Konkursowiczki w ciąży

benasia

#5075906 Napisano: 15.03.2012 11:42:18
wczoraj dzwoniłam po aptekach i 2 aptekach enfamil 2 400g kosztuje 24zł a w pozostałych miedzy 29 a 32zł za puszkę emotka
0 0

beniaminowa

#5075917 Napisano: 15.03.2012 11:45:32
benasia napisał(a):

allice napisał(a):

beniaminowa napisał(a):

benasia napisał(a):

my też sie zastanawiamy czy jak mały wejdzie w mleko 2 to nie zmienić mu po kilku puszkach na inne, bo Enfamil kosztuje dużo, wiec musze zobaczyc ile kosztuje NAN, BEBILON i HIPP COMBIOTYK -orientuje się ktoś gdzie są te najtańsze i jaka cena? bo wczoraj w Tesco widziałam BEBILON 800g za 44zl to wcale nie taniej, bo jak w promocji kupię Enfamil teraz za 24zł 400g (normalna cena ok 30zł) to dużej różnicy nie będzie więc wtedy zostaniemy nadal na Enfamilu.

Podobno każdą zmianę mleka trzeba skonsultować z pediatrą. A nie miał problemów z brzuszkiem? U nas w szpitalu dzieci dostawały właśnie Enafamil i był wrzask. Mój je pił tylko przez ten czas jak byłam unieruchomiona a i tak biedny płakał emotka A babka z poradni mi mówiła że dzieci mają po nim problemy z brzuszkiem emotka Tylko w sumie Twój to już duży chłop emotka to może jakoś daje sobie z ty radę emotka

Mój synek w szpitalu dostawał Enfamil i dostaliśmy też przy wypisie puszkę do domu, a że krótko karmiłam piersią to mały w sumie od narodzin dostawał to mleko aż do 6 miesiąca i nie miał żadnych problemów z brzuszkiem. Potem przeszliśmy na NAN, a teraz jak mały ma już ponad 2 latka to jak ma ochotę to dostaje Bebiko lub Nestle Junior.

no właśnie dlatego jak skończy 6 miesiecy dostanie jeszcze z 4 -6 puszkek Enfamil 2 a potem chce spróbowac inne, ale napewno nie Bebiko bo to mielismy 1 i wg to jest najgorsze mleko z wielu jakie próbowaliśmy.

Eh to może mój jakiś taki wrażliwy był emotka Ale najważniejsze że teraz jest dużo lepiej emotka
0 0

Gość: grusia

#5075930 Napisano: 15.03.2012 11:54:39
W aptece w ktorej maz pracuje Enfamil 1 19,90 emotka
0 0

beniaminowa

#5075931 Napisano: 15.03.2012 11:54:45
katrin22 napisał(a):

beniaminowa Ty pisałaś, że mleko krowie uczula bardziej niż modyfikowane? Bo ja jak zjem sobie więcej białka niż norma wcześniejsza to mały na klatce lekko obsypany, ale znika po 2 dniach. Tylko ja karmię ze 2 razy w nocy to mały nie ma kontaktu non stop z moim mlekiem.

Mleko krowie uczula najbardziej ze wszystkich mlek. Nie potrafię tego do końca wytłumaczyć ale z tego co zrozumiałam to chodzi o cząsteczki białka (czy jakoś tak emotka ) które w mleku krowim są największe. W mlekach modyfikowanych są one rozbijane a w tych dla alergików są najmniejsze i dlatego nie uczulają. Może jest ktoś kto się lepiej na tym zna to dokładniej wytłumaczy...
I z nabiału najbardziej uczula mleko i ser żółty...
A co do badań na alergię to też słyszałam że są niemiarodajne i drogie. Moja bratowa robiła swojemu dziecku. Z tego co pamiętam to trzeba czekać aż dziecko będzie miało (chyba) 3 lata i u niej nie wyszło że ma uczulenie na białko (a sypało ją po mleku emotka ). Ja się zdaje na lekarza. Jak powie żeby zrobić to zrobię, ale jak to nie działa to wolałabym nie robić.
0 0

Gość: quaqua

#5075941 Napisano: 15.03.2012 11:58:55
dianek jak się ogarniesz emotka do czekamy na relację tutaj emotka
0 0

dolly

#5075945 Napisano: 15.03.2012 12:00:55
agasiam napisał(a):

