Konkursowiczki w ciąży

Gość: nniewidzialnaa

#5065459 Napisano: 10.03.2012 01:42:54
Mamy, które mają dzieci z października/listopada, powiedzcie proszę ile (i co) Wasze dzieci dziennie jedzą i piją?
0 0

Gość: grusia

#5065476 Napisano: 10.03.2012 01:54:27
Moja cora jest z 29 pażdziernika i je 5 posiłkow - raz kaszke (robiona na 120 ml mleka,dosc gesta podawana łyzeczka ), reszta mleko po 150 ml. Poki co nie mozemy wprowadzac innego jedzenia.
0 0

Gość: dianek

#5065486 Napisano: 10.03.2012 01:58:07
grusia25 napisał(a):

dianek napisał(a):

faktycznie, 12 marca jakieś imieniny Bernardowe wypadają emotka

kto wie emotka

a mnie od wczoraj żołądek boli i jelita emotka trochę nic zjeść nie mogę... eh, wiem wiem, już niedługo...

grusia25, a Ty jak tam? rodzimy? emotka

ehh dianek chciałabym już rodzić a tu nic , u nas też ciągle tylko telefony ,smsy czy urodziłam wkurza mnie to jak cholera (pewnie dlatego zebrać się nie mogę) tłumaczenie ludziom ,że termin mam na 18 marca nic nie daje emotka kurcza niewiem na co oni czekają- przecież to moje i męża dziecko będzie a nie ich emotka hehehe
Ja nawet dzisiaj czuje się dość byłam na zakupach potem kawka u teściowej teraz troszkę odpoczywam bo nogi odmawiają posłuszeństwa , ale fajnie było by już rodzić -byle mieć to za sobą. Tylko u mnie trochę problem bo dzisiaj zaczyna się 40 tydzień a brzuch mi wogle nie opadł ,no ale ponoć w rodzince to normalka ,że nie wszystkim brzuchy opadają emotka emotka emotka mam nadzieję bo kolejne 2-3 tygodnie na pewno chodzic nie mam zamiaru emotka emotka Chce rodzić ,chce rodić emotka

grusia, ja wczoraj w rydygierze trafiłam na bardzo fajną lekarkę, mówiła, żeby terminami to się za bardzo nie przejmować, zwłaszcza przy pierwszym dziecku i takie 7 dni od dnia wyznaczonego przez lekarza, to jak najbardziej w samym terminie
mówiła że w moim przypadku w terminie to od 5 do 12 marca, a później jeszcze spokojnie kolejne 7 dni można czekać nic nie robić, jak do 18 marca się nic nie ruszy, a wszystkie badania będą prawidłowe to wtedy dopiero się zacznie myśleć nad jakimkolwiek wywoływaniem porodu

a póki co - żyć aktywnie, na ile się da - spacerki, sprzątanie, zakupy, imprezy emotka a jak kiepski dzień i nie ma na nic sił to spać i się niczym nie martwić

i się nie spinać, że się chce lub nie chce, bo nigdy z tego nic dobrego nie wychodzi, najlepiej o samym rodzeniu nie myśleć, czekać na spontan i już
przegapić na pewno nie przegapimy, a nakręcanie się na już nie jest dobrym pomysłem

więc spokojnie emotka nie myślmy o tym, chociaż ciężko nie myśleć emotka

ja dzisiaj sprzątam, sprzątam i sprzątam emotka żebym jeszcze coś zjeść mogła, to by było dobrze emotka a co zjem to zaraz do ubikacji.. emotka
0 0

Gość: katrin22

#5065584 Napisano: 10.03.2012 03:47:02
nniewidzialnaa napisał(a):

Mamy, które mają dzieci z października/listopada, powiedzcie proszę ile (i co) Wasze dzieci dziennie jedzą i piją?

