Konkursowiczki w ciąży

benasia

#5076851 Napisano: 15.03.2012 06:13:58
quaqua napisał(a):

Agusia, na początku z każdym tygodniem będzie lepiej, byle do 3 miesiąca, potem tyle nowych rzeczy dziecko robi, przestaje być takim warzywkiem. Chociaż Twój chłopak to zuch jest. Moja córa na boczki to po 3 miesiącu się turlała, ale ona to chudzina, teraz ma 1,5 i waży nieco ponad 9kg emotka A Benasi dzieciątko chyba już 8 emotka

no mój taki duży 8kg i 4 i pół miesiąca ma emotka
ale nie gruby, podwójnego podbródka nie ma tylko dlugi jest emotka
0 0

Gość: katrin22

#5076854 Napisano: 15.03.2012 06:15:53
benasia napisał(a):

quaqua napisał(a):

Agusia, na początku z każdym tygodniem będzie lepiej, byle do 3 miesiąca, potem tyle nowych rzeczy dziecko robi, przestaje być takim warzywkiem. Chociaż Twój chłopak to zuch jest. Moja córa na boczki to po 3 miesiącu się turlała, ale ona to chudzina, teraz ma 1,5 i waży nieco ponad 9kg emotka A Benasi dzieciątko chyba już 8 emotka

no mój taki duży 8kg i 4 i pół miesiąca ma emotka
ale nie gruby, podwójnego podbródka nie ma tylko dlugi jest emotka

To tak jak mój, długaśne ma nogi po ojcu chyba.

dianek powodzenia z laktacją! I fajnie, że poród lajtowo poszedł
emotka
0 0

ziolko

#5076857 Napisano: 15.03.2012 06:16:20
Diana - a już myślałam, że miałaś jakieś problemy, a tu można powiedziec, że modelowo poszło emotka
0 0

Gość: dianek

#5076890 Napisano: 15.03.2012 06:27:21
problem był bo nie chciało się ruszyć.. jak już ruszyło to poszło emotka

no i już rozumiem czemu mój lekarz mówi o porodzie sn jako tym ludzkim porodzie - o 22 byliśmy już na normalnej sali, synka mi zabrali tylko na 15 min na badania i ubieranie (był przy tym mąż), do rana sama się nim opiekowałam, a rano jak mąż przyszedł to już spacerki, prysznice i w ogóle zabawy z młodym emotka tylko musiałam uważać bo się w głowie kręciło trochę z osłabienia

a babeczki po cc biedne ruszyć się nie mogły, kroplówki jakieś, cewniki, bidule...

eh, młody znów coś ciamka na jedzenie... żarłok...
0 0

ziolko

#5076902 Napisano: 15.03.2012 06:30:03
hehehe

Diana - młody żarłoczny emotka

ciekawe, czy będzie tak dokazywał na żywo, jak wcześniej emotka
0 0

Gość: mooniq82

#5076938 Napisano: 15.03.2012 06:40:26
a ja mam jakiś twardy brzuszek i trochę pobolewa na dole. Wczoraj byłam u lekarza i miałam tak samo, lekarka kazała się oszczędzać. Powinnam się czymś martwić? to 33tc.
0 0

#5076947 Napisano: 15.03.2012 06:43:28
dianek znaczy się, że mój był nieludzki haha emotka
To prawda, że dochodzi się dłużej do siebie, ale nie jest źle emotka po 3 dniach też już śmigałam jak te po sn. Mąż nie był przy ubieraniu, ale chyba nie podmienili mi małego, bo podobny do nas hehhe
Na drugi dzień ledwo, bo ledwo, ale poszłam pod prysznic z pomocą położnej, bo mi się w głowie kręciło.
Jeśli poród przebiega bez komplikacji i potem też jest wszystko dobrze, to wiadomo, że lepiej siłami natury urodzić.
0 0

#5076951 Napisano: 15.03.2012 06:45:21
mooniq82 napisał(a):

a ja mam jakiś twardy brzuszek i trochę pobolewa na dole. Wczoraj byłam u lekarza i miałam tak samo, lekarka kazała się oszczędzać. Powinnam się czymś martwić? to 33tc.

