Nasz serwis prowadzony przez Adriana Pionkę wraz naszymi partnerami wymienionymi w Polityce
Prywatności wykorzystuje pliki cookies zapisywane na Twoim urządzeniu i inne technologie do
zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu personalizowania treści i reklam oraz analizowania
ruchu na stronie i w Internecie.
Przetwarzanie danych jest uzasadnione z uwagi na nasze usprawiedliwione potrzeby, co obejmuje między
innymi konieczność zapewnienia bezpieczeństwa usługi (np. sprawdzenie, czy do Twojego konta nie
loguje się nieuprawniona osoba), dokonanie pomiarów statystycznych, ulepszania naszych usług i
dopasowania ich do potrzeb i wygody użytkowników (np. personalizowanie treści w usługach) jak
również prowadzenie marketingu i promocji własnych usług Administratora. Dane te są przetwarzane do
czasu istnienia uzasadnionego interesu lub do czasu złożenia przez Ciebie sprzeciwu wobec
przetwarzania.
Dane osobowe będą przekazywane wyłącznie naszym podwykonawcom, tj. dostawcom usług informatycznych
i/lub partnerom wymienionym w
Polityce
Prywatności.
Przysługuje Ci prawo żądania dostępu do treści danych osobowych, ich sprostowania, usunięcia oraz
prawo do ograniczenia ich przetwarzania. Ponadto także prawo do cofnięcia zgody w dowolnym momencie
bez wpływu na zgodność z prawem przetwarzania, prawo do przenoszenia danych oraz prawo do wniesienia
sprzeciwu wobec przetwarzania danych osobowych. Posiadasz prawo wniesienia skargi do Prezesa Urzędu
Ochrony Danych Osobowych.
agusia147
Postów 4520
Data rejestracji 01.11.2010
Punkty karne 0
Konkursy dodane
Mój to ma ma ma ma nawija jak cycka złapać nie może
Zrobię zakupy w: Top Market, Rossman, Tesco, Real, Auchan, Carrefour, Lidl, Biedronka, Żabka
benasia
Postów 9176
Data rejestracji 08.11.2010
Punkty karne 0
Konkursy dodane
rozmawia, wydaje zróżnicowane dźwięki i bardzo się chichra jak mąż się z nim bawi
włosy jednak od początku muszę nosić związane bo zaraz łapie a i tak nie raz mnie chwyci jakoś od tyłu gdy noszę go na odbicie.
biżuterię nie za bardzo mogę nosić, jak już to króciutkie kolczyki lub kuleczki, a o długich zapomnieć można...
Zrobię zakupy na konkursy w: ABC, Tesco HM, Intermarche, Kaufland, Polomarket, Dino, Eko, Biedronka i innych - pw
Gość: emilka1705
oj ja się już jakiś czas temu naczytałam. Nasza mała leżąc na brzuszku gdy miała ok miesiąca i ciut mniej ślicznie dźwigała głowe, ale z czasem przestała. Jedynie czasami przekręciła z jednego boku na drugi. Zaczęłam się martwić. Jeszcze wcześniej lekarka coś szepnęła że Liwka jest bardzo delikatnie asymetryczna. Kuzynka na fb dodała zdjęcie swojego synka o tydz starszego niż Liwia, który dzielnie dzwigał głowe. Nie mogąc zasnąć pewnego wieczoru zaczełam czytać o nie trzymaniu główki, połączyłam to z tą asymetrią i co? Panika. Akurat na drugi dzień miałyśmy szczepienie więc ze łzami w oczach opowiedziałam lekarzowi co i jak. Ten położył małą na brzuchu a ona ślicznie dźwiga główkę
Jeśli chodzi o asymetrię to mnie wyśmiał i przez moje porównywania i domysły to tylko strachu najadłam-a córcia okazała się zwyczajnie leniwa.
beniaminowa
Postów 1327
Data rejestracji 21.02.2011
Punkty karne 0
Konkursy dodane
Katrin bo mleko krowie jest dużo bardziej uczulające niż modyfikowane... Może zapytaj pediatry czy już możesz podawać łyżeczkę modyfikowanego czy jeszcze nie... Ja zaczęłam dopiero ok 8 miesiąca ale wiem że to dość późno, więc chyba zależy od lekarza...