A tak zmieniając temat chcemy z mężem zapisać młodego na basen-kurs dla niemowlaków. Czy któraś z mam uczestniczyła w czymś takim? Czy warto?

ja zabrałam małego jak miał 3m-ce- zabawa super, wiadomo, na początku było dla Niego za długo, to się trochę złościł i zaczynał wrzeszczeć, ale za chwilke coś tam sie zaczynało robic i się cieszył, albo zastanawiał o co kamman, mina bezcenna emotka
Z tego co pamiętam zajęcia trwały ok 30minut, mały wytrzymywał ok. 20-25minut
Wszystko zależy od instruktora, jak się trafi na kogos, kto sie opiera tylko na teorii to kicha bo własnie będzie tak jak opisuje Monika1985monik, i wtedy szkoda dzieciaczków i kasy.
0 0

benasia

#5075954 Napisano: 15.03.2012 12:08:02
my kąpielówki dla małego już mamy to jak otworzą to SPA to może się wybierzemy bo tam pewnie warunki lepsze i temperatura na basenie wyższa niż na tym naszym...
0 0

Gość: katrin22

#5075964 Napisano: 15.03.2012 12:12:37
grusia napisał(a):

katrin22 napisał(a):

Płaciłaś 100% za puszki?
Fajnie, że jesteście na dobrej drodze, u nas zobaczymy co i jak. Za tydzień szczepienie to się okaże co powie lekarka.
A zapytam z ciekawości ile kosztują badania na alergie ?

Tak bo zaswiadczenie od dermatologa jest niewazne ( podobno nie moze juz wystawiac ).A ze innej podkladki nie mielismy to musiało byc na 100% - badania z krwi na jeden alergen ok 40-45 zl u nas ( mielismy robic conajmniej na mleko, kazeine i chyba na soje ) plus wizyta u alergologa 150 zl .Zeby bylo smiesznie niektorzy wystawiaja zaswiadczenie tylko na 3 miesiace.

Na 3 miechy emotka i do tego jeszcze alergolog emotka chore....
Ja zrobiłabym chętnie na mleko krowie, bo na soję nie potrzeba mi, sojowego nic nie daję i nie będę dawać,a na kozeinę to wyjdzie w badaniu na mleko krowie chyba...
A jak oni pobierają do tego badania krew z palca czy z żyły?
0 0

Gość: rachel

#5076044 Napisano: 15.03.2012 12:45:30
Dziewczyny jak radziłyście sobie z bólem dłoni?? Ja od wczoraj czuję jak mi drętwieją i bolą. Też tak miałyście?? Niby nie jest to jakoś wielce uciązliwe ale są momenty ze kubka z herbatą nie podniose...to normalne? Aaa dodam ze tylko z dłońmi tak mam
0 0

benasia

#5076165 Napisano: 15.03.2012 01:25:10
znalazlam na allegro aptekę która ma wysyłkę kurierską gratis i 1szt Enfamila 2 wychodzi w paczce za 21zł emotka
0 0

sonata

#5076184 Napisano: 15.03.2012 01:31:07
rachel napisał(a):

Dziewczyny jak radziłyście sobie z bólem dłoni?? Ja od wczoraj czuję jak mi drętwieją i bolą. Też tak miałyście?? Niby nie jest to jakoś wielce uciązliwe ale są momenty ze kubka z herbatą nie podniose...to normalne? Aaa dodam ze tylko z dłońmi tak mam

To hormony i zatrzymywanie wody w organizmie. Niestety typowa dla ciąży przypadłość. Pomaga masaż dłoni, czasem lekarze przepisują magnez. emotka
0 0

sonata

#5076233 Napisano: 15.03.2012 01:44:27
rachel napisał(a):

Przepraszam za post pod postem, ale zza pleców moja córka, psychofanka dr House'a i atlasów anatomicznych instruuje mnie, że ta dolegliwość fachowo nazywa się zespół cieśni nadgarstka emotka
0 0

agusia147

#5076295 Napisano: 15.03.2012 02:03:12
sonata napisał(a):

rachel napisał(a):

Przepraszam za post pod postem, ale zza pleców moja córka, psychofanka dr House'a i atlasów anatomicznych instruuje mnie, że ta dolegliwość fachowo nazywa się zespół cieśni nadgarstka emotka

Ileż lat ma ta dama? emotka

Mój synio śpi, noc mieliśmy ciężką bo strasznie marudził. Nie wiem czy sama nie pójdę w jego ślady...