Skoro nie wysłała Cię do szpitala, to znaczy, że wszystko OK emotka
Odpoczywaj dużo i nie stresuj się emotka
0 0

Gość: mooniq82

#5076957 Napisano: 15.03.2012 06:47:36
katrin22 napisał(a):

mooniq82 napisał(a):

o szpitalu nic nie mówiła, leków też nie zapisała, kazała tylko wypoczywać
0 0

agusia147

#5077040 Napisano: 15.03.2012 07:17:41
monika1985monik napisał(a):

dianek napisał(a):

i'm back!
łomatko, ale napisałyście jak mnie nie było, kiedy ja to przeczytam emotka

dziękujemy bardzo za wszystkie gratulacje emotka

strasznie się cieszymy że już po, że jesteśmy we trójkę w domciu i w ogóle emotka

sam poród ogólnie spoko - upierdliwe były w sumie 4h małego wspomagani akcji na patologii (jakiś balon mi założyli, takich skurczy od niego dostałam, że szkoda gadać... ale be tego szyjka by się chyba nigdy nie ruszyła), na szczęście jak tylko się zrobiło 4cm to mnie przerzucili na porodówkę i do wanny, która jest najlepsiejszym wynalazkiem porodowym na świecie emotka
no i porodu bez męża sobie w ogóle nie wyobrażam
emotka chłop takie patenty na znieczulanie bólu mi powymyślał, że na porodówce w zasadzie skurcze mnie nie bolały...
no i obyło się bez znieczulenia - zupełnie nie było potrzebne mimo bóli krzyżowych - powiedziałabym nawet że mi znieczulenie by przeszkadzało w rodzeniu, może dlatego, że na porodówce dość szybko się wszystko rozkręcało

no i końcówka była trochę kryzysowa - młody się owinął pępowiną, spadło mu tętno, mi zaczęło wysiadać serducho (które w zasadzie nadwyrężyło się na patologii), a do tego główka Berniego dziwnie utknęła już na samej końcówce i nie chciała wyleźć emotka całe szczęście 0,5cm nacięcie i oddychanie przeponą między skurczami uratowało sytuacje i wszystko szybko się skończyło emotka

ale pierwsze nocki ciężkie - walczyliśmy o laktację i chyba nawet się udało emotka teraz tylko oboje musimy trochę odespać...

Witamy dianek wśród mamusiek
emotka emotka fajnie że wszystko się dobrze skończyło. Trzymaj się cieplutko emotka

Diana z tym odsypianiem możesz mieć ciężko, wiem po sobie, ja odsypiam troszkę w dzień kiedy mały śpi i gdyby nie ta godzina czy dwie w dzień to chyba bym padła na ryj, zwłaszcza, że noce są najgorsze. Zawsze mnie zastanawiało jak działa balonik emotka
0 0

benasia

#5077047 Napisano: 15.03.2012 07:20:37
mooniq82 napisał(a):

katrin22 napisał(a):

mooniq82 napisał(a):

TO odpoczywaj bo lepiej odpoczywać niż brać potem leki jak by mocniej bolał lub twardniał.
0 0

dolly

#5077121 Napisano: 15.03.2012 07:40:03
benasia napisał(a):

mooniq82 napisał(a):

katrin22 napisał(a):

mooniq82 napisał(a):

TO odpoczywaj bo lepiej odpoczywać niż brać potem leki jak by mocniej bolał lub twardniał.

wiesz co, jak sie szyjka bardzo nie skróciła, to nie powinno byc problemów, ale poleżeć przez kilka dni proponuje, skoro powiedziała, zebys się oszczędzała no i... pozytywne myslenie emotka
0 0

Gość: rachel

#5077169 Napisano: 15.03.2012 07:52:29
mooniq82 napisał(a):

Ja też tak miałam, i w sumie mam do tej pory. od 32 tygodnia lekarz powiedział ze szyjka sie skraca i w sumie kazał się oszczędzać. Nie wiem czy pomogło ale jest 37 tydzień i dotrwałyśmy/ Teraz walczymy o wiecej czasu. W piątek powiedział ze wg niego w ciągu 2 tygodni sprawa się rozwiąże i na bank na następną wizytę nie przyjdę. Chcę mu zrobic psikusa i w sumie uważam na siebie, ale z drugiej strony jest sporo tematów do zrobienia. Na pewno powinnaś więcej leżeć i z własnego doświadczenia wiem że czeste schylanie i podnoszenie ciężkich rzeczy i rąk do góry nie służy...
Ja panicznie boję się porodu ale też cały czas sobie powtarzam i małej że im dłużej est w środku tym lepiej dla niej! Swojemu maluszkowi też tak mów:))) Nie ma jak u mamy i odpoczywaj ile się da!!! Ponoć później nie ma czasu na odpoczynek

