Nasz serwis prowadzony przez Adriana Pionkę wraz naszymi partnerami wymienionymi w Polityce
Prywatności wykorzystuje pliki cookies zapisywane na Twoim urządzeniu i inne technologie do
zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu personalizowania treści i reklam oraz analizowania
ruchu na stronie i w Internecie.
Przetwarzanie danych jest uzasadnione z uwagi na nasze usprawiedliwione potrzeby, co obejmuje między
innymi konieczność zapewnienia bezpieczeństwa usługi (np. sprawdzenie, czy do Twojego konta nie
loguje się nieuprawniona osoba), dokonanie pomiarów statystycznych, ulepszania naszych usług i
dopasowania ich do potrzeb i wygody użytkowników (np. personalizowanie treści w usługach) jak
również prowadzenie marketingu i promocji własnych usług Administratora. Dane te są przetwarzane do
czasu istnienia uzasadnionego interesu lub do czasu złożenia przez Ciebie sprzeciwu wobec
przetwarzania.
Dane osobowe będą przekazywane wyłącznie naszym podwykonawcom, tj. dostawcom usług informatycznych
i/lub partnerom wymienionym w
Polityce
Prywatności.
Przysługuje Ci prawo żądania dostępu do treści danych osobowych, ich sprostowania, usunięcia oraz
prawo do ograniczenia ich przetwarzania. Ponadto także prawo do cofnięcia zgody w dowolnym momencie
bez wpływu na zgodność z prawem przetwarzania, prawo do przenoszenia danych oraz prawo do wniesienia
sprzeciwu wobec przetwarzania danych osobowych. Posiadasz prawo wniesienia skargi do Prezesa Urzędu
Ochrony Danych Osobowych.
Gość: marielu
yyyy eeee lala, ja coś czuję że ty siem kompletnie na kopytach nie skupiłaś
sonata
Postów 596
Data rejestracji 21.01.2011
Punkty karne 0
Konkursy dodane
Zboczenie zawodowe. W mojej pracy zdarzało mi się owszem kopytami zajmować, ale czasem trza było pomóc takiemu zawodnikowi w zalotach do kobyłki...
sonata
Postów 596
Punkty karne 0
Konkursy dodane
Nasz lekarz mówił, że maluchy teraz szybko się rozwijają. Kiedyś ciemiączko zrastało się w wieku 18 miesięcy a teraz najczęściej już po roku.
beniaminowa
Postów 1327
Data rejestracji 21.02.2011
Punkty karne 0
Konkursy dodane
No i waży już 5 kg
Gość: katrin22
duży już, 5kg to sporo
agusia147
Postów 4520
Data rejestracji 01.11.2010
Punkty karne 0
Konkursy dodane
No stara przewraca się z boku na bok, z pleców na brzuch itp, głowę trzyma sztywno jak leży na brzuchu, dzielnie ją podnosi, wyciąga łapki by go podnieść i z zainteresowaniem się bawi grzechotką.
beniaminowa a ile ma już twój maluch?
Kurcze jak Twój to klocuszek to mój to chyba nie wiem co
Zrobię zakupy w: Top Market, Rossman, Tesco, Real, Auchan, Carrefour, Lidl, Biedronka, Żabka
Główkę też trzyma sztywno i próbuje siadać jak go na pół leżąco trzymam. Za rączki podnosi się już bez problemu. Jak leży na brzuszku to normalnie trzyma główkę i wyciąga rękę po zabawkę, ale szybko Mu się nudzi i zaczyna jęczeć. A jak chwyci mnie za włosy to ałć
sonata
Postów 596
Punkty karne 0
Konkursy dodane
agusia147
Postów 4520
Punkty karne 0
Konkursy dodane
Ja zaczęłam wiązać włosy, bo ostatnio mąż musiał ratować jak mały chwycił obydwoma rączkami. Inaczej bym chyba łysa została. Ma chłopak krzepę. Nie wyobrażam sobie założyć dłuższych kolczyków albo biżuterii w stylu łańcuszek czy bransoletka..
Gość: grusia
E no to procz tych staran przewracania sie ( stara sie czy sie regularnie przewraca ?
