Konkursowiczki w ciąży

Gość: katrin22

#5065735 Napisano: 10.03.2012 05:58:53
dianek nie jestem ekspertem od smoczków, ale ten co pokazałaś wyglądem przypomina sutek.
A ten sylikon miękki? Bo mój Kubuś nie lubi sylikonowych smoków, bo są twardsze od zwykłych.
U nas smoki z aventa/u od razu poszły do szuflady, mały ich nie chciał.
Jak będziesz miała możliwość i wystarczająco poka
rmu to karm piersią. Pamiętaj początki są trudne i trzeba mieć dużo cierpliwości i przede wszystkim nie poddawać się, jak się nie uda to nie ubolewać.

0 0

#5065737 Napisano: 10.03.2012 06:00:01
beniaminowa napisałyśmy praktycznie to samo emotka emotka
0 0

agusia147

#5065740 Napisano: 10.03.2012 06:05:18
beniaminowa napisał(a):

U mnie był duży problem po karmieniu butlą. Małemu się spodobało i cyca już nie chciał emotka Ale daliśmy radę. Okupione to było popękanymi i krwawiącymi brodawkami. Wszystko zależy od dziecka.
Mam babka z poradni laktacyjnej doradziła kupić smoczek nuka bo te z aventu nie są dobre.
Dianek powodzenia i trzymam kciuki emotka

Ja mam Aventu, ale nie używam, za to butelki mi do laktatora pasują emotka

Używam tych Tommee tippee też podobno imitują sutek
0 0

beniaminowa

#5065760 Napisano: 10.03.2012 06:18:38
katrin22 napisał(a):

beniaminowa napisałyśmy praktycznie to samo emotka emotka

No bo my już stare wyjadaczki emotka
0 0

Gość: dianek

#5065772 Napisano: 10.03.2012 06:31:11
hehe

katrin - ten silikon przezroczysty jest mięciutki, za to ten niebieski smoczek wewnętrzny jest twardy i to jakby on blokuje przepływ

dobra, będziemy próbować jak przyjdzie co do czego emotka

a póki co - wracam do sprzątania - w końcu pani doktor kazała to trzeba sprzątać emotka
0 0

agusia147

#5065779 Napisano: 10.03.2012 06:34:19
dianek napisał(a):

hehe

katrin - ten silikon przezroczysty jest mięciutki, za to ten niebieski smoczek wewnętrzny jest twardy i to jakby on blokuje przepływ

dobra, będziemy próbować jak przyjdzie co do czego emotka

a póki co - wracam do sprzątania - w końcu pani doktor kazała to trzeba sprzątać emotka

To może wpadnij do mnie i u mnie też posprzątaj? Mam straszny chlew w kuchni.
0 0

#5065814 Napisano: 10.03.2012 07:01:03
hehe, obawiam się Aguś że nie zdążę...
tempo sprzątania mam jak stu letni żółw, a mieszkanie jest w trakcie remontu... wszędzie pył, farba etc emotka

walczę póki co z salono-kuchnią w której mieszkamy, zaraz spróbuję ogarnąć trochę sypialni...

płytki miałam jeszcze umyć w WC po gładziach ale to raczej już jutro

chyba że po tych podłogach urodzę... chociaż nie, nie mogę bo jeszcze okna czekają - ale to też jutro emotka

Bernard mi słodko rączkę przez brzuch wypycha emotka silny chłop - paluszki na piąstce mogę poczuć... ale taka maleńka łapka...
0 0

agusia147

#5065826 Napisano: 10.03.2012 07:17:54
dianek napisał(a):

hehe, obawiam się Aguś że nie zdążę...
tempo sprzątania mam jak stu letni żółw, a mieszkanie jest w trakcie remontu... wszędzie pył, farba etc emotka

walczę póki co z salono-kuchnią w której mieszkamy, zaraz spróbuję ogarnąć trochę sypialni...

płytki miałam jeszcze umyć w WC po gładziach ale to raczej już jutro

chyba że po tych podłogach urodzę... chociaż nie, nie mogę bo jeszcze okna czekają - ale to też jutro emotka

Bernard mi słodko rączkę przez brzuch wypycha emotka silny chłop - paluszki na piąstce mogę poczuć... ale taka maleńka łapka...

Ło kurde...

Ty to lepiej okna zostaw mężowi, jeszcze fikniesz z jakiegoś krzesła czy drabinki i co wtedy?
0 0

#5065835 Napisano: 10.03.2012 07:23:14
okna mam takie od sufitu do podłogi - ja myję dokąd dosięgam, a górę myje mężu - ze stołka emotka

więc dajemy rady emotka
0 0

agusia147

#5065841 Napisano: 10.03.2012 07:28:03
dianek napisał(a):

okna mam takie od sufitu do podłogi - ja myję dokąd dosięgam, a górę myje mężu - ze stołka emotka

więc dajemy rady emotka

Mojemu jakby dać okna do umycia to byłyby mega zacieki od sufitu do podłogi emotka
0 0

#5065844 Napisano: 10.03.2012 07:31:47
hehe, mój jako inżynier obczaił sobie jakiś patent z taką gumową myjką i okna zawsze są czyściutkie emotka

alejakby miał to szmatką robić to szkoda gadać emotka

dobra, wracam do podłogi.. jeszcze pół salonu i kuchnia

0 0

agusia147

#5065846 Napisano: 10.03.2012 07:34:25
dianek napisał(a):

hehe, mój jako inżynier obczaił sobie jakiś patent z taką gumową myjką i okna zawsze są czyściutkie emotka

