Nasz serwis prowadzony przez Adriana Pionkę wraz naszymi partnerami wymienionymi w Polityce
Prywatności wykorzystuje pliki cookies zapisywane na Twoim urządzeniu i inne technologie do
zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu personalizowania treści i reklam oraz analizowania
ruchu na stronie i w Internecie.
Przetwarzanie danych jest uzasadnione z uwagi na nasze usprawiedliwione potrzeby, co obejmuje między
innymi konieczność zapewnienia bezpieczeństwa usługi (np. sprawdzenie, czy do Twojego konta nie
loguje się nieuprawniona osoba), dokonanie pomiarów statystycznych, ulepszania naszych usług i
dopasowania ich do potrzeb i wygody użytkowników (np. personalizowanie treści w usługach) jak
również prowadzenie marketingu i promocji własnych usług Administratora. Dane te są przetwarzane do
czasu istnienia uzasadnionego interesu lub do czasu złożenia przez Ciebie sprzeciwu wobec
przetwarzania.
Dane osobowe będą przekazywane wyłącznie naszym podwykonawcom, tj. dostawcom usług informatycznych
i/lub partnerom wymienionym w
Polityce
Prywatności.
Przysługuje Ci prawo żądania dostępu do treści danych osobowych, ich sprostowania, usunięcia oraz
prawo do ograniczenia ich przetwarzania. Ponadto także prawo do cofnięcia zgody w dowolnym momencie
bez wpływu na zgodność z prawem przetwarzania, prawo do przenoszenia danych oraz prawo do wniesienia
sprzeciwu wobec przetwarzania danych osobowych. Posiadasz prawo wniesienia skargi do Prezesa Urzędu
Ochrony Danych Osobowych.
beniaminowa
Postów 1327
Data rejestracji 21.02.2011
Punkty karne 0
Konkursy dodane
Gość: katrin22
U nas do 18.00 trochę marudno, ale po 18.00 jak mały zaśnie to mamy z mężem wolnee, gramy w gry i inne rzeczy
agusia147
Postów 4520
Data rejestracji 01.11.2010
Punkty karne 0
Konkursy dodane
Zrobię zakupy w: Top Market, Rossman, Tesco, Real, Auchan, Carrefour, Lidl, Biedronka, Żabka
beniaminowa
Postów 1327
Punkty karne 0
Konkursy dodane
Heh... Zwłaszcza te inne rzeczy
Ja muszę jeszcze chwile poczekać aż się mały ustabilizuje. Jak będzie miał stałe godziny spania i jedzenia to wtedy już jest luzik
beniaminowa
Postów 1327
Punkty karne 0
Konkursy dodane
Agusia spróbuj znaleźć trochę czasu tylko dla siebie. Może mama albo teściowa wpadnie się zająć małym. Jak podajesz butelkę to ściągnij trochę pokarmu (chyba że podajesz modyfikowane to wtedy problem z głowy) i zostaw mamie/mężowi/teściowej... A Ty idź się wyluzować. Może na zakupy? Ja na samym początku wariowałam... W kółko tylko karmienie, przewijanie i spacer. Można było się załamać
agusia147
Postów 4520
Punkty karne 0
Konkursy dodane
Mama ma do mnie 250km, teściowa 400... Jesteśmy tu sami jak paluszki, z własnego wyboru zresztą... Nie lubię chodzić nigdzie sama, przyzwyczaiłam się że zawsze byliśmy tylko we dwoje i wszędzie razem jak papużki. A teraz nawet jak idziemy na zakupy to jest szybko szybko, żeby mały wyć nie zaczął.
Czasem jak mały wyje to ja razem z nim, bo np. nie wiem czego on ode mnie chce, kiedy najedzony, ma sucho, jest na łapkach i nie wygląda jakby go coś bolało a wyje ;(
beniaminowa
Postów 1327
Punkty karne 0
Konkursy dodane
Kurczę... Miałam tak samo (no trochu lepiej bo mieszkałam z mamą) i wiem jak Ci ciężko
Gość: quaqua
Agusia, będzie lepiej! My w takiej samej sytuacji byliśmy i jesteśmy nadal. Daje radę
agusia147
Postów 4520
Punkty karne 0
Konkursy dodane
Mam jedynie nadzieję że do wakacji już jakoś to będzie i mały będzie miał wyrobiony jakiś cykl dobowy.
beniaminowa
Postów 1327
Punkty karne 0
Konkursy dodane
W wakacje już zapomnisz jak ciężko było
Gość: agasiam
Teraz po 3 mc śmieje się z siebie jaka ja byłam głupia. Teraz ciesze się gdy mam choć odrobine czasu dla siebie.Gdy mały bawi się z babcią i widze jak ona go kocha.Przez pierwszy mc chodziłam jak robot, wszystko sama i sama, ale to nie najlepsza metoda. Warto przyjąć pomoc, bo inaczej można oszaleć. Zaczynałam być sfrustrowana, zła na synka że jest marudny, na męża że jest w pracy itp. Do wszystkiego trzeba dojrzeć i dać sobie odrobine luzu.
beniaminowa
Postów 1327
Punkty karne 0
Konkursy dodane
Nie powinno się zabraniać zabawy z dziadkami. Ja moją ledwo toleruję, a jak widzę że robi coś co jej powiedziałam żeby nie robiła to dostaję białej gorączki... Staram się przemilczeć żeby nie zepsuć i tak marnych stosunków między nami. Ale odwiedzamy się bardzo rzadko...
Moja teściowa jak jest w Pl to jest co niedziela, ale niech jej będzie, jakby nie patrząc, to matka mojego męża, a mężu się cieszy, choć wie jaka ona jest, ale każde dziecko toleruje swoich rodziców i tłumaczy ich. Moja teściowa jak jest to daje swoje złote rady, a to jadł to go nie kładź na kolanach, a to moja metoda na beknięcie jest czasem, ale oki oki nie będę kładła jak jesteś heheh, pojedziesz to i tak sobie położę..- myślę
Gość: grusia
Gość: dianek
łomatko, ale napisałyście jak mnie nie było, kiedy ja to przeczytam
dziękujemy bardzo za wszystkie gratulacje
strasznie się cieszymy że już po, że jesteśmy we trójkę w domciu i w ogóle
sam poród ogólnie spoko - upierdliwe były w sumie 4h małego wspomagani akcji na patologii (jakiś balon mi założyli, takich skurczy od niego dostałam, że szkoda gadać... ale be tego szyjka by się chyba nigdy nie ruszyła), na szczęście jak tylko się zrobiło 4cm to mnie przerzucili na porodówkę i do wanny, która jest najlepsiejszym wynalazkiem porodowym na świecie
no i porodu bez męża sobie w ogóle nie wyobrażam
no i obyło się bez znieczulenia - zupełnie nie było potrzebne mimo bóli krzyżowych - powiedziałabym nawet że mi znieczulenie by przeszkadzało w rodzeniu, może dlatego, że na porodówce dość szybko się wszystko rozkręcało
no i końcówka była trochę kryzysowa - młody się owinął pępowiną, spadło mu tętno, mi zaczęło wysiadać serducho (które w zasadzie nadwyrężyło się na patologii), a do tego główka Berniego dziwnie utknęła już na samej końcówce i nie chciała wyleźć
ale pierwsze nocki ciężkie - walczyliśmy o laktację i chyba nawet się udało
monika1985monik
Postów 1415
Data rejestracji 08.04.2010
Punkty karne 0
Konkursy dodane
Witamy dianek wśród mamusiek
beniaminowa
Postów 1327
Punkty karne 0
Konkursy dodane