Konkursowiczki w ciąży

beniaminowa

#5067369 Napisano: 11.03.2012 07:38:08
fryteczka napisał(a):

beniaminowa napisał(a):

fryteczka napisał(a):

agusia.. moze trzeba malego przepajac woda zamiast ciagle piers podawac ? emotka

To zależy jak się karmi... Jeśli tylko piersią to nie trzeba poić wodą, a jeśli mieszanie to chyba można...

jak bylam w szpitalu z malym to obok w sali byla babka,ktora tez karmila wyłacznie piersia i lekarka KAZALA przepajac malego zamiast ciagle mleko i mleko. MAly mial ok 2tyg i duuzo przybieral na wadze. To,ze karmiony tylko piersia nie oznacza,ze nie mozna przepajac.

Mleko zaspokaja wszystkie potrzeby malca , posilek jak i picie co nie oznacza,ze przepajac nie mozna.

Według mojego pediatry też miałam podawać wodę. Ale po wizycie w poradni laktacyjnej (babka jest naprawdę obcykana w tym temacie, zresztą jeździ na konferencje międzynarodowe) nie dopajałam... Każda ingerencja (podawanie innego posiłku niż z piersi) w jakimś stopniu zaburza laktację.
Nie namawiam i nie chcę na siłę kogoś przekonywać do mojego zdania, ale co lekarz to inna opinia. Mi np nie wolno nawet przemywać buzi rumiankiem... Także ja nie podawałam i podzieliłam się tylko moją wiedzą na ten temat emotka
0 0

fryteczka

#5067371 Napisano: 11.03.2012 07:39:48
przeciez mozna sciagnac laktatorem wtedy kiedy podaje sie wode i zamrozic badz schowac do lodowki..
0 0

monika1985monik

#5067380 Napisano: 11.03.2012 07:43:35
Prawda jest taka że ilu lekarzy tyle opini emotka moim zdaniem mama wie co jest najlepsze dla jej dziecka i to że nie raz usłyszy się że czegoś nie wolno nie oznacza że akurat naszemu dziecku nie pomoże emotka

A jak już pisze to zapytam bo jakoś mi umknęło a już dawno chciałam spytać czy te z Was które teraz rodziły miały dziecko tak jak to teraz pięknie piszą i mówią na 2 godzinki na brzuszku ????
0 0

agusia147

#5067391 Napisano: 11.03.2012 07:49:03
monika1985monik napisał(a):

Prawda jest taka że ilu lekarzy tyle opini emotka moim zdaniem mama wie co jest najlepsze dla jej dziecka i to że nie raz usłyszy się że czegoś nie wolno nie oznacza że akurat naszemu dziecku nie pomoże emotka

A jak już pisze to zapytam bo jakoś mi umknęło a już dawno chciałam spytać czy te z Was które teraz rodziły miały dziecko tak jak to teraz pięknie piszą i mówią na 2 godzinki na brzuszku ????

Tak, a potem mi zabrali synka do ubrania (po 2 godzinach), a potem poszliśmy na salę.
0 0

monika1985monik

#5067401 Napisano: 11.03.2012 07:57:48
agusia147 napisał(a):

Tak, a potem mi zabrali synka do ubrania (po 2 godzinach), a potem poszliśmy na salę.

Dzięki za odpowiedź
emotka emotka
0 0

Gość: katrin22

#5067418 Napisano: 11.03.2012 08:04:44
agusia147 napisał(a):

beniaminowa napisał(a):

agusia147 napisał(a):

Mojemu też pani doktor zdiagnozowała kolki i kazała dawać esputicon. Cały czas jem w sumie to samo więc nie wiem skąd kolki. No i stwierdziła, że je za dużo i możliwe że od tego kolki. W środę idziemy do pani doktor, wysypało małego na czole i nie wiem czy potówki czy trądzik niemowlęcy.

Kolka pojawia się ok 2-3 tygodnia... Często jest spowodowana dietą mamy ale nie zawsze. Mój też jest żarłok, więc może to tez jest jakiś powód emotka A odbijasz po każdym jedzeniu?

Odbijam, mimo iż w szpitalu mówiły, że wystarczy dziecko na boczku położyć, podobno efekt podobny, ja jednak małego biorę do pionu zawsze. Może też wina, że mój wcina bardzo łapczywie, nawet cyckiem potrafi się zakrztusić. Mi lekarka kazała ograniczyć posiłki, czyli dawać rzadziej w odstępach minimum 3h.

agusia a może za szybko Ci pokarm leci, mój też się krztusił z tego powodu
emotka
0 0

benasia

#5067428 Napisano: 11.03.2012 08:15:17
agusia147 napisał(a):

ja miałam cc znieczulenie całkowite i niestety nie miałam emotka
0 0

benasia

#5067431 Napisano: 11.03.2012 08:17:06
katrin22 napisał(a):

agusia147 napisał(a):

beniaminowa napisał(a):

agusia147 napisał(a):

Mojemu też pani doktor zdiagnozowała kolki i kazała dawać esputicon. Cały czas jem w sumie to samo więc nie wiem skąd kolki. No i stwierdziła, że je za dużo i możliwe że od tego kolki. W środę idziemy do pani doktor, wysypało małego na czole i nie wiem czy potówki czy trądzik niemowlęcy.

Kolka pojawia się ok 2-3 tygodnia... Często jest spowodowana dietą mamy ale nie zawsze. Mój też jest żarłok, więc może to tez jest jakiś powód emotka A odbijasz po każdym jedzeniu?