Mój to nawet z gumową myjką zrobi zacieki, mimo że mgr inż jest to za grosz talentów manualnych emotka Ale ma za to inne talenty emotka Nikt tak jak on synka nie uspokaja emotka
0 0

dolly

#5066116 Napisano: 10.03.2012 11:06:28
Dianek, raju, ja to bym uciekła gdzie pieprz rośnie, a nie sprzątała- zaraz bym kichała i prychała, a jeszcze z brzuchem to juz w ogóle.
Oczywiście chodzi mi o sprzątanie po remoncie, a nie codzienne, bo to rozumiem w Twoim stanie emotka
0 0

agusia147

#5066727 Napisano: 11.03.2012 02:49:48
dolly napisał(a):

Dianek, raju, ja to bym uciekła gdzie pieprz rośnie, a nie sprzątała- zaraz bym kichała i prychała, a jeszcze z brzuchem to juz w ogóle.
Oczywiście chodzi mi o sprzątanie po remoncie, a nie codzienne, bo to rozumiem w Twoim stanie emotka

Hihi Diana pewnie wolała wyższy poziom trudności, bo co to zwykłe umycie okien czy podłogi emotka
0 0

#5066761 Napisano: 11.03.2012 03:13:03
dianek napisał(a):

ja jak byłam w ciąży to też miałam remont, kurzu była tona, nadal mamy niedokończone 2 pokoje i też się kurzy emotka z nich, ale już niedługo, bo mąż planuje je porobić emotka w końcu Kubuś musi mieć swój pokoik emotka
W ostatnim stadium ciąży mąż z kolegami tynkowali salon, ale najpierw musieli zdrapać stary tynk, oj kurzyło się, w nosie drapało okropnie, a ja musiałam im gotować, kawki robić
emotka a to były wakacje upał, ale się umęczyłam wtedy, jak dobrze, że już po wszystkim.
0 0

#5066762 Napisano: 11.03.2012 03:13:24
agusia147 napisał(a):

dolly napisał(a):

Hihi Diana pewnie wolała wyższy poziom trudności, bo co to zwykłe umycie okien czy podłogi emotka

hehe, dokładnie emotka
skoro kolano po operacji rehabilitowałam w samiuśkich Tatrach (bo po co w jakimś lżejszym terenie emotka ), to czemu miałabym gimnastykę przedporodową ograniczać do takiego normalnego, codziennego sprzątania emotka

btw - dzisiaj w nocy spałam... całe 2 godziny... i to od 6 do 8 rano emotka żołądek i jelita mnie bolą jak leżę... jakieś uciski mi się robią emotka o 6 rano wymyśliłam, że może by spać na siedząco i wtedy się udało zasnąć (nie pytajcie czemu nie wymyśliłam tego wcześniej...)

ciekawe co jutro po ktg wymyślą... może się coś ruszy wreszcie emotka
0 0

Gość: eveline22

#5066795 Napisano: 11.03.2012 03:32:13
dianek a Ty jeszcze się kulasz? Na porodówkę śmigaj emotka
0 0

agusia147

#5066803 Napisano: 11.03.2012 03:37:57
dianek napisał(a):

agusia147 napisał(a):

dolly napisał(a):

hehe, dokładnie emotka
skoro kolano po operacji rehabilitowałam w samiuśkich Tatrach (bo po co w jakimś lżejszym terenie emotka ), to czemu miałabym gimnastykę przedporodową ograniczać do takiego normalnego, codziennego sprzątania emotka

btw - dzisiaj w nocy spałam... całe 2 godziny... i to od 6 do 8 rano emotka żołądek i jelita mnie bolą jak leżę... jakieś uciski mi się robią emotka o 6 rano wymyśliłam, że może by spać na siedząco i wtedy się udało zasnąć (nie pytajcie czemu nie wymyśliłam tego wcześniej...)

ciekawe co jutro po ktg wymyślą... może się coś ruszy wreszcie emotka

Ja też około 2h, Kamiś mi nie dał pospać dziś;( Coś go w nocy chyba brzuszek bolał bo szły TAAAAAAAAAAAkieeee gazy... I płakał pół nocy a drugie pół przewisiał na cycku.
0 0

#5066810 Napisano: 11.03.2012 03:43:53
agusia będzie lepiej, ja już przesypiam około 6h bez wstawania.
dianek bidulko emotka wytrzymaj.

My zupke z Kubusiem gotujemy, mały siedzi w nosidełku i tak chodzimy emotka
0 0

agusia147

#5066830 Napisano: 11.03.2012 03:54:47
katrin22 napisał(a):

agusia będzie lepiej, ja już przesypiam około 6h bez wstawania.
dianek bidulko emotka wytrzymaj.

My zupke z Kubusiem gotujemy, mały siedzi w nosidełku i tak chodzimy emotka

Już bywały noce co po 4-5h przesypiał. Dziś biednemu coś się porobiło, że kwiczał całą noc, więc biedna spędziłam już w półśnie bujając małego i karmiąc. A wiadomo, że z dzieckiem w łóżku zbytnio wyspać się nie da, bo trzeba uważać by przypadkiem nie zgnieść czy kołdrą nie przydusić. Więc noce też jak zając, nawet jak mi się przyśnie to mam strasznie lekki sen.
0 0