) to potrafi to co powinien w swoim wieku
A my jestesmy w trakcie prowokacji mlecznej i nie mowiac glosno wyglada to niezle
beniaminowa
Postów 1327
Punkty karne 0
Konkursy dodane
Agusia ma 6 i pół tygodnia
Twój się wielki urodził (mój pierwszy miał 4170
Gość: agasiam
agusia147
Postów 4520
Punkty karne 0
Konkursy dodane
Stara to było określenie
To mój młodszy 3 tygodnie i waży klocu 5300. Lekarka stwierdziła, że za szybko przybiera na wadze. Boję się pomyśleć co będzie za miesiąc czy dwa, bo już różnicę czuć na rękach i w kręgosłupie. A mały strasznie lubi być na rękach u mnie czy męża.
Dodajesz zwykłego modyfikowanego do Pepti?
U nas wystarczy, że ja zjem coś z nabiału i niestety mały ma kilka lub kilkanaście kropek, więc wiadomo, że jeszcze nie przeszło.
beniaminowa
Postów 1327
Punkty karne 0
Konkursy dodane
Nie jesteś sama
beniaminowa
Postów 1327
Punkty karne 0
Konkursy dodane
Mój młodszy jak miał 6 tygodni ważył 6,2 kg. Nic mi lekarze nie mówili że za szybko przybiera na wadze... Może to i dobrze bo niepotrzebnie bym panikowała. Ale wydaje mi się że Twój aż tak dużo nie przybiera żeby panikować, dzieci przybierają ok 1 kg na miesiąc. Będzie dobrze
fryteczka
Postów 4260
Data rejestracji 13.06.2006
Punkty karne 0
Konkursy dodane 6
siada połdupkiem bo tylko boczkiem na 1 posladku, raczki wyciaga zeby mu pomoc i wtedy szczesliwy jak siedzi
uwielbia krzyczec i glosno sie smieje, ma-ma mowi ale to nie jest to swiadowe mama
Mój za 2 tygodnie 5 miesięcy i jakoś nie mogę sobie wyobrazić Kubusia jak raczkuje
Co do wagi lekarka ostatnio mówiła, że ona woli jak dziecko przybiera powoli na wadze, bo nie ma potem problemów z krzywicą czy tam innymi, niby pół kg na miesiąc to jest Ok, ale dzieci tak szybko przybierają na wadze do 6 miesiąca, potem już wolniej, noc chyba, że jakieś wyjątki
Gość: emilka1705
moja Liwcia turla się po całym pokoju:) już nie mogę jej na moment samej na łóżku zostawić. wcześniej rozkładałam w salonie mate i mała przekręcała się z plecków na brzuszek i ogladała tv, a teraz rozkładam nasz koc 220cmx240 bo z maty moment ucieka.
benasia
Postów 9176
Data rejestracji 08.11.2010
Punkty karne 0
Konkursy dodane
Ale faktycznie lepiej nie ucz go że tylko na rączkach nosicie bo potem będzie cięzko, wiem bo mój też duży i ładnie przybiera i ciezko mi było przy 7kg już dźwigać(teraz ma 8kg) a bąbel nauczył się że na rączkach lulać tylko na noc sam w łózeczku usypiał, i powiedziałam dosyć tego bo mi kręgosłup pęknie a przecież on będzie coraz cięższy i o dziwo młody oduczył się że musze go nosić, zasypia w dzień w łóżeczku na boczku przytulony do slonia Hipolita, ewentualnie aczkolwiek nie często mu pozwalam zasypia przy mnie po prostu przytulimy się i śpi trzymając mnie ale też nie chce tak go przyzwyczaić.
A co do siadania to mój sam się podnosi gdy jest na pół leżąco, gdy leży mówię choć do mamusi to uśmiech i łapki chwyta i od razu się podnosi, zabawkami się bawi, ma pałak z zabawkami od leżaczka bujaczka to zawzięcie go łapie, boksuje i bierze i ogląda zabawki, głowę trzymał sztywno podniesioną że tak powiem od urodzenia -mam nawet foto
a mostki też już dawno robi nawet nie pamiętam ile miał jak zaczał ale coś około miesiąca albo mniej. teraz to czasem sam pupę podnosi żeby mama pampersa założyła
Zrobię zakupy na konkursy w: ABC, Tesco HM, Intermarche, Kaufland, Polomarket, Dino, Eko, Biedronka i innych - pw