Konkursowiczki w ciąży

ziolko

#5080002 Napisano: 17.03.2012 09:51:59
w razie czego ja mówię o opryszczce na ustach a nie w jamie ustnej
0 0

beniaminowa

#5080005 Napisano: 17.03.2012 09:53:13
katrin22 napisał(a):

ziolko odstawienie od cyca nie takie proste, jak jest mały ssak to butli nie będzie chciał.

beniaminowa Ty masz tą opryszczkę w jamie ustnej, tak? bo tak zrozumiałam.

Na ustach i w środku. Te na ustach już trochę przyschły ale za to nie mogę się ani uśmiechać ani szeroko otwierać, te w środku pieką i nie mogę nic zjeść emotka
0 0

ziolko

#5080010 Napisano: 17.03.2012 09:54:47
beniaminowa - MUSISZ wyleczyć opryszczkę, bo czasami dochodzi do zakażenia organizmu, a wtedy to leki (nawet sterydy) są obowiązkowe

mój mąż miał jakieś różowe wykwity na dłoniach i dalej na rękach a to z powodu opryszczki wargowej

skoro pękają, to smaruj - wazeliną, kremem nivea, pomadką ochronną (ale nie cała, tylko zdrap odrobinę, żeby nie zakazić reszty pomadki)
0 0

ziolko

#5080021 Napisano: 17.03.2012 09:59:39
wrzuć w google opryszczkowe zapalenie jamy ustnej - wszędzie piszą, że musisz stosować leki przeciwwirusowe, inaczej się nie da

a nie chcesz chyba, żeby wirusy przeniosły się dalej??

więc niestety albo małego będzie bolał brzuszek (a może nie będzie tak źle?) albo go odstawisz na czas leczenia

ile on ma m-cy?
0 0

beniaminowa

#5080044 Napisano: 17.03.2012 10:11:20
ziolko napisał(a):

wrzuć w google opryszczkowe zapalenie jamy ustnej - wszędzie piszą, że musisz stosować leki przeciwwirusowe, inaczej się nie da

a nie chcesz chyba, żeby wirusy przeniosły się dalej??

więc niestety albo małego będzie bolał brzuszek (a może nie będzie tak źle?) albo go odstawisz na czas leczenia

ile on ma m-cy?

Ma 7 tygodni... Mąż już przyniósł wieści. Mogę stosować ale 2x800mg. Czyli o połowę mniej. A pani doktor powiedziała że najwyżej będzie go bolał brzuszek, i tak go boli więc myślę że nie będzie tak źle.
Też bym to cholerstwo wolała wyleczyć niż co chwila się z tym męczyć emotka
Do smarowania mam Vratizolin a jak będą bardzo pękać to wazeliną posmaruję.
0 0

ziolko

#5080074 Napisano: 17.03.2012 10:27:36
faktycznie trochę mało ma.. myślałam, ze jest starszy

bierz te leki, skoro możesz brac i zdrowiej szybko
0 0

Gość: allice

#5080327 Napisano: 17.03.2012 01:49:04
A ja dziś byłam na usg, to już 14 tydzień i na 80% będzie dziewczynka emotka a ja się jakoś nastawiałam na chłopaka emotka
0 0

Gość: dianek

#5080349 Napisano: 17.03.2012 02:08:27
kobitki - kiedy pierwszy raz obcinałyście swoim maluchom paznokcie?

Berni ma strasznie długie, już połowę ponadłamywał i nie wiem co z tym zrobić emotka
0 0

beniaminowa

#5080376 Napisano: 17.03.2012 02:22:22
dianek napisał(a):

Berni ma strasznie długie, już połowę ponadłamywał i nie wiem co z tym zrobić emotka

Podobno trzeba poczekać parę dni. Pierwszemu obcięłam zaraz po powrocie ze szpitala, a drugiemu po 5 dniach. Strasznie się chłopaki drapali po buźce, a poza tym zahaczali o pieluchę, kocyk i bałam się że sobie coś zrobią...
0 0

benasia

#5080415 Napisano: 17.03.2012 02:54:20
beniaminowa napisał(a):

dianek napisał(a):

Podobno trzeba poczekać parę dni. Pierwszemu obcięłam zaraz po powrocie ze szpitala, a drugiemu po 5 dniach. Strasznie się chłopaki drapali po buźce, a poza tym zahaczali o pieluchę, kocyk i bałam się że sobie coś zrobią...

ja w szpitalu po ok 4 dniach obcięłam pierwszy raz emotka
0 0

Gość: dianek

#5080420 Napisano: 17.03.2012 03:00:30
ok, to dzisiaj powalczymy z nożyczkami emotka thx za info
0 0

Gość: agasiam

#5080453 Napisano: 17.03.2012 03:21:35
A my dziś byliśmy na spacerku nad morzem. Mały nawdychał się jodu a teraz spi przy mamie. Super pogoda czlłowiek może naładować baterie.
0 0

Gość: katrin22

#5080469 Napisano: 17.03.2012 03:35:21
agasiam napisał(a):

A my dziś byliśmy na spacerku nad morzem. Mały nawdychał się jodu a teraz spi przy mamie. Super pogoda czlłowiek może naładować baterie.

