Konkursowiczki w ciąży

Gość: agasiam

#5075487 Napisano: 15.03.2012 08:48:10
Ja uważam że mój synuś rozwija się stosownie do wieku i nie martwie się tym że czyjeś dziecko robi to czy tamto.Wierze pediatrze, skoro mówi że rozwija się prawidłowo to dlaczego mam panikować. Chyba nie ma co rywalizować na tym polu bo faktycznie każde dziecko rozwija się w innym tempie.Czasem patrze na http://www.maluchy.pl/rozwoj_dziecka/ ale nie biore tego za regułe. Najważniejsze aby dzieci były zdrowe i tego życze wszystkim mamusią.
0 0

#5075507 Napisano: 15.03.2012 08:59:30
A tak zmieniając temat chcemy z mężem zapisać młodego na basen-kurs dla niemowlaków. Czy któraś z mam uczestniczyła w czymś takim? Czy warto?
0 0

beniaminowa

#5075528 Napisano: 15.03.2012 09:07:30
agasiam napisał(a):

A tak zmieniając temat chcemy z mężem zapisać młodego na basen-kurs dla niemowlaków. Czy któraś z mam uczestniczyła w czymś takim? Czy warto?

Jak zapiszesz to zdaj relację emotka Ja też bym chciała ale nie odważyłam się...
0 0

koper

#5075573 Napisano: 15.03.2012 09:24:34
agasiam napisał(a):

Moim zdaniem warto! Moja siostra cioteczna chodzi ze swoim synkiem i jest bardzo zadowolona, młody wcale nie boi się wody, pływa, generalnie rewelacja.
Na moim zadupiu nie ma takich kursów niestety, po prostu chodzę z córeczką na basen, żeby się popluskała i albo bawi się w brodziku, albo jest u mnie na rękach, za nic nie chce nawet brody zamoczyć...
Jakby u mnie były organizowane takie zajęcia to bym się nie zastanawiała ani minuty emotka
0 0

benasia

#5075582 Napisano: 15.03.2012 09:27:07
agasiam napisał(a):

ja też chciałam z synkiem chodzić zwłaszcza że karnet na basen mieliśmy ale on m 4 i pół miesiąca a u nas na basenie woda jest chlorowana a nie ozonowana i trochę się boję o bakterie, uczulenie, grzybice czy coś itp.
0 0

Gość: katrin22

#5075651 Napisano: 15.03.2012 10:01:16
U nas też niestety chlorowana emotka
Wiosną coś wymyślimy, może nie kurs, ale jako takie miłe spędzenie czasu.

grusia już 3 dni wow! Ostro, że tylko Bebiko. My za tydzień szczepionka to popytam co i jak.
0 0

joan

#5075672 Napisano: 15.03.2012 10:10:33
Dziewczyny, sprawdźcie, czy w pobliżu nie ma hotelu SPA, w którym jest basen - tam powinno być lepiej z wodą, choć trzeba się z dzieckiem bawić samemu, bez instruktora.
0 0

Gość: grusia

#5075711 Napisano: 15.03.2012 10:28:22
katrin22 napisał(a):

grusia już 3 dni wow! Ostro, że tylko Bebiko. My za tydzień szczepionka to popytam co i jak.

Poki co czekam na rozwoj wydarzen ale nic nie zapowiada zebysmy wrocili do pepti. W razie w mamy jeszcze 2 puszki kupione i recepte na kolejne 2 emotka niestety wszystko na 100 % ale wiadomo mus to mus emotka .
0 0

benasia

#5075734 Napisano: 15.03.2012 10:36:56
joan napisał(a):

Dziewczyny, sprawdźcie, czy w pobliżu nie ma hotelu SPA, w którym jest basen - tam powinno być lepiej z wodą, choć trzeba się z dzieckiem bawić samemu, bez instruktora.

