Konkursowiczki w ciąży

Gość: rachel

#5073015 Napisano: 14.03.2012 09:53:40
grusia25 napisał(a):

rachel napisał(a):

Dziewczyny ja powtarzam sobie że będzie dobrze a potem zaraz mam napady paniki...Powtarzam sobie: tyle kobiet to przeszło ja też przejde...ale nie pomaga na zbyt długi czas....
Marzy mi lekki poród a nawet nie wiem co to znaczy:PP

grusia25 - może wapno pomoże??

no właśnie myślałam o wapnie tylko czy można pić
emotka

Ja miałam w 3 miesiącu wysypkę i poszłam do internisty. powiedział ze wapno można pic spokojnie kazał tylko powiedzieć w aptece ze to dla kobiety w ciązy (zeby dawka nie była za duża). Ja z obawy przed tym wapnem piłam jedną tabletkę co drugi dzień, ale potem mój ginekolog powiedział ze niepotrzebnie sie martwiłam wapno w małych dawkach mozna. Nie wolno za to żądnych maści na uczylenia ani innych tabletek
0 0

Gość: katrin22

#5073020 Napisano: 14.03.2012 09:55:08
grusia25 napisał(a):

rachel napisał(a):

Dziewczyny ja powtarzam sobie że będzie dobrze a potem zaraz mam napady paniki...Powtarzam sobie: tyle kobiet to przeszło ja też przejde...ale nie pomaga na zbyt długi czas....

emotka

Z tego co pamiętam nie bardzo można pić wapno. Ja też miałam uczulenie, myślałam, że stopy i dłonie zadrapię na śmierć, ale pomógł PUDER W KREMIE i zmiana diety, dużo wody. Zapewne masz na coś uczulenie, pomyśl co ostatnio podjadałaś emotka
Na rozstępy nie ma już pomocy, jak wyskoczą to po ptokach, trza je pokochać, moje są takie kochane

emotka
0 0

Gość: nineczka17

#5073023 Napisano: 14.03.2012 09:57:56
grusia25 napisał(a):

rachel napisał(a):

w ciązy w takim wypadku trzeba do lekarza nawet pierwszego kontaktu sie udać
wapno kiedyś bylo dobre na wszystko przeziebienie,chorobę uczulenie teraz lekarze przestrzegają przed braniem wapnia na własną rękę

a skóra która się rozchodzi to swędzi właśnie też tak mialam

0 0

Gość: grusia25

#5073025 Napisano: 14.03.2012 09:58:47
katrin22 napisał(a):

grusia25 napisał(a):

rachel napisał(a):

emotka

Z tego co pamiętam nie bardzo można pić wapno. Ja też miałam uczulenie, myślałam, że stopy i dłonie zadrapię na śmierć, ale pomógł PUDER W KREMIE i zmiana diety, dużo wody. Zapewne masz na coś uczulenie, pomyśl co ostatnio podjadałaś emotka
Na rozstępy nie ma już pomocy, jak wyskoczą to po ptokach, trza je pokochać, moje są takie kochane

emotka

to odpuszczę to wapno w takim razie - ehh co ja jadłam ostatnio wszystko - końcówka ciaży a ja ciągle głodna chyba ze stresu konia z kopytami bym zjadła emotka emotka ale osttanio chyba przeginam z tymi goframi , dżemy to mi mąż kartonami dowoził emotka więc może te dżemy emotka kurcza juz nic nie jem tylko wodę zaczynam pic hektolitrami emotka
0 0

#5073102 Napisano: 14.03.2012 10:23:48
grusia25 a może dżemy truskawkowe? one mogą uczulić, a w ciąży organizm na wszystko podatny, ja znowu byłam uczulona być może na kakao, orzechy. Pod koniec ciąży wieczorem wypijałam kakao a do tego 4 sucharki posmarowane Nutellą <mniam>

Jak wypijesz 1 tabletkę rozpuszczoną w wodzie to na pewno się nic nie stanie.

w aptece kup sobie puder w kremie (5zł) i smaruj, on łagodzi swędzenie, daje uczucie zimna z miętą i bezpieczny w ciąży.
0 0

benasia

#5073109 Napisano: 14.03.2012 10:26:05
katrin22 napisał(a):

grusia25 a może dżemy truskawkowe? one mogą uczulić, a w ciąży organizm na wszystko podatny, ja znowu byłam uczulona być może na kakao, orzechy. Pod koniec ciąży wieczorem wypijałam kakao a do tego 4 sucharki posmarowane Nutellą <mniam>

w aptece kup sobie puder w kremie (5zł) i smaruj, on łagodzi swędzenie, daje uczucie zimna z miętą i bezpieczny w ciąży.

a ja w ciąży na koniec jadłam płatki czekoladowe z mlekiem i pamiętam że też chyba dżem truskawkowy z łowicza emotka
0 0

Gość: grusia25

#5073114 Napisano: 14.03.2012 10:27:33
katrin22 napisał(a):

tak katrin22 jadłam truskawkowe i brzoskwiniowe,wczoraj na kolacje znowu jadłam i właśnie w nocy mi drugie udo zesypało:(( wiec może faktycznie te dżemy. Wygonię męża do apteki jak wróci z pracy po ten puder.

dzieki za pomoc wszystkim emotka
0 0

#5073115 Napisano: 14.03.2012 10:27:50
Heh, eh te zachcianki emotka
0 0

#5073120 Napisano: 14.03.2012 10:28:56
benasia Twój Mikuś też taki marudny? mojemu nic nie pasuje, z ledwością Go uspałam, kiedy te zęby dadzą spokój emotka
0 0

#5073124 Napisano: 14.03.2012 10:30:02
grusia25 brzoskwiniowy jest bezpieczny, ale może na razie odpuść je sobie, bo tam też tej chemii i do końca nie wiesz co mogło być przyczyną wysypki.
0 0

sonata

#5073146 Napisano: 14.03.2012 10:36:15
katrin22 napisał(a):

grusia25 brzoskwiniowy jest bezpieczny, ale może na razie odpuść je sobie, bo tam też tej chemii i do końca nie wiesz co mogło być przyczyną wysypki.