Zazdroszczę emotka tego morza, u nas na dolnym śląsku 20 st ciepła i my też na spacerku byliśmy, najpierw w nosidełku a potem jeszcze z babcią w wóziu pojechali i mogłam sobie posprzątać.
0 0

beniaminowa

#5080501 Napisano: 17.03.2012 03:55:41
katrin22 napisał(a):

agasiam napisał(a):

Zazdroszczę emotka tego morza, u nas na dolnym śląsku 20 st ciepła i my też na spacerku byliśmy, najpierw w nosidełku a potem jeszcze z babcią w wóziu pojechali i mogłam sobie posprzątać.

Dokładnie... Tez zazdroszczę emotka Ale jedziemy tam na wakacje to powdychamy emotka A na razie muszę wdychać to koło bloku emotka Ale pogoda jest SUPER emotka
0 0

kalisto1986

#5080522 Napisano: 17.03.2012 04:09:33
beniaminowa lecz to, jeśli lekarka pozwoliła brać, to bierz.
Ja olałam swoją, przemywając tylko bo zaraz zejdzie przeniosła mi się na brodę i miałam taką masakre, ze co zjadłam/mówiłam itp to mi wszystko pękało.
Teraz już jest lepiej tak jak pisałam smarowałam spirytusem zalicylowym (najpierw zrywałam strupek jak był luźny) a później smarowałam maścią, tą o której wczoraj pisałam. Teraz całe szczęście zaczyna się goić i mam nauczkę, żeby odpoczątku leczyć to draństwo.

A załapałaś pewnie też od tego, że jesteś osłabiona, u mnie zdarza się raz na kilka lat, ale ostatnio dużo chorowałam i przypałętało się emotka
0 0

beniaminowa

#5080535 Napisano: 17.03.2012 04:23:30
kalisto1986 napisał(a):

beniaminowa lecz to, jeśli lekarka pozwoliła brać, to bierz.
Ja olałam swoją, przemywając tylko bo zaraz zejdzie przeniosła mi się na brodę i miałam taką masakre, ze co zjadłam/mówiłam itp to mi wszystko pękało.
Teraz już jest lepiej tak jak pisałam smarowałam spirytusem zalicylowym (najpierw zrywałam strupek jak był luźny) a później smarowałam maścią, tą o której wczoraj pisałam. Teraz całe szczęście zaczyna się goić i mam nauczkę, żeby odpoczątku leczyć to draństwo.

A załapałaś pewnie też od tego, że jesteś osłabiona, u mnie zdarza się raz na kilka lat, ale ostatnio dużo chorowałam i przypałętało się emotka

Nawet dwóch lekarzy kazało brać. Biorę. Chciałabym to wyleczyć ale można tylko uśpić emotka A próbowałaś TRIBIOTIC? U mnie się świetnie sprawdzał, strupki nie pękały i wszystko się ładnie i szybko goiło. Teraz nie smaruję bo to nie dla ciężarnych i karmiących. A kosztuje ok 1,5-2 zł.
0 0

grazia1981

#5080556 Napisano: 17.03.2012 04:45:00
allice napisał(a):

A ja dziś byłam na usg, to już 14 tydzień i na 80% będzie dziewczynka emotka a ja się jakoś nastawiałam na chłopaka emotka

gratki ale nie za wcześnie ?mi w 21 tyg tez powiedziała ginka,że chyba dziewczynka,a ty chyba już masz synka,nie? Chyba ,że pomyliło mi się
emotka
0 0

Gość: rachel

#5080618 Napisano: 17.03.2012 05:22:50
grazia1981 napisał(a):

allice napisał(a):

gratki ale nie za wcześnie ?mi w 21 tyg tez powiedziała ginka,że chyba dziewczynka,a ty chyba już masz synka,nie? Chyba ,że pomyliło mi się
emotka

wow rzeczywiście szybko ja się dowiedziałam też coś po 20 tygodniu i też nie było do końca wiadomo, az do 30 tygodnia.

agasiam bardzo zazdroszczę morza...cudownie by było pochodzić po plaży.

u mnie z chodzeniem coraz ciężej, ale mimo to wzieliśmy się z mężem do roboty i on umył okna a ja poprałam dywany. Co noc sni mi się ze mam bóle i że poród się zaczyna a ja z przygotowaniami w lesie. dzisiaj ze strachu zrobiłam dużo z mojej liusty, ale jeszcze ze 3 dni potrzebuje. A pogoda piękna na spacerki....aż się chce wyjść z maluszkiem na spacerek...mam nadzieje ze jak mała się urodzi i troche zaklimatyzuje to tez bedzie taka piekna pogoda...
0 0

agusia147

#5080748 Napisano: 17.03.2012 07:02:47
beniaminowa napisał(a):

dianek napisał(a):

Obcinaj, ja obcinałam zaraz po powrocie do domu w drugiej dobie życia małego, ale nie nożyczkami tylko obcinarką, bałam się że małemu nożyczkami cale palce poobcinam bo on taki ruchliwy.
0 0

Gość: allice

#5080867 Napisano: 17.03.2012 08:23:01
grazia1981 napisał(a):

allice napisał(a):

emotka

Tak mam już chłopca.
To, że dziewczynka to nie jest jeszcze bardzo pewne ale moja gin określa pleć tak wcześnie na podstawie położenia wzgórka płciowego (chyba tak to określiła) bo jeszcze na tym etapie narządy płciowe nie są wykształcone. Podobno moja gin tą metodą przez rok czasu pomyliła się tylko dwa razy więc chyba jest w tym jakaś metoda. Wiem, że może się mylić ale jest duża szansa na dziewczynkę emotka
0 0