o super pomysł -u nas właśnie spa z basenem otwierają emotka
zreszta my i tak sami chcielismy się bawić bo kursu takiego u nas nie ma.
0 0

benasia

#5075740 Napisano: 15.03.2012 10:40:02
my też sie zastanawiamy czy jak mały wejdzie w mleko 2 to nie zmienić mu po kilku puszkach na inne, bo Enfamil kosztuje dużo, wiec musze zobaczyc ile kosztuje NAN, BEBILON i HIPP COMBIOTYK -orientuje się ktoś gdzie są te najtańsze i jaka cena? bo wczoraj w Tesco widziałam BEBILON 800g za 44zl to wcale nie taniej, bo jak w promocji kupię Enfamil teraz za 24zł 400g (normalna cena ok 30zł) to dużej różnicy nie będzie więc wtedy zostaniemy nadal na Enfamilu.
0 0

monika1985monik

#5075747 Napisano: 15.03.2012 10:43:13
agasiam napisał(a):

Byłam raz i w życiu więcej nie poszłam więc ja jestem przeciwna temu u nas wyglądało to tak że zajęcia były prowadzone przez Panią która na 1 zajęciach kazała zanurzać całe dziecko do wody
i różne dziwne ćwiczenia i te biedne dzieci zamiast cieszyć się i oswajać z wodą to jak tylko widziały że zbliżają się do basenu to tak strasznie płakały że aż serce się krajało a do tego naprawdę kupę kasy to kosztowało. Ja chodziłam z synkiem na basen od 5 miesiąca ale nie na zajęcia tylko że tak powiem na własną rękę i małego powoli oswajałam z wodą i świetnie się bawiliśmy emotka
0 0

#5075761 Napisano: 15.03.2012 10:47:17
Nan kosztuje ok 15-18 zl za 350 g ale sa tez wieksze opakowania i fajne promocje. Bebilon od niedawna jest tez w opakowaniach po 1200g cena sugerowana to ok 70 zl , Hipp u nas 350g kosztuje 22 zl a 800g ok 42 zl .
0 0

beniaminowa

#5075774 Napisano: 15.03.2012 10:51:42
benasia napisał(a):

my też sie zastanawiamy czy jak mały wejdzie w mleko 2 to nie zmienić mu po kilku puszkach na inne, bo Enfamil kosztuje dużo, wiec musze zobaczyc ile kosztuje NAN, BEBILON i HIPP COMBIOTYK -orientuje się ktoś gdzie są te najtańsze i jaka cena? bo wczoraj w Tesco widziałam BEBILON 800g za 44zl to wcale nie taniej, bo jak w promocji kupię Enfamil teraz za 24zł 400g (normalna cena ok 30zł) to dużej różnicy nie będzie więc wtedy zostaniemy nadal na Enfamilu.

Podobno każdą zmianę mleka trzeba skonsultować z pediatrą. A nie miał problemów z brzuszkiem? U nas w szpitalu dzieci dostawały właśnie Enafamil i był wrzask. Mój je pił tylko przez ten czas jak byłam unieruchomiona a i tak biedny płakał emotka A babka z poradni mi mówiła że dzieci mają po nim problemy z brzuszkiem emotka Tylko w sumie Twój to już duży chłop emotka to może jakoś daje sobie z ty radę emotka
0 0

Gość: kotek11

#5075790 Napisano: 15.03.2012 10:58:32
dziewczyny ja ma dzieciaki basenowe.. z mlodym chodzilismy na zorganizowane zajecia - super bylo... generalnie wygladalo to tak ze dopiero po 6 m-cach kursu dzieci nurkowaly... oczywiscie te co chcialy.. mloda edukujemy sami juz... raz ze wzgledu na oszczednosci w budzecie domowym... dwa - niestety przestaly nam pasowac godziny zajec (i nie ma grupy dla mlodej i mlodego)... ja mam ponadto w domu ksiazke, ktorej wspolautroka jest babeczka z naszej szkolki emotka

jesli macie mozliwosc idzcie do DOBREJ SZKÓLKI... i nie bojcie sie wody chlorowanej emotka my takij plywalismy.. wazniejsze jest zwrocenie uwagi na temperature wody i powietrza oraz warunki na szatni....
0 0

#5075799 Napisano: 15.03.2012 11:00:04
Pewnie spróbuje ale już teraz musze się zdecydować choć zajęcia są od czerwca. A tu mam film z zajęć w Szczecinie. Wygląda to fajnie. http://www.youtub...&feature=related
0 0

Gość: katrin22

#5075809 Napisano: 15.03.2012 11:05:03
U nas w szpitalu dawali Bebilon HA

grusia napisał(a):

katrin22 napisał(a):

Poki co czekam na rozwoj wydarzen ale nic nie zapowiada zebysmy wrocili do pepti. W razie w mamy jeszcze 2 puszki kupione i recepte na kolejne 2 emotka niestety wszystko na 100 % ale wiadomo mus to mus emotka .

