Nasz serwis prowadzony przez Adriana Pionkę wraz naszymi partnerami wymienionymi w Polityce
Prywatności wykorzystuje pliki cookies zapisywane na Twoim urządzeniu i inne technologie do
zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu personalizowania treści i reklam oraz analizowania
ruchu na stronie i w Internecie.
Przetwarzanie danych jest uzasadnione z uwagi na nasze usprawiedliwione potrzeby, co obejmuje między
innymi konieczność zapewnienia bezpieczeństwa usługi (np. sprawdzenie, czy do Twojego konta nie
loguje się nieuprawniona osoba), dokonanie pomiarów statystycznych, ulepszania naszych usług i
dopasowania ich do potrzeb i wygody użytkowników (np. personalizowanie treści w usługach) jak
również prowadzenie marketingu i promocji własnych usług Administratora. Dane te są przetwarzane do
czasu istnienia uzasadnionego interesu lub do czasu złożenia przez Ciebie sprzeciwu wobec
przetwarzania.
Dane osobowe będą przekazywane wyłącznie naszym podwykonawcom, tj. dostawcom usług informatycznych
i/lub partnerom wymienionym w
Polityce
Prywatności.
Przysługuje Ci prawo żądania dostępu do treści danych osobowych, ich sprostowania, usunięcia oraz
prawo do ograniczenia ich przetwarzania. Ponadto także prawo do cofnięcia zgody w dowolnym momencie
bez wpływu na zgodność z prawem przetwarzania, prawo do przenoszenia danych oraz prawo do wniesienia
sprzeciwu wobec przetwarzania danych osobowych. Posiadasz prawo wniesienia skargi do Prezesa Urzędu
Ochrony Danych Osobowych.
Gość: acherek
to wypoczywaj - dzień jest długi
Gość: quaqua
Wychodzi przepyszny! Jak nie masz własnych wiśni to super sprawdzają się te z Lidla w słoiku dużym. Lekki, pyszny tort. MNIAM
Gość: katrin22
mmmmmm, wygląda pycha!
Ta masa jest po prostu boska. Nie chcieliśmy na roczek córki tortu z bitą śmietaną i znalazłam to. Normalnie biszkopt się tym smaruje, nie jest za gęste. Nasączam biszkopt tym sokiem z wiśni. Acha no i jakąś polewę czekoladową daję + ozdoby. Na dodatek niewiele roboty.
benasia
Postów 9176
Data rejestracji 08.11.2010
Punkty karne 0
Konkursy dodane
no wygląda super może i ja kiedyś zrobię
Zrobię zakupy na konkursy w: ABC, Tesco HM, Intermarche, Kaufland, Polomarket, Dino, Eko, Biedronka i innych - pw
U mnie furorę zrobiły ostatnio takie ciasteczka:
http://ciastempac...jablkiem-od-Eli.html
BTW nazwa jest po prostu genialna
Gość: nniewidzialnaa
co do sprawy karmienia piersią to bardzo chciałam, karmiłam może z 2,5 m-ca, ale od samego początku mieliśmy problemy: w szpitalu Mateusz nie mógł dobrze chwycić, mimo pomocy wielu położnych, mimo stosowania nakładek; po wyjściu ze szpitala już na kontroli u pediatry okazało się, że w ogóle nie przybiera na wadze, więc praktycznie od początku było wprowadzone żywienie mieszane. jasne, że chciałam długo karmić dziecko, jednak nie zawsze można, mimo ogromnych chęci..
Gość: dianek
auto nam się zepsuło - do poniedziałku samochód uziemiony
całe szczęście jutro rodzice są jeszcze w polsce to podskoczą i przywiozą jedzenie
co do sprzątania - trzeba mieszkanko ogarnąć, ale tempo mam żółwie - na spokojnie sobie wszystko powolutku sprzątam, nieprzespane noce jednak dają w kość, pewnie po następnym karmieniu legnę razem z Bernim do wyrka
a młody za dnia śpi i je pięknie, problem się robi w nocy - o 23 przychodzi jakiś kryzys i przez ok. 2h się męczymy z nakarmieniem
po drodze się zazwyczaj zasika, zakupa totalnie, brzuch go trochę poboli... ale jak ten kryzys przejdzie to już reszta nocy spoko - pobudki co 3h, zjada dość szybko, konkretnie i dalej lulu
ale dzisiaj w nocy było już dużo lepiej niż w szpitalu, no i mąż pomaga (mimo iż ta noc była dla niego trochę szokiem, myślał że nic nie spałam, a ja w sumie całkiem całkiem wyspana)
jeśli chodzi o pieluchy... w szpitalu mieliśmy jednorazówki - masakra... cieknie to to, sztywne, obciera, pupa czerwona..
