Konkursowiczki w ciąży

Gość: katrin22

#5068017 Napisano: 12.03.2012 09:38:51
Monika11 napisał(a):

katrin22 napisał(a):

rachel napisał(a):

Ciekawe czy dzisiaj nasza forumowa rodzinka się powiększy o maluszki:)) emotka

Kto wie emotka
Może pn. fajnie się zacznie emotka

jaki poniedziałek taki cały tydzień emotka

to cały tydzień będę słyszeć jęczenie emotka

emilka1705
Ja też zastanawiam się nad odstawieniem, bo czy warto dla góra 2 karmień w ciągu doby emotka
Mały tylko ssie w nocy, czasem raz na dzień, a dietę muszę trzymać ciągle.
0 0

agusia147

#5068026 Napisano: 12.03.2012 09:42:27
emilka1705 napisał(a):

co do smoków to u nas małej podchodzi każdy:) mamy tommee tippee, lovi, avent, baby ono, a w szpitalu dokarmiali jednorazówkami nuka do tego cyc.
Liwka w srode skonczy 5 miesiece-tak ten czas ucieka emotka
powoli zaczynamy odstawianie od piersi-ehh...chyba bardziej bolesne dla mnie niz dla niej emotka

Ale ten czas leci, ale w sumie Kamiś w sobotę będzie miał okrągły miesiąc. Patrzę na niego jak z każdym dniem potrafi więcej, jak dzielnie już głowę trzyma gdy leży na brzuszku, jak potrafi sobie butelkę sam przytrzymać i jakoś tak mi smutno, że tak czas ucieka. No i wchodzi już w ciuszki 3-6 miesięcy emotka
0 0

#5068028 Napisano: 12.03.2012 09:43:29
agusia147 napisał(a):

emilka1705 napisał(a):

co do smoków to u nas małej podchodzi każdy:) mamy tommee tippee, lovi, avent, baby ono, a w szpitalu dokarmiali jednorazówkami nuka do tego cyc.
powoli zaczynamy odstawianie od piersi-ehh...chyba bardziej bolesne dla mnie niz dla niej emotka

Ale ten czas leci, ale w sumie Kamiś w sobotę będzie miał okrągły miesiąc. Patrzę na niego jak z każdym dniem potrafi więcej, jak dzielnie już głowę trzyma gdy leży na brzuszku, jak potrafi sobie butelkę sam przytrzymać i jakoś tak mi smutno, że tak czas ucieka. No i wchodzi już w ciuszki 3-6 miesięcy emotka

Szybki jest, że już trzyma butelkę prawie sam, mój dopiero się uczy takiego trzymania emotka
0 0

agusia147

#5068185 Napisano: 12.03.2012 10:31:04
katrin22 napisał(a):

agusia147 napisał(a):

emilka1705 napisał(a):

Szybki jest, że już trzyma butelkę prawie sam, mój dopiero się uczy takiego trzymania emotka

Hihi a spróbować mu zabrać to jaka rozpacz emotka wtedy jeszcze matkę za włosy wytarga emotka Wczoraj mi urwał kokardkę od biustonosza, a przecież to dość mocno przyszyte było
emotka
0 0

agusia147

#5068187 Napisano: 12.03.2012 10:31:35
PS. DIANA? RODZISZ?
0 0

benasia

#5068216 Napisano: 12.03.2012 10:41:02
a my dziś wprowadzamy brzoskwinię do diety Mikusia. Właśnie ze smakiem wypił nektar brzoskwiniowy z Hippa emotka
0 0

agusia147

#5068249 Napisano: 12.03.2012 10:51:23
benasia napisał(a):

a my dziś wprowadzamy brzoskwinię do diety Mikusia. Właśnie ze smakiem wypił nektar brzoskwiniowy z Hippa emotka

Hihi to super, że ze smakiem. U nas jeszcze daleko do wprowadzania czegokolwiek do diety emotka Ale już wiem, że kabanosy będzie lubił emotka Za zapachem samym główka mu idzie emotka
0 0

Gość: emilka1705

#5068308 Napisano: 12.03.2012 11:08:54
agusia147 napisał(a):

emilka1705 napisał(a):

a ciaze, poród wspominam jakby to było wczoraj. Jakos nie dociera do mnie ze to było juz 5 miesiecy temu.