Płaciłaś 100% za puszki?

Fajnie, że jesteście na dobrej drodze, u nas zobaczymy co i jak. Za tydzień szczepienie to się okaże co powie lekarka.
A zapytam z ciekawości ile kosztują badania na alergie ?

beniaminowa Ty pisałaś, że mleko krowie uczula bardziej niż modyfikowane? Bo ja jak zjem sobie więcej białka niż norma wcześniejsza to mały na klatce lekko obsypany, ale znika po 2 dniach. Tylko ja karmię ze 2 razy w nocy to mały nie ma kontaktu non stop z moim mlekiem.

0 0

Gość: allice

#5075820 Napisano: 15.03.2012 11:07:30
beniaminowa napisał(a):

benasia napisał(a):

Podobno każdą zmianę mleka trzeba skonsultować z pediatrą. A nie miał problemów z brzuszkiem? U nas w szpitalu dzieci dostawały właśnie Enafamil i był wrzask. Mój je pił tylko przez ten czas jak byłam unieruchomiona a i tak biedny płakał emotka A babka z poradni mi mówiła że dzieci mają po nim problemy z brzuszkiem emotka Tylko w sumie Twój to już duży chłop emotka to może jakoś daje sobie z ty radę emotka

Mój synek w szpitalu dostawał Enfamil i dostaliśmy też przy wypisie puszkę do domu, a że krótko karmiłam piersią to mały w sumie od narodzin dostawał to mleko aż do 6 miesiąca i nie miał żadnych problemów z brzuszkiem. Potem przeszliśmy na NAN, a teraz jak mały ma już ponad 2 latka to jak ma ochotę to dostaje Bebiko lub Nestle Junior.
0 0

benasia

#5075889 Napisano: 15.03.2012 11:37:25
beniaminowa napisał(a):

benasia napisał(a):

mój Mikołaj dostawał już w szpitalu Enfamil, potem my jak dawaliśmy rózne mleka to były niewypały jedynie Enfamil okazał się najlepszy i dlatego przy nim zostaliśmy. Małemu smakuje i nie ma żadnych problemów, wręcz przeciwnie jak był malutki dopiero na Enfamilu problemy brzuszkowe przeszły prawie no i oprócz kolek ale i te były lżejsze już.
Ale dostaje Enfamil normnalny a nie dla alergików oczywiście, bo tamten jest okropny podobno.
0 0

#5075893 Napisano: 15.03.2012 11:38:53
katrin22 napisał(a):

Płaciłaś 100% za puszki?
Fajnie, że jesteście na dobrej drodze, u nas zobaczymy co i jak. Za tydzień szczepienie to się okaże co powie lekarka.
A zapytam z ciekawości ile kosztują badania na alergie ?

Tak bo zaswiadczenie od dermatologa jest niewazne ( podobno nie moze juz wystawiac ).A ze innej podkladki nie mielismy to musiało byc na 100% - badania z krwi na jeden alergen ok 40-45 zl u nas ( mielismy robic conajmniej na mleko, kazeine i chyba na soje ) plus wizyta u alergologa 150 zl .Zeby bylo smiesznie niektorzy wystawiaja zaswiadczenie tylko na 3 miesiace.
0 0

benasia

#5075899 Napisano: 15.03.2012 11:40:17
allice napisał(a):

beniaminowa napisał(a):

benasia napisał(a):

Mój synek w szpitalu dostawał Enfamil i dostaliśmy też przy wypisie puszkę do domu, a że krótko karmiłam piersią to mały w sumie od narodzin dostawał to mleko aż do 6 miesiąca i nie miał żadnych problemów z brzuszkiem. Potem przeszliśmy na NAN, a teraz jak mały ma już ponad 2 latka to jak ma ochotę to dostaje Bebiko lub Nestle Junior.

no właśnie dlatego jak skończy 6 miesiecy dostanie jeszcze z 4 -6 puszkek Enfamil 2 a potem chce spróbowac inne, ale napewno nie Bebiko bo to mielismy 1 i wg to jest najgorsze mleko z wielu jakie próbowaliśmy.
0 0