Nasz serwis prowadzony przez Adriana Pionkę wraz naszymi partnerami wymienionymi w Polityce
Prywatności wykorzystuje pliki cookies zapisywane na Twoim urządzeniu i inne technologie do
zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu personalizowania treści i reklam oraz analizowania
ruchu na stronie i w Internecie.
Przetwarzanie danych jest uzasadnione z uwagi na nasze usprawiedliwione potrzeby, co obejmuje między
innymi konieczność zapewnienia bezpieczeństwa usługi (np. sprawdzenie, czy do Twojego konta nie
loguje się nieuprawniona osoba), dokonanie pomiarów statystycznych, ulepszania naszych usług i
dopasowania ich do potrzeb i wygody użytkowników (np. personalizowanie treści w usługach) jak
również prowadzenie marketingu i promocji własnych usług Administratora. Dane te są przetwarzane do
czasu istnienia uzasadnionego interesu lub do czasu złożenia przez Ciebie sprzeciwu wobec
przetwarzania.
Dane osobowe będą przekazywane wyłącznie naszym podwykonawcom, tj. dostawcom usług informatycznych
i/lub partnerom wymienionym w
Polityce
Prywatności.
Przysługuje Ci prawo żądania dostępu do treści danych osobowych, ich sprostowania, usunięcia oraz
prawo do ograniczenia ich przetwarzania. Ponadto także prawo do cofnięcia zgody w dowolnym momencie
bez wpływu na zgodność z prawem przetwarzania, prawo do przenoszenia danych oraz prawo do wniesienia
sprzeciwu wobec przetwarzania danych osobowych. Posiadasz prawo wniesienia skargi do Prezesa Urzędu
Ochrony Danych Osobowych.
Gość: katrin22
Gość: dianek
jesce nie
13.03 dopiero za 2 dni
jutro kontrola, się wymyśli coś może
chociaż jak tej nocy też będzie mnie tak skręcało to pierdziele - jade do szpitala im tam kwiczeć a nie mężulowi za uchem..
benasia
Postów 9176
Data rejestracji 08.11.2010
Punkty karne 0
Konkursy dodane
mój je w dzień o 9, 12, 15 i 18 mleczko samo ok 130ml, ok 20 wypija na dobranoc ok 150ml mleka +30ml kleiku łyżeczką. dodatkowo w dzień ok 17 je pół słoiczka albo marchewki, albo jabłuszka albo tego połączonego. W dzień pije też soczek ok 80ml, i herbatkę jeśli ma ochotę.
w nocy wstaje między 3 a 4 i wypija ok 120ml mleka czasem mniej i jeśli chce to ok 7 rano wypija 70ml choć zależy od dnia, a śniadanko o 9 rano i wypija 130ml mleczka. w dzień godziny staramy się trzymać ale wiadomo gdyby spał troszkę dłużej to może godzina się przestawić troszkę
Zrobię zakupy na konkursy w: ABC, Tesco HM, Intermarche, Kaufland, Polomarket, Dino, Eko, Biedronka i innych - pw
benasia
Postów 9176
Punkty karne 0
Konkursy dodane
ja też ściągałam moje mleko do butelki gdy musiałam wyjść czy miałam za dużo i bez problemu pił i z butelki i z cycka -karmiłam wówczas butelką tomme tippe smoczek podobny do piersi matki, ale teraz używamy dr browna bo mały tylko butlę pije.
benasia
Postów 9176
Punkty karne 0
Konkursy dodane
my używamy tylko silikonowe smoczki, na początku gdy dostawał pierś to przypominające pierś, teraz dr browna takie malutkie wąski że caly do buzi wchodzi -dla nas te butelko teraz są najlepsze.
wydaje mi się że dobrze gdy pije i z cyca i z butli bo z cyca można odciągnać i dac gdy cię nie będzie, a jak dziecko nie nauczy się to może być kiedyś problem bo będziesz uwiązana i w ogóle może nie zechcieć kiedyś butelki tez słyszałam o takich przypadkach...
benasia
Postów 9176
Punkty karne 0
Konkursy dodane
nie zgodzę się bo u mnie po cc też dali butlę i jakoś mały ssał pierś, dawali te miękkie pomarańczowe smoczki -ciekło z nich masakra, w domu w razie potrzeby dawałam z etj co agusia super -dziecko musiało ssać jak pierś żeby coś wyleciało i nie odmawiało piersi.
agusia147
Postów 4520
Data rejestracji 01.11.2010
Punkty karne 0
Konkursy dodane
Wiem wiem, uważam, mam szerokie łóżko, mąż chwilowo wyprowadził się do drugiego pokoju, niech chociaż on pośpi w nocy, dzięki temu ja mam czas dospać w dzień.