Odbijam, mimo iż w szpitalu mówiły, że wystarczy dziecko na boczku położyć, podobno efekt podobny, ja jednak małego biorę do pionu zawsze. Może też wina, że mój wcina bardzo łapczywie, nawet cyckiem potrafi się zakrztusić. Mi lekarka kazała ograniczyć posiłki, czyli dawać rzadziej w odstępach minimum 3h.

agusia a może za szybko Ci pokarm leci, mój też się krztusił z tego powodu
emotka

jak za szybko leci to polecają na początek trochę ściągnąć żeby nie ciekło tak i potem niby jest ok, ale to chyba u każdego jest inaczej.

a co do dopajania to ja mimo że karmiłam piersią to dawałam herbatki -lekarz mówił że można, a poza tym w okresie grzewczym podawanie wody czy herbatki jest wskazane, tak samo można latem.
0 0

dolly

#5067615 Napisano: 11.03.2012 10:13:17
agusia147 napisał(a):

Hihi Diana pewnie wolała wyższy poziom trudności, bo co to zwykłe umycie okien czy podłogi emotka

podejrzewam , podejrzewam emotka
katrin22 napisał(a):

ja jak byłam w ciąży to też miałam remont, kurzu była tona, nadal mamy niedokończone 2 pokoje i też się kurzy emotka z nich, ale już niedługo, bo mąż planuje je porobić emotka w końcu Kubuś musi mieć swój pokoik emotka
W ostatnim stadium ciąży mąż z kolegami tynkowali salon, ale najpierw musieli zdrapać stary tynk, oj kurzyło się, w nosie drapało okropnie, a ja musiałam im gotować, kawki robić
emotka a to były wakacje upał, ale się umęczyłam wtedy, jak dobrze, że już po wszystkim.

to chyba, każda kobieta w ciąży przechodzi emotka

jak ja sobie przypomnę te pylenie to mi teraz słabo, wpadałam dosłownie na 2minuty i od razu uciekałam. Na szczęście nie musiałam tego sprzątać.

A herbatkę plantex próbowałyście? ja tylko to stosowałam, choć kolkę mielismy chyba ze 2 razy
0 0

#5067617 Napisano: 11.03.2012 10:17:39
dolly ja nie miałam gdzie uciec, bo musiałam pomóc wtedy, by szybciej wyremontować, ale żyję emotka

Też dawałam małemu Plantex, mały po nim się wypurkał i było po kolce, ale Kubuś miał ze 2-3 razy kolkę.
0 0

dolly

#5067632 Napisano: 11.03.2012 10:32:25
katrin22 napisał(a):

dolly ja nie miałam gdzie uciec, bo musiałam pomóc wtedy, by szybciej wyremontować, ale żyję emotka

Też dawałam małemu Plantex, mały po nim się wypurkał i było po kolce, ale Kubuś miał ze 2-3 razy kolkę.

taaak po plantexie torpedowanie ostre, ale jaka dzidzia szczęśliwa emotka
0 0

#5067757 Napisano: 12.03.2012 07:42:02
Plantex jest dobry, ale dla dziecka typowo kolkowego jest za słaby, tak mi się zdaje.
Moja majuda wstała dziś o 7.20 jestem niewyspana, ale co się dziwić jak poszedł spać o 18.40 emotka

Data chrztu u nas już konkretnie ustalona na 25 marca. Miało być wcześniej, ale ciągle coś przeszkadzało, także za 2 tygodnie imprezka Kubusia emotka
0 0

Gość: grusia

#5067843 Napisano: 12.03.2012 08:26:03
Co do smoczkw to ja poradzilam znajomej Lovi - http://global.ima...6fcff66fdc7a248a.jpg u nas w poradni kobita polecała bo twierdzila ze jesli malucha w okresie grzewczym mozna dopajać. Choc mowila tez ze nie ma czegos takiego jak najlepszy smoczek - nie to dobre co dobre ale co komu pasuje emotka jak to mowią.Mowiła tez ze jesli chcemy malucha miec na piersi i butli jednoczesnie to powinno sie uzywac butelek/smoczkow z szeroka szyjka bo te z waska niby niewiele z piersia maja wspolnego ale wiadomo jednemu cos pasuje innemu nie.

U nas wczoraj mloda poszla spac o 19 ale wstalismy dzis wczesniej by lapac siuski do badania emotka ale sie udalo za pierwszym razem emotka Nie ma to jak miec chlopca emotka
0 0

#5067849 Napisano: 12.03.2012 08:29:34
grusia a czemu robicie badanie moczu?
0 0

Gość: grusia

#5067873 Napisano: 12.03.2012 08:41:42
Kontrolnie emotka
0 0

#5067939 Napisano: 12.03.2012 09:10:52
grusia napisał(a):

Kontrolnie emotka

U nas kontrolnie była morfologia, o moczu nic nie mówiła pediatra, ale pewnie co lekarz to inne zasady emotka
0 0

Gość: rachel

#5067970 Napisano: 12.03.2012 09:21:39
Ciekawe czy dzisiaj nasza forumowa rodzinka się powiększy o maluszki:)) emotka
0 0

#5067980 Napisano: 12.03.2012 09:25:30
rachel napisał(a):

Kto wie emotka
Może pn. fajnie się zacznie emotka
0 0

Monika11

#5067982 Napisano: 12.03.2012 09:26:28
katrin22 napisał(a):

rachel napisał(a):

Kto wie emotka
Może pn. fajnie się zacznie emotka

jaki poniedziałek taki cały tydzień emotka
0 0

Gość: emilka1705

#5067983 Napisano: 12.03.2012 09:27:01
co do smoków to u nas małej podchodzi każdy:) mamy tommee tippee, lovi, avent, baby ono, a w szpitalu dokarmiali jednorazówkami nuka do tego cyc.
Liwka w srode skonczy 5 miesiece-tak ten czas ucieka emotka
powoli zaczynamy odstawianie od piersi-ehh...chyba bardziej bolesne dla mnie niz dla niej emotka
0 0