To zależy od dnia, ale średnio w dzień Kubuś je co 2-3h. Wypija ze 4 razy mleko modyfikowane po średnio 130ml, Obiadek (zupka jarzynowa)- 200ml, soczek około 80ml, kaszka rzadka 130ml (przed snem)
W nocy pije z cycusia raz albo dwa razy i raz mleko modyfikowane.
Wczoraj zjadł o 22.00 kaszkę i spał do rana do 8.00 emotka
0 0

agusia147

#5065604 Napisano: 10.03.2012 04:06:03
rachel napisał(a):

agusia147 napisał(a):

dolly napisał(a):

eeee to ja też z ciekaowści zaglądam, co i jak

mnie siostra na koniec powiedziała:

no co Ty? jak słonica bedziesz 2 lata chodzić?

ja już telefonów nie odbierałam, bo zamiast słucham odbierałam CZEGOemotka

w końcu przestali do mnie dzwonić..... zaczeli do męża emotka

Haha do mnie też nie dzwonili tylko od męża... Cała rodzina dzień w dzień telefony czy już nie rodzę... Ja to odbierałam telefony z tekstem, że jeszcze nie rodzę
emotka

A ja ważę 5 kilo mniej niż przed ciążą emotka Mam nadzieję, że jeszcze w dół waga pójdzie.

Agusia megaaa szybko, ale z tego co pamiętam to ty chyba niewiele w ogóle przytyłas?? co?? Ile zesszło Ci od porodu?? My wczoraj przekroczyliśmy magiczną 10- tkę kilogramową od momentu poczęcia do 36 tygodnia. Coś mi sie wydaje ze ciezko bedzie wracac do formy...ale widac można:)))

No na koniec ciąży przez puchnięcie przekroczyłam 90kg, w dramatycznych momentach było 94kg
emotka teraz ważę 75 i spodnie sprzed ciąży lecą mi z tyłka, mogę zdejmować bez rozpinania, a to są dżinsy rurki obcisłe.

katrin22 napisał(a):

nniewidzialnaa napisał(a):

To zależy od dnia, ale średnio w dzień Kubuś je co 2-3h. Wypija ze 4 razy mleko modyfikowane po średnio 130ml, Obiadek (zupka jarzynowa)- 200ml, soczek około 80ml, kaszka rzadka 130ml (przed snem)
W nocy pije z cycusia raz albo dwa razy i raz mleko modyfikowane.
Wczoraj zjadł o 22.00 kaszkę i spał do rana do 8.00 emotka

Ja pierdzielę to mój synek to jakiś kombajn, on co 3h wypija 120-150ml mleka maminego, w nocy co 4-5h w zależności jak się obudzi...
0 0

#5065612 Napisano: 10.03.2012 04:11:25
agusia147 napisał(a):

Ja pierdzielę to mój synek to jakiś kombajn, on co 3h wypija 120-150ml mleka maminego, w nocy co 4-5h w zależności jak się obudzi...

Agusia dajesz mu swoje mleko z butli ?Pytam bo piszesz ze wypija 120-150 ml Twojego mleka a wiadomo bezposrednio z cyca ciezko zmierzyc emotka .
0 0

agusia147

#5065654 Napisano: 10.03.2012 04:49:57
grusia napisał(a):

agusia147 napisał(a):

Agusia dajesz mu swoje mleko z butli ?Pytam bo piszesz ze wypija 120-150 ml Twojego mleka a wiadomo bezposrednio z cyca ciezko zmierzyc emotka .