0 0

agusia147

#5077198 Napisano: 15.03.2012 08:02:42
rachel napisał(a):

mooniq82 napisał(a):

Ja też tak miałam, i w sumie mam do tej pory. od 32 tygodnia lekarz powiedział ze szyjka sie skraca i w sumie kazał się oszczędzać. Nie wiem czy pomogło ale jest 37 tydzień i dotrwałyśmy/ Teraz walczymy o wiecej czasu. W piątek powiedział ze wg niego w ciągu 2 tygodni sprawa się rozwiąże i na bank na następną wizytę nie przyjdę. Chcę mu zrobic psikusa i w sumie uważam na siebie, ale z drugiej strony jest sporo tematów do zrobienia. Na pewno powinnaś więcej leżeć i z własnego doświadczenia wiem że czeste schylanie i podnoszenie ciężkich rzeczy i rąk do góry nie służy...
Ja panicznie boję się porodu ale też cały czas sobie powtarzam i małej że im dłużej est w środku tym lepiej dla niej! Swojemu maluszkowi też tak mów:))) Nie ma jak u mamy i odpoczywaj ile się da!!! Ponoć później nie ma czasu na odpoczynek

Nie ponoć bo czasu brak, a dosypia się w ciągu dnia emotka
0 0

#5077224 Napisano: 15.03.2012 08:08:28
Aga to tylko na początku tak ciężko, że człowiek jak rak chodzi do tyłu, potem będzie lepiej emotka
0 0

benasia

#5077225 Napisano: 15.03.2012 08:08:55
rachel napisał(a):

mooniq82 napisał(a):

no mnie też tak bolał i to mocno i miałam leżeć i brałam leki i w 36 tyg przestałam brać a równo w 37 już urodził się Mikołajek -bez nie wiem ile by się dalo nosić go bo bardzo mi twardniał brzuch, bolał i nie czuc było aż ruchów małego przez to i też się zaczęło ok 32 tyg.
0 0

agusia147

#5077479 Napisano: 15.03.2012 09:18:01
katrin22 napisał(a):

Aga to tylko na początku tak ciężko, że człowiek jak rak chodzi do tyłu, potem będzie lepiej emotka

Ja bardzo do tyłu i przysypiam nawet na siedząco ostatnio.
0 0

Gość: emilka1705

#5077496 Napisano: 15.03.2012 09:21:11
Agusia ja jak starsza była maleńka to wczędzie zasypiałam(a normalnie to jedynie zasnę we własnym łóżku). Raz poszłam małej po skarpetki siadłam przy szafie, aby troszkę poukładać rzeczy, oparłam głowę o drzwi iii...obudził mnie rozbawiony mąż:)
0 0

#5077569 Napisano: 15.03.2012 09:56:45
emilka1705 napisał(a):

Agusia ja jak starsza była maleńka to wczędzie zasypiałam(a normalnie to jedynie zasnę we własnym łóżku). Raz poszłam małej po skarpetki siadłam przy szafie, aby troszkę poukładać rzeczy, oparłam głowę o drzwi iii...obudził mnie rozbawiony mąż:)

Ja karmiąc przysnęłam emotka
0 0

dolly

#5077679 Napisano: 15.03.2012 11:36:26
dianek napisał(a):

ogarniam mieszkanie, czekam aż będzie się dało wejść do łazienki (chłopaki dzisiaj skończyli, drzwi świeżo zamontowane, dopiero ok. 20 rygle będzie można zdjąć) i zaraz później wyrko

mam nadzieje że ten łobuziak da mi pospać emotka

Przepraszam co robisz? emotka
Ty nie lataj teraz ze szmatą, tylko odpoczywaj, bo to nie jest tak, że już wszystko możesz, bo się świetnie czujesz. Ja Cię straszyć nie będę, ale odpuść to ogarnianie
0 0