benasia
Postów 9176
Data rejestracji 08.11.2010
Punkty karne 0
Konkursy dodane
bo w łóżeczku gdzie ma twardo to jak śpi na boku to się przewróci, a generalnie w nocy śpi na plecach, w dzień próbuje się przekręcać czasami ale leży na miękkim pościelonym tapczanie -nawet podusie ma pod kocem więc ciezko mu się przekręcić...
beniaminowa
Postów 1327
Punkty karne 0
Konkursy dodane
Oj mój też był leniwy
Także ja już nie porównuję, ale czasem zazdroszczę jak czyjeś dziecko już siedzi, samo je czy woła siku. Tylko że to wszystko bez ciśnienia
beniaminowa
Postów 1327
Punkty karne 0
Konkursy dodane
Z tego co wiem najlepiej jest jak ma twardo... Spróbuj go położyć na kocyku na podłodze. Ja mojego młodszego kładę, ale on co najwyżej przekręci główką w prawo lub lewo
Gość: katrin22
Dzieci nie ma co porównywać, bo każde w innym tempie rośnie i się rozwija. Mój do niedawna był niejadkiem, ale pediatra znalazła przyczynę i teraz wcina nawet 120 kaszki, mleka wypił 180ml, a wcześniej z ledwością 70ml.
My za tydzień jedziemy na 3 szczepienie, ale to jedno kłucie i po bólu.
beniaminowa będę musiała popytać lekarki o dodawanie mleka modyf. do pepti, ale cudownie byłoby jakby mały mógł pić takie mleczko, a nie tą paszę
Wiem, wiem zleci szybko
a czuje jakbym 2 kreski na teście zobaczyła wczoraj:)
A ja dziś szperając w portfelu znalazłam karteczkę z numerem telefonu do laboratorium jak robiłam test beta hcg i był numer klienta 818 i przypomniało mi się jak kobitka przez telefon coś tam powiedziała, a ja zapytałam się co to oznacza, a ona, że wczesną ciążę, aż mi się wtedy cieplutko w brzuszku zrobiło, cudowne uczucie
dolly
Postów 8954
Data rejestracji 01.09.2010
Punkty karne 0
Konkursy dodane
Anava, no to możemy sobie podać dłonie, też wspominam pozytywnie.
Rachel Ty sie nic nie stresuj i nie zastanawiaj, ja te fragmenty gdzie ktoś pisął o porodzie omijjałam
Agusia147 to sie pewnie zdziwisz, jak za kilka dni nie bedzie już potrafił
Dziewczyny, własnie chciałam zwrócic Wam na to uwagę, bo czasami niestety dzieje sie tak, że chęć pochwalenia się przeradza się w przechwalanie i to spowoduje, ż eprzestaniecie tutaj zaglądać
Nie kieruję tych słów do nikogo konkretnie tylko ogólnie.
Gość: grusia
Niestety na wiekszosci forach pisanie co potrafi dany maluch przeradza sie w wyscig kto da wiecej. Z tym cofaniem tez masz racje
Pamietam jak zobaczylam II a tu juz we wrzesniu moj 5-latek musi isc do pzredszkola
Katrin nasza pediatra zaproponowala prowokację zanim zrobimy malej te wszystkie testy i bedziemy musieli na nie wydac kupe kasy - okazało sie ze wcale nie musza potwierdzic zkazy pomimo iz mala bedzie chora - wtedy choc pic Pepti by musiala to ale recepty na 100 % bysmy dostawali.Wiec polecila Bebiko bo to ta sama firma a dzieci po Bebilonie czesto je toleruja. Mielismy podawac przez tydzien co 2 dni zwiekszajac o 1liczbe podawanych butelek Bebika i zmniejszajac Pepti.Od 3 dni jemy tylko Bebiko plus kaszke mleczno-ryzowa ( w czasie prowokacji nie wprowadza sie innych nowosci typu owoce i nie podaje sokow czy zupek by miec pewnosc ze to mleko w razie czego szkodzi ), mala ma troszke na buzi szorstkiej skory ale miala ja nawet podczas picia Pepti.Pozatym innych problemow brak, kupki zmienily sie na lepsze, mala lepiej je ( 180 ml mleka a wczesniej max 150 ml ),niewielkie klopoty z baczkami ale czasem Bobotic damy i starcza