Grusia bo jak np. pracuję, a pracuję co prawda w mieszkaniu własnym, ale z ludźmi (kursy komputerowe) to nie mam kiedy małego karmić, więc ściągam wtedy mleko z cyca i małego karmi wtedy ojciec z butli. Stąd wiem ile wypija każdorazowo.
0 0

#5065659 Napisano: 10.03.2012 04:53:40
A jaka butla karmisz i czy mlody nie pokapowal jeszcze ze butla wygodniejsza? Bo o to chcialam zapytac jakbys wlasnie butle dawala . Kolezanka pytala mnie ostatnio jaka butle dawac by dziecie nie pokapowalo co i jak - chce karmic piersia ale wlasnie podobnie jak Ty czasem musi dokarmic butla.
0 0

#5065668 Napisano: 10.03.2012 05:00:32
grusia napisał(a):

A jaka butla karmisz i czy mlody nie pokapowal jeszcze ze butla wygodniejsza? Bo o to chcialam zapytac jakbys wlasnie butle dawala . Kolezanka pytala mnie ostatnio jaka butle dawac by dziecie nie pokapowalo co i jak - chce karmic piersia ale wlasnie podobnie jak Ty czasem musi dokarmic butla.

Mój się szybko skapował, że butla jest lepsza, bo nie trzeba się tak wysilać pijąc emotka więc tak na przyszłość powiem, że jak matka chce tylko karmić swoim mlekiem to lepiej nie uczyć na butlę. Mój mały chyba miał alergię na laktozę, bo często pijąc z cyca się zwijał i też mu ściągałam, a teraz woli butlę, pije cyca przez sen jedynie, ale już 1-2 razy w nocy, czasem w dzień to podejrzewam, że pokarm zniknie niedługo.
Dziś kupiłam małemu Sinlac, ale mu smakował emotka
0 0

#5065676 Napisano: 10.03.2012 05:06:48
kobitki, a w butlach macie zwykłe smoczki czy te udające cyca?

pytam, bo my mamy i takie i takie - różnica jest bardzo duża jeśli chodzi o wypływ mleka - planuję karmić piersią, ale też pójdzie w ruch butla z moim mlekiem (o ile oczywiście będzie mi dane je mieć emotka ) i się zastanawiam czy dawać butlę jak tylko pojawi się taka potrzeba, czy maksymalnie oddalać to w czasie

btw - zwariuje dzisiaj... nie dość że jeść nie mogę to jeszcze mnie teściowa wkurza... 2 dni temu dzwonili, wszystko im powiedzieliśmy jak jest żeby dali nam spokoju trochę... to nie, dzisiaj już musiała na skype zagadać i pojojczeć... wrrrrr.... szlag mnie trafi normalnie emotka emotka
0 0

#5065693 Napisano: 10.03.2012 05:20:00
dianek napisał(a):

pytam, bo my mamy i takie i takie - różnica jest bardzo duża jeśli chodzi o wypływ mleka - planuję karmić piersią, ale też pójdzie w ruch butla z moim mlekiem (o ile oczywiście będzie mi dane je mieć emotka ) i się zastanawiam czy dawać butlę jak tylko pojawi się taka potrzeba, czy maksymalnie oddalać to w czasie

btw - zwariuje dzisiaj... nie dość że jeść nie mogę to jeszcze mnie teściowa wkurza... 2 dni temu dzwonili, wszystko im powiedzieliśmy jak jest żeby dali nam spokoju trochę... to nie, dzisiaj już musiała na skype zagadać i pojojczeć... wrrrrr.... szlag mnie trafi normalnie emotka emotka

Trudno powiedzieć czy lepiej oddalać w czasie, bo to zależy od dziecka. Wygodne jest to i to, bo śmiało możesz gdzieś pójść na 2-3h a dziecko np. mąż z butli nakarmi, ale bobo może potem nie chcieć cyca, bo jest cwane i skapnie się, że już nie musi się tak męczyć emotka
A z drugiej strony jak za długo będziesz karmić samym cycem to znowu dziecko nie zechce butli, bo mu twardy smoczek będzie przeszkadzał.
Może być tak, że będziesz mieć głodomorka i będziesz musiała dokarmiać to wiadomo tylko z butli.
Położne ostrzegają, że dziecko pijące z butli nie potrafi potem poprawnie złapać sutka- bzdura, mój ładnie chwyta z otoczką i nigdy mnie brodawki nie bolały, nigdy nie popękały. Miałam jedynie nawał w szpitalu i bolały całe piersi, ale jak mały zaczął ssać to od razu jak ręką odjął.
Ja mam smoczki nuka (zwykłe nie sylikonowe)zaraz poszukam linka jakie używamy.
0 0