Zrobię zakupy w: Top Market, Rossman, Tesco, Real, Auchan, Carrefour, Lidl, Biedronka, Żabka
benasia
Postów 9176
Punkty karne 0
Konkursy dodane
ale cały weekend u teściow byliśmy to was nie czytałam
agusia147
Postów 4520
Punkty karne 0
Konkursy dodane
Dokładnie te tommee tippee najlepsze na początek, bo pokarm nie cieknie po przechyleniu butli tylko wymusza na dziecku ssanie. Testowałam też aventu butelki 0+ i tam cieknie tak bardzo, że dziecko się krztusi. Mam jeszcze butelkę canpola i to też jakaś porażka.
benasia
Postów 9176
Punkty karne 0
Konkursy dodane
dokładnie tak samo miałam z aventu, lovi - i nie zdały u nas testu, na początku tomme tippe była najlepsza.
beniaminowa
Postów 1327
Data rejestracji 21.02.2011
Punkty karne 0
Konkursy dodane
:) Jak napisałam wszystko zależy od dziecka... To że u nas był ten problem to nie znaczy że każdy go ma
Agusia wiem o czym piszesz
agusia147
Postów 4520
Punkty karne 0
Konkursy dodane
Mojemu też pani doktor zdiagnozowała kolki i kazała dawać esputicon. Cały czas jem w sumie to samo więc nie wiem skąd kolki. No i stwierdziła, że je za dużo i możliwe że od tego kolki. W środę idziemy do pani doktor, wysypało małego na czole i nie wiem czy potówki czy trądzik niemowlęcy.
beniaminowa
Postów 1327
Punkty karne 0
Konkursy dodane
Kolka pojawia się ok 2-3 tygodnia... Często jest spowodowana dietą mamy ale nie zawsze. Mój też jest żarłok, więc może to tez jest jakiś powód
agusia147
Postów 4520
Punkty karne 0
Konkursy dodane
Odbijam, mimo iż w szpitalu mówiły, że wystarczy dziecko na boczku położyć, podobno efekt podobny, ja jednak małego biorę do pionu zawsze. Może też wina, że mój wcina bardzo łapczywie, nawet cyckiem potrafi się zakrztusić. Mi lekarka kazała ograniczyć posiłki, czyli dawać rzadziej w odstępach minimum 3h.
fryteczka
Postów 4260
Data rejestracji 13.06.2006
Punkty karne 0
Konkursy dodane 6
beniaminowa
Postów 1327
Punkty karne 0
Konkursy dodane
I dobrze że odbijasz
beniaminowa
Postów 1327
Punkty karne 0
Konkursy dodane
To zależy jak się karmi... Jeśli tylko piersią to nie trzeba poić wodą, a jeśli mieszanie to chyba można...
agusia147
Postów 4520
Punkty karne 0
Konkursy dodane
No łapczywe, jakby ktoś im miał cycka zabrać...
Odnośnie wody, to ja mu podaję herbatkę rumiankową, lekarka kazała na brzuszek podawać. I rzeczywiście mały jakiś taki spokojnieszy.
fryteczka
Postów 4260
Data rejestracji 13.06.2006
Punkty karne 0
Konkursy dodane 6
jak bylam w szpitalu z malym to obok w sali byla babka,ktora tez karmila wyłacznie piersia i lekarka KAZALA przepajac malego zamiast ciagle mleko i mleko. MAly mial ok 2tyg i duuzo przybieral na wadze. To,ze karmiony tylko piersia nie oznacza,ze nie mozna przepajac.
Mleko zaspokaja wszystkie potrzeby malca , posilek jak i picie co nie oznacza,ze przepajac nie mozna.
Gość: grusia25
13.03 dopiero za 2 dni
hehehe ,mam nadzieję,ze Cię nie wystawię:)
Ja tez dzisiaj spałam 2 godziny i to tez było między 6-8 rano