Macie jakiś sposób na migreny? Coś z pogodą się robi i od kilku dni idealnie o tej samej porze rozpoczyna się mega ból głowy.
0 0

sonata

#5076325 Napisano: 15.03.2012 02:12:18
Agusia moja najstarsza pociecha w styczniu skończyła 14 lat emotka Młodo zostałam mamą emotka
Ja też miałam ostatnio taką noc. Mała wisiała na cycu albo kwękała emotka
0 0

#5076337 Napisano: 15.03.2012 02:16:25
emanuela24 napisał(a):

a ja się zastanawiam co z Dianą
była na forum nic nm nie napisała emotka
ani jak się czują, jak Berni, jak pieluszki się sprawują , jak wrażenia po porodzie, jak Berni sypia, jak karmienie
a szkoda bo strasznie ciekawa jestem

Czekajmy cierpliwie. Ja tam po porodzie to dopiero po upływie jakiegoś tygodnia zaczęłam się orientować co się dookoła dzieje. A tak to taki lekki szok i chodzenie jak we mgle emotka
0 0

beniaminowa

#5076341 Napisano: 15.03.2012 02:17:32
agusia147 napisał(a):

Mój synio śpi, noc mieliśmy ciężką bo strasznie marudził. Nie wiem czy sama nie pójdę w jego ślady...

U nas też kiepska noc ale ja zwaliłam na szczepienie...
0 0

beniaminowa

#5076346 Napisano: 15.03.2012 02:19:11
quaqua napisał(a):

emanuela24 napisał(a):

ani jak się czują, jak Berni, jak pieluszki się sprawują , jak wrażenia po porodzie, jak Berni sypia, jak karmienie

Czekajmy cierpliwie. Ja tam po porodzie to dopiero po upływie jakiegoś tygodnia zaczęłam się orientować co się dookoła dzieje. A tak to taki lekki szok i chodzenie jak we mgle emotka

Heheh emotka Dokładnie emotka Ja nie miałam na nic czasu i byłam kompletnie niezorganizowana emotka
0 0

agusia147

#5076360 Napisano: 15.03.2012 02:22:15
sonata napisał(a):

Agusia moja najstarsza pociecha w styczniu skończyła 14 lat emotka Młodo zostałam mamą emotka
Ja też miałam ostatnio taką noc. Mała wisiała na cycu albo kwękała emotka

To ile ty masz lat? emotka

quaqua napisał(a):

emanuela24 napisał(a):

Ja do tej pory chodzę jak we mgle, noce spędzam w półśnie, małego biorę do łóżka, mężu uciekł do drugiego pokoju, mam wielkie wyro to nie boję się że mu zrobię krzywdę, bo mały zajmuje drugą połowę łóżka, a jak zaczyna płakać to pogłaskam czy ręką pokołysam i jakoś normalnie jest, ale dziś noc to jakaś masakra, najpierw wył do godziny 2:00, że zdążyłam wszystkie filmy w tv wyoglądać, potem usnął ale o 3 znowu się zaczęło i tak w kółko... Nie wiem co mu odbiło, mam nadzieję że nie będzie chory, bo mężu od paru dni kwiczy, że go boli gardło, a mały dziś też coś niezbyt chce jeść...
0 0

#5076364 Napisano: 15.03.2012 02:22:50
beniaminowa napisał(a):

quaqua napisał(a):

emanuela24 napisał(a):

Heheh emotka Dokładnie emotka Ja nie miałam na nic czasu i byłam kompletnie niezorganizowana emotka

Ano! Niby wszystko przygotowane, zapięte na ostatni guzik, ale to że to pierwsze dziecko robi swoje emotka Poza tym ja zjawiłam się w domu z córą po miesięcznej nieobecności (patologia przed porodem) + rwa kulszowa i w ogóle nie mogłam się odnaleźć. Gdyby nie mąż to nie wiem, jakbyśmy przetrwały.
0 0

#5076371 Napisano: 15.03.2012 02:25:33
Agusia, na początku z każdym tygodniem będzie lepiej, byle do 3 miesiąca, potem tyle nowych rzeczy dziecko robi, przestaje być takim warzywkiem. Chociaż Twój chłopak to zuch jest. Moja córa na boczki to po 3 miesiącu się turlała, ale ona to chudzina, teraz ma 1,5 i waży nieco ponad 9kg emotka A Benasi dzieciątko chyba już 8 emotka
0 0