#5065701 Napisano: 10.03.2012 05:24:36
dianek musisz być cierpliwa, mnie wkurzali teściowie, bo przyjechali do ans od razu jak wyszliśmy ze szpitala i tak dwa dni pod rząd przyjeżdżali, teraz nie mamy wolnej niedzieli bo muszą być wrrrr emotka
Może przynajmniej będą dobrymi dziadkami, bo teściami nie byli, teraz wielce są kochani...
0 0

agusia147

#5065705 Napisano: 10.03.2012 05:26:35
grusia napisał(a):

Tomme Tippee, butelka ze smoczkiem od 0 z podwójnym zabezpieczeniem antykolkowym i miernikiem ciepła. Ma najwolniejszy przepływ, że mały żeby wypić również musi się wysilić. Jak na razie ssie i butlę i cyca. Nie polecam tych butelek z Aventu, mam takich pełno i nie są ok dla takiego malca, bo pokarm cieknie za mocno (jak się przechyli butelkę to pokarm sam z niej wycieka) i dziecko się krztusi... Może będą ok jak mały podrośnie.

katrin22 napisał(a):

dianek napisał(a):

Trudno powiedzieć czy lepiej oddalać w czasie, bo to zależy od dziecka. Wygodne jest to i to, bo śmiało możesz gdzieś pójść na 2-3h a dziecko np. mąż z butli nakarmi, ale bobo może potem nie chcieć cyca, bo jest cwane i skapnie się, że już nie musi się tak męczyć emotka
A z drugiej strony jak za długo będziesz karmić samym cycem to znowu dziecko nie zechce butli, bo mu twardy smoczek będzie przeszkadzał.
Może być tak, że będziesz mieć głodomorka i będziesz musiała dokarmiać to wiadomo tylko z butli.
Położne ostrzegają, że dziecko pijące z butli nie potrafi potem poprawnie złapać sutka- bzdura, mój ładnie chwyta z otoczką i nigdy mnie brodawki nie bolały, nigdy nie popękały. Miałam jedynie nawał w szpitalu i bolały całe piersi, ale jak mały zaczął ssać to od razu jak ręką odjął.
Ja mam smoczki nuka (zwykłe nie sylikonowe)zaraz poszukam linka jakie używamy.

W szpitalu dziecko dokarmiali ze strzykawki z taką jakby rurką, w sumie jak od kroplówki. Dziewczynie kazali dziecku podsuwać coś takiego podczas gdy mały ją ssał, po to by jednocześnie pobudzić u niej laktację.
0 0

agusia147

#5065710 Napisano: 10.03.2012 05:28:13
katrin22 napisał(a):

dianek musisz być cierpliwa, mnie wkurzali teściowie, bo przyjechali do ans od razu jak wyszliśmy ze szpitala i tak dwa dni pod rząd przyjeżdżali, teraz nie mamy wolnej niedzieli bo muszą być wrrrr emotka
Może przynajmniej będą dobrymi dziadkami, bo teściami nie byli, teraz wielce są kochani...

A mnie się zrypali dwa tygodnie przed porodem, na szczęście pojechali w tym dniu co wychodziłam ze szpitala. Wtedy zaś przyjechała moja mama, na szczęście ona nie jest tak upierdliwa i bardzo pomogła. Sami nie dalibyśmy rady chyba tego wszystkiego ogarnąć.
0 0