od rana młody jest w tots botsie z wkładami ecopi i papierkami na kupki - wreszcie mogę pieluchę dociągnąć jak chcę, wkład ułożyć jak chcę, jemu jest miękko, nic nie obciera no i pupa nie jest taka czerwoniasta jak w pampku
co będzie dalej to się zobaczy
jeśli chodzi o karmienie piersią - na razie pokarm mam, Berni już się nauczył całkiem nieźle ssać więc brodawki tak nie bolą (zapomniałam nawet o smarowaniu)
tylko cały czas mnie prześladuje jakiś niepokój straszny, że co będzie jak w nocy nagle braknie mi pokarmu a on biedny będzie głodny płakał
Gość: dianek
mam nadzieje że równie bezproblemowo się wygoi i szybko będzie po kłopocie
btw - dziewczyny, czy któraś z Was miała tak, że 4 dni po porodzie już prawie nie krwawiła? kobietki z sali podkłady zmieniały co chwilę... a ja kurcze nie mam z czego, teraz na zwykłych podpaskach jestem i wystarczają w zupełności...
beniaminowa
Postów 1327
Data rejestracji 21.02.2011
Punkty karne 0
Konkursy dodane
A ja dalej nie mogę wyjść z podziwu
aneta411
Postów 886
Data rejestracji 15.06.2010
Punkty karne 0
Konkursy dodane
Ja robię te ciasteczka z resztek ciasta kruchego (np. gdy przy robieniu szarlotki przesadzę z ilością ciasta - zamiast wyrzucić robię kilka ciasteczek).
Gość: kolastynka
Możesz kupić w aptece. W mojej jakieś niecałe 10 zł kosztował. Dodam tylko że można nim pryszcze smarować, dodawać do kominków zapachowych, leczyć grzybicę - jednym słowem pełen serwis
Gość: nineczka17
witamina a+e przekuć ampułkę nasmarować i powtarzać tak kilka razy
beniaminowa
Postów 1327
Data rejestracji 21.02.2011
Punkty karne 0
Konkursy dodane
Te witaminy chyba najbezpieczniejsze... Podejdę do apteki i zapytam
Gość: emilka1705
ja tak miałam:)po porodzie kilka godzin krwawienie sie duuuuzo zmniejszyło, a w domu przez 2 tygodnie jeszcze jedynie plamiłam.
koper
Postów 2237
Data rejestracji 20.03.2011
Punkty karne 0
Konkursy dodane
A co do karmienia, to miałam dokładnie takie same obawy jak Ty, bałam się co będzie jak mi tak nagle pokarm sie skończy
Gość: doradca_nutricia
Droga Benasiu,
Ponieważ w Twojej wypowiedzi pojawiła się opinia na temat mleka Bebiko, pozwól, że przekażę kilka słów na jego temat. Mleko modyfikowane Bebiko, zostało opracowane z uwzględnieniem wszelkich potrzeb żywieniowych maluszków, w trosce o jego zdrowy rozwój. Oczywiście każda mama wie najlepiej, co dla jej dziecka jest najlepsze, a każdy maluszek ma swoje indywidualne preferencje.
W sytuacji, kiedy dziecko źle reaguje na podawanie mleka modyfikowanego, wybór mleka najlepiej skonsultować z lekarzem pediatrą, który pomoże w doborze produktu spełniającego indywidualne potrzeby Twojego maluszka.
Jeśli masz dodatkowe pytania, zachęcamy do kontaktu z Serwisem Konsumenckim NUTRICIA: serwis@nutricia.com.pl lub 801 16 5555.
Pozdrawiam –
Doradca NUTRICIA
agusia147
Postów 4520
Data rejestracji 01.11.2010
Punkty karne 0
Konkursy dodane
Wiesz co? Ja mam taki patent, rożek jak się rozłoży jest takim kwadratem, doszyj na rogach rzepy, i używaj prześcieradła frotte, wtedy się jedno do drugiego fajnie trzyma a mały się nie odkrywa.
Zrobię zakupy w: Top Market, Rossman, Tesco, Real, Auchan, Carrefour, Lidl, Biedronka, Żabka