Kasiu co do odstawiania to jeszcze jakies 2-3 tygodnie temu podawałam Liwce tylko moje mleko (+ porcja kaszki, zupki i 100ml soku)Mleko odciagałam i podawałam w butli (zazwyczaj bo i z piersi sie zdarzało). Jednak ostatnio Mała ma taki apetyt ze nie wyrabiam do tego juz mam dosc odciagania, uwazania na diete itd. Z drugiej strony jak daje jej mleko moje to czuje się taka spełniona emotka
W ciagu tego miesiaca stopniowo bede całkowicie przestawiac ja na modyfikowane.

Pisałam Wam kiedys ze włosy mi sie okropnie sypia. W sobote wreszcie sie odważyłam i obciełam
emotka
i chyba jest lepiej:) moze przez to ze przy rozczesywaniu nie musze ich tak drzeć szczotką:)
0 0

#5068315 Napisano: 12.03.2012 11:10:26
benasia napisał(a):

u nas jabłko i marchewka ciągle, ale mały pije soczki owocowe i je kaszke jablkowa, sinlac i kleik
0 0

beniaminowa

#5068476 Napisano: 12.03.2012 12:00:38
Heheh... Emilka pamiętam jak ja odstawiałam synka od piersi. Ja to bardziej przeżyłam niż on emotka Ale cóż trzeba się z tym pogodzić - nasze dzieci rosną (a tak fajnie jest jak są takie malutkie i słodkie emotka )
My byliśmy na USG bioderek i powiem Wam że to chyba najlepiej wydane 100zł. Lekarz był po prostu super! Oprócz bioderek zrobił jeszcze USG jamy brzusznej (nerek, żołądka, aorty, pęcherza moczowego itp), główki i tarczycy emotka A poza tym starszemu zrobił USG już za darmo emotka
0 0

benasia

#5068511 Napisano: 12.03.2012 12:14:04
katrin22 napisał(a):

benasia napisał(a):

u nas jabłko i marchewka ciągle, ale mały pije soczki owocowe i je kaszke jablkowa, sinlac i kleik

ja daję zawsze taki soczek jaki będzie jadł słoiczek - bardzo lubi soczki marchwiowo-jabłkowe, a jabłkowe już nie tak bardzo.
no i klik kukurydziany wieczorem je troszkę na kolacje.
teraz po tej brzoskwini spróbujemy kaszkę brzoskwiniową emotka
0 0

benasia

#5068538 Napisano: 12.03.2012 12:22:13
a mam pytanie bo chce dac małemu w słoiczku brzoskwinie hippa i pisze ze rozluźnia stolce a pił już soczek taki, a pisze jeszcze że można dodać do kaszki czy kleiku - dawał ktoś słoiczek z kleikiem czy kaszka? jak to zrobić żeby było ok? bo nie chcę by mały miał rozwolnienie... emotka
0 0

Gość: emilka1705

#5068560 Napisano: 12.03.2012 12:31:09
benasia napisał(a):

a mam pytanie bo chce dac małemu w słoiczku brzoskwinie hippa i pisze ze rozluźnia stolce a pił już soczek taki, a pisze jeszcze że można dodać do kaszki czy kleiku - dawał ktoś słoiczek z kleikiem czy kaszka? jak to zrobić żeby było ok? bo nie chcę by mały miał rozwolnienie... emotka

u mojej małej te soczki, zupki nigdy nawet łaczone rozwolnienia nie spowodowały. Kleiku nie dodawałam.
0 0

#5068580 Napisano: 12.03.2012 12:40:10
beniaminowa napisał(a):