#5065711 Napisano: 10.03.2012 05:30:58
dianek mamy takie smoczki:
http://www.google...amp;tx=125&ty=63
Wg i zwykłe żółte, mały je lubi i one wg mnie przypominają sutek.
0 0

beniaminowa

#5065717 Napisano: 10.03.2012 05:37:44
U mnie był duży problem po karmieniu butlą. Małemu się spodobało i cyca już nie chciał emotka Ale daliśmy radę. Okupione to było popękanymi i krwawiącymi brodawkami. Wszystko zależy od dziecka.
Mam babka z poradni laktacyjnej doradziła kupić smoczek nuka bo te z aventu nie są dobre.
Dianek powodzenia i trzymam kciuki emotka
0 0

#5065718 Napisano: 10.03.2012 05:40:26
beniaminowa napisał(a):

U mnie był duży problem po karmieniu butlą. Małemu się spodobało i cyca już nie chciał emotka Ale daliśmy radę. Okupione to było popękanymi i krwawiącymi brodawkami. Wszystko zależy od dziecka.
Mam babka z poradni laktacyjnej doradziła kupić smoczek nuka bo te z aventu nie są dobre.

Dlatego jak matka nastawia się tylko na karmienie piersią to nie powinna dawać butli, bo mogą być problemy, ale nie muszą. Więc ryzyk- fizyk.
0 0

#5065725 Napisano: 10.03.2012 05:50:15
No właśnie też mam kilka butelek aventu (powygrywane), ale te smoczki w nich strasznie badziewnie wyglądają...
Ten smoczek NUKa Katrin dobrze znam - moja siostra takie ssała emotka one są nieśmiertelne już od tylu lat...

a my dostaliśmy w prezencie zestaw do karmienia - taki http://www.walmar...et-BPA-Free/10877977 te smoczki są zupełnie inne niż te normalne aventowskie, nukowskie czy dr browna - z nich zupełnie inaczej leci, trzeba dość mocno pociągnąć żeby płynęło

z normalnymi smoczkami nie chcę ryzykować w pierwszych tygodniach, zwłaszcza jak będą jakieś problemy, żeby się młody nie rozleniwił
ale się zastanawiam czy z tym zestawem nie spróbować... rzućcie okiem - myślicie że ten smoczek się do czegokolwiek nadaje?

thx beniaminowa emotka
0 0

beniaminowa

#5065728 Napisano: 10.03.2012 05:52:05
katrin22 napisał(a):

beniaminowa napisał(a):

Dlatego jak matka nastawia się tylko na karmienie piersią to nie powinna dawać butli, bo mogą być problemy, ale nie muszą. Więc ryzyk- fizyk.

Dokładnie... U nas był ten problem bo po CC zabierają dzidziusia i karmią go z butli. Z pierwszym była masakra żeby przestawić na cyca a przy drugim było mi dużo łatwiej, ale wiem że jakbym mu podała butlę to było by po karmieniu cycem...
0 0

beniaminowa

#5065732 Napisano: 10.03.2012 05:55:44
dianek napisał(a):

No właśnie też mam kilka butelek aventu (powygrywane), ale te smoczki w nich strasznie badziewnie wyglądają...
Ten smoczek NUKa Katrin dobrze znam - moja siostra takie ssała emotka one są nieśmiertelne już od tylu lat...

a my dostaliśmy w prezencie zestaw do karmienia - taki http://www.walmar...et-BPA-Free/10877977 te smoczki są zupełnie inne niż te normalne aventowskie, nukowskie czy dr browna - z nich zupełnie inaczej leci, trzeba dość mocno pociągnąć żeby płynęło

z normalnymi smoczkami nie chcę ryzykować w pierwszych tygodniach, zwłaszcza jak będą jakieś problemy, żeby się młody nie rozleniwił
ale się zastanawiam czy z tym zestawem nie spróbować... rzućcie okiem - myślicie że ten smoczek się do czegokolwiek nadaje?

thx beniaminowa emotka

Mi się wydaje że powinny być ok bo mają kształt zbliżony do sutka... A jak jeszcze ciężko leci to już powinno być super emotka ale ekspertem nie jestem emotka
A co do aventu to też je mam powygrywane... Butla się przydała a smoczek poszedł w kosz.
0 0