Ja miałam plamki jak się gdzieś lekko drapnęłam, czasem nawet puchło, a to była pokrzywka ciężarnych. Skóra pod wpływem hormonów robi się bardzo wrażliwa. Też polecam ten puder z apteki emotka
0 0

#5073195 Napisano: 14.03.2012 10:53:31
sonata napisał(a):

katrin22 napisał(a):

Ja miałam plamki jak się gdzieś lekko drapnęłam, czasem nawet puchło, a to była pokrzywka ciężarnych. Skóra pod wpływem hormonów robi się bardzo wrażliwa. Też polecam ten puder z apteki emotka

Właśnie! Może to zwykła pokrzywka ciężarnych, ona jest nie groźna i mija wraz z rozwiązaniem emotka
0 0

benasia

#5073221 Napisano: 14.03.2012 11:08:33
katrin22 napisał(a):

benasia Twój Mikuś też taki marudny? mojemu nic nie pasuje, z ledwością Go uspałam, kiedy te zęby dadzą spokój emotka

mój bardzo marudzi ok 18 już 3 dni tak było, myslałam wczoraj że skoro obudził się przed 17 to wytrzyma do spania na noc o 20, a on taki cyrk dał że szok emotka
musiałam go uśpić o 19 na drzemkę i dopiero potem kąpiel, jedzenie i spanie.
a w dzień to zależy od dnia, róznie bywa.
0 0

#5073243 Napisano: 14.03.2012 11:17:20
benasia napisał(a):

katrin22 napisał(a):

mój bardzo marudzi ok 18 już 3 dni tak było, myslałam wczoraj że skoro obudził się przed 17 to wytrzyma do spania na noc o 20, a on taki cyrk dał że szok emotka

mój do 18.00 marudzi, potem mycie, piżamka, mleko i około 19.30 spokój, ale do 18.oo masakra
0 0

#5073270 Napisano: 14.03.2012 11:23:12
katrin22 napisał(a):

benasia napisał(a):

katrin22 napisał(a):

mój do 18.00 marudzi, potem mycie, piżamka, mleko i około 19.30 spokój, ale do 18.oo masakra

o 18.30 spokój
emotka
0 0

benasia

#5073812 Napisano: 14.03.2012 02:18:03
katrin22 napisał(a):

benasia napisał(a):

katrin22 napisał(a):

a u nas ok 19 mycie, potem pidżamka, mleczko +troszkę kaszki/kleiku łyżeczką, i spanko o 20.

a dziś jaki kochany ten mój synek emotka
śpi ślicznie aż muszę go obudzić na jedzonko, i po raz pierwszy jadł dziś zupkę marchewkową z ryżem z hippa i mu bardzo smakowała emotka
0 0

agusia147

#5074048 Napisano: 14.03.2012 03:26:48
A mojego kąpiemy o 22 i kładziemy go spać mniej więcej o takiej porze jak my chodzimy. Trochę z własnego egoizmu, żeby pospać dłużej.

A dziś byliśmy u Pani doktor po skierowanie na bioderka, mały ma trądzik niemowlęcy, ale na szczęście powoli mu schodzi. A tak poza tym chłop jak dąb, waży 5300 a ma 3 tygodnie. Pani doktor stwierdziła, że umiejętności ma mniej więcej jak 3 miesięczne niemowlę, a nie jak 3 tygodniowy maluch, i się śmiała żebyśmy się nie zdziwili jak za 2 miesiące zacznie od razu raczkować emotka
0 0

Gość: marielu

#5074151 Napisano: 14.03.2012 03:58:45
ktoś tu chciał konia z kopytami ? lecem z pomocom emotka

http://www.domwsc...2011/06/Strzelec.jpg

fajne macie te dzieciowe problemy emotka Obyśta tylko takie miały emotka
0 0

sonata

#5074172 Napisano: 14.03.2012 04:04:49
marielu napisał(a):

ktoś tu chciał konia z kopytami ? lecem z pomocom emotka

http://www.domwsc...2011/06/Strzelec.jpg

fajne macie te dzieciowe problemy emotka Obyśta tylko takie miały emotka

Pani kochana, ja się wychowałam w stajni i bez podtekstów - nie takie konie widziałam emotka
A posiadanie dzieci to poza wielkim szczęściem, to taki nieustający, atawistyczny lęk w sercu emotka
0 0

Gość: grusia

#5074191 Napisano: 14.03.2012 04:08:54
agusia147 napisał(a):

Pani doktor stwierdziła, że umiejętności ma mniej więcej jak 3 miesięczne niemowlę, a nie jak 3 tygodniowy maluch

No prosze to co takiego potrafi ? Ty juz na wesele zbieraj emotka
0 0