Heheh... Emilka pamiętam jak ja odstawiałam synka od piersi. Ja to bardziej przeżyłam niż on emotka Ale cóż trzeba się z tym pogodzić - nasze dzieci rosną (a tak fajnie jest jak są takie malutkie i słodkie emotka )
My byliśmy na USG bioderek i powiem Wam że to chyba najlepiej wydane 100zł. Lekarz był po prostu super! Oprócz bioderek zrobił jeszcze USG jamy brzusznej (nerek, żołądka, aorty, pęcherza moczowego itp), główki i tarczycy emotka A poza tym starszemu zrobił USG już za darmo emotka

ładnie emotka my jeszcze mamy trzecie USG bioderek, jakieś dziwne zasady ma ortopeda, ale na NFZ zawsze.
Kurcze ja chyba nie będę odstawiać od piersi jeszcze, bo dziś cycuś uspokoił małego, bo już tak miauczał, niech sobie pije ile chce, jak coś to samo zniknie.Chyba zniknie nie? emotka
Bo co raz mnie pije pierś, raz lub dwa razy.

do picia małemu daję jabłkowy soczek, albo winogrono z rumienkiem i koperkiem(pycha, chyba z bobovity)
0 0

agusia147

#5068598 Napisano: 12.03.2012 12:46:38
beniaminowa napisał(a):

To super lekarz wam się trafił. Ja w środę idę po skierowanie na USG bioderek dopiero... Dzieciaczki strasznie szybko rosną, ja to widzę po moim.
0 0

beniaminowa

#5068674 Napisano: 12.03.2012 01:18:01
benasia napisał(a):

Ja podawałam z kaszką i nie było żadnych problemów emotka
0 0

beniaminowa

#5068690 Napisano: 12.03.2012 01:24:09
katrin22 napisał(a):

ładnie emotka my jeszcze mamy trzecie USG bioderek, jakieś dziwne zasady ma ortopeda, ale na NFZ zawsze.
Kurcze ja chyba nie będę odstawiać od piersi jeszcze, bo dziś cycuś uspokoił małego, bo już tak miauczał, niech sobie pije ile chce, jak coś to samo zniknie.Chyba zniknie nie? emotka
Bo co raz mnie pije pierś, raz lub dwa razy.

do picia małemu daję jabłkowy soczek, albo winogrono z rumienkiem i koperkiem(pycha, chyba z bobovity)

Ja właśnie dlatego nie chciałam iść na NFZ bo to 3 wizyty a tu po jednej mam już to z głowy emotka
A karmienie piersią Ci polecam jak najdłużej, zawsze to łatwiej w nocy podać pierś niż szykować butlę a poza tym nawet te 2 karmienia są dobre dla niego i dla Ciebie.
Jak już przerwiesz to nie wrócisz. A teraz jak czujesz że Ci z tym dobrze to niech dzidzi jeszcze sobie korzysta emotka
A zniknie pokarm jak całkowicie przestaniesz karmić i to nie boli (przynajmniej mnie nie bolało) emotka
0 0

Gość: grusia

#5068793 Napisano: 12.03.2012 01:55:52
Katrin bo podobno zaleca się 3-krotną kontrolę wraz ze wzrostem dziecka i nauką nowych umiejetnosci. My mamy 3-cie USG zalecone przed nauką chodzenia czyli w jakims 10 miesiacu zycia. Jak bylam z synkiem to sprawdzano czy nozek nie koslawi, czy nie probuje chodzic na palcach itd - to bardzo wazne by moc jak najwszesniej skorygowac ew wady. Czasem jedno wcale nie jest lepsze niz kilka emotka .Przynajmniej masz kontrole co jakis czas i trzymasz reke na pulsie.
0 0

dolly

#5068810 Napisano: 12.03.2012 02:02:18
agusia147 napisał(a):

PS. DIANA? RODZISZ?

uuuuuuuuuuuuuuuuuu jakos długo Dianek nie pisze....
0 0

fryteczka

#5068821 Napisano: 12.03.2012 02:06:18
dolly napisał(a):

agusia147 napisał(a):

PS. DIANA? RODZISZ?

uuuuuuuuuuuuuuuuuu jakos długo Dianek nie pisze....

pewnie juz emotka
0 0