewnienia bezpieczeństwa usługi (np. sprawdzenie, czy do Twojego konta nie
loguje się nieuprawniona osoba), dokonanie pomiarów statystycznych, ulepszania naszych usług i
dopasowania ich do potrzeb i wygody użytkowników (np. personalizowanie treści w usługach) jak
również prowadzenie marketingu i promocji własnych usług Administratora. Dane te są przetwarzane do
czasu istnienia uzasadnionego interesu lub do czasu złożenia przez Ciebie sprzeciwu wobec
przetwarzania.
Dane osobowe będą przekazywane wyłącznie naszym podwykonawcom, tj. dostawcom usług informatycznych
i/lub partnerom wymienionym w
Polityce
Prywatności.
Przysługuje Ci prawo żądania dostępu do treści danych osobowych, ich sprostowania, usunięcia oraz
prawo do ograniczenia ich przetwarzania. Ponadto także prawo do cofnięcia zgody w dowolnym momencie
bez wpływu na zgodność z prawem przetwarzania, prawo do przenoszenia danych oraz prawo do wniesienia
sprzeciwu wobec przetwarzania danych osobowych. Posiadasz prawo wniesienia skargi do Prezesa Urzędu
Ochrony Danych Osobowych.
Gość: katrin22
Czujność przede wszystkim
Jeśli prawidłowo pielęgnujesz pępek, wówczas szybko się on goi i kikutek odpada. Czasami jednak może wkraść się stan zapalny. Jak najszybciej skontaktuj się z pediatrą, gdy: skóra wokół pępka jest zaczerwieniona lub obrzmiała, pojawia się krwawienie lub zaczyna sączyć się ropa, wysięk z pępowiny zwiększa się lub zmienia się jego zapach (niewielka ilość wydzieliny z kikuta jest zjawiskiem normalnym i nie powinnaś się tym niepokoić). W przypadku, gdy doszło do infekcji pępka, pediatra prawdopodobnie zaleci miejscowe stosowanie antybiotyku w maści.
Gość: marielu
cytuje : Dziecko drogie ( komplemenciarz;) ) w googlach to jedynie zafundujesz sobie mętlik w głowie i spotkasz sfrustrowane matki polki na forach , zdrowa i rozsądna matka przede wszystkim musi ufać intuicji, lekarzom i wiedzy przekazywanej z pokolenia na pokolenie. Odłącz internet albo ja Ci odłączę...
agusia147
Postów 4520
Data rejestracji 01.11.2010
Punkty karne 0
Konkursy dodane
I miał racje, fora internetowe kipią od frustracji
Zrobię zakupy w: Top Market, Rossman, Tesco, Real, Auchan, Carrefour, Lidl, Biedronka, Żabka
Gość: dianek
ależ mi młody ciśnie tam na dole
eh... ja chce dzisiaj spać spokojnie a nie rodzić
Hahah marielu mój ginekolog prowadzący ciążę kazał mojemu mężowi wyłączyć mi neta, bo ciągle mi jakieś nowości przynosiłam. To prawda, że w necie piszą kobiety, które coś przeżyły niedobrego, ale ja znalazłam artykuł na medycznym portalu
I jest zgodny z moją wiedzą
klaudia011
Postów 1057
Data rejestracji 11.08.2009
Punkty karne 0
Konkursy dodane
mądry lekarz, bardzo mądry
agusia147
Postów 4520
Punkty karne 0
Konkursy dodane
Mój mąż jak się sam zaczął diagnozować to twierdził że narodzin synka nie dożyje
Lepiej się nie badać zbyt szczegółowo
benasia
Postów 9176
Data rejestracji 08.11.2010
Punkty karne 0
Konkursy dodane
ja robiłam fioletem i odpadl gdy mały miał 2 tyg, co prawda miał wtedy wystający ale za to teraz
Zrobię zakupy na konkursy w: ABC, Tesco HM, Intermarche, Kaufland, Polomarket, Dino, Eko, Biedronka i innych - pw
Gość: marielu
dobra powymądrzałam się , tera ide pierdyknąć ze dwie kanapki i zmrużę ślepia zanim gadzina wydrze ryja maaaaaaaaamaaaaaaaaaaaa drap! gdzieś o 2.30...
Mąż karmił małego przy akurat tej melodii indiańskich fletów:
http://www.youtub...&feature=related
I mały normalnie odpływał, ale dalej jadł, a jak tylko muzyka się skończyła to wybałuszył oczy i koniec jedzenia, musieliśmy znów włączyć to samo i dokończył konsumpcje
Mamy cały album tej myzyki i działa jak narkotyk usypiający
benasia
Postów 9176
Data rejestracji 08.11.2010
Punkty karne 0
Konkursy dodane
a swoją drogą dziś ważyliśmy Mikusia i waży 7,600 kg -cięzki z niego chłopczyk, już mamę kręgosłup boli go nosić długo a będzie coraz ciężej...
agusia147
Postów 4520
Punkty karne 0
Konkursy dodane
Dzięki za dobre rady, no i życzę smacznego
Gość: size
Moje doświadczenie to jedno dziecko
Powodzenia
PS. Ja stosowałam LEKO, odpadł Młodej szybko i bez problemów, zaznaczam jednak ze staraliśmy się z mężem go nie zamaczać. Też miałam stracha. Powodzenia
Gość: grusia
Niestety same nie potrafimy okreslic czy np ta kupka jest prawidlowa a ta nie. Jesli cos niepokoi tylko lekarz Cie uspokoi
Gość: emilka1705
my mielismy tez problem bo troszke krwawił. Dzwoniłam do połoznej. Ona przyjechała bo u nas jest tak ze do miesiaca dzieciaczka wogóle nie wozi sie do przychodni. Dopiero na 1 szczepienie zeby nic od chorych dzieciaków nie złapał. Jak jest potrzeba to neonatolog zjawia sie w domu. U nas połozna srodowiskowa wystarczyła by pomóc. Nie wiem jak jest z ropiejacym bo słyszałam, ze jak pojawia się infekcja to trzeba maść z antybiotykiem zastosować.
Gość: kotek11
Gość: grusia
U nas jest tak ze zdrowe dzieci przyjmowane sa w zupelnei innych godzinach nic zdrowe i nie ma mozliwosci by sie spotkaly ze tak powiem
A tak na poważnie to u nas też zdrowe są w innych godzinach przyjmowane, ale jak byliśmy na morfo z Kubusiem to wtedy były chore, na innych korytarzu, ale ja czekałam na receptę z chorymi i się zaraziłam niestety i jesteśmy z mężem przeziębieni za pomocą podaj dalej, smarkamy, kichamy, głowa boli, uderzenia gorąca, ale odpukać Kubuś ma lekki katarek. Także zaraziłam się w tej przychodni wrrrr, lepiej uważać.
Gość: mooniq82